Search
Close this search box.

Puno

Puno en bezienswaardigheden

Puno: 3.850 meter hoog gelegen aan de oevers van het Titicaca meer heeft  meer dan 140 duizend inwoners. Het werd gesticht door San Carlos de Puno in 1668.  Die regio werd bewoond door de Tiahuanaco, Colla en Incas volken. Deze kwamen hier in de 15e eeuw. Het is de hoofdstad van de

Puno

 

regio met dezelfde naam. Het is via de weg verbonden met de belangrijkste steden in het zuiden van het land en ook met Cusco.

Altiplano

De Altiplano is een uitgestrekte vlakte met een gemiddelde hoogte van 3600 m.  De Altiplano overschrijd de grens van Peru en Bolivia. Het  meer is de as van de geschiedenis en ontwikkeling van het gebied. De Inca’s hadden het meer als het symbool van het begin van hun legendarische cultuur.

De zone lag nog voor de bakermat van de Tiahuanaco-beschaving die bewonderenswaardige steden en stenen tempels bouwden. Toen de Spanjaarden de plek in de 16e eeuw verkenden, vonden ze inboorlingen die Aymara spraken. Een taal die in de regio de overhand heeft, naast Quechua.  Ook merkten ze het bestaan ​​op van verlaten megalithische monumenten.

Tijdens het onderkoningkrijk had het hooggelegen plateau een grote mijnbouwactiviteit. Deze activiteit financierde  de constructie van enkele van de belangrijkste kerken in Peru.

Omgeving Puno

In de omgeving van het meer zijn de belangrijkste steden van deze zone. Juli, Juliaca en Puno.

De mooie stad Puno heeft diverse tours over het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Zorg er voor dat u een petje, zonnecreme en en trui en jas meeneemt want op deze hoogte is de zon erg fel. Zorg ook voor jas en trui wat het kan ook koud zijn.  Maar het is er fantastisch en kan men er ook schitterende foto’s maken.  De 2 daagse tour is een aanrader. U overnacht bij de bewoners. Zij zorgen dat jullie een schitterende avond belevend.

 

Voor de beschrijvingen van de tours  Puno en omgeving klik het plaatje hieronder.

Rondreizen peru
Titicacameer dagtour
Rondreizen Peru
Titicacameer 2 dagen
Puno
Sillustani
Trein Puno naar Cusco

Ga hier naar onze Belgische website