Search
Close this search box.

Rondreis Peru 18 Dagen

Rondreis Peru 18 dagen (incl. alle tours zoals beschreven op de website.Een van de meest geboekte reizen.

Rondreis Peru 18 dagen
Bestemming: Peru
duur: 18 dagen

Indicatieprijs 2024

€ 1.629,00 afhankelijk van dollarkoers

Rondreis Peru 18 dagen

Dag 1

Ophalen van het vliegveld Aankomst in Lima:

Begin rondreis Peru 18 dagen

Aankomst in Lima:

Bij aankomst in Lima  brengen wij U met onze Airport traffic service met betrouwbare en ervaren chauffeurs naar uw hotel in Miraflores.

Dag 2

rondreis peru 18 dagen

Lima City Tour ( optioneel)

Als eerste verkennen we vandaag Lima met de Lima City Tour.
Deze excursie biedt u een perfecte combinatie aan tussen de verschillende culturen en periodes (prekoloniaal, koloniaal en modern Lima) die invloed hebben gehad op Lima gedurende haar historie.

We beginnen met een schitterend uitzicht vanaf een eeuwenoude ruïne (piramide) genaamd de Huaca Pucllana. Deze is gebouwd in de vierde eeuw voor onze jaartelling door de Lima Cultuur, en tegenwoordig liggend midden in de moderne wijk Miraflores.

Daarna gaan we naar het historisch centrum van de stad. We gaan onder andere naar de Plaza de Armas, gebouwd in 1535 door Francisco Pizarro – de Spaanse veroveraar van Peru. We bezoeken het Paleis waar tegenwoordig de President van de Peruaanse Republiek zetelt.  Het Stadhuis, de Kathedraal en verder nog Het Huis van El Oidor.  Als laatste zullen we het  architectonische juweeltje  Palacio Torre Tagle bezoeken.  Dit is  een indrukwekkend paleis in barokstijl uit de achttiende eeuw.

Dag 3

rondreis peru 18 dagen

Paracas reservaat en Ballestas eilanden

U wordt s’morgens vroeg opgehaald bij uw hotel en we vertrekken in bus (Cruz del Sur / Oltursa) naar Paracas. In het haventje vertrekken wij om 08:20 met de boot naar de Ballestas eilanden in het Paracas Reservaat. We zien o.a. zeeleeuwen, zeehonden en pinguïns en bovendien  bezoeken we de zogenaamde “Candelario” (een kandelaar welke in het zand is gegriefd).

Vervolgens wordt u naar uw Hotel aan de Oase gebracht. Hier heeft u even de tijd op adem te komen, zich te verfrissen en in de namiddag gaan we de zandduinen in met een buggy of kunt u uitrusten bij het zwembad van het hotel. Overnachting  Hotel Banana’s Adventure aan de Oase of Hotel Villa Jazmin op 1 km van de Oase maar een wat rustiger Hotel  ***

Dag 4

rondreis peru 18 dagen

Ica-Huacachina

Ica - Nazca

Indien u gisteren te moe was of indien we laat zijn aangekomen in Ica gisteren dan doen we vandaag de Tour met de buggy: U wordt opgehaald en te voet (aangezien het hotel aan de oase ligt) lopen we naar de andere kant van de oase waar we met een buggy de zandduinen in gaan.

Na een half uurtje in volle vaart door de duinen te hebben gereden, bestaat er de mogelijkheid te sandboarden (met een soort snowboard de duinen naar beneden) glijden. Vervolgens rijden we weer terug naar de Oase (geschikt voor alle leeftijden). Daarna hebben we nog even de tijd om te douchen of te zwemmen en vervolgens tegen het middaguur (12:15) vertrekken we per bus (Cruz del Sur / Oltursa) naar Nazca.

In Nazca wordt u naar uw hotel gebracht. In de namiddag zullen we eventueel de zogenaamde Chauchilla of Cahuachi Tour doen. ( optie)

Dag 5

rondreis peru 18 dagen

Vlucht over de Nazca lijnen

Vandaag kunt u een rondvlucht gaan maken over de beroemde Nazca-lijnen of het Maria Reiche museum met de uitkijktoren over enkele Nazca lijnen bezoeken.(optioneel). 

In de avond vertrekken we per bus (Cruz del Sur / Oltursa) naar Arequipa waar u de volgende dag rond 08:00 aankomen. We worden van het busstation opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Geen overnachting: nachtbus

Dag 6

rondreis peru 18 dagen

Arequipa City tour (optioneel)

Aankomst in de morgen vanuit Nazca

Beschrijving Arequipa City tour 3 uur.

Men bezoekt het Monasterie van Santa Catalina, de Plaza de Armas, het jesuitenklooster La Compañía met haar kerk en koepel, het huis van Tristan del Pozo, de wijk Yanahuara (zowel de kerk als het uitkijkpunt) waar men en prachtig uitzicht heeft over de stad en we bezoeken de typische wijken el Carmen en Yanahuara. Inclusief: Vervoer, Officiële gids en Entrees

Dag 7

rondreis peru 18 dagen

Colca Canyon tour 2 dagen

Colca Canyon Dag 1

Na het ontbijt in uw hotel vertrekken we om 8.30 naar Chivay. Onze eerste stop is het op 3900 meter hoogte gelegen reservaat genaamd Salinas y Aguada Blanca ook wel bekend als Pampa Cañahuas. Vervolgens nemen we de route naar de Colca Canyon.

De tweede stop is in een restaurant genaamd Chinitos gelegen op 4000 meter hoogte. Hier kunnen we gebruik maken van de toiletten en coca thee drinken indien u last heeft van de hoogte. Verder kunt u de Misti en Picchu Picchu Chachani van de achterkant zien en de rotsformaties in de vorm van bomen aanschouwen. Daarna rijden we verder naar de hoogvlakte Toccra. Hier zien we lagunes en stroompjes gevoed door ondergronds opborrelend water. Verder zien we lama’s, alpaca’s en typische vogels uit de Andes.

Rondreis Peru 18 dagen :  Pata Pampa uitzichttoren

De vierde halte is een uitzichttoren genaamd Pata Pampa. Het is op 4900 meter hoogte gelegen en is het hoogste punt van de hele reis waar we 8 vulkanen zien gesitueerd in als het ware een cirkel van vuur. Vanaf hier dalen we af naar Chivay, de belangrijkste stad van de Colca Canyon. Chivay ligt op 3650 meter hoogte. Aangekomen in Chivay nuttigen we een lunch (niet inbegrepen in de prijs) en rond een uur of drie vertrekken we naar het pittoreske dorpje genaamd Coporaque en wandelen we een twee uurtjes aan deze kant van de vallei met prachtige uitzichten waarna we uiteindelijk aankomen bij de warmwaterbronnen van La Calera. Na de warmwaterbronnen keren we terug naar het hotel en wonen we in de avond een folkloristische show bij indien hierin interesse bestaat.

Dag 8

rondreis peru 18 dagen

Colca Canyon Dag 2

Na het ontbijt beginnen we met een wandeling van anderhalf uur met een prachtig uitzicht op de Colca Canyon.

Daarna komen we aan bij Cruz del Condor waar we de Condor kunnen waarnemen. Nadat we hebben genoten van de Colca Cañon en de vlucht van de Condor nemen we de zelfde weg weer terug naar Chivay.

Op de terugweg zullen we nog enkele dorpjes en interessante plaatsen bezoeken. De eerste stop is het dorpje Pinchollo. De tweede stop  Huayra Punko, met een prachtig uitzicht over de Colca Cañon. De derde stop is de uitkijkpost Antahuilque waar u de terrassen in vorm van een amfitheater en haar vijvers in de mysterieuze Colca Canyon kunt zien. De vierde stop zal een bezoek zijn aan de stad Maca.  De optionele vijfde halte is het dorpje Yanque met de mooiste kerk in de Colca Cañon. Daarna keren we rond het middaguur terug naar Chivay voor een lunch. Na de lunch rijden we door naar Puno waar we rond zes uur aankomen bij uw hotel.

 

Dag 9

3 weken peru galapagos

Rondreis Peru 18 dagen Tour Titicaca Meer – Dag 1

Rondreis Peru 18 dagen Titicacameer

Tweedaagse Tour Titicaca meer Dag 1

U wordt  door de gids opgehaald bij uw hotel rond 8:00 en vervolgens naar het haventje gebracht waar we de boot nemen naar de drijvende eilanden van de Uros (rieteilanden). Hier kunt u rustig rondlopen, foto’s maken van en met de eilandbewoners, souvenirs kopen en een boottochtje maken op een typisch van riet gemaakt vlot.

Amantani

Daarna vertrekken we in de boot naar het eiland Amantani. Bij aankomst wordt u verwelkomd door de eilandbewoners in hun typische klederdracht en uitgenodigd om een maaltijd te nuttigen in hun huis. Als we hebben geluncht zullen we wandelen naar een pre-inca tempel genaamd Pachatata en kunnen we het dagelijkse leven van de bewoners gadeslaan. Na het avondeten kunnen jullie deelnemen aan een ceremonie en feest georganiseerd door de eilandbewoners. Overnachting bij de eilandbewoners.

Dag 10

titicacameer 2 dagen
tour Titicacameer – dag 2

De volgende dag vertrekken we per boot om 8:00 naar Taquile, een ander eiland gelegen op 1 uur. Hier maken we een mooie wandeling over de prachtige paden met uitzicht over het helderblauwe water van het Titicacameer en besneeuwde toppen van het Boliviaanse Hooggebergte aan de horizon. Op het centrale plein hebben de bewoners hun waren uitgestald, bekend vanwege de hoge kwaliteit.

Om 13:00 vertrekken we weer per boot naar Puno waar we om 16:00 aankomen. Avond vrij. Overnachting in Puno.

Dag 11

Bus Puno – Cusco

Bus Puno – Cusco (Toeristische Route met 4 Stops / Tours) Inka Express

Beschrijving: Bus van Puno naar Cusco

Gedurende de rit naar Cusco, welke ongeveer 8 uur duurt, worden er 4 korte excursies gehouden en wordt er gestopt om te lunchen (alles inbegrepen met diverse Peruaanse gerechten). De eerste stop is de tempel van Andahuaylillas, ook wel bekend als de zogenaamde “Sixtijnse Kapel van Zuid-Amerika”. Vervolgens bezoeken we nog de Tempel Inka Raqchi en stoppen we bij de bergpas la Raya, gelegen op 4335 meter boven N.A.P. Verder zal er nog een bezoek worden gebracht aan het Inca Aymara museum van Pukara. Elke Tour / Bezichtiging wordt geleid door een gids, duurt ongeveer 20 – 40 minuten en er bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen en foto’s te maken.

Dag 12

rondreis peru bolivia 19 dagen

CUZCO

Cusco City Tour (optioneel)

De Cusco City Tour begint op het centrale plein, de Plaza de Armas van Cusco (Cuzco) met een bezoek aan de Kathedraal van Cusco en eventueel een bezoek aan de eveneens schitterende kerk La Compania. Vervolgens bezoeken we de Korikancha: De zonnetempel van de Inc’a waar de Spaanse Veroveraar op de fundamenten van deze tempel haar kerk heeft gebouwd. Daarna bezoeken we de inca ruïnes van Kenko, Tambomachay, Puca Pucara en het indrukwekkende ceremoniële Inca complex Sacsayhuaman. Dit is strategisch gebouwd  op een heuvel met uitzicht over Cusco; Saqsayhuaman en is gebouwd met de hand vervaardigde inmens grote stenen die met geweldige precisie zijn geplaatst. Sommige stenen zijn maar liefst 9 meter hoog en wegen haast 350 ton.

 

 

Dag 13

CUZCO VRIJE DAG

Een dag uitrusten of zelf erop uit gaan. In en rondom Cuzco is heel veel te zien en te doen. Ook zijn er veel Musea. Verder hier nog enkele voorbeelden.
Mountainbiken in en rondom Cuzco
Hang-gliding
Moras en Moray per mountainbike
Rafting op de Apurimac rivier

 

Dag 14

Tour Moras en Moray (optioneel)

Overnachting in Cusco: Inkarri Hostal (of vergelijkbaar)

Een ideale tour indien u Peru’s prachtige natuur en haar indrukwekkende cultuur  en de lokale tradities en dorpjes wilt leren kennen. Moray staat bekend om haar terrassen in vorm gelijkend op een anfitheater.   Maras en Salinas  hebben een van Peru’s grootste zoutbekkens gekenmerkt door haar terrasering / zoutpannetjes.  De bevolking verzameld het zout en wordt op de markt verkocht. U moet hier zeker een bezoek brengen om prachtige foto’s te maken van deze zoutbekkens en prachtige omgeving.

(Er bestaat een mogelijkheid om deze tour tegen meerprijs, met de mountainbike te doen)

Dag 15

rondreis peru bolivia 19 dagen

Tour in de Heilige vallei dag 1

Trein naar Aguas Calientes

Overnachting in twee sterren Hotel in Aguas Calientes

Deze tour vertrekt dagelijks en start om 9.00h. We bezoeken het dorpje Pisac met haar traditionele markt, de ruïnes van Pisac, het plaatsje Urubamba die bekend staat om zijn overheerlijke rivierforellen en natuurlijk de prachtige ruïnes van Ollantaytambo.

Om negen uur s’ ochtend worden we opgehaald bij het hotel. We gaan dan naar Pisac, zo’n 32 km rijden vanuit Cusco. Hier hebben we een prachtig overzicht op de Heilige Vallei van de Inca’s en de stad Taray.

Rondreis Peru 18 dagen: Pisac

We gaan daar de ruines van Pisac bezoeken (die ook wel het Kleine machu Pichu wordt genoemd) en de markt van Pisac met typische Peruaanse souvenirs en producten.

Daarna rijden we verder naar Urubamba voor de lunch en dan verder naar Ollantaytambo waar we de indrukwekkende ruïnes zullen bezichtigen. Vervolgens nemen we de trein naar Aguas Calientes waar de nacht zullen doorbrengen. De volgende dag gaan we in alle vroegte als eerste Machu Pichu bezoeken. Dit doen we met de bus of te voet, indien gewenst – min of meer anderhalf uur klimmen)

Niet inbegrepen :

Lunch in Urubamba

Boleto Turistico

Dag 16

rondreis peru bolivia 19 dagen

Tour in de Heilige vallei dag 2

Machu Pichu

Rondleiding van twee uur in Machu Picchu. Daarna bent u vrij om zelf rond te lopen en per bus (indien inbegrepen) of te voet af te dalen naar Aguas Calientes voordat u per trein teruggaat naar Ollantaytambo. Het tijdstip waarop uw trein vertrekt en ook de prijs van de tickets is afhankelijk van beschikbaarheid en/of hoe vroeg van tevoren u uw reservering heeft gedaan.

Bij een late boeking zijn de ´beste´ tijden (14:30 en 14:55) uitverkocht of al in prijs gestegen. Andere tijden zijn duurder, bieden een First-Class Experience of vertrekken juist extreem laat waardoor men in het donker terug moet en deze prachtige ervaring per trein mist.

Rondreis Peru 18 dagen: Treinrit

De treinrit wordt beschreven als één van de mooiste ter wereld en gaat door een nauwe vallei langs de bruisende Urubamba rivier. Gedurende de rit zien we de het klimaat en de vegetatie veranderen van een overwegend regenwoudklimaat en overeenkomende flora naar een bergklimaat met bergflora.

Vanuit Ollantaytambo gaat u vervolgens per bus naar Cusco. U wordt afgezet op het centrale plein Plaza Regocijo in Cusco. Vanaf daar is het vijf minuten lopen naar uw hotel of twee minuten in de taxi (niet inbegrepen – ongeveer $2).

Suggestie van Rondreizen Peru:

Wij raden aan om een Upgrade te doen naar een rit in privévervoer van Ollantaytambo naar Cusco. Vanwege het grote aantal toeristen, die allemaal aankomen in het kleine stadje Ollantaytambo, met slechts één smalle weg de stad uit, duurt het soms lang voordat de bussen naar Cusco kunnen vertrekken, bovendien wachten de bussen totdat ze vol zijn voordat ze vertrekken.

Soms betekent dit lang wachten of zelfs op de aankomst van een volgende trein en na een vermoeiende dag in Machu Picchu is dit niet ideaal. Een Upgrade naar privévervoer betekent dat je meestal tot wel anderhalf uur eerder aankomt in Cusco (extra kosten $ 25 per persoon).

Dag 17

fonteinen van lima

Vlucht naar Lima

s’morgens heeft uw nog enkele vrije uurtjes voordat u in de middag bij uw hotel in Cuzco wordt opgehaald.

Wij brengen u naar het vliegveld voor uw vlucht naar Lima.

Aangekomen in Lima wordt u weer opgehaald en naar uw Hotel in Miraflores gebracht.

s’ avonds kunt u nog even lekker gaan eten in één van de vele heerlijke restaurants in het centrum van Lima.  U kunt er ook voor kiezen om nog even naar Larcomer aan de kust te gaan.

Dag 18

Vlucht naar Nederland

s’morgens en begin van de middag nog even genieten van Lima, wat soevenirs kopen of nog even wandelen in Miraflores. Daarna wordt U bij uw hotel opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor uw terugreis naar Nederland.

Dag 19

14 daagse rondreis Peru

Aankomst in Nederland

Einde van uw rondreis Peru 18 dagen

Samengevat, een complete rondreis Peru 18 dagen. Deze rondreis Peru 18 dagen is één van de meest geboekte rondreizen.

 

reservering maken ??  meer informatie of teruggebeld worden, laat het ons weten via het contactformulier.
We nemen z.s.m. contact met u op.