De tours Puno en omgeving

Puno: 3.850 meter hoog gelegen aan de oevers van het Titicaca meer heeft  meer dan 140 duizend inwoners. Het werd gesticht door San Carlos de Puno in 1668.  Die regio werd bewoond door de Tiahuanaco, Colla en Incas volken. Deze kwamen hier in de 15e eeuw. Het is de hoofdstad van de

Uros rieteilanden Puno

Uros rieteilanden

regio met dezelfde naam. Het is via de weg verbonden met de belangrijkste steden in het zuiden van het land en ook met Cusco.

De Altiplano is een uitgestrekte vlakte met een gemiddelde hoogte van 3600 m die de grens van Peru en Bolivia overschrijdt. Het  meer is de as van de geschiedenis en ontwikkeling van het gebied. De Inca’s hadden hetmeer als het symbool van het begin van hun legendarische cultuur.

De zone lag nog voor de bakermat van de Tiahuanaco-beschaving die bewonderenswaardige steden en stenen tempels bouwden. Toen de Spanjaarden de plek in de 16e eeuw verkenden, vonden ze inboorlingen die Aymara spraken. Een taal die in de regio de overhand heeft, naast Quechua.  Ook merkten ze het bestaan ​​op van verlaten megalithische monumenten.

Tijdens de onderkoningkrijk had het hooggelegen plateau een grote mijnbouwactiviteit. Deze activiteit financierde  de constructie van enkele van de belangrijkste kerken in Peru.

In de omgeving van het meer zijn de belangrijkste steden van deze zone. Juli, Juliaca en Puno.

De mooie stad Puno heeft diverse tours over het hoogst bevaarbare meer ter wereld.puno titicaca meer

Voor de beschrijvingen van de tours  Puno en omgeving klik op de links hieronder.

 

Titicaca meer 1 dag

 

Titicaca meer 2 dagen 

 

Sillustani

 

Trein naar Cuzco

 

Voor onze Belgische website klik  Hier