Search
Close this search box.

Sportieve Inca Trail

Sportieve Inca Trail

Sportieve Inca Trail naar Machu Pichu

INCA JUNGLE ADVENTURE (4d / 3N)

Triatlon naar Machu Picchu vanaf € 229,00

Downhill mountainbiking, rafting en hiking naar Machu Picchu (4 dagen / 3 nachten)

Dit is een alternatief en sportieve gebeurtenis om naar het wereldwonder Machu Picchu te gaan.
We gaan downhill mountaibiken raften, wandelen en ziplijnen.
Hij is speciaal voor de sportief ingestelde toerist.
Ook deze tour gaat gedeelte over de oude Inca paden.

Sportieve Inca Trail 4 dagen

Sportieve Inca Trail

Dag 1

sportieve inca trail
sportieve inca trail
Onze sportieve Inca trail start vroeg in de ochtend (ca. 6:00 uur).  U bij uw hotel / hostel wordt opgehaald. Onze gidsen brengen  u de  avond ervoor een bezoek om eventuele last minute vragen te beantwoorden en uw locatie te bevestigen. Op de route naar het beginpunt van de trek gaan we door de steden Chinchero, Urubamba en Ollantaytambo.  Dit zijn allemaal plaatsen die deel uitmaken van het heilige vallei. Als we bij Malaga Pass komen, komen we op 4316 m. (14160ft.). U zult het prachtige landschap en de majestueuze sneeuw bedekte Huacay Willca (Verona) bergen kunnen bewonderen. Hier beginnen we met ons fietsavontuur. We dalen af door verschillende ecologische zones, waaronder het hoge Puna-gebied en wolkenbossen, waaronder een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Tot slot eindigen we bij de archeologische overblijfselen van Huaman Marq’a voordat we de stad Santa Maria bereiken waar we overnachten.


Rafting Apumarac Voor de avontuurlijke reizigers raden we aan om de rafting tour (extra 30 eur) toe te voegen. Het warme jungle klimaat maakt omstandigheden voor het raften ideaal in de hoge Amazon Jungle of Peru. Voor het raften is er een briefing over de commando’s, veilige lijnen, veiligheidskayak, enz.  Dit wordt gevolgd door een oefening in het water, zodra passagiers en gidsen zich comfortabel voelen, beginnen we door de rivier te gaan. Tijdens de eerste uren zijn we in de  klasse II, III en IV. In deze sectie is er veel water, mooie grote golven en gaten, het landschap is ook spectaculair met mooie grote bomen en bergen die de rivier omringen .
Extra kosten Raften: EUR 30.00

Dag 2

Santa Maria – de Warmwaterbaden – Santa Teresa

Na het ontbijt beginnen we de wandeling.  Na ongeveer een uur klimmen komen we aan in  Santa Rosa Village.

Hier beginnen we onze wandeling langs de Inca Trail (Qapaq ñan), met een breed scala aan vogels, waaronder papegaaien, Calibri’s en adelaars.

We zullen de gewassen van Coca-planten (heilig blad van de Inca’s), koffie, cassave, bananen, sinaasappel en mangobomen observeren.

Daarna hebben we een korte rustpauze in het dorpje Pispitayuc. Hier kunt  u  nog even ontspannen in de hangmatten.

We hervatten onze wandeling door de prachtige landschappen van de Vilcabamba bergen. We lunchen in het dorp van Qellomayo.  Hier zullen we rusten voordat u aan het laatste gedeelte van de wandeling begint.

De warmwaterbronnen van Cocalmayo ligt op de route. Het bezoek is hier optioneel en biedt u de mogelijkheid om een pauze te nemen en van de geneeskrachtige wateren te genieten. Van de warmwaterbronnen is het 45 minuten wandelen tot Santa Teresa.

We zullen de rest van de dag in de stad Santa Teresa blijven, waar we de volgende dag voor de nacht, diner en ontbijt blijven.

Dag 3

Santa Teresa – Aguas Calientes:

Na het ontbijt zullen we ongeveer twee uur wandelen. We zullen de kans krijgen om watervallen en lokale koffie- en coca-plantages te zien, die aankomen bij het waterkrachtstation waar we lunchen. Vervolgens zullen we verder gaan van waterkracht naar Aguas Calientes na de spoorlijnen. Bij aankomst op Aguas Calientes wordt u naar uw hostel gebracht. We komen samen in de avond voor het avondeten en verheugen ons al voor de volgende dag.

Als u ervoor kiest om Zip Lines toe te voegen aan uw Jungle Inca Trail, dan begint u de dag door een taxi te nemen naar de Inka Flyer Zip Lines. Vanaf hier is het een korte wandeling naar de platforms waar de Zip Line-activiteit begint. Deze Zip Lines behoren tot de langste en hoogste in Zuid-Amerika. Deze activiteit is voor alle leeftijden. Uw gidsen en het professionele personeel geven u een korte oriëntatie over de Zip Lines voordat u de activiteit begint.

Extra kosten: EUR 40.00 p.p.

Dag 4

Machu Picchu – Cusco

U bent vroeg in de ochtend wakker voor het ontbijt om 5:00 uur.  Dan gaan we op weg naar het wereldwonder Machu Picchu. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en is ongeveer 500 meter klimmen naar de ingang van de ruïnes.

Bij het binnenkomen van de site heb je genoeg tijd om foto’s te nemen tijdens de zonsopgang. U krijgt een rondleiding van 2 uur door de beroemde ruïnes. Daarna heeft u vrije tijd om de ruïnes verder te verkennen en zelfs Huayna Picchu te beklimmen ($ 20, optioneel), de grote berg met uitzicht op de ruïnes. Ook bestaat de mogelijkheid om wat eerder terug te gaan naar Aguas Calientes om nog de warmwaterbronnen te bezoeken voordat we terug gaan naar Ollantaytambo en daarna naar Cuzco.

Voor de andere tours Cuzco: klik hier

Einde 4 daagse sportieve Inca Trail

naar Belgische website