Search
Close this search box.

Rondreis Peru 4 Weken

Rondreis Peru 4 weken

Rondreis Peru 4 weken (incl. alle tours zoals beschreven en met Salkantay of Inca trail, jungle en strand )

Indicatieprijs 2024

€ 2.723,00 aan strand Mancora
€ 2.236,00 aan strand Ancon

Tour van 30 dagen door Peru

Rondreis Peru 4 weken

Dag 1

rondreis peru 4 weken

Begin van de meest complete Rondreis Peru 4 weken

Ophalen van het vliegveld Aankomst in Lima

Bij aankomst op het vliegveld in Lima staan we u op te wachten en brengen u naar uw Hotel in Miraflores.

Dag 2

3 weken peru galapagos

Lima City Tour ( optioneel)

Vandaag heeft u een vrije dag.  Indien u de City tour geboekt heeft gaan we de stad verkennen in de morgen of in de middag.

Voor de beschrijving klik hier

Dag 3

rondreis peru 4 weken

Paracas - Ica - Nazca

U wordt opgehaald bij uw hotel en we vertrekken in bus (Cruz del Sur / Oltursa) naar Paracas. In het haventje vertrekken wij om 08:20 mer de boot naar de Ballestas eilanden in het Paracas Reservaat.

We zien o.a. zeeleeuwen, zeehonden en pinguïns en we bezoeken de zogenaamde “Candelario” (een kandelaar welke in het zand is gegriefd).

Vervolgens verkennen we het Paracas Reservaat in bus / te voet en bezoeken we het museum van het reservaat. Na de lunch (niet inbegrepen) gaan we in Bus (Cruz del Sur / Oltursa) verder naar Ica waar u naar uw hotel wordt gebracht.

Hier heeft u even de tijd op adem te komen, zich te verfrissen en in de namiddag gaan we de zandduinen in met een buggy of kunt u uitrusten bij het zwembad van het hotel. 

 

Dag 4

rondreis peru 4 weken

Paracas-Ica-Nazca

Huacachina

Indien u gisteren te moe was of indien we laat zijn aangekomen in Ica gisteren dan doen we vandaag de Tour met de buggy:

U wordt opgehaald en te voet lopen we naar de andere kant van de oase waar we met een buggy de zandduinen in gaan. Na een half uurtje in volle vaart door de duinen te hebben gereden, bestaat er de mogelijkheid te sand-boarden.  Vervolgens rijden we weer terug naar de Oase.

We hebben nog even de tijd om te douchen of te zwemmen en vervolgens tegen het middaguur vertrekken we per bus naar Nazca.  In Nazca wordt u naar uw hotel gebracht. In de namiddag zullen we eventueel de Cahuachi Tour ( optie) doen. Na de tour terug naar hotel waar we de nacht zullen doorbrengen.

Dag 5

nazca-lijnen

Nazca

Vandaag kunt u een rondvlucht gaan maken over de beroemde Nazca-lijnen.(optioneel) In de avond vertrekt u (zonder gids) per bus (Cruz del Sur / Oltursa) naar Arequipa waar u de volgende dag om 07:30 aankomt. U wordt van het busstation opgehaald en naar uw hotel gebracht. Geen overnachting: nachtbus

Dag 6

Rondreis Peru 4 weken

Arequipa City tour ( optioneel)

Aankomst in de morgen vanuit Nazca
Overnachting in Arequipa: Hostal Tierra Sur

Men bezoekt het Monasterie van Santa Catalina, de Plaza de Armas, het jesuitenklooster La Compañía met haar kerk en koepel, het huis van Tristan del Pozo, de wijk Yanahuara (zowel de kerk als het uitkijkpunt) waar men en prachtig uitzicht heeft over de stad en we bezoeken de typische wijken el Carmen en Yanahuara. Inclusief: Vervoer, Officiële gids en Entrees

Dag 7

14 daagse rondreis peru

Arequipa

Colca Canyon dag 1

s’morgens om 8.30 is het begin van onze 3 daagse tour Colca Canyon. We stoppen op enkele mooie plaatsen zoals het reservaat Salinas y Aguada Blanca gelegen op 3900 meter hoogte.   De volgende stop is bij het restaurant Chinitos op een hoogte van 4000 meter. Hier is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de toiletten en coca thee drinken om hoofdpijn te voorkomen tegen de hoogte.

We zullen onderweg  lama’s, alpaca’s en typische vogels uit de Andes tegenkomen.   We rijden nu verder naar Chivay waar we zullen overnachten.

Dag 8

Colca Canyon dag 2

Nadat we hebben ontbeten gaan we een wandeling maken van anderhalf uur waarbij we enkele prachtige uitzichten te zien krijgen over de Colca Canyon.

Vervolgens rijden we verder tot we bij het Cruz del Condor aankomen. Daar gaan we genieten van de schitterende vlucht van de Condor. Nadat we dit prachtige spektakel hebben kunnen waarnemen rijden we terug naar Chivay. Onderweg terug stoppen we nog enkele keren in leuke dorpjes en op mooie plaatsen waar men een mooi uitzicht heeft over de Colca Canyon. Daarna gaan we terug naar Chivay waar de rest van de dag vrij hebben.

 

Dag 9

rondreis peru 4 weken

Colca Canyon dag 3

s’ morgens vrij en nadat we hebben gelunchd gaan we rond het middaguur weer terug naar Arequipa. Bij aankomst wordt u bij uw hotel gebracht. Einde van de Colca Canyon tour 3 dagen tijden de rondreis Peru 4 weken Inclusief: Transport, Engels/Spaanstalige gids, overnachting hotel, ontbijt dag 2 en 3, Entree tot het reservaat en transport van Chivay naar Puno. Niet inbegrepen: 3 x lunch, 2 x avondeten en toegang tot de warmwaterbronnen.

Dag 10

rondreis peru 4 weken

Puno

Tweedaagse tour Titicacameer dag 1

U wordt opgehaald bij uw hotel rond 8:00 en vervolgens naar het haventje gebracht waar we de boot nemen naar de drijvende eilanden van de Uros (rieteilanden). Hier kunt u rustig rondlopen, foto’s maken van en met de eilandbewoners, soevenirs kopen en een boottochtje maken op een typisch van riet gemaakt vlot. Daarna vertrekken we in de boot naar het eiland Amantani. 

Amantani

Bij aankomst wordt u verwelkomd door de eilandbewoners in hun typische klederdracht en uitgenodigd om een maaltijd te nuttigen in hun huis. Na de Lunch zullen we wandelen naar een pre-inca tempel genaamd Pachatata en kunnen we het dagelijkse leven van de bewoners gadeslaan. Nadat we het avondeten hebben genuttigd kunnen jullie deelnemen aan een ceremonie en feest georganiseerd door de eilandbewoners. Overnachting bij de eilandbewoners.

Dag 11

rondreis peru 4 weken

Tweedaagse Tour Titicaca Meer – Dag 2

De volgende dag vertrekken we per boot om 8:00 naar Taquile, een ander eiland gelegen op 1 uur. Hier verrichten we een mooie wandeling over de prachtige paden met uitzicht over het helderblauwe water van het Titicacameer en besneeuwde toppen van het Boliviaanse Hooggebergte aan de horizon. Op het centrale plein hebben de bewoners hun waren uitgestald, bekend vanwege de hoge kwaliteit. Om 13:00 vetrrekken we weer per boot naar Puno waar we om 16:00 aankomen. 

Dag 12

rondreis peru 4 weken

Bus Puno – Cusco

Gedurende de rit naar Cusco, welke ongeveer 8 uur duurt, worden er 4 korte excursies gehouden en wordt er gestopt om te lunchen (alles inbegrepen). De eerste stop is de tempel van Andahuaylillas, ook wel bekend als de zogenaamde “Sixtijnse Kapel van Zuid-Amerika”.

Vervolgens bezoeken we nog de Tempel Inka Raqchi en stoppen we bij de bergpas la Raya, gelegen op 4335 meter boven N.A.P. Verder zal er nog een bezoek worden gebracht aan het Inca Aymara museum van Pukara. Elke Tour / Bezichtiging wordt geleid door een gids, duurt ongeveer 20 – 40 minuten en er bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen en foto’s te maken

Dag 13

Cuzco

City tour tijdens rondreis Peru 4 weken

De Cusco City Tour begint op het centrale plein, de Plaza de Armas van Cusco (Cuzco) met een bezoek aan de Kathedraal van Cusco en eventueel een bezoek aan de eveneens schitterende kerk La Compania. Vervolgens bezoeken we de Korikancha: De zonnetempel van de Inc’a waar de Spaanse Veroveraar op de fundamenten van deze tempel haar kerk heeft gebouwd.

Daarna bezoeken we de Inca ruïnes van Kenko, Tambomachay, Puca Pucara en het indrukwekkende ceremoniële Inca complex Sacsayhuaman, wat strategisch gebouwd is op een heuvel met uitzicht over Cusco; Saqsayhuaman is gebouwd met inmense met de hand vervaardigde stenen die met geweldige precisie zijn geplaatst. Sommige stenen zijn maar liefst 9 meter hoog en wegen haast 350 ton.

 

Dag 14

rondreis peru 4 weken

Vrije dag – Cusco

Lekker een dagje uitrusten of bezoek een museum of maak een tour. Er zijn vele mogelijkheden.

Hotel in Cusco: Inkarri ***    

Dag 15

Salkantay trail

Rondreis Peru 4 weken

Salkantay Trail, Dag 1

Bij de trail naar Salkantay wordt u op de eerste dag opgehaald bij uw hotel waarna we de bus nemen naar het plaatsje Mollepata gelegen op ongeveer 2850 meter hoogte. Daarna begint onze trektocht langzaam klimmend naar onze eerste kampeerplaats van die dag: Soraypampa gelegen op ongeveer 3850 meter hoogte waar we de nacht zullen doorbrengen na een goed gevulde maaltijd te hebben genuttigd. Gedurende de eerste dag is het al mogelijk (bij goed weer) de Salkantay en de Humantay te zien liggen.

Dag 16

Salkantay Trail, Dag 2

Ophalen van het vliegveld Aankomst in Lima

De tweede dag passeren we de eerste pas gelegen op ongeveer 4500 meter hoogte. Als we een beetje geluk hebben komen we al de eerste sneeuw tegen. Daarna dalen we af naar de kampeerplaats van die dag te weten Sarampata op 3360 meter.

Dag 17

Salkantay Trail, Dag 3

Vandaag dalen we nog eens een 2 uur af totdat we in het dorpje Colpapampa aankomen. Vervolgens gaan we verder met onze afdaling en brengen we de nacht door in Lluscamayu.

Dag 18

Salkantay Trail, Dag 4

Op de vierde dag dalen we verder af naar Santa Teresa gelegen op ongeveer 1500 meter waar alles steeds groener en groener wordt en de invloed van het subtropische regenwoudklimaat reeds beter zichtbaar is. Daarna lopen we door de vallei totdat we aankomen in Aguas Calientes en hier zullen we de nacht doorbrengen in een hotel.

Dag 19

Salkantay Trail, Dag 5

De laatste dag bezoeken we Machu Pichu (te voet of in bus) – in alle vroegte om de grote horde toeristen voor te blijven – en vertrekken we in de namiddag per trein en bus weer richting Cusco.

Aanvullende informatie

Salkantay Trail informatie voor rondreis Peru 4 weken

Vertrek: Dagelijks in het Hoogseizoen

Transport: per Bus en Trein

Duur: 5 dagen / 4 nachten Trektocht

 

Wat mee te nemen?

 • Lichte kleren en degelijke wandelschoenen
 • Hoed of pet tegen zon en regen
 • Video of foto camera
 • Regenkleding
 • Waterzuiveringstabletten / druppels
 • Zaklantaarn
 • Slaapzak

Dag 20

Cusco

Vrije Dag / dag uitrusten – of zelf erop uit, overnachting in Cusco: Inkarri Hostal

 

Dag 21

Tour Moras en Moray tijdens rondreis Peru 4 weken

Overnachting in Cusco: Inkarri Hostal (of vergelijkbaar)

Een ideale tour indien u Peru’s prachtige natuur en haar indrukwekkende cultuur met haar Inca ruïnes en de lokale tradities en dorpjes wilt leren kennen.  Moray staat bekend om haar terrassen in vorm gelijkend op een anfitheater.    Maras en Salinas  heeft een van Peru’s grootste zoutmijnen gekenmerkt door haar terrasering / zoutpannetjes.

Las Salinas is een overweldigend spektakel van zoutpannen met 4000 zoutbekkens. Zeker een bezoekje waart. en je kunt er waanzinnige foto’s maken

(Er bestaat een mogelijkheid om deze tour tegen meerprijs, met de mountainbike te doen)

Dag 22

Jungle tour dag 1

Bij aankomst vanaf Cuzco wordt u opgehaald bij het vliegveld door een Engels sprekende gids en naar ons kantoor gebracht. Vanuit hier gaan we over een onverharde weg naar Puerto Nuevo (haven).

Vanuit de haven varen we ongeveer een uur met de boot over de Tambopata-river om de lodge te bereiken. De lodge ligt aan de binnenkant van de bufferzone van het Tambopata National Park. Tijdens de reis per boot heeft u de mogelijkheid om schitterende flora te zien zoals de ficus, Cecropias en fauna zoals heel veel soorten vogels. In de lodge wordt u ontvangen door de beheerder en uw gids geeft aan hoe uw verblijf zal gaan verlopen en laat u de lodge zien.

Na de lunch gaat u met de gids mee voor een wandeling om de flora en fauna in de omgeving te observeren. Na het eten krijgt u een gesprek met de gids voor het programma voor de komende dagen.

 

 

Dag 23

Rondreis Peru 4 weken

Puerto Maldonado Jungle tour dag 2

Ontbijt.

We vertrekken vroeg in de morgen per boot om de activiteiten van de vogels te observeren. (psititácidos, ara’s, papegaaien en parkieten)

De “La Torre”klei lik is vergelijkbaar met de rest van de “Salt Licks” langs de rivier de Tambopata.  Bestaande uit een dijk aan de kant van de rivier met een hoogte van ongeveer 4 meter en een lengte van 20 meter.

Daarna zullen we een inheemse gemeenschap bezoeken, waar u de kans krijgt om direct van de lokale boer een indruk te krijgen van de diverse soorten exotische vruchten van de Amazone zoals Copazu, Arazá, Papaja en Yuca die er groeien.

Tres Chimbas Lake

In de namiddag moeten we ongeveer 15 minuten lopen om het Tres Chimbadas Lake te bereiken. Op het meer gaan we aan boord van een traditionele Catamaran met roeiriemen, waardoor we stil rond het meer kunnen varen.  Dit meer is de thuis basis van een familie reusachtige otters die we wellicht ook kunnen zien.  Er wordt ook nog een demonstratie gegeven van de traditionele vismethoden, waarbij u de kans krijgt om de beroemde pirana te vangen.

Dag 24

Puerto Maldonado Jungle Tour – Dag 3

Vroeg op naar een andere “klei lik” op ongeveer 15 minuten van de lodge met de boot. Hier verzamelen zich Macaws en andere papagaaien  elke ochtend om te eten uit de minerale rijke bodem, een onvergetelijk spektakel. We keren te voet terug naar de lodge. Na het ontbijt bezoeken we een kleine familieboerderij van een lokaal gezin waar we zien hoe duurzame gewassen groeien in het regenwoud en hoe men medicijnplanten gebruikt.

Terug bij de lodge hebben we een late lunch en de rest van de middag vrij.

 

Dag 25

Puerto Maldonado Jungle Tour – Dag 4 en Vlucht naar Lima

We worden vroeg gewekt om te ontbijten en per kano keren we terug naar Puerto Maldonado waar we naar de luchthaven worden gebracht voor onze retourvlucht.

 

Aanvullende informatie

Inbegrepen tijdens de rondreis Peru 4 weken

 • Vervoer
 • Tweetalige gids
 • Alle maaltijden
 • Transfer van en naar het vliegveld
 • Welkomstdrankje
 • Vlucht Cuzco – Puerto Maldonado
 • Vlucht Puerto Maldonado – Lima
Praktische informatie voor de rondreis Peru 4 weken
 • Vertrek: alle dagen
 • Transport: per boot
 • Duur: 3, 4, 5 dagen tour
Meenemen voor de rondreis Peru 4 weken
 • Comfortabele kleding
 • Hoed of pet tegen zon en regen
 • Video of foto camera
 • Zonnebrandcrème

Dag 26

Binnenlandse vlucht 2

Puerto Maldonado – Lima

Op dag 25 na aankomst in Lima: Taxi naar het hotel

Hotel in Lima: Inka Frog Bed and Breakfast (of een ander hotel naar keuze)

Dag 27

Mancora Beach

“Zon en Strand” – Dag 1

Binnenlandse Vlucht van Lima naar Piura (06:30 – 08:00), hier krijgt u een transfer naar Mancora met een taxi (rit van 2 uur) waar u nog voor de middag aankomt). Dit is één van de mooiste badplaatsen van Peru. (subtropische temperaturen).  Het hotel biedt verder excursies aan naar de rivierdelta van het gebied wat erg interessant is.

Overnachting in: Hotel Caballito de Mar

Dag 28

Strand

“Zon en Strand – Dag 2”

Vrije dag Paracas of Mancora om even uit te rusten aan het strand of zwembad en bij te komen van uw schitterende rondreis door Peru.

 

Dag 29

“Zon en Strand – Dag 3”

Vrije dag Paracas of Mancora om even uit te rusten aan het strand of zwembad.

 

Dag 30

“Zon en Strand – Dag 4”

Met de taxi terug naar Piura voor uw binnenlandse vlucht naar Lima. Aankomst 21.30 uur. U wordt naar uw hotel gebracht.

Dag 31

Rondreizen Peru

“Lima stad”

Uw wordt met de taxi opgehaald en vervolgens naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht terug naar Nederland.

In de maanden december t/m april is het ook mogelijke enkele dagen in ons B & B in Ancon (half uurtje van Lima) aan het strand te verblijven.

Einde van uw Rondreis Peru 4 weken

Onze Belgische website