Search
Close this search box.

Rondreis Peru 17 Dagen

Rondreis Peru 17 dagen naar Machu Pichu met RondreizenPeru

Rondreis Peru 17 dagen

US.$ 1.682,00 ( excl. internationaal vliegticket)
EUR. 1.548,00 (met dagkoers )

Individueel: ( internationale retourvlucht Amsterdam – Lima gelieve zelf te kopen)
U kunt nu zelf bepalen rechtstreeks of goedkoper met 1 tussenstop

Rondreis Peru 17 dagen

 

Dag 1

Rondreis Peru 17 dagen

Start van de rondreis Peru 17 dagen

Aankomst in Lima:

U vertrekt vanaf Schiphol voor de komende 17 dagen voor deze complete rondreis Peru 17 dagen.. U wordt door ons opgehaald van het vliegveld en naar uw hotel in Miraflores gebracht. 

Dag 2

rondreis peru galapagos
Lima City Tour ( optie)

Vandaag verkennen we Lima met de Lima City Tour. (OPTIONEEL)
Deze excursie biedt u een perfecte combinatie aan tussen de verschillende culturen en periodes (prekoloniaal, koloniaal en modern Lima) die invloed hebben gehad op Lima gedurende haar historie.

We beginnen met een schitterend uitzicht vanaf een eeuwenoude ruïne (piramide) genaamd de Huaca Pucllana. Deze is gebouwd in de vierde eeuw voor onze jaartelling door de Lima Cultuur, en tegenwoordig liggend midden in de moderne wijk Miraflores.

Daarna gaan we naar het historisch centrum van de stad. We gaan onder andere naar de Plaza de Armas, gebouwd in 1535 door Francisco Pizarro – de Spaanse veroveraar van Peru. We bezoeken het Paleis waar tegenwoordig de President van de Peruaanse Republiek zetelt.  Het Stadhuis, de Kathedraal en verder nog Het Huis van El Oidor. Verder zullen er andere architectonische juweeltjes bezichtigd worden zoals Palacio Torre Tagle. Dit is  een indrukwekkend paleis in barokstijl uit de achttiende eeuw.

Dag 3

Paracas-Ica-Nazca met privégids – Dag 1

Rondreis Peru 17 dagen

Zandduinen van Ica

U wordt opgehaald en vertrekken bij uw hotel naar de busterminal van (Cruz del Sur / Oltursa) en gaan met de luxe bus naar Paracas. In het haventje vertrekken wij om 08:20 in boot naar de Ballestas eilanden in het Paracas Reservaat. We zien o.a. zeeleeuwen, zeehonden en pinguïns en we bezoeken de zogenaamde “Candelario” (een kandelaar welke in het zand is gegriefd). Hierna gaan we verder naar Ica waar u naar uw hotel wordt gebracht. Hier heeft u even de tijd op adem te komen, zich te verfrissen en in de namiddag gaan we de zandduinen in met een buggy of kunt u uitrusten bij het zwembad van het hotel. Overnachting Hotel Banana’s Adventure aan de Oase of Hotel Villa Jazmin op 1 km van de Oase maar rustiger Hotel  ***

Dag 4

Paracas – Ica – Nazca – Dag 2

Uitkijktoren Nazca lijnen en Maria Reiche Museum. – nachtbus naar Arequipa

Rond 11.30 uur  vertrekken we met de bus  van Ica naar Nazca. Aangekomen In Nazca worden we opgehaald door een privé-gids en gaan we naar het Maria Reiche Museum. Hier is ook de uitkijktoren waar u  enkele Nazca lijnen kunt zien. Optie (in plaats van Maria Reiche Museum en de uitkijktoren kunt u er voor kiezen de vlucht over de Nazca lijnen te maken. (OPTIE)  Na de rondvlucht of Museum  zijn jullie vrij en hebben jullie tot 21:00 uur vrij te besteden. . Om 22:00 uur vertrekken we per bus (Oltursa VIP) naar Arequipa waar we om 8.00 uur  in de morgen aankomen

Dag 5

Arequipa  vrije dag (acclimatiseren)

Aankomst rond 8.00 uur in de morgen vanuit Nazca.  Ga op uw gemak eens rondkijken in Arequipa, leuk centrum en veel te doen. Dit alles om aan de hoogte te wennen voor de komende dagen. Natuurlijk zijn er diverse mogelijkheden om zelf iets te ondernemen.  ( Optioneel:  bijvoorbeeld tours op de mountainbike, wandelen, rafting, downhill Chacchani, bezoek lagunes.)  Voor alle mogelijkheden zie tours in het menu onder Arequipa.

 

Dag 6

rondreis peru 17 dagen
Arequipa City Tour ( optie ) of vrije dag

Arequipa City tour (optie) of neem nog een dag vrij om aan de hoogte te wennen.

Beschrijving: Arequipa City Tour duur 3 uur.

Vertrek om : 9 uur s’morgens of 14.00 uur s’middags

Men bezoekt het Monasterie van Santa Catalina, de Plaza de Armas, het jesuitenklooster La Compañía met haar kerk en koepel, het huis van Tristan del Pozo, de wijk Yanahuara (zowel de kerk als het uitkijkpunt) waar men en prachtig uitzicht heeft over de stad en we bezoeken de typische wijken el Carmen en Yanahuara. Inclusief: Vervoer, Officiële gids en Entrees

Dag 7

Rondreis Peru 17 dagen:

Colca Canyon Dag 1

Na het ontbijt in uw hotel worden we opgehaald en vertrekken we om 8.30 naar Chivay. Onze eerste stop is het op 3900 meter hoogte gelegen reservaat genaamd Salinas y Aguada Blanca ook wel bekend als Pampa Cañahuas. Vervolgens nemen we de route naar de Colca Canyon.

De tweede stop is in een restaurant genaamd Chinitos gelegen op 4000 meter hoogte. Hier kunnen we gebruik maken van de toiletten en coca thee drinken. Verder kunt u de Misti en Picchu Picchu Chachani van de achterkant zien en de rotsformaties in de vorm van bomen aanschouwen. Vervolgens rijden we verder naar de hoogvlakte Toccra. Hier zien we lagunes en stroompjes gevoed door ondergronds opborrelend water. Verder zien we lama’s, alpaca’s en typische vogels uit de Andes.

Pata Pampa

De vierde halte is een uitzichttoren genaamd Pata Pampa. Het is op 4900 meter hoogte gelegen en is het hoogste punt van de hele reis waar we 8 vulkanen zien gesitueerd in als het ware een cirkel van vuur. Vanaf hier dalen we af naar Chivay, de belangrijkste stad van de Colca Canyon. Chivay ligt op 3650 meter hoogte. Aangekomen in Chivay nuttigen we een lunch (niet inbegrepen in de prijs) en rond een uur of drie vertrekken we naar het pittoreske dorpje genaamd Coporaque en wandelen we een twee uurtjes aan deze kant van de vallei met prachtige uitzichten waarna we uiteindelijk aankomen bij de warmwaterbronnen van La Calera (excl. Na de warmwaterbronnen keren we terug naar het hotel en wonen we in de avond een folkloristische show bij indien hierin interesse bestaat.

Dag 8

Colca Canyon Dag 2

Na ons ontbijt te hebben genuttigd, beginnen we vervolgens met een wandeling van anderhalf uur die ons de mogelijkheid geeft op een rustgevende manier te genieten van het prachtige uitzicht op de Colca Canyon met zijn terrassen voor landbouw. Vervolgens komen we aan bij Cruz del Condor waar we de vlucht van de Condor kunnen waarnemen. Nadat we hebben genoten van de Colca Canyon en de vlucht van de Condor zullen we terugkeren naar Chivay waar we om 13.20 in de bus doorrijden naar Puno waar we worden afgezet bij het hotel.

 
Inclusief tijdens deze rondreis Peru 17 dagen
 • Transport
 • Engels/Spaanstalige gids
 • overnachting hotel
 • ontbijt dag 2 en 3
 • Entree tot het reservaat en transport van Chivay naar Puno.
Niet inbegrepen bij deze rondreis Peru 17 dagen
 • 3 x lunch
 • 2 x avondeten en toegang tot de warmwaterbronnen

Dag 9

Rondreis Peru 17 dagen

Titicaca meer dagtour

We worden bij ons hotel rond 8.00 uur opgehaald.  Vervolgens worden we naar het haventje gebracht. Hier nemen we de boot naar de drijvende  rieteilanden. Hier kunt u rustig rondlopen. Foto’s maken van en met de eilandbewoners.  Soevenirs kopen en een boottochtje maken op een typisch van riet gemaakt vlot. Daarna vertrekken we in boot naar het eiland Taquile.  Een eiland gelegen op ongeveer 1 uur. Hier maken we een mooie wandeling. We lopen over de prachtige paden met uitzicht over het helderblauwe water van het Titicacameer. Tevens zien we ook de besneeuwde toppen van het Boliviaanse Hooggebergte aan de horizon.
De Uros eilanden zijn drijvende eilanden maar  Taquile een vast eiland.  De ongeveer 1100 bewoners spreken Quechua.
Er wordt alleen getrouwd met eigen eilandbewoners.  Wegen, auto’s en honden zijn merkwaardig niet op Taquile  te bekennen.

Ze leven van de verkoop van kleding en hoogwaardig alpacawol. Ook is het hier niet mogelijk te overnachten in een Hotel. Die zijn er niet. Om 13:00 uur vertrekken we weer per boot naar Puno waar we om 16:00 uur aankomen.

Dag 10

Bus Puno – Cusco (Toeristische Route met 4 Stops / Tours) 

Beschrijving: Bus van Puno naar Cusco

Gedurende de rit naar Cusco, welke ongeveer 8 uur duurt, worden er 4 korte excursies gehouden en wordt er gestopt om te lunchen (alles inbegrepen). De eerste stop is de tempel van Andahuaylillas, ook wel bekend als de zogenaamde “Sixtijnse Kapel van Zuid-Amerika”. Vervolgens bezoeken we nog de Tempel Inka Raqchi en stoppen we bij de bergpas la Raya, gelegen op 4335 meter boven N.A.P. Verder zal er nog een bezoek worden gebracht aan het Inca Aymara museum van Pukara. Elke Tour / Bezichtiging wordt geleid door een gids, duurt ongeveer 20 – 40 minuten en er bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen en foto’s te maken.

Dag 11

3 weken peru galapagos
Cusco City Tour  (optie)  of vrije dag

Hotel in Cusco: Inkarri ***

De Cusco City Tour begint op het centrale plein, de Plaza de Armas van Cusco (Cuzco) met een bezoek aan de Kathedraal van Cusco en eventueel een bezoek aan de eveneens indrukwekkende kerk La Compania. Vervolgens bezoeken we de Korikancha: De zonnetempel van de Inc’a waar de Spaanse Veroveraar op de fundamenten van deze tempel haar kerk heeft gebouwd. Daarna bezoeken we de inca ruïnes van Kenko, Tambomachay, Puca Pucara en het indrukwekkende ceremoniele Inca complex Sacsayhuaman, wat strategisch gebouwd is op een heuvel met uitzicht over Cusco.  Saqsayhuaman is gebouwd met immense met de hand vervaardigde stenen die met geweldige precisie zijn geplaatst. Sommige stenen zijn maar liefst 9 meter hoog en wegen haast 350 ton.

Dag 12

rondreis peru 17 dagen
Vrije dag – Cusco

Een dag uitrusten of zelf erop uit gaan.  In en rondom Cuzco is heel veel te zien en te doen. Ook zijn er veel Musea. Verder hier nog enkele voorbeelden.
Mountainbiken in en rondom Cuzco
Hanggliding
Moras en Moray per mountainbike
Rafting op de Apurimac rivier

Dag 13

maras1
Tour Moras en Moray  (optie)  of vrije dag

Beschrijving: Moras, Moray en Salinas

Een ideale tour indien u Peru’s prachtige natuur en haar indrukwekkende cultuur met haar inca ruines en de lokale tradities en dorpjes wilt leren kennen.  Moray staat bekend om haar ruines in vorm gelijkend op een anfitheater.  In Moray bevinden zich de schitterende terrassen die uit het Incatijdperk stammen.   Maras en Salinas  heeft een van Peru’s grootste zoutmijnen gekenmerkt door haar terrasering / zoutpannetjes.

Las Salinas is een overweldigend spektakel van zoutpannen met 4000 zoutbekkens. Zeker een bezoekje waart. en je kunt er waanzinnige foto’s maken.

Ook kunt u een mountainbike huren en er zelf op uit trekken om de omgeving te gaan verkennen.

Dag 14

heilige vallei
Tour Heilige Vallei dag 1 (en door naar Aguas Calientes)

Tour in de Heilige Vallei

Trein naar Aguas Calientes

Overnachting in twee sterren Hotel in Aguas Calientes

Deze tour vertrekt dagelijks, start om 9.00h. We bezoeken het dorp Pisac en haar traditionele markt, de ruines van Pisac, het plaatsje Urubamba bekend om de overheerlijk rivierforellen en uiteindelijk de ruïnes van Ollantaytambo.

Om negen uur in de ochtend worden jullie opgehaald bij het hotel. We rijden naar Pisac, zo’n 32 km rijden vanuit Cusco. Hier hebben we een mooi overzicht op de Heilige Vallei van de Inca’s en de stad Taray. We bezoeken hier de ruines van Pisac (die ook wel het Kleine machu Pichu worden genoemd) en de markt van Pisac met typische Peruaanse souvenirs en producten. Vervolgens rijden we verder naar Urubamba voor de lunch en dan verder naar Ollantaytambo waar we de indrukwekkende ruines zullen bezichtigen. Vervolgens nemen we de trein naar Aguas Calientes waar de nacht zullen doorbrengen om de volgende dag in alle vroegte als eerste Machu Pichu te bezoeken (in bus of te voet, indien gewenst – min of meer anderhalf uur klimmen)

Niet inbegrepen :

 • Lunch in Urubamba
 • Boleto Turistico

Dag 15

Tour Heilige Vallei dag 2 Machu Pichu

Beschrijving

s’ morgens heeft u allereerst een rondleiding in Machu Picchu met onze gids van ongeveer twee uur. Daarna bent u tot in de namiddag vrij om zelf rond te lopen en/of om de Huayna Pichu te beklimmen (de piek die uitkijkt over Machu Pichu). In de namiddag rond een uur of vier keren we in trein terug naar Ollantaytambo en vervolgens in bus naar Cusco.

 

 
 
 
Meenemen:
 • Lichte kleren en degelijke wandelschoenen
 • Hoed of pet tegen zon en regen
 • Video of foto camera
 • Snacks (eten in MP is erg duur)
 • Regenkleding
 • Warme kleding voor de avond / nacht

Dag 16

rondreis peru galapagos
Vlucht naar Lima

U wordt op het afgesproken tijdstip bij uw hotel in Cuzco opgehaald voor uw vlucht naar Lima.
In de avond vertrekt u naar Nederland.

Dag 17

Vlucht naar Nederland

Aankomst in Amsterdam of Brussel.  Einde van deze geweldige rondreis Peru 17 dagen

Voor overige individuele voorbeeldrondreizen klik hier

Voor de Belgische website klik hier

Wilt u een voorlopige reservering maken, meer informatie of teruggebeld worden, laat het me weten via het contactformulier.
We nemen z.s.m. contact met u op.

Gerelateerd