Search
Close this search box.

Rondreis Peru 3 weken

Rondreis Peru 3 weken met alle hoogtepunten van Peru

Rondreis Peru 3 weken

In deze rondreis Peru 3 weken bezoekt u alle hoogtepunten van Peru
Prijs is € 2.339,00 en afhankelijk van de dollarkoers en tijdstip van boeken.

Rondreis Peru 3 weken

 

Rondreis Peru 3 weken met alle hoogtepunten van Peru

Rondreis Peru 3 weken

Dag 1

rondreis peru 3 weken
Ophalen van het vliegveld

Begin van uw rondreis Peru 3 weken

Bij aankomst in Lima wordt u allereerst opgehaald van het vliegveld en naar uw hotel gebracht in de mooie wijk Miraflores.  Hier kunt u eerst even bijkomen van de lange reis.

Dag 2

Lima City Tour (optie)

Vandaag verkennen we Lima met de Lima City Tour.
Deze excursie biedt u een perfecte combinatie aan tussen de verschillende culturen en periodes (prekoloniaal, koloniaal en modern Lima) die invloed hebben gehad op Lima gedurende haar historie.

We beginnen met een schitterend uitzicht vanaf een eeuwenoude ruïne (piramide) genaamd de Huaca Pucllana. Deze is gebouwd in de vierde eeuw voor onze jaartelling door de Lima Cultuur, en tegenwoordig liggend midden in de moderne wijk Miraflores.

Daarna gaan we naar het historisch centrum van de stad. We gaan onder andere naar de Plaza de Armas, gebouwd in 1535 door Francisco Pizarro – de Spaanse veroveraar van Peru. We bezoeken het Paleis waar tegenwoordig de President van de Peruaanse Republiek zetelt.  Het Stadhuis, de Kathedraal en verder nog Het Huis van El Oidor. Verder zullen er andere architectonische juweeltjes bezichtigd worden zoals Palacio Torre Tagle. Dit is  een indrukwekkend paleis in barokstijl uit de achttiende eeuw.

Dag 3

rondreis peru 3 weken

Vlucht naar Arequipa en City Tour (optie) in de namiddag

Bij aankomst van uw vlucht in Arequipa wordt U naar uw hotel gebracht en in de namiddag wordt u weer opgehaald en verkennen we Arequipa.

Beschrijving City tour

Arequipa City Tour  (duur 3 uur en vertrek om 9.00 of 14.00 uur)

We bezoeken het Monasterie van Santa Catalina, de Plaza de Armas, het jesuitenklooster La Compañía met haar kerk en koepel, het huis van Tristan del Pozo, de wijk Yanahuara (zowel de kerk als het uitkijkpunt) waar men en prachtig uitzicht heeft over de stad en ook bezoeken we de typische wijken el Carmen en Yanahuara.

Inclusief: Vervoer, Officiële gids en Entrees

Dag 4

Colca Cañon Dag 1 tijdens rondreis Peru 3 weken

U wordt opgehaald en we vertrekken  om 8.30 naar Chivay. Onze eerste stop is het op 3900 meter hoogte gelegen reservaat genaamd Salinas y Aguada Blanca ook wel bekend als Pampa Cañahuas.

De tweede stop is bij een restaurant genaamd Chinitos gelegen op 4000 meter hoogte. Hier kunnen we gebruik maken van de toiletten en coca thee drinken indien u last heeft van de hoogte.  Daarna rijden we verder naar de hoogvlakte Toccra, de derde stop. Hier zien we lagunes en stroompjes gevoed door ondergronds opborrelend water. Verder zien we lama’s, alpaca’s en typische vogels uit de Andes.

De vierde halte is een uitzichttoren genaamd Pata Pampa. Het is op 4900 meter hoogte gelegen en is het hoogste punt van de hele reis waar we 8 vulkanen zien gesitueerd in als het ware een cirkel van vuur. Vanaf hier dalen we af naar Chivay, de belangrijkste stad van de Colca Canyon. Chivay ligt op 3650 meter hoogte. Aangekomen in Chivay nuttigen we een lunch (niet inbegrepen in de prijs) en rond een uur of drie vertrekken we naar het pittoreske dorpje genaamd Coporaque en wandelen we een twee uurtjes aan deze kant van de vallei met prachtige uitzichten waarna we uiteindelijk aankomen bij de warmwaterbronnen van La Calera. Na de warmwaterbronnen keren we terug naar het hotel en wonen we in de avond een folkloristische show bij indien hierin interesse bestaat.

Dag 5

rondreis peru 3 weken

Colca Cañon Dag 2

Colca Cañon – 2 Dagen / 1 nacht Op basis van Hotelkeuze Pascana

Na het ontbijt beginnen we met een wandeling van anderhalf uur met een prachtig uitzicht op de Colca Canyon.

Daarna komen we aan bij Cruz del Condor waar we de Condor kunnen waarnemen. Nadat we hebben genoten van de Colca Cañon en de vlucht van de Condor nemen we de zelfde weg weer terug naar Chivay.

Op de terugweg zullen we nog enkele dorpjes en interessante plaatsen bezoeken. De eerste stop is het dorpje Pinchollo. De tweede stop  Huayra Punko, met een prachtig uitzicht over de Colca Cañon. De derde stop is de uitkijkpost Antahuilque waar u de terrassen in vorm van een amfitheater en haar vijvers in de mysterieuze Colca Canyon kunt zien. De vierde stop zal een bezoek zijn aan de stad Maca.  De optionele vijfde halte is het dorpje Yanque met de mooiste kerk in de Colca Cañon. Daarna keren we rond het middaguur terug naar Chivay voor een lunch. Na de lunch rijden we door naar Puno waar we rond zes uur aankomen bij uw hotel.

Inclusief tijdens uw rondreis Peru 3 weken

Transport, Engels/Spaanstalige gids, overnachting hotel, ontbijt dag 1 en 2, Entree tot het reservaat en transport van Chivay naar Puno.

Niet inbegrepen tijdens uw rondreis Peru 3 weken

2 x lunch, 1 x avondeten en toegang tot de warmwaterbronnen.

Dag 6

rondreis peru 3 weken

Tweedaagse Tour Titicaca Meer – Dag 1

U wordt opgehaald bij uw hotel rond 8:00 en vervolgens naar het haventje gebracht waar we de boot nemen naar de drijvende eilanden van de Uros (rieteilanden). Hier kunt u rustig rondlopen, foto’s maken van en met de eilandbewoners, soevenirs kopen en een boottochtje maken op een typisch van riet gemaakt vlot. Daarna vertrekken we in de boot naar het eiland Amantani. Bij aankomst wordt u ten eerste verwelkomd door de eilandbewoners in hun typische klederdracht en uitgenodigd om een maaltijd te nuttigen in hun huis. Nadat we hebben geluncht zullen we wandelen naar een pre-inca tempel genaamd Pachatata en kunnen we het dagelijkse leven van de bewoners gadeslaan. Na het avondeten kunnen jullie deelnemen aan een ceremonie en feest georganiseerd door de eilandbewoners. Overnachting bij de eilandbewoners.

Dag 7

rondreis peru 3 weken

Tweedaagse Tour Titicaca Meer – Dag 2

De volgende dag vertrekken we per boot om 8:00 naar Taquile, een ander eiland gelegen op 1 uur. Hier maken we een mooie wandeling over de prachtige paden met uitzicht over het helderblauwe water van het Titicacameer en besneeuwde toppen van het Boliviaanse Hooggebergte aan de horizon. Op het centrale plein hebben de bewoners hun waren uitgestald, bekend vanwege de hoge kwaliteit.

 

Om 13:00 vetrekken we weer per boot naar Puno waar we om 16:00 aankomen. Avond vrij. Overnachting in Puno.

Dag 8

rondreis peru 3 weken

Cuzco

Bus naar Cusco Bus Puno – Cusco

(Toeristische Route met 4 Stops / Tours) Bus: Inka Express

Beschrijving: Bus van Puno naar Cusco

Tijdens de schitterende rit naar Cusco, die ongeveer 8 uur duurt, worden er 4 korte excursies gehouden en wordt er gestopt om te lunchen (alles inbegrepen). De eerste stop is bij de tempel van Andahuaylillas ( zie foto) , die ook wel bekend staat als de zogenaamde “Sixtijnse Kapel van Zuid-Amerika”. Daarna bezoeken we nog de Tempel Inka Raqchi en stoppen we bij de bergpas la Raya, gelegen op 4335 meter boven N.A.P. Verder zal er nog een bezoek worden gebracht aan het Inca Aymara museum van Pukara. Elke Tour / Bezichtiging wordt geleid door een gids, duurt ongeveer 20 – 40 minuten en er bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen en foto’s te maken.

Dag 9

Cusco City Tour (optie)

De Cusco City Tour start op het centrale plein, de Plaza de Armas van Cusco (Cuzco) en begint met een bezoek aan de Kathedraal van Cusco en ook eventueel een bezoek aan de eveneens schitterende kerk La Compania. Daarna bezoeken we de zonnetempel Korikancha: De zonnetempel van de Inc’a waar de Spaanse Veroveraar op de fundamenten van deze tempel haar kerk heeft gebouwd. Vervolgens bezoeken we de inca ruïnes van Kenko, Tambomachay, Puca Pucara en het prachtige ceremoniële Inca complex Sacsayhuaman, wat strategisch gebouwd is op een heuvel met uitzicht over Cusco; Saqsayhuaman is gebouwd met reusachtige met de hand vervaardigde stenen die met geweldige precisie zijn geplaatst. Sommige stenen zijn maar liefst 9 meter hoog en wegen haast 350 ton.

 Niet inbegrepen tijdens deze rondreis Peru 3 weken

Entree Korikancha – Entree Kathedraal – Bolleto Turistico

Om de bezienswaardigheden in en om Cuzco te bezoeken heb je toegangskaartjes nodig. Voor de ruïnes in en om Cuzco is dit een Bolleto Turistico en die is ook geldig voor de meeste bezienswaardigheden in de Heilige Vallei. De huidige prijs is ongeveer US$ 35. Voor de Kathedraal en de Qoricancha zijn aparte kaartjes nodig.

Niet inbegrepen:

  • Entree Korikancha
  • Entree Kathedraal
  • Bolleto Turistico

Dag 10

rondreis peru 3 weken

Tour in de Heilige Vallei

Deze tour vertrekt dagelijks en start om 9.00h. We bezoeken het dorpje Pisac met haar traditionele markt, de ruines van Pisac, het plaatsje Urubamba die bekend staat om zijn overheerlijke rivierforellen en natuurlijk de indrukwekkende ruïnes van Ollantaytambo.

Om negen uur s’ ochtend worden jullie opgehaald bij het hotel. We gaan dan naar Pisac, ongeveer 32 km rijden vanuit Cusco. Hier hebben we een prachtig overzicht op de Heilige Vallei van de Inca’s en de stad Taray. We gaan daar de ruïnes van Pisac bezoeken (die ook wel het Kleine machu Pichu worden genoemd) en de markt van Pisac met typische Peruaanse souvenirs en producten. Daarna rijden we verder naar Urubamba voor de lunch en dan verder naar Ollantaytambo waar we de indrukwekkende ruïnes zullen bezichtigen. Na de bezichtiging van de ruines van Ollantaytambo gaan we naar Chinchero waar een markt en een kerk zullen bezichtigen en een prachtig uitzicht hebben over de altiplano (peruaanse hoogvlakte). Hierna vertrekt de bus naar Cusco waar we om een uur of zeven aankomen. Voor meer informatie en prijzen gelieve ons te contacteren via ons contactformulier.

Niet inbegrepen tijdens Rondreis Peru 3 weken:

  • Lunch in Urubamba
  • Boleto Turistico
  • Niet inbegrepen: – Ontbijt en Lunch – Boleto Turistico

Dag 11

rondreis peru 3 weken

Klassieke Inca Trail, Dag 1 tijdens rondreis Peru 3 weken

LET OP: DE INCA TRAIL MOET VANWEGE DE GROTE AANVRAAG REEDS 4 MAANDEN VAN TE VOREN GERESERVEERD WORDEN OM PLAATS TE KUNNEN GARANDEREN!
Klik hier voor de volledige beschrijving van de Inca Trail

Dag 12

Klassieke Inca Trail, Dag 2 tijden uw rondreis Peru 3 weken

Rondreis Peru 3 weken

Dag 13

Klassieke Inca Trail, Dag 3 tijdens uw rondreis Peru 3 weken

Tijdens de vierdaagse tocht komen we verschillende in graniet opgetrokken Inca bolwerken en nederzettingen tegen zoals Wiñay Wayna en Phuyupatamarca gelegen in een prachtig natuurlijk landschap. Niet alleen zullen we honderden verschillende soorten orchideeën zien, maar ook kleurrijke vogels, en sprookjesachtige landschappen tegenkomen. Kortom, een mooie ervaring die elke cultuur en natuurminnende en sportief en avontuurlijk aangelegde toerist niet mag missen!

Dag 14

Rondreizen Peru

Klassieke Inca Trail, Dag 4 tijdens uw rondreis Peru 3 weken

Rondreizen Peru

Overnachting in Cusco Dag 14: Inkarri Hostal (of vergelijkbaar) 

 

Dag 15

Cusco – Vrije dag

Rondreis Peru 3 weken

Een dagje uitrusten of ga er zelf op uit

Informeer naar onze suggesties!  

Dag 16

Tour Moras en Moray (optie)

Moras, Moray en Salinas

Een ideale tour indien u Peru’s prachtige natuur en haar indrukwekkende cultuur met haar inca ruines en de lokale tradities en dorpjes wilt leren kennen. Moray staat bekend om haar terrassen in vorm gelijkend op een amfitheater.   Maras en Salinas  heeft één van Peru’s grootste zoutmijnen gekenmerkt door haar terrasering / zoutpannetjes.

Las Salinas is een overweldigend spektakel van zoutpannen met 4000 zoutbekkens. Zeker een bezoekje waart. en je kunt er waanzinnige foto’s maken

Deze tour is ook per mountainbike te maken tegen meerprijs.

Dag 17

Vlucht naar Puerto Maldonado en Puerto Maldonado Jungle Tour – Dag 1

Bij aankomst vanaf Cuzco wordt u opgehaald bij het vliegveld door een Engels sprekende gids en naar ons kantoor gebracht. Vervolgens gaan we over een onverharde weg naar Puerto Nuevo (haven).

Vanuit de haven varen we ongeveer een uur met de boot over de Tambopata-river om de lodge te bereiken. De lodge ligt aan de binnenkant van de bufferzone van het Tambopata National Park. Tijdens de reis per boot heeft u de mogelijkheid om schitterende flora te zien zoals de ficus, Cecropias en fauna zoals heel veel soorten vogels. In de lodge wordt u ontvangen door de beheerder en uw gids geeft aan hoe uw verblijf zal gaan verlopen en laat u de lodge zien.

Na de lunch gaat u met de gids mee voor een wandeling om de flora en fauna in de omgeving te observeren. Na het eten krijgt u een gesprek met de gids voor het programma voor de komende dagen.

Overnachting in Inotawa Lodge

Maaltijden: inbegrepen: ontbijt, Lunch, Dinner

Dag 18

Puerto Maldonado Jungle Tour – Dag 2

Ontbijt.

We vertrekken vroeg in de morgen per boot om ten eerste de activiteiten van de vogels te observeren. (psititácidos, ara’s, papegaaien en parkieten)

De “La Torre”klei lik is hetzelfde als de rest van de “Salt Licks” langs de rivier de Tambopata.  Bestaande uit een dijk aan de kant van de rivier met een hoogte van ongeveer 4 meter en een lengte van 20 meter.

Daarna zullen we een inheemse gemeenschap bezoeken, waar u de kans krijgt om direct van de lokale boer een indruk te krijgen van de diverse soorten exotische vruchten van de Amazone zoals Copazu, Arazá, Papaja en Yuca die er groeien.

Vervolgens moeten we in de namiddag ongeveer 15 minuten lopen om het Tres Chimbadas Lake te bereiken. Op het meer gaan we aan boord van een traditionele Catamaran met roeiriemen. Hiermee kunnen we  stil rond het meer varen.  Dit meer is de thuis basis van een familie reusachtige otters die we wellicht ook kunnen zien. Bovendien wordt er als laatste ook nog een demonstratie gegeven van de traditionele vismethoden, waarbij u de kans krijgt om de beroemde piranja te vangen.

Overnachting Inotawa Lodge

Maaltijden inbegrepen: Ontbijt, Lunch en dinner.

Dag 19

Rondreizen peru

Puerto Maldonado Jungle Tour – Dag 3

Allereerst vroeg op om naar een andere “klei lik” op ongeveer 15 minuten van de lodge met de boot te varen. Hier verzamelen zich Macaws en andere papagaaien  elke ochtend om te eten uit de minerale rijke bodem, een onvergetelijk spektakel. Daarna keren we te voet terug naar de lodge. Na het ontbijt bezoeken we een kleine familieboerderij van een lokaal gezin waar we zien hoe duurzame gewassen groeien in het regenwoud en hoe men medicijnplanten gebruikt.

Terug bij de lodge hebben we bovendien nog een late lunch en de rest van de middag vrij.

Overnachting  Inotawa Lodge

Overnight at Inotawa Lodge

Dag 20

Puerto Maldonado Jungle Tour – Dag 4 en Vlucht naar Lima

We worden vroeg gewekt om te ontbijten en nadat we hebben ontbeten keren we per kano terug naar Puerto Maldonado.   We worden  naar de luchthaven gebracht voor onze retourvlucht.

Op dag 20 na aankomst in Lima: Taxi naar het hotel

Hotel in Lima: Inka Frog Bed and Breakfast (of een ander hotel naar keuze) 

Dag 21

Rondreizen Peru

Vlucht naar Nederland (Exclusief)

U wordt naar het vliegveld gebracht.

Einde van uw rondreis Peru 3 weken

Kortom één van de meest geboekte rondreis Peru.

Terug naar HOME pagina rondreizen Peru klik hier      

Voor de Belgische site klik hier    

Zelf uw ideale Rondreis door Peru samenstellen !!!!