Search
Close this search box.

Rondreis Peru Bolivia 25 Dagen

Rondreis Peru Bolivia 25 dagen met 3 dagen Zoutvlakte

Rondreis Peru Bolivia 25 dagen

Prijs 2022 €. 2.279,00 prijs afhankelijk van dollarkoers.

Korte samenvating van Rondreis Peru Bolivia 25 dagen

Lima City tour
Arequipa City tour
Puno: Titicaca meer
La Paz City tour en Maanvallei
Potosi mijnotur
Uyuni tour 3 dagen
Cuzco: Heilige Vallei met Machu Pichu

Dag 1

rondreis peru bolivia 25 dagen

Ophalen van het vliegveld

Begin van uw rondreis Peru Bolivia 25 dagen

Aankomst in Lima: U wordt opgehaald van het vliegveld en naar uw hotel gebracht in Miraflores.

Dag 2

rondreis peru bolivia 25 dagen

PERU

Rondreis Peru Bolivia 25 dagen ( gedeelte Peru )

Lima City Tour (optioneel)

Vandaag verkennen we Lima met de Lima City Tour. (beschrijving zie menu Tours Lima)

Dag 3

rondreis peru bolivia 25 dagen

Vlucht Lima – Arequipa

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Arequipa. In Arequipa krijgt u een transfer naar uw hotel.

In de middag even wennen aan de hoogte en op uw gemak het centrum ( Plaza de Armas) bezoeken.

Dag 4

rondreis peru bolivia 25 dagen

Arequipa

Arequipa City Tour (optioneel)

Men bezoekt het Monasterie van Santa Catalina, de Plaza de Armas, het jesuitenklooster La Compañía met haar kerk en koepel, het huis van Tristan del Pozo, de wijk Yanahuara (zowel de kerk als het uitkijkpunt) waar men en prachtig uitzicht heeft over de stad en we bezoeken de typische wijken el Carmen en Yanahuara. Inclusief: Vervoer, Officiële gids en Entrees

Dag 5

rondreis peru bolivia 25 dagen

Bus Arequipa naar Puno

In een comfortabele bus van Cruz del Sur rijden we via de schitterende hoogvlakten en schitterende kleine dorpjes van de Andes naar Puno. Hier komen we ongeveer na 8 uur aan.

Overnachting in centrum van Puno: Intiqa Hotel of vergelijkbaar

Dag 6

rondreis peru bolivia 25 dagen

Puno: vrije dag

Titicacameer dagtour beschrijving

U wordt bij uw hotel rond 8.00 uur opgehaald.  Vervolgens wordt u naar het haventje gebracht. Hier nemen we de boot naar de drijvende  rieteilanden. Hier kunt u rustig rondlopen.  Foto’s maken van en met de eilandbewoners.  Souvenirs kopen en een boottochtje maken op een typisch van riet gemaakt vlot.

Daarna vertrekken we in boot naar het eiland Taquile.  Een eiland gelegen op ongeveer 1 uur. Hier maken we een mooie wandeling. We lopen over de prachtige paden met uitzicht over het helderblauwe water van het Titicacameer. Tevens zien we ook de besneeuwde toppen van het Boliviaanse Hooggebergte aan de horizon.

Taquile eiland

De Uros eilanden zijn drijvende eilanden maar  Taquile een vast eiland.  De ongeveer 1100 bewoners spreken Quechua. Er wordt alleen getrouwd met eigen eilandbewoners.  Wegen, auto’s en honden zijn merkwaardig niet op Taquile  te bekennen. Ze leven van de verkoop van kleding en hoogwaardig alpacawol. Ook is het hier niet mogelijk te overnachten in een Hotel. Die zijn er niet.  De toeristen die een tour voor 2 dagen hebben geboekt blijven overnachten bij de gastvrije eilandbewoners.  Hou er rekening mee dat de huisjes primitief zijn. Neem warme kleding mee voor de nacht en een zaklamp.

Om 13:00 uur vertrekken we weer per boot naar Puno waar we om 16:00 uur aankomen.

Einde Titicacameer dagtour

Dag 7

rondreis peru bolivia 25 dagen

BOLIVIA

Rondreis Peru Bolivia 25 dagen ( gedeelte Bolivia )

Bus Puno – La Paz

Tijdens onze 25 daagse rondreis Peru Bolivia  reist u in circa 6 uur  gedeeltelijk langs het Titicacameer naar La Paz, waar men de rest van de dag vrij heeft om eventueel een excursie te gaan maken. (zie tours in La Paz)

Dag 8

rondreis peru bolivia 25 dagen

Moon Valley

Prachtig, door erosie gevormde landschappen in een klein park waar de Big Andes Honey-vogel boven je hoofd vliegt (als je geluk hebt).

La Paz is de thuisstad van de regering en wordt vaak per ongeluk ‘de hoogste hoofdstad van de wereld’ genoemd, omdat de officiële hoofdstad Sucre is.

Tour bevat:

 • Privé vervoer
 • Tweetalige gids
 • Toegangsprijs

Niet inbegrepen:

 • Water
 • Voedsel
 • Persoonlijke uitgaven

Je moet meenemen:
bescherming tegen de zon, water, wat geld, regenjas of poncho, camera.

Dag 9

rondreis peru bolivia 25 dagen

Vlucht La Paz – Sucre

Wij halen u op bij het hotel in La Paz en brengen u naar het vliegveld voor de korte vlucht van La Paz naar Sucre. Bij aankomst wordt u naar uw hotel in Sucre gebracht. Rest van de dag vrij.

Dag 10

rondreis peru bolivia 25 dagen

Sucre vrije dag

Natuurlijk zijn er vele mogelijkheden om uw vrije dag te besteden met een tour, zoals : City tour,diverse hikings, bikings en eventueel paardrijden. Kijk in het menu onder de tours Sucre.

Tours Sucre.
City tours
Biking tours
Sucre Hikings
Horse back riding
Voor excursies en korte tours in Sucre klik hier

Dag 11

rondreis peru bolivia 25 dagen

Bus van Sucre naar Potosi

Busrit over de Altiplano naar het mijnwerkers dorpje Potosi

In de morgen heeft u nog de tijd om eventueel een tour te maken.  Er zijn diverse mooie hikings en tours in Sucre. Zie alle tours in het menu.  Eind van de middag gaat u met de bus naar Potosi. Duur ongeveer 6 uur. Aangekomen in de zilverstad Potosi wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.

De reis van 6 á 7 uur gaat naar de zilverstad Potosi met haar ligging op 4090 meter hoogte de hoogstgelegen stad ter wereld. Vroeger was Potosi de rijkste stad van Amerika door de Cerro Rico, een berg die heel veel zilver bevatte.

Dag 12

rondreis peru bolivia 25 dagen

Potosi mijntour tijdens rondreis Peru Bolivia 25 dagen

Wij halen u op van uw hotel om 08: 30 voor het bezoek dat begint om 9.00 en duurt 2 of 3 uur. Eerst bezoeken we de mijnwerkers markt; u kunt cocabladeren, sigaretten, coca-cola, water, dynamite en zekeringen kopen, die u als een geschenk kunt meenemen voor de mijnwerkers.

Voordat we de heuvel beklimmen krijgen we de apparatuur die noodzakelijk is voor het bezoeken van de mijn en hier kunt u uw spullen achterlaten wat in de mijn niet nodig, is. Alles wordt bewaard achter gesloten deuren.

Hier ziet u de mijn galerieën en tunnels, gemaakt van steen meer dan 450 jaar geleden. U passeert meer dan 3 km van onderling verbonden mijn tunnels en dalen af door 5 niveaus, zo’n 20 tot 30 meter uit elkaar, diep in het hart van de berg. Net zo ver als u wilt, er is altijd een tweede gids als je halverwege terug wilt.

Potosi mijntour.

Onze deskundige Engelse gids helpt u fascinerende inzichten in het leven van 980 werken mijnwerkers te geven. Ook Beleeft u de spanning van een dynamiet explosie en luistert naar de geschiedenis van de mijnen, hun economie, de mijnwerkers cultuur en arbeidsomstandigheden.

We adviseren om een goed ontbijt te nemen voor vertrek. Oude kleren te dragen en een zakdoek mee te nemen voor de stoffige lucht. Voor extra energie moet u meenemen water, soda, chocoladerepen, bananen en andere snacks.

s’ middags reizen we verder naar Uyuni om daar naar ons Hotel te gaan om te overnachten. 

Dag 13

rondreis peru bolivia 25 dagen

3 daagse tour Uyuni

Tour Uyuni / Uyuni Salt Lake ( 3 dagen/ 2 nachten) 

Eerste dag

Vertrek van Uyuni naar Colchani om 10:30 uur hier kunnen we de microfabrieken van zout zien. Ook bezoeken we  Salt Flat, Salt Hotel, Fish Island,

Waar u van een typisch eten kunt genieten.

Na de lunch gaat u naar San Juan.

Diner en rust in San Juan.

Dag 14

rondreis peru bolivia 19 dagen

Tweede dag

We vervolgen onze trip naar de Red Lagoon, u zult gaan zien, Chiguana Salt Flat, Ollague Volcano. Lunch, 4 kleine Lagoons, Stone Tree, Red Lagoon.

Dag 15

rondreis peru bolivia 25 dagen

Derde dag

Bezoek aan de Geyser (volcanic zone), Hot spring. ontbijt. Green Lagoon, White Lagoon, Green Lagoon, Villamar, Rock´s valley, San Cristóbal and Uyuni.

Overnachten in Uyuni.

Einde van de 3 dagen Uyuni tour

aanvullende informatie

Inclusief

 • Auto Toyota Land Cruiser 4×4
 • Ontbijt, lunch en diner. We hebben Boliviaans en vegetarisch eten.
 • Overnachting tijden de tour.
 • Spaans sprekende chauffeur.
 • Zuurstof.
 • Snacks
 • Eerste hulp kit.
 • Dekens.

Exclusief:

 • Ticket Fish Island 15 Bs.
 • Andere plaatsen 10 Bs.
 • R.E.A 150 Bs.
 • De gedeelte tour vertrekt om 10:30h.
 • Privé tour vertrekt at 09:30h.

Capaciteit in privé tour is 5 personen en gedeelde tour 6 personen in de auto.

Belangrijk:

Alle passagiers moeten hun paspoort en verzekeringspapieren meenemen.

Dag 16

Vlucht Uyuni – La Paz

Wij halen u op van uw hotel om 08: 30 en brengen u naar het vliegveld voor uw vlucht naar La Paz. 

Hier wordt u weer opgehaald en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag vrij te besteden.

Dag 17

La Paz – Copacabana

Vandaag brengt de bus ons in een mooie rit van ongeveer 3 uur naar het schitterende plaatsje Copacacabana waar je kunt gaan genieten van het schitterende uitzicht over het Tticacameer. Beklim in de namiddag de top van de Cerro Calvario, hier heb je een prachtig uitzicht over het Titicacameer en de ondergaande zon die je niet gauw zult vergeten.

Sun Island

s’middags ( als u tijd heeft) is het eventueel mogelijk naar  Sun Island te gaan met een boot.. Vele legendes vertellen dat dit eiland de geboorteplaats is van de zon. We arriveren in de haven van Yumani, de grootste haven van het eiland. Hier beklimmen we de beroemde “stairs of the Inca” waar we het verschil van de hoogte zullen gaan merken. De bewoners hebben hier geen last van en willen graag de bagage dragen. Wij raden u aan niet teveel bagage mee te nemen.

Verder is het mogelijk de Archaeologicale overblijfselen van “Pilkokaina (tempel van Pilcocaina) een religieus centrum te bezoeken.

Overnachting Copacabana

Dag 18

Copacabana – Cuzco

Vandaag staat er een schitterende busrit over de hoogvlaktes van Bolivia naar Cuzco op het programma. De rit duurt ongeveer 8 à 9 uur. In de namiddag komt u aan in Cuzco, de koningklijke stad van het Incarijk.

Dag 19

PERU rondreis Peru Bolivia 25 dagen ( gedeelte Peru)

Cuzco vrije dag  ( Optioneel de City Tour Cuzco)

De Cusco City Tour begint op het centrale plein, de Plaza de Armas van Cusco, met een bezoek aan de Kathedraal van Cusco en eventueel een bezoek aan de eveneens indrukwekkende kerk La Compania.

Vervolgens bezoeken we de Korikancha: De zonnetempel van de Inca’s waar de Spaanse Veroveraar op de fundamenten van deze tempel haar kerk heeft gebouwd. Daarna bezoeken we de Inca ruïnes van Kenko, Tambomachay, Puca Pucara en het indrukwekkende ceremoniële Inca complex Sacsayhuaman, wat strategisch gebouwd is op een heuvel met uitzicht over Cusco; Sacsayhuaman is gebouwd met immense met de hand vervaardigde stenen die met geweldige precisie zijn geplaatst. Sommige stenen zijn maar liefst 9 meter hoog en wegen haast 350 ton.

 

 

Dag 20

Tour in de Heilige Vallei + Machu Pichu

Deze tour vertrekt dagelijks en start om 9.00h. We bezoeken het dorpje Pisac met haar traditionele markt, de ruïnes van Pisac, het plaatsje Urubamba die bekend staat om zijn overheerlijke rivierforellen en natuurlijk de prachtige ruïnes van Ollantaytambo.

De start.

Om negen uur s’ ochtend worden jullie opgehaald bij het hotel. We gaan dan naar Pisac, zo’n 32 km rijden vanuit Cusco. Hier hebben we een prachtig overzicht op de Heilige Vallei van de Inca’s en de stad Taray. We gaan daar de ruïnes van Pisac bezoeken (die ook wel het Kleine machu Pichu worden genoemd) en de markt van Pisac met typische Peruaanse souvenirs en producten. Daarna rijden we verder naar Urubamba voor de lunch en dan verder naar Ollantaytambo waar we de indrukwekkende ruïnes zullen bezichtigen. Vervolgens nemen we de trein naar Aguas Calientes waar de nacht zullen doorbrengen om de volgende dag in alle vroegte als eerste Machu Pichu te bezoeken (in bus of te voet, indien gewenst – min of meer anderhalf uur klimmen)

Dag 21

Tour in de Heilige Vallei + Machu Pichu

s’morgens heeft u allereerst een rondleiding in Machu Picchu met onze gids van ongeveer 2 uur. Daarna bent u tot in de namiddag vrij om zelf rond te lopen en/of om de Huayna Picchu te beklimmen ( de plek die uitkijkt over Machu Picchu ). In de middag rond een uur of vier keren we in de trein terug naar Ollantaytambo en vervolgens in de bus naar Cuzco.

 

Bijzonderheden

Indien gewenst is het mogelijk deze Tour te boeken als 1-daagse Heilige Vallei Tour waarbij er meer tijd bestaat om in Pisac en Ollantaytambo rond te lopen. In plaats van door te reizen naar Aguas Calientes en daar de nacht door te brengen, vertrekken we na de bezichtiging van de ruines van Ollantaytambo naar Chinchero weer we een markt en kerk zullen bezichtigen en een prachtig uitzicht hebben over de altiplano (peruaanse hoogvlakte). Hierna vertrekt de bus naar Cusco waar we om een uur of zeven aankomen. Voor meer informatie en prijzen gelieve ons te contacteren via ons contactformulier.

Dag 22 en 23

Cuzco vrije dagen  ( optioneel de Tour Moras en Moray en Salinas )

Beschrijving: Moras, Moray en Salinas

Een ideale tour indien u Peru’s prachtige natuur en haar indrukwekkende cultuur met haar inca ruïnes en de lokale tradities en dorpjes wilt leren kennen.  Moray staat bekend om haar terrassen in vorm gelijkend op een anfitheater.    Maras en Salinas  heeft een van Peru’s grootste zoutmijnen gekenmerkt door haar terrasering / zoutpannetjes.

Las Salinas is een overweldigend spektakel van zoutpannen met 4000 zoutbekkens. Zeker een bezoekje waart. en je kunt er waanzinnige foto’s maken

(Er bestaat een mogelijkheid om deze tour tegen meerprijs, met de mountainbike te doen)

Hotel in Cusco: Inkarri **

Dag 24

Vlucht naar Lima 

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht Cuzco – Lima. In Lima wordt u opgehaald en naar uw hotel in Miraflores gebracht.

Dag 25

Optioneel een extra dag in Lima en in de avond uw vlucht naar Nederland

U wordt naar het vliegveld gebracht.

Einde van uw rondreis Peru Bolivia 25 dagen

Voor de Belgische versie van rondreis Peru Bolivia klik hier