Search
Close this search box.

14 daagse Rondreis Peru

14 daagse rondreis Peru

14 daagse rondreis Peru incl. Jungle tour

 

14 daagse rondreis Peru.

Steden en bezienswaardigheden tijdens deze rondreis
Lima
Arequipa: City tour, Colca Canyon 2 dagen
Puno: Titicacameer 2 dagen

Cuzco: City tour, Heilige vallei met Machu Pichu

Puerto Maldonado: jungle tour 4 dagen

14 daagse rondreis Peru

14 daagse rondreis Peru

Dag 1

14 daagse rondreis Peru

14 daagse rondreis Peru

Ophalen van het vliegveld 

Aankomst in Lima: U wordt opgehaald van het vliegveld en naar uw hotel gebracht. Het hotel ligt in de mooie touristische wijk Miraflores aan de kust. 

Geniet eerst maar even een welverdiende goede nachtrust na de lange reis.

Dag 2

Vlucht naar Arequipa en City Tour in de namiddag (optie)

Bij aankomst in Arequipa krijgt u een transfer naar uw hotel.  In de namiddag wordt u opgehaald en gaan we Arequipa  verkennen (optie)Beschrijving:  

Arequipa City tour  ( optioneel )Vertrek rond 9 uur of 14.00 uur.  duur 3 uur. 

We bezoeken het Monasterie van Santa Catalina, de Plaza de Armas, het jesuïtenklooster La Compañía met haar kerk en koepel, het huis van Tristan del Pozo, de wijk Yanahuara (zowel de kerk als het uitkijkpunt) waar men en prachtig uitzicht heeft over de stad en we bezoeken de typische wijken el Carmen en Yanahuara.

Dag 3

14 daagse rondreis Peru: Colca Cañon Dag 1

Na het ontbijt wordt u opgehaald en vertrekken we om 8.30 naar Chivay. De eerste stop is op 3900 meter hoogte gelegen reservaat genaamd Salinas y Aguada Blanca ook wel bekend als Pampa Cañahuas. Daarna nemen we de route naar de Colca Canyon.De tweede stop is in een bij een restaurant genaamd Chinitos gelegen op 4000 meter hoogte. 

Hier kunnen we gebruik maken van de toiletten en coca thee drinken indien u last heeft van de hoogte. Verder kunt u de Misti en Picchu Picchu Chachani van de achterkant zien en de rotsformaties in de vorm van bomen aanschouwen. Daarna rijden we verder naar de hoogvlakte Toccra. Hier zien we lagunes en stroompjes gevoed door ondergronds opborrelend water. Verder zien we lama’s, alpaca’s en typische vogels uit de Andes.De vierde halte is een uitzichttoren genaamd Pata Pampa. Het is op 4900 meter hoogte gelegen en is het hoogste punt van de hele reis waar we 8 vulkanen zien gesitueerd in als het ware een cirkel van vuur. 

Vanaf hier dalen we af naar Chivay, de belangrijkste stad van de Colca Canyon. Chivay ligt op 3650 meter hoogte. Aangekomen in Chivay nuttigen we een lunch (niet inbegrepen in de prijs) en rond een uur of drie vertrekken we naar het pittoreske dorpje genaamd Coporaque en wandelen we een twee uurtjes aan deze kant van de vallei met prachtige uitzichten waarna we uiteindelijk aankomen bij de warmwaterbronnen van La Calera. Na de warmwaterbronnen keren we terug naar het hotel en wonen we in de avond een folkloristische show bij indien hierin interesse bestaat.

Dag 4

14 daagse rondreis peru

14 daagse rondreis Peru : Colca Cañon Dag 2

Na het ontbijt in Chivay beginnen we met een wandeling van anderhalf uur die ons de mogelijkheid geeft op een rustgevende manier te genieten van het prachtige uitzicht op de Colca Canyon met zijn terrassen voor landbouw.

Daarna komen we aan bij Cruz del Condor waar we de Condor kunnen waarnemen. Nadat we hebben genoten van de Colca Cañon en de vlucht van de Condor nemen we de zelfde weg weer terug naar Chivay. Op de terugweg zullen we nog enkele dorpjes en interessante plaatsen bezoeken. De eerste stop is het dorpje Pinchollo. De tweede stop op de uitkijk Huayra Punko, waar we van een prachtig uitzicht kunnen genieten over de Colca Cañon. De derde stop is de uitkijkpost Antahuilque waar u de terrassen in vorm van een amfitheater en haar vijvers in de mysterieuze Colca Canyon kunt zien.

De vierde stop zal een bezoek zijn aan de stad Maca. De optionele vijfde halte is het dorpje Yanque met de mooiste kerk in de Colca Cañon. Daarna keren we rond het middaguur terug naar Chivay, waar we nog tijd hebben voor een lunch. Na de lunch (13:00) rijden we door naar Puno waar we rond zes uur aankomen bij uw hotel.

Inclusief: Transport, Engels/Spaanstalige gids, overnachting hotel, ontbijt dag 1 en 2, Entree tot het reservaat en transport van Chivay naar Puno.

Niet inbegrepen: 2 x lunch, 1 x avondeten en toegang tot de warmwaterbronnen.

Dag 5

rondreis peru 4 weken

Tweedaagse Tour Titicaca Meer – Dag 1

 

Dag 3 van de Tour Vandaag kunt u een rondvlucht gaan maken over de beroemde Nazca-lijnen.(optioneel) In de avond vertrekt u (zonder gids) per bus (Cruz del Sur / Oltursa) naar Arequipa waar u de volgende dag om 07:30 aankomt.

U wordt van het busstation opgehaald en naar uw hotel gebracht. Geen overnachting: nachtbus

 

Dag 6

rondreis peru 3 weken

Tweedaagse Tour Titicaca Meer – Dag 2

De volgende dag vertrekken we per boot om 8:00 naar Taquile, een ander eiland gelegen op 1 uur varen. Hier maken we een mooie wandeling over de prachtige paden met uitzicht over het helderblauwe water van het Titicacameer en besneeuwde toppen van het Boliviaanse Hooggebergte aan de horizon. 

Op het centrale plein hebben de bewoners hun waren uitgestald, bekend vanwege de hoge kwaliteit. Om 13:00 vertrekken we weer per boot naar Puno waar we om 16:00 aankomen. Avond vrij. Overnachting in Puno.

Terug in Puno Overnachting in Puno: Intiqa Hotel (of vergelijkbaar)

Dag 7

rondreis peru 3 weken

Bus naar Cuzco

Puno – Cusco (Toeristische Route met 4 Stops / Tours)

Busonderneming: Inka Express Overnachting in Cusco: Inkarri Hostal (of vergelijkbaar)

Gedurende de rit van Puno naar Cusco, die ongeveer 8 uur duurt, worden er 4 korte excursies gehouden en wordt er gestopt om te lunchen (alles inbegrepen). De eerste stop is de tempel van Andahuaylillas, ook wel bekend als de zogenaamde “Sixtijnse Kapel van Zuid-Amerika”. Daarna bezoeken we de Tempel Inka Raqchi en stoppen we bij de bergpas la Raya, gelegen op 4335 meter boven N.A.P. Verder zal er nog een bezoek worden gebracht aan het Inca Aymara museum van Pukara. Alle vier de tours/excursies worden geleid door een gids, duurt ongeveer 20 – 40 minuten en er bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen en foto’s te maken.

Dag 8

14 daagse rondreis peru

14 daagse rondreis Peru

Cuszo City Tour (optie)

De Cusco City Tour start op het centrale plein, de Plaza de Armas van Cusco (Cuzco) en begint met een bezoek aan de Kathedraal van Cusco en eventueel een bezoek aan de eveneens schitterende kerk La Compania. Daarna bezoeken we de zonnetempel Korikancha: De zonnetempel van de Inc’a waar de Spaanse Veroveraar op de fundamenten van deze tempel haar kerk heeft gebouwd. 

Daarna bezoeken we de inca ruïnes van Kenko, Tambomachay, Puca Pucara en het prachtige ceremoniële Inca complex Sacsayhuaman, wat strategisch gebouwd is op een heuvel met uitzicht over Cusco; Saqsayhuaman is gebouwd met reusachtige met de hand vervaardigde stenen die met geweldige precisie zijn geplaatst. Sommige stenen zijn maar liefst 9 meter hoog en wegen haast 350 ton.

Dag 9

Rondreis Peru

Tour in de Heilige Vallei en door naar Aguas Calientes

Deze tour vertrekt dagelijks en start om 9.00h. We bezoeken het dorpje Pisac met haar traditionele markt, de ruines van Pisac, het plaatsje Urubamba die bekend staat om zijn overheerlijke rivierforellen en bovendien de indrukwekkende ruïnes van Ollantaytambo.

 Om negen uur s’ ochtend worden jullie opgehaald bij het hotel. We gaan dan naar Pisac, ongeveer 32 km rijden vanuit Cusco. Hier hebben we een prachtig overzicht op de Heilige Vallei van de Inca’s en de stad Taray. We gaan daar de ruïnes van Pisac bezoeken (die ook wel het Kleine machu Pichu genoemd wordt) en de markt van Pisac met typische Peruaanse souvenirs en producten. Daarna rijden we verder naar Urubamba voor de lunch en dan verder naar Ollantaytambo waar we de indrukwekkende ruïnes zullen bezichtigen. Vervolgens nemen we de trein naar Aguas Calientes waar de nacht zullen doorbrengen om de volgende dag in alle vroegte als eerste Machu Pichu te bezoeken (in bus of te voet, indien gewenst – min of meer anderhalf uur klimmen)

Dag 10

Machu Pichu

Machu Pichu

Rondleiding van twee uur in Machu Picchu. Daarna bent u vrij om zelf rond te lopen en per bus (indien inbegrepen) of te voet af te dalen naar Aguas Calientes voordat u per trein teruggaat naar Ollantaytambo. Het tijdstip waarop uw trein vertrekt en ook de prijs van de tickets is afhankelijk van beschikbaarheid en/of hoe vroeg van tevoren u uw reservering heeft gedaan. Bij een late boeking zijn de ´beste´ tijden (14:30 en 14:55) uitverkocht of al in prijs gestegen. Andere tijden zijn duurder, bieden een First-Class Experience of vertrekken juist extreem laat waardoor men in het donker terug moet en deze prachtige ervaring per trein mist.

De treinrit wordt beschreven als één van de mooiste ter wereld en gaat door een nauwe vallei langs de bruisende Urubamba rivier. Gedurende de rit zien we de het klimaat en de vegetatie veranderen van een overwegend regenwoudklimaat en overeenkomende flora naar een bergklimaat met bergflora.

Vanuit Ollantaytambo gaat u vervolgens per bus naar Cusco. U wordt afgezet op het centrale plein Plaza Regocijo in Cusco. Vanaf daar is het vijf minuten lopen naar uw hotel of twee minuten in de taxi (niet inbegrepen – ongeveer $2).

14 daagse rondreis Peru ( suggestie)

Suggestie van RondreizenPeru: Wij raden aan om een Upgrade te doen naar een rit in privévervoer van Ollantaytambo naar Cusco. Vanwege het grote aantal toeristen, die allemaal aankomen in het kleine stadje Ollantaytambo, met slechts één smalle weg de stad uit, duurt het soms lang voordat de bussen naar Cusco kunnen vertrekken, bovendien wachten de bussen totdat ze vol zijn voordat ze vertrekken. Soms betekent dit lang wachten of zelfs op de aankomst van een volgende trein en na een vermoeiende dag in Machu Picchu is dit niet ideaal. Een Upgrade naar privévervoer betekent dat je meestal tot wel anderhalf uur eerder aankomt in Cusco (extra kosten $ 25 per persoon).

Dag 11

innotawa lodge

Vlucht naar Puerto Maldonado en Puerto Maldonado Jungle Tour – Dag 1

Dag 12

rondreizen peru

Puerto Maldonado Jungle Tour – Dag 2

14 daagse rondreis peru
Vele soorten vlinders

Elke dag zijn er diverse activiteiten en wandelingen om van de mooie natuur hier te genieten.  

Bovendien gaan we erop uit op diverse vogels,Macaws,parrots, otters en piranha’s te zien. 

Voor het volledige programma klik hier.

Dag 13

Rondreizen peru

Puerto Maldonado Jungle Tour – Dag 3

Elke dag zijn er diverse activiteiten en wandelingen om van de mooie natuur hier te genieten. 

Bovendien gaan we erop uit op diverse vogels,Macaws,parrots, otters en piranha’s te zien. 

Voor het volledige programma klik hier.

Dag 14

jungle tour

Puerto Maldonado Jungle Tour – Dag 4 en Vlucht naar Lima

Op dag 14 vlucht naar Lima (inclusief) en vlucht naar Nederland (exclusief) .Optioneel bestaat er de mogelijkheid nog een dag in Lima te blijven alvorens terug te vliegen naar Nederland. Deze laatste dag zou u bijvoorbeeld de Lima City Tour kunnen doen.

Einde van uw 14 daagse rondreis Peru

Concluderend een schitterende complete 14 daagse rondreis Peru.

Voor onze Belgische website klik hier

Bovendien is de 14 daagse rondreis Peru inclusief de Jungle tour.

Dag 15

Rondreizen Peru

Vlucht van Lima naar Amsterdam (Optioneel extra dag in Lima)

Op dag 15 vlucht naar Lima (inclusief) en vlucht naar Nederland (exclusief)Optioneel bestaat er de mogelijkheid nog een dag in Lima te blijven alvorens terug te vliegen naar Nederland. Deze laatste dag zou u bijvoorbeeld de Lima City Tour kunnen doen.

Einde van uw 14 daagse rondreis Peru

 

Voor onze Belgische website klik hier

 

Gerelateerd