Search
Close this search box.

Huaraz tours en trekkings

HUARAZ TOURS EN TREKKINGS

Huaraz tours en trekkings

Trekkings – Cordillera Blanca

Op minder dan 8 uur rijden vanuit Lima met de bus  over de verharde weg ligt  de Callejón de huaylas. Eén van de meest spectaculaire en toegankelijk gebieden van de Peruaanse andes.  In het westen de CORDILLERA NEGRA en het oosten de CORDILLERO BLANCA. Een groot gebied met de hoogste bergen in de wereld. Dit gebied heeft een lengte van 150 KM en bovendien 32 GLETSJERS die hoger gaan dan de 6000 meter.

Op verzoek van vele van onze klanten zijn wij bezig met het uitbreiden van onze Tours  naar de Cordillera Blanca. Onderstaand vindt u alvast twee tochten. Wij bieden deze dagtochten aan met vertrek vanuit Huaraz.

Spoedig voegen wij ook meerdaagse pakketreizen toe, geheel georganiseerd met vertrek vanuit Lima!

salkantay6

Laguna 69 trek

huaraz tours en trekkings

Llanganucco

Mocht u per direct meer informatie wensen omtrent overige mogelijkheden. Dan verzoeken wij u om contact op te nemen met ons via ons contactformulier.

Voor onze Belgische website klik hier

Huaraz tours en trekkings

Huaraz Laguna trek 69

Dit is een schitterende lagune gelegen op 4600 meter hoogte aan de voet van de Chacraraju. Eén van de mooiste bergen in de Cordillera Blanca bergregio. Gedurende deze tocht zien we ook de hoogste berg van Peru de Huascaran (6768 m.)

Gedurende deze eendaagse trek komen we langs andere lagunes, watervallen en zien we de typische flora van het gebied. De lagune is gelegen in het Nationale Park Huascaran.

Laguna trek 69

Laguna trek 69

Beschrijving:

We vertrekken om 06:30 in bus vanuit Huaraz naar Yungay waar we na een uurtje rijden aankomen. Vanuit Yungay nemen we een tweede bus die ons naar een plaats genaamd Cebollapampa brengt.  Hier zullen we aan de Trek beginnen. Gedurende onze rit zullen we stoppen om de entree te betalen tot het gebied. Verder zien we de indrukwekkende ravijn van het gebied genaamd Llanganuco.  Ook komen we langs twee mooie lagunes te weten Chinancocha en Orconcocha die gekenmerkt zijn door de typische kleur van het water vanwege de aanwezigheid van algen.

Bij aankomst in Cebollapampa dat op 3850 meter hoogte ligt, zullen we onze trek beginnen. We klimmen uiteindelijk naar een hoogte van 4400 meter. Hier bevind zich de indrukwekkende Laguna 69 bevindt met haar prachtige kleur van het water. U heeft hier ongeveer één (01) uur de tijd om rond te lopen. U kunt wat foto´s  maken of simpelweg te genieten van het gebied en de prachtige lagune.  Daarna keren we terug  naar het begin van de Trek. Bus terug naar Huaraz en einde van deze Tour.

Duur: 4 uur klimmen, 2 uur afdalen

Inbegrepen

  • Vervoer
  • Alle excursies zoals beschreven
  • Gids

Niet inbegrepen

  • Entree Reservaat

Prijs: Afhankelijk van het aantal personen en eventuele bijzondere wensen. Voor meer informatie kunt u ons contacteren via het webformulier
Voor meer informatie over andere trekkings in Huaraz klik hier
.

Einde van de Laguna trek 69

Voor onze belgische site klik hier

Huaraz tours en trekkings

Laguna Llanganucco

Laguna LLanganucco (dagtour)

Dit is een perfecte dagtocht indien u liever niet of nauwelijks wenst te wandelen aangezien er een weg gaat naar dit prachtige bergmeer. Het is gelegen op 3850 meter hoogte midden in het Nationale Park Huascaran aan de voet van de hoogste bergen van Peru.

We vertrekken om 09:00 vanuit Huaraz en volgen de weg langs de rivier Santa. Vervolgens zien we de besneeuwde toppen van de Andes en de hoogste bergen van Peru al op de achtergrond liggen. We rijden door dorpjes genaamd Yungar, Anta, Marcara en de stad Carhuaz waar we zullen stoppen om het centrale plein van de stad te bezichtigen. Hier kunt u nog de overheerlijke ijsjes van het gebied proberen alvorens we weer verder rijden naar de dorpjes Toma en Trinca. We komen uiteindelijk aan bij een hoogvlakte waar we bij heldere lucht een prachtig uitzicht hebben over de hoogste bergen van Peru, te weten de Huandoy, Huascaran, Hualcan en Copa.

Vervolgens bezoeken we nog de grot van Guitarrero. Hier zijn sporen  gevonden van een menselijke nederzetting, zoals beenderen daterende 10,610 jaar voor Christus.  Eén van de oudste nederzettingen in Zuid Amerika.

Laguna Llanganucco

Laguna LLanganucco

Laguna LLanganucco

Vervolgens bezoeken we nog Campo Santa (het Heilige Veld) van Yungay. Yungay was een stad gelegen aan de voet van de Huascaran. Hier is in 1970 bij een van de hevigste aardebevingen in de Peruaanse geschiedenis een 800 meter groot blok gletsjerijs naar beneden is gekomen. Er waren toen 25.000 mensen bedolven onder deze mengeling van puin, rots, smeltwater en ijs. Slechts 92 inwoners hebben deze ramp overleefd. Na de aardbeving is de hele zone als nationale begraafplaats verklaard door Peruaanse regering en opgravingen zijn ten strengste verboden. De top van de oude kerk en vier palmbomen die enkele meters uitsteken boven de grond herinneren nog aan deze zwarte bladzijde in de Peruaanse geschiedenis.

We rijden vervolgens weer verder en we komen uiteindelijk aan bij de Lagune LLanganuco. Hier heeft u nog even de tijd om rond te lopen. U kunt nog wat foto´s maken of simpelweg  genieten van dit prachtige meer en het adembenemende panorama.

Na bezichtiging van de lagune rijden we terug naar Yungay (Nieuw Yungay) en vervolgens de stad Caraz waar we zullen lunchen (niet inbegrepen in de Tour) en vervolgens door naar Huaraz.

Duur: de gehele Tour duurt 9 uur

Inbegrepen

  • Vervoer
  • Alle excursies zoals beschreven
  • Gids

Niet inbegrepen

  • Entree Reservaat
  • Lunch

 

Voor de overige tours Huaraz klik hier

Prijs: Afhankelijk van het aantal personen en eventuele bijzondere wensen. Voor meer informatie kunt u ons contacteren via het webformulier.

Einde pagina Huaraz tours en trekkings