Cuzco Peru

                                                                                       Cuzco Peru

cuzco

Ollantaytambo

 

Ten eerste is Cusco is de belangrijkste toeristen bestemming voor Peru. Er komen meer dan 2,6 miljoen bezoekers per jaar. Daarom is het aanbod van diensten groot. Het omvat alle niveaus.  Maar ook van basic tot luxe, waaronder hotels, 5 sterren, touroperators en sterren reataurants. Veel bezoekers hebben als voornaamste motivatie het bezoek aan Machu Picchu. Een van de zeven wereldwonderen en schitterend om heen te gaan.  Vervolgens is Peru  een stad van culturele attracties. Het is omgeven door natuurlijke wonderen.

En niet te vergeten met bruisende uitgaansgelegenheden in de omgeving van de Plaza de Armas. Ze ontvangen hier bezoekers uit de hele wereld. De omgeving van de stad is vol van archeologische vindplaatsen.  Saqsayhuaman en Tambo Macha.  De Urubamba rivier vormt de Heilige vallei en stroomt naar de amazone. Hij passeerd  Pisac, Ollantaytambo en Machu Picchu.  De Heilige vallei, de Amazone jungle en Machu Picchu zijn  de mooiste bezienswaardigheden.
De geschiedenis van de stad Cusco is groot. Het was de hoofdstad van het rijk van de Inca’s die in 1533 Francisco Pizarro werd gesticht.

Deze stad is immers echt één van de schitterende plaatsen van Zuid-Amerika. Een individuele rondreis Peru is niet compleet zonder een bezoek aan deze mooie stad te brengen.

Het is de voormalige hoofdstad van Peru.

Ook heeft het veel mooie bezienswaardigheden. De belangrijkste hebben we hieronder geplaatst.

Cuzco ligt op ongeveer 3350 meter hoogte.  Het is toch een schitterende plaats voor een paar dagen rust. Kortom je kunt hier in Cuzco genieten van veel mogelijkheden.

Ook als men direkt naar Cuzco vliegt is het beter de eerste twee dagen hier aan de hoogte te wennen.

 

Ten slotte de belangrijkste bezienswaardigheden.

Klik op de naam van de tour voor de beschrijvingCuzco peru

 

 City tour

 Inca Trail

Sportieve Inca Trail

 Machu Pichu  

Heilige Vallei dagtour       

 Heilige Vallei en Machu Pichu 2 dagen

 Salkantay Trail

 Choquequirao Trail

 Lares Trail

 Rafting

 Mountain biking

Rainbouw Mountains

Sky lodge overnachting of Lunch

Hangliding