Search
Close this search box.

Heilige Vallei dagtour

heilige vallei met Machu Pichu
heilige vallei dagtour
heilige vallei dagtour

Heilige vallei dagtour

Heilige Vallei dagtour

Uitzicht op de Vallei

We starten de dagtour vanuit Cusco. In de morgen worden jullie opgehaald rond 07:50 – 08:10 en vervolgens rijden we naar het plaatsje Pisac.

Op route stoppen we nog kort bij een Uitkijkpunt waar mooie panorama foto’s gemaakt kunnen worden van deze vallei. In Pisac bezoeken we de archeologische site, net als Machu Picchu gelegen bovenop een berg. Pisac lijkt veel op Machu Picchu en wordt dan ook wel vaker ‘Het kleine Machu Picchu’ genoemd.

De naam Pisac of Pisaq is afgeleid van het woord Pisaca aangezien de vorm van de stad, ten tijden van de Inca’s, leek op een patrijsvogel (Pisaca). Het is een mooie site met prachtige landbouwterrassen die tot op heden nog worden gebruikt door de lokale bevolking. Hierna bezoeken we het plaatsje Pisac zelf, dat bekend staat om haar markt. De markt van Pisac wordt vooral op zondagen bezocht door de lokale bevolking maar is op dit moment zeven dagen per week open en is overwegend ingesteld op het toerisme. Men vindt er vele souvenirs die vaak net iets goedkoper zijn dan in de rest van Peru (Cusco en Lima). Een ideale gelegenheid, mocht u enkele souvenirs wensen mee te nemen uit Peru.

Na het bezoek aan Pisac met haar indrukwekkende ruïnes en markt, rijden we naar Urubamba waar we zullen lunchen (exclusief). U wordt afgezet bij een buffet

 

restaurant waar de gids mee samenwerkt, dit is echter een suggestie van ons maar u mag dus ook zelf een restaurant in de buurt uitzoeken, als u maar op tijd terug bent bij de bus. Na de lunch rijden we verder naar het plaatsje Ollantaytambo.

Ollantaytambo:

Ollantaytambo werd door de Inca Leider Pachacutec gebouwd als buitenverblijf en voor de verovering van de Spanjaarden leefde hier vooral de adellijke familie van de Inca’s.

Vanwege de strategische ligging werd het tijdens de kolonisatie gebruikt als vestingplaats door Manco Inca, die hier de hoofdstad van het Inca Imperium heen verhuisde nadat Cusco gevallen was en bezet werd door de Spanjaarden. Uiteindelijk werd ook Ollantaytambo verlaten, toen de Manco Inca zich terugtrok naar het beter te verdedigen Vilcabamba.

Tot op heden is nog goed te zien hoe de Inca’s eeuwen geleden leefden aangezien veel huizen op oude Inca muren en funderingen zijn gebouwd. Vanuit Ollantaytambo vertrekken de treinen naar Aguas Calientes (Machu Picchu) en indien u een Combinatietour doet van twee dagen inclusief Machu Picchu (zie hier voor meer informatie), dan eindigt uw tour hier. De reguliere tour gaat echter terug naar Cusco via Chincheros waar we nog kort zullen stoppen om de kerk te bezoeken, alvorens we weer in de avond in Cusco terug zijn.

Dit is een groepstour met een tourbus met maximaal 24 deelnemers. Ons advies is om te overwegen deze tour in PRIVÉ te doen met eigen auto, chauffeur en een eigen gids aangezien het een lange dag is en men zo zelf bepaalt hoe lang men ergens blijft. Voor meer informatie betreffende kosten, gelieve te informeren.

 

Informatie:

Vertrek: Op alle dagen, tussen 07:50 en 08:10

Duur: Ongeveer 10 uurVervoer: Tourbus (max. 24 personen) – privé mogelijk

Inbegrepen:
Alle vervoer, Engelstalige gids

Niet inbegrepen:
Boleto Turistico, Lunch in Urubamba

 
 Ga hier naar alle tour Peru
 Hier naar Belgische website