Search
Close this search box.

Rondreis Bolivia Peru 4 Weken

Rondreis Bolivia Peru 4 weken met alle hoogtepunten Peru en Bolivia

Rondreis Bolivia Peru 4 weken met alle hoogtepunten.

Lima: City tour, optioneel
Ica: Paracas/Ballestas eilanden/nationaal parc Paracas
Nazca: rondvlucht Nazca lijnen, cahuachi tour (Optioneel)
Arequipa: Colca Canyon 3 dagen
Puno: titicaca meer 2 dagen
Cuzco: city tour, heilige vallei, Machu Pichu, Moras en Moray en Salinas,
La Paz:
Uyuni: Salar de Uyuni 3 dagen
Potosi: mijntour
Copacabana: eiland van de zon.

Rondreis Bolivia Peru 4 weken met alle hoogtepunten van Peru en Bolivia

Wilt u een voorlopige reservering maken, meer informatie of teruggebeld worden, laat het me weten via het contactformulier.
We nemen z.s.m. contact met u op.

Dag 1

Rondreis Bolivia Peru 4 weken

Begin van uw rondreis Bolivia Peru 4 weken met alle hoogtepunten

Ophalen van het vliegveld

Aankomst in Lima: U wordt opgehaald van het vliegveld en naar het hotel in Miraflores aan de kust gebracht.

Dag 2

Rondreis bolivia peru 4 weken

PERU

Rondreis Bolivia Peru 4 weken ( gedeelte Peru )

Lima City Tour (optioneel)

Vandaag verkennen we Lima met de Lima City Tour.
We beginnen met een schitterend uitzicht vanaf een eeuwenoude ruïne (piramide) genaamd de Huaca Pucllana. Deze is gebouwd in de vierde eeuw voor onze jaartelling door de Lima Cultuur, en tegenwoordig liggend midden in de moderne wijk Miraflores.

Plaza de Armas

Daarna gaan we naar het historisch centrum van de stad. We gaan onder andere naar de Plaza de Armas, gebouwd in 1535 door Francisco Pizarro – de Spaanse veroveraar van Peru. We bezoeken het Paleis waar tegenwoordig de President van de Peruaanse Republiek zetelt. Het Stadhuis, de Kathedraal en verder nog Het Huis van El Oidor. Verder zullen er andere architectonische juweeltjes bezichtigd worden zoals Palacio Torre Tagle. Dit is een indrukwekkend paleis in barokstijl uit de achttiende eeuw.

San Francisco

Vervolgens zullen we de kerk San Francisco (1673) bezoeken met haar klooster en Catacomben. Hier bevinden zich de beenderen van tienduizenden welgestelde Limeños – in de periode van de Viceroys – netjes gesorteerd liggen begraven. Dit klooster staat bekend om haar indrukwekkende koepel. Deze is gemaakt van cederhout uit Nicaragua. De muren zijn betegeld met mozaïekstenen geïmporteerd uit Sevilla en bogen en kolommen met een overduidelijk Moors reliëf, heeft verschillende zware aardbevingen doorstaan. In de mooie kapel is er een collectie van schilderijen van de apostelen en verder is er nog een indrukwekkende bibliotheek.

Dag 3 en 4

Paracas,Ica, Nazca   Bus naar Paracas en bezoek Ballestas

Dag 3 van de Tour:

Vanuit uw hotel krijgt u een transfer naar de bus die naar Paracas vertrekt. Hier gaat u een boottocht maken naar de Ballestas eilanden in het Paracas Reservaat. Daarna bezoekt u het museum in het reservaat. Daarna gaat u naar uw hotel bij de Oase.

Dag 4 van de Tour:

Indien u gisteren te moe was of indien we laat zijn aangekomen in Ica gisteren dan doen we vandaag de Tour met de buggy: U wordt opgehaald en te voet (aangezien het hotel met zwembad aan de oase ligt) lopen we naar de andere kant van de oase waar we met een buggy de zandduinen in gaan. Na een half uurtje in volle vaart door de duinen te hebben gereden, bestaat er de mogelijkheid te sandboarden (met een soort snowboard de duinen naar beneden) glijden. Vervolgens rijden we weer terug naar de Oase (geschikt voor alle leeftijden.)

Oase Huacachina

We hebben hier nog even de tijd om te douchen of te zwemmen en vervolgens tegen het middaguur (12:15) vertrekken we per bus (Cruz del Sur / Oltursa) naar Nazca (aangezien het een privé tour betreft bestaat er de mogelijkheid het programma enigszins aan te passen en eerst in Ica te lunchen, wij kunnen het zo inkleden zoals u het wenst). In Nazca wordt u naar uw hotel gebracht. In de namiddag zullen we de zogenaamde Cahuachi Tour (OPTIE) doen.

Na de Tour terug naar het hotel waar we de nacht zullen doorbrengen.

Dag 5

rondreis bolivia peru 4 weken

Rondvlucht over de Nazca lijnen

Vandaag zullen we een rondvlucht maken over de beroemde Nazca-lijnen. (OPTIE).  In de avond vertrekt u (zonder gids) per bus (Cruz del Sur / Oltursa) naar Arequipa waar u de volgende dag om 07:30 aankomt. We worden van het busstation opgehaald en naar ons hotel gebracht.

Geen overnachting: nachtbus

Dag 6

rondreis bolivia peru 4 weken

Arequipa City Tour (optioneel)

Aankomst in de morgen vanuit Nazca

Beschrijving: Arequipa City tour. duur 3 uur

We bezoeken het Monasterie van Santa Catalina, de Plaza de Armas, het jesuitenklooster La Compañía met haar kerk en koepel, het huis van Tristan del Pozo, de wijk Yanahuara (zowel de kerk als het uitkijkpunt) waar men en prachtig uitzicht heeft over de stad en we bezoeken de typische wijken el Carmen en Yanahuara. Inclusief: Vervoer, Officiële gids en Entrees

 

Dag 7

rondreis bolivia peru 4 weken

Colca Canyon tour 3 dagen

Colca Canyon Dag 1

Aankomst in Puno

Na het ontbijt in ons hotel worden we opgehaald en vertrekken we om 8.30 naar Chivay. Onze eerste stop is het op 3900 meter hoogte gelegen reservaat genaamd Salinas y Aguada Blanca ook wel bekend als Pampa Cañahuas. Vervolgens nemen we de route naar de Colca Canyon. De tweede stop is in een restaurant genaamd Chinitos gelegen op 4000 meter hoogte. Hier kunnen we gebruik maken van de toiletten en coca thee drinken.

2e stop

Verder kunnen we de Misti en Picchu Picchu Chachani van de achterkant zien en de rotsformaties in de vorm van bomen aanschouwen. Vervolgens rijden we verder naar de hoogvlakte Toccra. Hier zien we lagunes en stroompjes gevoed door ondergronds opborrelend water. Verder zien we lama’s, alpaca’s en typische vogels uit de Andes. De vierde halte is een uitzichttoren genaamd Pata Pampa. Het is op 4900 meter hoogte gelegen en is het hoogste punt van de hele reis waar we 8 vulkanen zien gesitueerd in als het ware een cirkel van vuur.

3e stop

Vanaf hier dalen we af naar Chivay, de belangrijkste stad van de Colca Canyon. Chivay ligt op 3650 meter hoogte. Aankomende in Chivay nuttigen we een lunch (niet inbegrepen in de prijs) en rond een uur of drie vertrekken we naar het pittoreske dorpje genaamd Coporaque en wandelen we een twee uurtjes aan deze kant van de vallei met prachtige uitzichten waarna we uiteindelijk aankomen bij de warmwaterbronnen van La Calera. Na de warmwaterbronnen keren we terug naar het hotel en wonen we in de avond een folkloristische show bij indien hierin interesse bestaat.

Dag 8

Colca Canyon 2e dag

Na ons ontbijt te hebben genuttigd, beginnen we vervolgens met een wandeling van anderhalf uur die ons de mogelijkheid geeft op een rustgevende manier te genieten van het prachtige uitzicht op de Colca Canyon met zijn terrassen voor landbouw. Vervolgens komen we aan bij Cruz del Condor waar we de vlucht van de Condor kunnen waarnemen. Nadat we hebben genoten van de Colca Canyon en de vlucht van de Condor, rijden we door naar het plaatsje Cabanaconde. Op de route stoppen we op nog even bij het uitkijkpunt Tapay. In Cabanaconde zullen wij ons vervolgens installeren in het hotel.

Als we hebben geluncht in de namiddag (niet inbegrepen) bent u vrij en heeft u de mogelijkheid om naar het uitkijkpunt Achachigua te lopen, of mouintainbikes te huren of wellicht een uitstapje te maken te paard. Overnachting in Abanaconde

Dag 9

rondreis bolivia peru 4 weken

Colca Canyon laatste dag

Na het ontbijt zullen we terugkeren naar Chivay en zullen we enkele stops maken in verschillende dorpjes en interessante plaatsen. De eerste halte is het dorpje Pinchollo. Daarna stoppen we op de uitkijk Huayra Punko, waar we een prachtig uitzicht genieten over de Colca Canyon. Als laatste stop is de uitkijkpost Antahuilque waar u de terrassen in vorm van een amfitheater en haar vijvers in de mysterieuze Colca Canyon kunt zien. De vierde stop zal een bezoek zijn aan de stad Maca. De optionele vijfde halte is het dorpje Yanque met de mooiste kerk in de Colca Canyon. Daarna keren we rond het middaguur terug naar Chivay, waar we tijd hebben voor een lunch. Na de lunch (13:00) rijden we door naar Puno waar om een uur of 19:00 zullen aankomen.

Inclusief: Transport, Engels/Spaanstalige gids, overnachting hotel, ontbijt dag 2 en 3, Entree tot het reservaat en transport van Chivay naar Puno. Niet inbegrepen: 3 x lunch, 2 x avondeten en toegang tot de warmwaterbronnen.

Dag 10

rondreis bolivia peru 4 weken

Tweedaagse Tour Titicaca Meer – Dag 1

We vertrekken bij ons hotel rond 8:00 en worden vervolgens naar het haventje gebracht waar we de boot nemen (half uurtje) naar de drijvende eilanden van de Uros (rieteilanden). Hier kunt u rustig rondlopen, foto’s maken van en met de eilandbewoners, souvenirs kopen en een boottochtje maken op een typisch van riet gemaakt vlot. Vervolgens vertrekken we in boot naar het eiland Amantani. Bij aankomst wordt u verwelkomd door de eilandbewoners in hun typische klederdracht en uitgenodigd om een maaltijd te nuttigen in hun huis.

Nadat we hebben geluncht zullen we wandelen naar een pre-inca tempel genaamd Pachatata en kunnen we het dagelijkse leven van de bewoners gadeslaan. Na het avondeten kunnen jullie deelnemen aan een ceremonie en feest georganiseerd door de eilandbewoners. Overnachting bij de eilandbewoners.

Dag 11

rondreis bolivia peru 4 weken

Tweedaagse Tour Titicaca Meer – Dag 2

De volgende dag vertrekken we per boot om 8:00 naar Taquile, een ander eiland gelegen op 1 uur. Hier verrichten we een mooie wandeling over de prachtige paden met uitzicht over het helderblauwe water van het Titicacameer en besneeuwde toppen van het Boliviaanse Hooggebergte aan de horizon. Op het centrale plein hebben de bewoners hun waren uitgestald, bekend vanwege de hoge kwaliteit.

Om 13:00 vertrekken we weer per boot naar Puno waar we om 16:00 aankomen. Avond vrij. Overnachting in Puno.

Dag 12

rondreis bolivia peru 4 weken

BOLIVIA

Rondreis Bolivia Peru 4 weken  ( gedeelte Bolivia )

Bus van Puno naar La Paz

Tijdens onze 25 daagse rondreis Peru Bolivia  reist u in circa 6 uur  gedeeltelijk langs het Titicacameer naar La Paz, waar men de rest van de dag vrij heeft om in het centrum wat rond te kijken. Natuurlijk kunt u ook eens een rit maken met de Teleferico.
Een kabelbaan attractie met verschillende route’s boven La Paz.

Dag 13

rondreis bolivia peru 4 weken

La Paz  ( maak er zelf een leuke dag van)

Vandaag kunt u de hoofdstad La Paz met zijn belangrijkste plein Plaza Murillo, waar zich de kathedraal, het presidentieel paleis en het parlementsgebouw zich bevinden gaan bezoeken of een dag tour gaan maken.

La Paz heeft diverse mogelijkheden voor een mooi uitstapje. Kijk bij de dag tours voor wat de mogelijkheden zijn.

één van de mooiste is wel de top van Chacaltaya, een oud ski-gebied op 5000 meter hoog.

Laat in de namiddag vertrekt de nachtbus naar Uyuni waar men vroeg in de morgen aamkomt.

Dag 14

Rondreis bolivia peru 4 weken

Tour Salar de Uyuni

We vertrekken vanuit Uyuni naar Colchani om 10: 30 h.

Hier bezoeken we de micro fabrieken van zout.

Vervolgens gaan we naar het prachtige Salt Lake, het eerste zout Hotel, daarna cactus eiland waar u zult genieten van een typische maaltijd en u wandelt er wat rond om de cactussen van 10 tot 12 meter hoog te bewonderen.

Na de lunch bezoeken we de Tunupa vulkaan en Chantani de stenen stad. Daarna keren we terug naar Uyuni om na te genieten van de zonsondergang.

Dag 15

Uyuni – Potosi

De reis van 6 á 7 uur gaat naar de zilverstad Potosi met haar ligging op 4090 meter hoogte de hoogstgelegen stad ter wereld. Vroeger was Potosi de rijkste stad van Amerika door de Cerro Rico, een berg die heel veel zilver bevatte. Nu worden er nog steeds mineralen uit de berg gehaald. In de middag kun je wat rondlopen en acclimatiseren om aan de hoogte te wennen.

Dag 16

Potosi

Wij halen u op van uw hotel om 08: 30 voor het bezoek dat begint om 9.00 en duurt 2 of 3 uur . Eerst bezoeken we de mijnwerkers markt; u kunt cocabladeren, sigaretten, coca-cola, water, dynamite en zekeringen kopen, die u als een geschenk kunt meenemen voor de mijnwerkers.

Voordat we de heuvel beklimmen krijgen we de apparatuur die noodzakelijk is voor het bezoeken van de mijn en hier kunt u alles achterlaten wat in de mijn niet nodig, is. Alles wordt bewaard achter gesloten deuren.

Hier ziet u de mijn galerieën en tunnels, gemaakt van steen meer dan 450 jaar geleden. U passeert meer dan 3 km van onderling verbonden mijn tunnels en dalen af door 5 niveaus, zo’n 20 tot 30 meter uit elkaar, diep in het hart van de berg. Net zo ver als u wilt, er is altijd een tweede gids als je halverwege terug wilt.

Onze gids

Onze deskundige Engelse gids helpt u fascinerende inzichten in het leven van 980 werken mijnwerkers te geven. Ook Beleeft u de spanning van een dynamiet explosie en luistert naar de geschiedenis van de mijnen, hun economie, de mijnwerkers cultuur en arbeidsomstandigheden.

We adviseren om een goed ontbijt te nemen voor vertrek. Oude kleren te dragen en een zakdoek mee te nemen voor de stoffige lucht. Voor extra energie moet u meenemen water, soda, chocoladerepen, bananen en andere snacks.

s’ middags reizen we verder naar Sucre ( +/- 3 uur) om daar naar ons Hotel te gaan om te overnachten.

Wij raden u dit aan omdat het klimaat is in Sucre veel aangenamer dan in Potosi (4090 meter hoogte)

Dag 17

Sucre vrij dag

In Sucre zijn er vele mogelijkheden om korte excursies of hikings te maken
City tours
Biking tours
Sucre Hikings
Horse back riding
Voor excursies en korte tours in Sucre klik hier

In de avond vertrekt de nachtbus via de Altiplano naar La Paz die ongeveer 12 uur duurt.

Ook bestaat er tegen meerprijs de mogelijkheid dit met een vlucht te doen incl. extra hotel overnachting.

Dag 18

La Paz  vrije dag

Even uitrusten van de lange busrit over de Altiplano. ( optioneel diverse tours,in La Paz,  zie website)

Dag 19

La Paz naar  Copacabana

Vandaag brengt de bus ons in een mooie rit van ongeveer 3 uur naar het schitterende plaatsje Copacacabana waar je kunt gaan genieten van het schitterende uitzicht over het Tticacameer. Beklim in de namiddag de top van de Cerro Calvario, hier heb je een prachtig uitzicht over het Titicacameer en de ondergaande zon die je niet gauw zult vergeten.

s’middags kunt u eventueel een boottocht maken van ongeveer 1,5 uur tot u aankomt op Sun Island. Vele legendes vertellen dat dit eiland de geboorteplaats is van de zon.  Hier kunt u beklimmen de beroemde “stairs of the Inca” .  De bewoners hebben hier geen last van en willen graag de bagage dragen. Wij raden u aan niet teveel bagage mee te nemen.

Verder is het mogelijk de Archaeologicale overblijfselen van “Pilkokaina (tempel van Pilcocaina) een religieus centrum te bezoeken.

Overnachting Copacabana

Dag 20

Copacabana – Cuzco

Vandaag staat er een schitterende busrit over de hoofvlaktes van Bolivia naar Cuzco op het programma. De rit duurt ongeveer 8 à 9 uur. In de namiddag komt u aan in Cuzco, de koningklijke stad van het Incarijk.

Dag 21

PERU

Cuzco City Tour (optioneel)

De Cusco City Tour begint op het centrale plein, de Plaza de Armas van Cusco, met een bezoek aan de Kathedraal van Cusco en eventueel een bezoek aan de eveneens indrukwekkende kerk La Compania.

Vervolgens bezoeken we de Korikancha: De zonnetempel van de Inca’s waar de Spaanse Veroveraar op de fundamenten van deze tempel haar kerk heeft gebouwd. Daarna bezoeken we de Inca ruïnes van Kenko, Tambomachay, Puca Pucara en het indrukwekkende ceremonieële Inca complex Sacsayhuaman, wat strategisch gebouwd is op een heuvel met uitzicht over Cusco; Sacsayhuaman is gebouwd met immense met de hand vervaardigde stenen die met geweldige precisie zijn geplaatst. Sommige stenen zijn maar liefst 9 meter hoog en wegen haast 350 ton.

Dag 22

Tour in de Heilige Vallei + Machu Pichu

Deze tour vertrekt dagelijks en start om 9.00h. We bezoeken het dorpje Pisac met haar traditionele markt, de ruïnes van Pisac, het plaatsje Urubamba die bekend staat om zijn overheerlijke rivierforellen en natuurlijk de prachtige ruïnes van Ollantaytambo.

De reis

Om negen uur s’ ochtend worden jullie opgehaald bij het hotel. We gaan dan naar Pisac, zo’n 32 km rijden vanuit Cusco. Hier hebben we een prachtig overzicht op de Heilige Vallei van de Inca’s en de stad Taray. We gaan daar de ruïnes van Pisac bezoeken (die ook wel het Kleine machu Pichu worden genoemd) en de markt van Pisac met typische Peruaanse souvenirs en producten. Daarna rijden we verder naar Urubamba voor de lunch en dan verder naar Ollantaytambo waar we de indrukwekkende ruïnes zullen bezichtigen. Vervolgens nemen we de trein naar Aguas Calientes waar de nacht zullen doorbrengen om de volgende dag in alle vroegte als eerste Machu Pichu te bezoeken (in bus of te voet, indien gewenst – min of meer anderhalf uur klimmen)

Dag 23

Tour in de Heilige Vallei + Machu Pichu

s’morgens heeft u allereerst een rondleiding in Machu Picchu met onze gids van ongeveer 2 uur. Daarna bent u tot in de namiddag vrij om zelf rond te lopen en/of om de Huayna Picchu te beklimmen ( de plek die uitkijkt over Machu Picchu ). In de namiddag rond een uur of vijf keren we in de trein terug naar Ollantaytambo en vervolgens in de bus naar Cuzco.

 

Bijzonderheden

Indien gewenst is het mogelijk deze Tour te boeken als 1-daagse Heilige Vallei Tour waarbij er meer tijd bestaat om in Pisac en Ollantaytambo rond te lopen. In plaats van door te reizen naar Aguas Calientes en daar de nacht door te brengen, vertrekken we na de bezichtiging van de ruines van Ollantaytambo naar Chinchero weer we een markt en kerk zullen bezichtigen en een prachtig uitzicht hebben over de altiplano (peruaanse hoogvlakte). Hierna vertrekt de bus naar Cusco waar we om een uur of zeven aankomen. Voor meer informatie en prijzen gelieve ons te contacteren via ons contactformulier.

Dag 24

Tour Moras en Moray ( optioneel)

Beschrijving: Moras, Moray en Salinas

Een ideale tour indien u Peru’s prachtige natuur en haar indrukwekkende cultuur met haar Inca ruInes en de lokale tradities en dorpjes wilt leren kennen.  Moray staat bekend om haar terrassen in vorm gelijkend op een anfitheater.    Maras en Salinas  heeft een van Peru’s grootste zoutmijnen gekenmerkt door haar terrasering / zoutpannetjes.

Las Salinas is een overweldigend spektakel van zoutpannen met 4000 zoutbekkens. Zeker een bezoekje waart. en je kunt er waanzinnige foto’s maken

(Er bestaat een mogelijkheid om deze tour tegen meerprijs, met de mountainbike te doen)

Hotel in Cusco: Inkarri **

Dag 25

Vlucht naar Lima en door naar Nederland.

Bij een dag extra kunt u eventueel in de avond nog genieten van een spectaculaire show van fonteinen.

De volgende dag wordt opgehaald bij uw hotel en naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht Cuzco – Lima – Amsterdam

Dag 26

Optioneel bij deze rondreis Bolivia Peru 4 weken :

een extra dag in Lima en in de avond uw vlucht naar Nederland

U wordt naar het vliegveld gebracht.

Einde van uw rondreis Bolivia Peru 4 weken

Voor de Belgische versie van rondreis Peru Bolivia  klik hier