Search
Close this search box.

Groepsrondreis Peru 3 Weken Voor Senioren

Luxe Groepsrondreis Peru 3 weken voor senioren en 50+ met 4* hotels en Privé tours.

Groepsrondreis Peru 3 weken voor senioren

De grootte van de groep voor de  groepsrondreis 3 weken voor senioren is met minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers:

Deze Luxe Groeprsrondreis is met:

.

1.  Met privé reisbegeleider met vertrek vanaf  Schiphol
2. Bijna alle tours Privé met eigen vervoer en met eigen groep.
3.  Groep tot max, 6 deelnemers.
4. Gegarandeerd vertrek bij 4 aanmeldingen.
5. 4 sterren hotels.

Voordelen groep max. 6 personen:

Persoonlijker en meer contact met de reisleider.  Je bent geen nummer zoals bij groepen van 20 personen of meer.
Veel meer vrijheid.
We zijn flexibeler en mobieler.
Kleinschalige gezellige 4 sterren hotelletjes.
Men houd meer vrije tijd over om zelf nog iets te ondernemen.
Ideaal voor senioren die in een klein groepje en relaxed deze rondreis door Peru willen maken zonder zich ergens zorgen over te hoeven maken.

Prijs met 6 personen in 4* hotels   US $ 4.186,00 p.p  met dagkoers  € 3.919,00 en tours in privé groep  (excl. internationale retour vlucht.)
Prijs met 6 personen in 3* hotels   US $ 3.225,00 p.p  met dagkoers  € 3.015,00 en tours in privé groep   (excl. internationale retour vlucht.)
Inclusief Nederlandse reisbegeleider vanaf Schiphol en privé tours.

Prijs is afhankelijk van aantal personen en datum van vertrek en dollarkooers

Heeft u een datum van vertrek in gedachte, informeer dan even naar de exacte prijs.

Vertrekdata groepsrondreis Peru 3 weken voor senioren 2024

Augustus: 5, 12, 19, 26
September: 2, 9, 16,23, 30
Oktober: 7, 14, 21, 28

BELANGRIJK: bent u reeds met 4 personen of meer dan is vertrek ook mogelijk op de dag dat u wenst.

Heeft u een vertrekdata in gedachte buiten één van de vaste vertrekdata, contacteer ons via émail of tel. 06-15539743.
Wij kunnen dan eventueel de vele mogelijkheden voor de Groepsrondreis Peru bespreken.

Verlenging mogelijk: Met 4 dagen Amazone jungle tour 

Natuurlijk zullen er nog vragen zijn over deze geweldig populaire groepsrondreis.  Bij vragen aarzel niet en bel gerust 06-15539743. Mag ook natuurlijk via mail of contactformulier.

Groepsrondreis Peru 3 weken voor senioren

Dag 1

Groepsrondreis Peru 3 weken voor senioren

Begin van de Groepsrondreis Peru 3 weken voor senioren

Ophalen van het vliegveld Aankomst in Lima:

Groepsrondreis Peru voor senioren

We vertrekken met reisleider vanaf Schiphol  voor de komende 22 dagen naar Peru.  Bij aankomst in Lima brengen wij U met onze Airport traffic service met betrouwbare en ervaren chauffeurs naar uw hotel in Miraflores.

Dag 2

Groepsrondreis Peru 3 weken voor senioren

Lima City Tour 

Vandaag verkennen we Lima met de Lima City Tour.
Deze excursie biedt u een perfecte combinatie aan tussen de verschillende culturen en periodes (prekoloniaal, koloniaal en modern Lima) die invloed hebben gehad op Lima gedurende haar historie.

We beginnen met een schitterend uitzicht vanaf een eeuwenoude ruïne (piramide) genaamd de Huaca Pucllana. Deze is gebouwd in de vierde eeuw voor onze jaartelling door de Lima Cultuur, en tegenwoordig liggend midden in de moderne wijk Miraflores.

Daarna gaan we naar het historisch centrum van de stad. We gaan onder andere naar de Plaza de Armas, gebouwd in 1535 door Francisco Pizarro – de Spaanse veroveraar van Peru. We bezoeken het Paleis waar tegenwoordig de President van de Peruaanse Republiek zetelt.  Het Stadhuis, de Kathedraal en verder nog Het Huis van El Oidor. Verder zullen er andere architectonische juweeltjes bezichtigd worden zoals Palacio Torre Tagle. Dit is  een indrukwekkend paleis in barokstijl uit de achttiende eeuw.

Dag 3

Groepsrondreis Peru 3 weken voor senioren

s’morgens rond 7.30 uur vertrekken we per bus (Cruz del Sur / Oltursa) naar Paracas.  Na ongeveer 3,5 uur komen we aan in Paracas en gaan naar ons Hotel.  In de middag brengen we een bezoek het schitterende Nationaal Parc Paracas.

 

Dag 4

rondreis peru 3 weken

Paracas-Ica-Nazca met privégids

In het haventje vertrekken wij om 08:20 mer de boot naar de Ballestas eilanden in het Paracas Reservaat. We zien o.a. zeeleeuwen, zeehonden en pinguïns en we bezoeken de zogenaamde “Candelario” (een kandelaar welke in het zand is gegriefd).

Hierna wordt u naar uw Hotel dichtbij de Oase gebracht. Hotels aan de Oase zijn  meer gericht op de jongeren.  Onderweg naar Ica brengen we nog een bezoek aan een Bodega (Pisco boerderij).  Daarna heeft u even de tijd op adem te komen, zich te verfrissen en in de namiddag gaan we bij interesse de duinen in met een buggy of even wandelen of kunt u uitrusten bij het zwembad van het hotel.

Dag 5

Groepsrondreis Peru 3 weken voor senioren

Paracas-Ica-Nazca

Indien u gisteren te moe was of indien we laat zijn aangekomen in Ica gisteren dan doen we vandaag bij interesse de Tour met de buggy of we gaan even wandelen.

Na een half uurtje door de duinen te hebben gereden of gelopen bestaat er de mogelijkheid te sandboarden (met een soort snowboard de duinen naar beneden) glijden. Alles mag maar hoeft niet.  Vervolgens rijden we weer terug naar de Oase (geschikt voor alle leeftijden). We hebben nog even de tijd om te douchen of te zwemmen en vervolgens tegen het middaguur (12:15) vertrekken we per bus (Cruz del Sur / Oltursa) naar Nazca.

In Nazca wordt u naar uw hotel gebracht.  In de namiddag zullen we de zogenaamde Chauchilla Tour doen.

Dag 6

Groepsrondreis Peru 3 weken voor senioren Monasterie van Santa Catalina

Pakket Paracas –Ica – Nazca met Privegids

Vandaag brengen we een bezoek aan het Maria Reiche Museum met de uitkijktoren over enkele lijnen.

Tegen meerprijs kunt u de vlucht gaan maken over de beroemde Nazca-lijnen i.p.v. het Maria Reiche museum. 

 In de avond vertrekken we per nachtbus (Cruz del Sur / Oltursa) naar Arequipa waar we ongeveer 8.00 uur aankomen.

We worden van het busstation opgehaald en naar ons hotel gebracht.

Dag 7

Groepsrondreis Peru 3 weken voor senioren

Arequipa vrije dag.

Acclimatiseren en wennen aan de hoogte of ga het centrum bezoeken (plaza de Armas) met zijn vele winkelstjes.

Dag 8

Groepsrondreis Peru 3 weken voor senioren

Arequipa City tour

 

Arequipa city tour

Klooster Santa Catalina

 

Beschrijving Arequipa City tour 3 uur.

Men bezoekt het Monasterie van Santa Catalina, de Plaza de Armas, het jesuitenklooster La Compañía met haar kerk en koepel, het huis van Tristan del Pozo, de wijk Yanahuara (zowel de kerk als het uitkijkpunt) waar men en prachtig uitzicht heeft over de stad en we bezoeken de typische wijken el Carmen en Yanahuara. Inclusief: Vervoer, Officiële gids en Entrees

Dag 9

Groepsrondreis Peru 3 weken voor senioren

Colca Canyon Dag 1

Na het ontbijt in uw hotel vertrekken we om 8.30 naar Chivay. Onze eerste stop is het op 3900 meter hoogte gelegen reservaat genaamd Salinas y Aguada Blanca ook wel bekend als Pampa Cañahuas. Vervolgens nemen we de route naar de Colca Canyon.

De tweede stop is in een restaurant genaamd Chinitos gelegen op 4000 meter hoogte. Hier kunnen we gebruik maken van de toiletten en coca thee drinken indien u last heeft van de hoogte. Verder kunt u de Misti en Picchu Picchu Chachani van de achterkant zien en de rotsformaties in de vorm van bomen aanschouwen. Daarna rijden we verder naar de hoogvlakte Toccra. Hier zien we lagunes en stroompjes gevoed door ondergronds opborrelend water. Verder zien we lama’s, alpaca’s en typische vogels uit de Andes.

De vierde halte is een uitzichttoren genaamd Pata Pampa. Het is op 4900 meter hoogte gelegen en is het hoogste punt van de hele reis waar we 8 vulkanen zien gesitueerd in als het ware een cirkel van vuur. Vanaf hier dalen we af naar Chivay, de belangrijkste stad van de Colca Canyon. Chivay ligt op 3650 meter hoogte. Aangekomen in Chivay nuttigen we een lunch (niet inbegrepen in de prijs) en rond een uur of drie vertrekken we naar het pittoreske dorpje genaamd Coporaque en wandelen we een twee uurtjes aan deze kant van de vallei met prachtige uitzichten waarna we uiteindelijk aankomen bij de warmwaterbronnen van La Calera.

Na de warmwaterbronnen keren we terug naar het hotel en wonen we in de avond een folkloristische show bij indien hierin interesse bestaat.

Dag 10

Groepsrondreis Peru 3 weken voor senioren Colca Canyon

Colca Canyon Dag 2

Na het ontbijt beginnen we met een wandeling van anderhalf uur met een prachtig uitzicht op de Colca Canyon.

Daarna komen we aan bij Cruz del Condor waar we de Condor kunnen waarnemen. Nadat we hebben genoten van de Colca Cañon en de vlucht van de Condor nemen we de zelfde weg weer terug naar Chivay.

Op de terugweg zullen we nog enkele dorpjes en interessante plaatsen bezoeken. De eerste stop is het dorpje Pinchollo. De tweede stop  Huayra Punko, met een prachtig uitzicht over de Colca Cañon. De derde stop is de uitkijkpost Antahuilque waar u de terrassen in vorm van een amfitheater en haar vijvers in de mysterieuze Colca Canyon kunt zien. De vierde stop zal een bezoek zijn aan de stad Maca.  De optionele vijfde halte is het dorpje Yanque met de mooiste kerk in de Colca Cañon. Daarna keren we rond het middaguur terug naar Chivay voor een lunch. Na de lunch rijden we door naar Puno waar we rond zes uur aankomen bij ons hotel.

Inclusief: Transport, Engels/Spaanstalige gids, overnachting hotel, ontbijt dag 2, Entree tot het reservaat en transport van Chivay naar Puno. Niet inbegrepen: 2 x lunch, 1 x avondeten en toegang tot de warmwaterbronnen.

Dag 11

Groepsrondreis Peru 3 weken voor senioren

Dagtour Titicaca meer

Titicacameer dagtour beschrijving

U wordt bij uw hotel rond 8.00 uur opgehaald.  Vervolgens wordt u naar het haventje gebracht. Hier nemen we de boot naar de drijvende  rieteilanden. Hier kunt u rustig rondlopen.  Foto’s maken van en met de eilandbewoners.  Souvenirs kopen en een boottochtje maken op een typisch van riet gemaakt vlot.

Daarna vertrekken we in boot naar het eiland Taquile.  Een eiland gelegen op ongeveer 1 uur. Hier maken we een mooie wandeling. We lopen over de prachtige paden met uitzicht over het helderblauwe water van het Titicacameer. Tevens zien we ook de besneeuwde toppen van het Boliviaanse Hooggebergte aan de horizon.

De Uros eilanden zijn drijvende eilanden maar  Taquile een vast eiland.  De ongeveer 1100 bewoners spreken Quechua. Er wordt alleen getrouwd met eigen eilandbewoners.  Wegen, auto’s en honden zijn merkwaardig niet op Taquile  te bekennen. Ze leven van de verkoop van kleding en hoogwaardig alpacawol. Ook is het hier niet mogelijk te overnachten in een Hotel. Die zijn er niet.

Om 13:00 uur vetrekken we weer per boot naar Puno waar we om 16:00 uur aankomen

 

Practische informatie

groepsrondreis Peru 3 weken voor senioren

Rieten huisjes op het Titicaca meer

Meenemen

  • Comfortabele kleding
  • Hoed of pet tegen de felle zon ( 4000 m)
  • Video of foto camera
  • Zonnebrandcrème

Inbegrepen

  • Ophalen vanuit het hotel
  • Tweetalige gids
  • Toegang
  • Vervoer

Niet inbegrepen

  • Lunch in Taquile
  • Fooi

Dag 12

Groepsrondreis Peru 3 weken voor senioren

Bus Puno – Cusco

Bus Puno – Cusco (Toeristische Route met 4 Stops / Tours) Inka Express

Beschrijving: Bus van Puno naar Cusco

Gedurende de rit naar Cusco, welke ongeveer 8 uur duurt, worden er 4 korte excursies gehouden (excl. entrees) totaal $ 18,00 en wordt er gestopt om te lunchen ( inbegrepen). De eerste stop is de tempel van Andahuaylillas, ook wel bekend als de zogenaamde “Sixtijnse Kapel van Zuid-Amerika”. Vervolgens bezoeken we nog de Tempel Inka Raqchi en stoppen we bij de bergpas la Raya, gelegen op 4335 meter boven N.A.P. Verder zal er nog een bezoek worden gebracht aan het Inca Aymara museum van Pukara. Elke Tour / Bezichtiging wordt geleid door een gids, duurt ongeveer 20 – 40 minuten en er bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen en foto’s te maken.

Dag 13

Groepsrondreis Peru 3 weken voor senioren

CUZCO

Cusco City Tour

De Cusco City Tour begint op het centrale plein, de Plaza de Armas van Cusco (Cuzco) met een bezoek aan de Kathedraal van Cusco en eventueel een bezoek aan de eveneens schitterende kerk La Compania. Vervolgens bezoeken we de Korikancha: De zonnetempel van de Inc’a waar de Spaanse Veroveraar op de fundamenten van deze tempel haar kerk heeft gebouwd. Daarna bezoeken we de inca ruïnes van Kenko, Tambomachay, Puca Pucara en het indrukwekkende ceremoniële Inca complex Sacsayhuaman, wat strategisch gebouwd is op een heuvel met uitzicht over Cusco; Saqsayhuaman is gebouwd met immense met de hand vervaardigde stenen die met geweldige precisie zijn geplaatst. Sommige stenen zijn maar liefst 9 meter hoog en wegen haast 350 ton.

Niet inbegrepen tijdens uw Groepsrondreis Peru 22 dagen : – Entree Korikancha – Entree Kathedraal – Bolleto Turistico

Om de bezienswaardigheden in en om Cuzco te bezoeken heb je toegangskaartjes nodig. Voor de ruïnes in en om Cuzco is dit een Bolleto Turistico en die is ook geldig voor de meeste bezienswaardigheden in de Heilige Vallei. De huidige prijs is ongeveer US$ 35. Voor de Kathedraal en de Qoricancha zijn aparte kaartjes nodig.

Dag 14

Vrije dag – Cusco

Een dag uitrusten of zelf erop uit gaan. In en rondom Cuzco is heel veel te zien en te doen. Ook zijn er veel Musea. Verder hier nog enkele voorbeelden.
Mountainbiken in en rondom Cuzco
Dagtour naar Rainbow mountains

Dag 15

Maras / Moray en Salinas

Een prachtige tour in de natuur waar u op bezoek gaat naar Moray met zijn schitterende terrassen in de vorm van een amfitheater. Daarna gaan we naar Maras en Salinas met de zoutpannetjes. Hier is het ook weer genieten van deze speciale zoutwinning.

Deze tour is ook te maken in een dagtour met mountainbike. (aan te bevelen indien u een redelijke conditie heeft,) Voor volledige beschrijving zie in menubalk tours/cusco

Dag 16

Tour Heilige Vallei dag 1 (en door naar Aguas Calientes)

Tour in de Heilige Vallei

Trein naar Aguas Calientes

Deze tour vertrekt dagelijks en start om 9.00h. We bezoeken het dorpje Pisac met haar traditionele markt, de ruines van Pisac, het plaatsje Urubamba die bekend staat om zijn overheerlijke rivierforellen en natuurlijk de prachtige ruïnes van Ollantaytambo.

Om negen uur s’ ochtend worden we opgehaald bij het hotel. We gaan dan naar Pisac, zo’n 32 km rijden vanuit Cusco. Hier hebben we een prachtig overzicht op de Heilige Vallei van de Inca’s en de stad Taray. We gaan daar de ruines van Pisac bezoeken (die ook wel het Kleine machu Pichu worden genoemd) en de markt van Pisac met typische Peruaanse souvenirs en producten.

Daarna rijden we verder naar Urubamba voor de lunch en dan verder naar Ollantaytambo waar we de indrukwekkende ruïnes zullen bezichtigen. Vervolgens nemen we de trein naar Aguas Calientes waar de nacht zullen doorbrengen om de volgende dag in alle vroegte als eerste Machu Pichu te bezoeken (in bus of te voet, indien gewenst – min of meer anderhalf uur klimmen)

Niet inbegrepen :

Lunch in Urubamba

Boleto Turistico

Dag 17

 

Tour Heilige Vallei dag 2 Machu Pichu
Machu Pichu

s’ morgens heeft u allereerst een rondleiding in Machu Picchu met onze gids van ongeveer twee uur. Daarna bent u tot in de namiddag vrij om zelf rond te lopen. In de namiddag rond een uur of vier keren we in trein terug naar Ollantaytambo en vervolgens in bus terug naar Cusco.

Overnachting in Inkarri Hostal (of vergelijkbaar)

 

Dag 18

Vrije dag – Cusco

Een dag uitrusten of zelf erop uit gaan. In en rondom Cuzco is heel veel te zien en te doen. Ook zijn er veel Musea.

Dag 19

Vlucht naar Lima

s’morgens heeft uw nog enkele vrije uurtjes voordat u in de middag bij uw hotel in Cuzco wordt opgehaald en naar het vliegveld wordt gebracht voor uw vlucht naar Lima. Ook in Lima krijgt u weer een transfer naar uw hotel. In de avond kunnen we eventueel een bezoek brengen aan Circuito Mágico del Agua. ( zie foto)

Dag 20

s’morgens en begin van de middag nog even genieten van Lima, wat soevenirs kopen of nog even wandelen in Miraflores. Daarna wordt U bij uw hotel opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor uw terugreis naar Nederland.

Dag 21

Aankomst in Nederland

Einde van uw Groepsrondreis Peru 3 weken voor senioren

Samengevat, een complete groepsrondreis Peru 3 weken voor senioren.

Ga hier naar onze Belgische website

 

 

Wilt u een voorlopige reservering maken, meer informatie over groepsrondreis Peru 3 weken voor senioren of teruggebeld worden, laat het me weten via het contactformulier.
We nemen z.s.m. contact met u op.