Search
Close this search box.

Groepsrondreis Peru 18 dagen voor ouderen

Groepsrondreis Peru 18 dagen voor ouderen en 50+ met alle hoogtepunten van Peru

Groepsrondreis Peru 18 voor ouderen

INDICATIE PRIJS voor deze LUXE groepsrondreis voor senioren en 65+ met maximaal 6 deelnemers en 4 sterren holtels €. 3.724,00 p.p.
( prijs is afhankelijk van aantal personen.)

Deze rondreis is speciaal door ons samengesteld zodat we niet zoals bij andere
Groepsrondreizen soms erg vroeg op moeten staan en lange dagen maken.
Ook hebben we geen nachtbussen meegenomen in onze Groepsrondreizen.

Dit allemaal om het wat relaxter te doen.

 Groepsrondreis Peru 18 dagen voor ouderen / 65+

Vertrek gegarandeerd met 4 deelnemers.

Vanaf 2022 organiseren wij nu ook groeps-rondreizen Peru voor senioren met vaste vertrekdata.

Deze Groeprsrondreis is met:

1. Met privé reisleider met vertrek vanaf Schiphol.
2. Met 4 * hotels
3.  Bijna alle tours zijn privé met gids, eigen vervoer en we reizen met eigen groep.
4. Alle groepen tot max, 6 deelnemers.
5. Gegarandeerd vertrek bij 4 aanmeldingen.

Prijs met 6 personen in 4* hotels   US $ 3.985,00 p.p  met dagkoers  € 3.724,00 en tours in privé groep  (excl. internationale retour vlucht.)
Prijs met 6 personen in 3* hotels   US $ 3.110,00 p.p  met dagkoers  € 2.907,00 en tours in privé groep (excl. internationale retour vlucht.)
Inclusief Nederlandse reisbegeleider vanaf Schiphol en privé tours   Prijs is afhankelijk van aantal deelnemers en dollarkoers.

 Heeft u een datum van vertrek in gedachte, informeer dan even naar de exacte prijs, geen probleem.

groepsrondreis peru 18 dagen voor ouderen

 

Vertrekdata groepsrondreis Peru 18 dagen voor ouderen

Augustus: 5, 12, 19, 26
September: 2, 9, 16,23, 30
Oktober: 7, 14, 21, 28

BELANGRIJK: bent u reeds met 4 personen of meer dan is vertrek ook mogelijk op de dag dat u wenst.

Heeft u een vertrekdata in gedachte buiten één van de vaste vertrekdata, contacteer ons via émail of tel. 06-15539743.
Wij kunnen dan eventueel de vele mogelijkheden bespreken.

Verlenging mogelijk: Met 4 dagen Amazone jungle tour en/of 4 dagen uitrusten aan Mancora Beach.

Wilt u een voorlopige reservering maken, meer informatie of teruggebeld worden, laat het me weten via het contactformulier.
We nemen dan z.s.m. contact met u op. De opties die u wilt gaan doen kunt u bij boeking opgeven.

Natuurlijk zullen er nog vragen zijn over deze geweldig populaire groepsrondreis.  Bij vragen aarzel niet en bel gerust 06-15539743. Mag ook natuurlijk via mail of contactformulier.

 

Dag 1

Start van de groepsrondreis Peru 18 dagen voor ouderen

 

Vlucht van Amsterdam – Lima 

U wordt van het vliegveld opgehaald en naar uw hotel in Miraflores gebracht.

Dag 2

Groepsrondreis Peru 18 dagen voor ouderen

Lima City Tour

Vandaag verkennen we Lima met de Lima City Tour.
Deze excursie biedt u een perfecte combinatie aan tussen de verschillende culturen en periodes (prekoloniaal, koloniaal en modern Lima) die invloed hebben gehad op Lima gedurende haar historie.

We beginnen met een schitterend uitzicht vanaf een eeuwenoude ruïne (piramide) genaamd de Huaca Pucllana. Deze is gebouwd in de vierde eeuw voor onze jaartelling door de Lima Cultuur, en tegenwoordig liggend midden in de moderne wijk Miraflores.

Daarna gaan we naar het historisch centrum van de stad. We gaan onder andere naar de Plaza de Armas, gebouwd in 1535 door Francisco Pizarro – de Spaanse veroveraar van Peru. We bezoeken het Paleis waar tegenwoordig de President van de Peruaanse Republiek zetelt.  Het Stadhuis, de Kathedraal en verder nog Het Huis van El Oidor. Verder zullen er andere architectonische juweeltjes bezichtigd worden zoals Palacio Torre Tagle. Dit is  een indrukwekkend paleis in barokstijl uit de achttiende eeuw.

Dag 3

Lima – Paracas

We worden s’morgens rond 7.30 uur vroeg opgehaald bij uw hotel en we vertrekken per bus (Cruz del Sur / Oltursa) naar Paracas.  Na ongeveer 3,5 uur komen we aan en gaan naar ons Hotel in Paracas.  In de middag brengen we een bezoek aan het schitterende Nationaal Parc Paracas.

Dag 4

Paracas – Huacachina

In het haventje van Paracas vertrekken wij om 08:20 in boot naar de Ballestas eilanden in het Paracas Reservaat. We zien o.a. zeeleeuwen, zeehonden en pinguïns en we bezoeken de zogenaamde “Candelario” (een kandelaar welke in het zand is gegriefd). Hierna gaan we verder naar Ica waar u naar uw hotel wordt gebracht. Onderweg naar Ica brengen we nog een bezoek aan een Bodega (Pisco boerderij).  Aangekomen bij ons Hotel heeft u even de tijd op adem te komen, zich te verfrissen en in de namiddag gaan we bij interesse de Oase bekijken of kunt u uitrusten bij het zwembad van het hotel.

Dag 5

Groepsrondreis Peru 18 dagen voor ouderen

Nazca

Rond 11.30 uur  vertrekken we met de bus  van Ica naar Nazca. Aangekomen In Nazca worden we opgehaald door een privé-gids en gaan we  de Chauchilla tour maken..

Dag 6

Groepsrondreis Peru 18 dagen voor ouderen

Nazca

s’morgens bezoeken we het Maria Reiche Museum .   Hier is ook de uitkijktoren waar u  enkele Nazca lijnen kunt zien  of (optioneel rondvlucht over de Nazca lijnen.)  Na de rondvlucht of Museum zijn jullie vrij en hebben jullie tot 14.00 uur vrij te besteden.  Om 15:00 uur vertrekken we per bus (Oltursa VIP) naar Arequipa waar we rond 23.00 uur aankomen.

Dag 7

Groepsrondreis Peru 18 dagen voor ouderen

Arequipa City Tour

Beschrijving: Arequipa City Tour duur 3 uur.

Vertrek om : 9 uur s’morgens of 14.00 uur s’middags

Men bezoekt het Monasterie van Santa Catalina, de Plaza de Armas, het jesuitenklooster La Compañía met haar kerk en koepel, het huis van Tristan del Pozo, de wijk Yanahuara (zowel de kerk als het uitkijkpunt) waar men en prachtig uitzicht heeft over de stad en we bezoeken de typische wijken el Carmen en Yanahuara. Inclusief: Vervoer, Officiële gids en Entrees

Dag 8

Groepsrondreis Peru 18 dagen voor ouderen

Beschrijving: Colca Canyon 2 Dagen / 1 nacht

Colca Canyon Dag 1

Na het ontbijt in uw hotel worden we opgehaald en vertrekken we om 8.30 naar Chivay. Onze eerste stop is het op 3900 meter hoogte gelegen reservaat genaamd Salinas y Aguada Blanca ook wel bekend als Pampa Cañahuas. Vervolgens nemen we de route naar de Colca Canyon.

De tweede stop is in een restaurant genaamd Chinitos gelegen op 4000 meter hoogte. Hier kunnen we gebruik maken van de toiletten en coca thee drinken. Verder kunt u de Misti en Picchu Picchu Chachani van de achterkant zien en de rotsformaties in de vorm van bomen aanschouwen. Vervolgens rijden we verder naar de hoogvlakte Toccra. Hier zien we lagunes en stroompjes gevoed door ondergronds opborrelend water. Verder zien we lama’s, alpaca’s en typische vogels uit de Andes.

De vierde halte is een uitzichttoren genaamd Pata Pampa. Het is op 4900 meter hoogte gelegen en is het hoogste punt van de hele reis waar we 8 vulkanen zien gesitueerd in als het ware een cirkel van vuur. Vanaf hier dalen we af naar Chivay, de belangrijkste stad van de Colca Canyon. Chivay ligt op 3650 meter hoogte. Aangekomen in Chivay nuttigen we een lunch (niet inbegrepen in de prijs) en rond een uur of drie vertrekken we naar het pittoreske dorpje genaamd Coporaque en wandelen we een twee uurtjes aan deze kant van de vallei met prachtige uitzichten waarna we uiteindelijk aankomen bij de warmwaterbronnen van La Calera (excl. Na de warmwaterbronnen keren we terug naar het hotel en wonen we in de avond een folkloristische show bij indien hierin interesse bestaat.

Dag 9

Groepsrondreis Peru 18 dagen voor ouderen

Colca Canyon Dag 2

Na ons ontbijt te hebben genuttigd, beginnen we vervolgens met een wandeling van anderhalf uur die ons de mogelijkheid geeft op een rustgevende manier te genieten van het prachtige uitzicht op de Colca Canyon met zijn terrassen voor landbouw. Vervolgens komen we aan bij Cruz del Condor waar we de vlucht van de Condor kunnen waarnemen. Nadat we hebben genoten van de Colca Canyon en de vlucht van de Condor zullen we terugkeren naar Chivay waar we om 13.20 in de bus doorrijden naar Puno waar we worden afgezet bij het hotel.

Inclusief tijdens deze Groepsrondreis Peru 18 dagen voor ouderen
 • Transport
 • Engels/Spaanstalige gids
 • overnachting hotel
 • ontbijt dag 2 en 3
 • Entree tot het reservaat en transport van Chivay naar Puno.
Niet inbegrepen bij deze Groepsrondreis Peru 18 dagen voor ouderen lunch en avondeten

Dag 10

Groepsrondreis Peru 18 dagen voor ouderen

Titicaca meer dagtour

Titicacameer dagtour beschrijving

Eerst worden we bij ons hotel rond 8.00 uur opgehaald.  Vervolgens worden we naar het haventje gebracht. Daarna nemen we de boot naar de drijvende  rieteilanden. Hier kunt u rustig rondlopen.  Foto’s maken van en met de eilandbewoners.  Souvenirs kopen en een boottochtje maken op een typisch van riet gemaakt vlot.

Daarna vertrekken we in boot naar het eiland Taquile.  Een eiland gelegen op ongeveer 1 uur. Nadat we zijn aangekomen met de boot maken we een mooie wandeling. We lopen over de prachtige paden met uitzicht over het helderblauwe water van het Titicacameer. Tevens zien we ook de besneeuwde toppen van het Boliviaanse Hooggebergte aan de horizon.

De Uros eilanden zijn drijvende eilanden maar  Taquile een vast eiland.  De ongeveer 1100 bewoners spreken Quechua. Er wordt alleen getrouwd met eigen eilandbewoners.  Wegen, auto’s en honden zijn merkwaardig niet op Taquile  te bekennen. Ze leven van de verkoop van kleding en hoogwaardig alpacawol. Ook is het hier niet mogelijk te overnachten in een Hotel. Die zijn er niet.

Om 13:00 uur vertrekken we weer per boot naar Puno waar we om 16:00 uur aankomen.

Einde Titicacameer dagtour

Dag 11

Groepsrondreis Peru 18 dagen voor ouderen

Bus Puno – Cusco  incl. Lunch

Bus Puno – Cusco (Toeristische Route met 4 Stops / Tours) Inka Express

Hotel in Cusco: Inkarri ***

Beschrijving: Bus van Puno naar Cusco

Gedurende de rit naar Cusco, welke ongeveer 8 uur duurt, worden er 4 korte excursies gehouden en wordt er gestopt om te lunchen . De eerste stop is de tempel van Andahuaylillas, ook wel bekend als de zogenaamde “Sixtijnse Kapel van Zuid-Amerika”. Vervolgens bezoeken we nog de Tempel Inka Raqchi en stoppen we bij de bergpas la Raya, gelegen op 4335 meter boven N.A.P. Verder zal er nog een bezoek worden gebracht aan het Inca Aymara museum van Pukara. Elke Tour / Bezichtiging wordt geleid door een gids, duurt ongeveer 20 – 40 minuten en er bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen en foto’s te maken.

Dag 12

Groepsrondreis Peru 18 dagen voor ouderen

Cusco City Tour

Hotel in Cusco: Inkarri ***

De Cusco City Tour begint op het centrale plein, de Plaza de Armas van Cusco (Cuzco) met een bezoek aan de Kathedraal van Cusco en eventueel een bezoek aan de eveneens indrukwekkende kerk La Compania. Vervolgens bezoeken we de Korikancha: De zonnetempel van de Inc’a waar de Spaanse Veroveraar op de fundamenten van deze tempel haar kerk heeft gebouwd. Daarna bezoeken we de inca ruïnes van Kenko, Tambomachay, Puca Pucara en het indrukwekkende ceremoniële Inca complex Sacsayhuaman, wat strategisch gebouwd is op een heuvel met uitzicht over Cusco.  Saqsayhuaman is gebouwd met immense met de hand vervaardigde stenen die met geweldige precisie zijn geplaatst. Sommige stenen zijn maar liefst 9 meter hoog en wegen haast 350 ton.

Niet inbegrepen tijden deze groepsrondreis Peru 18 dagen
 • Entree Korikancha
 • Entree Kathedraal
 • Bolleto Turistico

Om de bezienswaardigheden in en om Cuzco te bezoeken heb je toegangskaartjes nodig. Voor de ruïnes in en om Cuzco is dit een Bolleto Turistico en die is ook geldig voor de meeste bezienswaardigheden in de Heilige Vallei. De huidige prijs is ongeveer US$ 35. Voor de Kathedraal en de Qoricancha zijn aparte kaartjes nodig. Dus die dien je aan te schaffen bij de entree.

Dag 13

Groepsrondreis Peru 18 dagen voor ouderen

Vrije dag – Cusco

Een dag uitrusten of zelf erop uit gaan.  In en rondom Cuzco is heel veel te zien en te doen. Ook zijn er veel Musea.

Dag 14

 

Tour Moras en Moray en Salinas

Beschrijving: Moras, Moray en Salinas

 

Een ideale tour indien u Peru’s prachtige natuur en haar indrukwekkende cultuur met haar inca ruïnes en de lokale tradities en dorpjes wilt leren kennen.  Moray staat bekend om haar ruïnes in vorm gelijkend op een amfitheater.  In Moray bevinden zich de schitterende terrassen die uit het Incatijdperk stammen.   Maras en Salinas  heeft een van Peru’s grootste zoutmijnen gekenmerkt door haar terrasering / zoutpannetjes.

Las Salinas is een overweldigend spektakel van zoutpannen me

Dag 15

Tour Heilige Vallei dag 1 (en door naar Aguas Calientes)

Tour in de Heilige Vallei

Trein naar Aguas Calientes

Deze tour vertrekt dagelijks, start om 9.00h. Ten eerste bezoeken we het dorp Pisac en haar traditionele markt, de ruïnes van Pisac, het plaatsje Urubamba bekend om de overheerlijk rivierforellen en uiteindelijk de ruïnes van Ollantaytambo.

We worden om negen uur in de ochtend opgehaald bij het hotel. We rijden naar Pisac, zo’n 32 km rijden vanuit Cusco. Hier hebben we een mooi overzicht op de Heilige Vallei van de Inca’s en de stad Taray. We bezoeken hier de ruïnes van Pisac (die ook wel het Kleine machu Pichu worden genoemd) en de markt van Pisac met typische Peruaanse souvenirs en producten. Vervolgens rijden we verder naar Urubamba voor de lunch en dan verder naar Ollantaytambo waar we de indrukwekkende ruines zullen bezichtigen. Vervolgens nemen we de trein naar Aguas Calientes waar de nacht zullen doorbrengen om de volgende dag  Machu Pichu te bezoeken.

Niet inbegrepen :

 • Lunch in Urubamba
 • Boleto Turistico

Dag 16

Tour Heilige Vallei dag 2 Machu Pichu

Beschrijving

s’ morgens heeft u allereerst een rondleiding in Machu Picchu met onze gids van ongeveer twee uur. Daarna bent u tot in de namiddag vrij om zelf rond te lopen. In de namiddag rond een uur of vier keren we in trein terug naar Ollantaytambo en vervolgens in bus naar Cusco.

 

Belangrijk om mee te nemen:
 • Lichte kleren en degelijke wandelschoenen
 • Hoed of pet tegen zon en regen
 • Video of foto camera
 • Snacks (eten in MP is erg duur)
 • Regenkleding
 • Warme kleding voor de avond / nacht

Dag 17

Vlucht naar Lima

U wordt op het afgesproken tijdstip bij uw hotel in Cuzco opgehaald voor uw vlucht naar Lima en naar uw hotel gebracht.

Als we op tijd zijn bestaat de mogelijkheid om het grootste fonteinen park in de wereld te bezoeken. (optioneel)

Dag 18

In de morgen en middag nog vrij om uit te rusten of nog even naar de kust te gaan of het centrum.

Vervolgens vertrek uw vlucht in de avond van Lima naar Amsterdam waar u op dag 19 aankomt.

Einde van de Groepsrondreis Peru 18 dagen voor ouderen

Voor overige individuele voorbeeldrondreizen klik hier

Voor de Belgische website klik hier

Wilt u een voorlopige reservering maken, meer informatie of teruggebeld worden, laat het me weten via het contactformulier.
We nemen z.s.m. contact met u op.  De opties waar u van gebruik wilt maken kunt u bij boeking opgeven.