Search
Close this search box.

Kustgebied Paracas

Kustgebied Paracas

Paracas – Ica – Huacachina: kustgebied Paracas

Wij kunnen voor u de onderstaande Tours regelen in Paracas, Ica en Huacachina

Klik op de rode link of op de plaatjes voor de volledige beschrijving van de tours in dit kustgebied Paracas

A.  De Ballestas eilanden

B.  Paracas reservaat

C.  Buggies Huacachina

D.  Canon Pasos perdidos

E.  Pisco wijntour

 

Kustgebied Paracas

Kustgebied Paracas: De Ballestas eilanden

kustgebied paracas

Sea Lion on Ballestas Islands, Paracas, Peru

De Ballestas Eilanden is een eilandengroep waar men naar zeggen de grootste concentratie zeevogels ter wereld kan aanschouwen. Het is een oorverdovend spektakel.

Daarnaast ziet men hier zeehonden, zeeleeuwen, de Humboldt Pinguïn en met een beetje geluk en afhankelijk van de tijd van het jaar kan men soms zelfs dolfijnen zien. Verder zien we nog aan de kust de zogenaamde Candelabro. De Paracas kandelaar, ook wel de kandelaar van de Andes, is een bekende prehistorische geoglyph gelegen op een noordelijke zandrug in het Paracas Reservaat. Als we de baai van Paracas uitvaren, zie we deze enorme ‘kandelaar’ aan de linkerkant liggen. Aardewerk dat in de buurt is gevonden, is gedateerd op 200 voor Christus dus de tijd dat de zogenaamde Paracas Cultuur in dit gebied in ontwikkeling was. Net als de beroemde Nascalijnen is het een ‘tekening in het zand’ die eigenlijk alleen vanaf grote afstand te aanschouwen is. De Candelabro is 180 meter groot en kan men nog tot op 16 km afstand vanaf zee zien.

Vertrek:  Van maandag tot en met zondag

Inclusief:  Vervoer per boot, Engelstalige gids

Duur:  Ongeveer 2 uur
Prijs: Afhankelijk van het aantal deelnemers

Terug naar tours kustgebied

 
 
 

Kustgebied Paracas:  Het Paracas Reservaat

Het Paracas Reservaat is een dor maar schitterend woestijnlandschap gelegen aan de kust met prachtige en buitengewone stranden. Een van de mooiste stranden is Playa Roja (het rode strand) waar het zand een haast rode kleur heeft en gevormd is door de afbreuk van een nabijgelegen rotsformatie van roze graniet met een kern van lava. Door de eeuwen heen is het gruis hier aangespoeld en heeft dit unieke strand gevormd. Het is een desolaat landschap waar weinig groeit maar door het contrast met de blauwe zee en de vele vogels aan de kust, is het een absolute aanrader om hier rond te lopen en te genieten van het landschap en de vele vogels.

Als enige organisatie gaan wij tot aan Playa Mendieta, een mooi strand gelegen in het meer Zuidelijke gedeelte van het Paracas Reservaat. Hier zullen jullie vrijwel zeker geen andere toeristen tegenkomen. Een ideale plaats om tot rust te komen en te genieten van de zon, wind en de weidse omgeving.

Vertrek:  Van maandag tot en met zondag

Inclusief:  Privévervoer, Engels of Nederlandstalige privégids

Duur:  Ongeveer 3 uur
Prijs: Afhankelijk van het aantal deelnemers

Voor meer informatie s.v.p. informeren:

Huacachina Oase Ica, Peru

Kustgebied Paracas: De Huacachina Oase

kustgebied paracas

 

Deze oase ligt op vijf kilometer ten westen van de Peruaanse stad Ica, in het midden van de woestijn. In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw was de Huacachina een populaire en één van de meest exclusieve bestemmingen van Peru, vooral vanwege het droge, warme en zonnige klimaat gedurende het hele jaar.

Het is een natuurlijke lagune die van oorsprong werd gevoed door filtratie van zogenaamde aquifers. Door recente boringen in het gebied kwam het voortbestaan van de Oase echter in gevaar en hebben lokale ondernemers waterleidingen laten aanleggen om de toevoer van vers water en het voorbestaan van de Huacachina Oase te garanderen.

Heden ten dagen voelt de oase wat verouderd aan. Desondanks is het een interessante tussenstop voor degenen die de route Lima – Arequipa per bus doen en zeker voor de wat avontuurlijkere toerist is een tour met de Sand Dune Buggies een leuke optie.

Voor meer informatie s.v.p. informeren via contact formulier

Terug naar tours kustgebied

Belgische website

Kustgebied Paracas: Canyon de Los Perdidos

kustgebied paracas

Canyon de los Perdidos, Ica, Peru.

Heeft u wat meer dagen de tijd voor uw rondreis door Peru dan is het ook interessant om deze Canyon te bezichtigen.

De reis ernaar toe is schitterend.! !  Men vertrekt vanuit Ica: een zeer hobbelige lange rit door de wildernis. Maar u zult er geen spijt van krijgen. De gids kent de woestijn als zijn broekzak en zorgt er natuurlijk voor dat men niet verdwaald. . Het is een lange dagtour met enkele stops om de natuur en omgeving te bewonderen. Echt een absolute aanrader.

De Canyon van de Verdwaalden ligt op ongeveer 70 kilometer ten Zuiden van Ica in de woestijn van Ocucaje en zijn geologische rotsformaties van meer dan 35 miljoen jaar oud.

Het is een rit van ongeveer 3 uur om er te komen. Het is een relatief ‘nieuwe site’ (pas ontdekt) dus er zijn nauwelijks andere toeristen en hier kan men prachtige foto’s maken.

Ter plekke zullen we een korte trek doen van ongeveer 1 tot anderhalf uur door de Canyon.

Neem genoeg water en snacks , zonnebrand en een hoed mee want hoogstwaarschijnlijk  ziet u hier heel weinig toeristen voor de gehele dag.

Terug naar tours Paracas,Ica

Onze Belgische website

Wijn & Pisco Tour

In de morgen of middag wordt u opgehaald bij uw hotel. We bezoeken in totaal 3 wijnhuizen waar we het volledige proces van de wijnproductie leren kennen,

evenals Peru’s nationale sterke drank de Pisco.

Als eerste, op ongeveer 3 kilometer van de stad Ica en ongeveer 5 minuten rijden, bezoeken we Bodega Vista Alegre, waar wijn en Pisco op industriële wijze wordt geproduceerd.

Dit wijnhuis is van Italiaanse origine en bestaat reeds sinds 1857. Ondanks dat het heden ten dagen volledig is gemoderniseerd, kan men nog steeds bepaalde facetten van de koloniale geschiedenis van dit wijnhuis zien in het productieproces.

Hierna bezoeken we Bodega Tacama wat heden ten dagen de grootste wijnproducent van Peru is en net als Bodega Vista Alegre op industriële schaal wijn produceert. Naast wijn produceert Tacama ook Pisco.

Het ligt op ongeveer 10 kilometer van de stad Ica (10 minuutjes rijden) en was eigendom van de Jezuïeten. Men kan nog steeds de oude huizen zien evenals de oude stallen van deze Hacienda.

Tot slot bezoeken we op 34 kilometer ten zuidoosten van Ica de Bodega Catador waar Pisco en wijn op ambachtelijke wijze wordt geproduceerd en waar de bezoekers een goed idee krijgen van de eeuwenoude tradities van wijnbouw in dit gebied.

 In dit wijnhuis ziet u de technieken die reeds eeuwenlang worden gebruikt oor het maken van Pisco en wijn

Inbegrepen: Ophalen bij uw hotel in Ica of Huacachina, privévervoer, entreetickets en gids
Duur: Ongeveer 4 uur

 

Voor meer informatie gelieve informeren: