Search
Close this search box.

Cuzco 9 daagse tour

Cuzco 9 daagse tour

Cuzco en omgeving – 9 daagse tour incl. jungle tour

Korte samenvatting van de bezienswaardigheden tijdens deze tour

.

Cuzco:
City tour
Heilie vallei met Machu Pichu
Maras, Moray en Salinas
Jungle tour 4 dagen.

Cuzco 9 daagse tour (omgeving Cuzco)

Dag 1

Aankomst in Cusco
Aankomst vanuit Puno of Arequipa of Lima in de avond. Transfer naar uw hotel

Dag 2

Cusco City Tour

De Cusco City Tour begint op het centrale plein, de Plaza de Armas van Cusco, We brengen een bezoek aan de Kathedraal van Cusco en eventueel een bezoek aan de eveneens indrukwekkende kerk La Compania. Vervolgens bezoeken we de Korikancha: De zonnetempel van de Inca’s waar de Spaanse Veroveraar op de fundamenten van deze tempel haar kerk heeft gebouwd. Daarna bezoeken we de Inca ruïnes van Kenko, Tambomachay, Puca Pucara en het indrukwekkende ceremoniële Inca complex Sacsayhuaman. Dit is strategisch gebouwd op een heuvel met uitzicht over Cusco; Sacsayhuaman en gebouwd met immense met de hand vervaardigde stenen die met geweldige precisie zijn geplaatst. Sommige stenen zijn maar liefst 9 meter hoog en wegen haast 350 ton.

In de avond kunt u op eigen gelegenheid een folkloristisch show met Peruaanse dansen bijwonen (erg interessant). De toegang is inbegrepen in de Boleto Turistico, dus geen bijkomende kosten. plaats is Avenida el Sol. tijd 19.00

Overnachting : Inkarri Hostal.

Dag 3

De Heilge Vallei en door naar Aguas Calientes

Tour in de Heilige Vallei

Trein naar Aguas Calientes

Overnachting in twee sterren Hotel in Aguas Calientes

Deze tour vertrekt dagelijks, start om 9.00h. We bezoeken het dorp Pisac en haar traditionele markt, de ruïnes van Pisac, het plaatsje Urubamba bekend om de overheerlijk rivierforellen en uiteindelijk de ruïnes van Ollantaytambo.

Om negen uur in de ochtend worden jullie opgehaald bij het hotel. We rijden naar Pisac, zo’n 32 km rijden vanuit Cusco. Hier hebben we een mooi overzicht op de Heilige Vallei van de Inca’s en de stad Taray. We bezoeken hier de ruïnes van Pisac (die ook wel het Kleine machu Pichu worden genoemd) en de markt van Pisac met typische Peruaanse souvenirs en producten. Vervolgens rijden we verder naar Urubamba voor de lunch en dan verder naar Ollantaytambo waar we de indrukwekkende ruïnes zullen bezichtigen. Vervolgens nemen we de trein naar Aguas Calientes waar de nacht zullen doorbrengen om de volgende dag in alle vroegte als eerste Machu Pichu te bezoeken (in bus of te voet, indien gewenst – min of meer anderhalf uur klimmen)

Dag 4

12 daagse tour cuzco
Machu Pichu

Rondleiding van ongeveer 2 uur in Machu Pichu met een tweetalige gids, Daarna bent u tot de namiddag vrij om zelf rond te lopen. Trein terug naar Cusco in de namiddag Overnachting in Hotel inclusief ontbijt: Inkarri Hostal

Dag 5

cuzco 9 daagse tour
Vrije dag of optioneel Moras, Moray, Salinas

U bent vandaag vrij om zelf Cusco te verkennen, uit te rusten of indien gewenst kunt u de tour naar Moras en Moray boeken (Plus 20 EUR p.p.)

Overnachting in Hotel inclusief ontbijt: Inkarri Hostal

Dag 6

3 weken peru galapagos
Vlucht naar Puerto Maldonado en Puerto Maldonado Jungle

Bij aankomst  in Puerto Maldonado vanuit Cuzco wordt u opgehaald bij het vliegveld door een Engels sprekende gids en naar ons kantoor gebracht. Vanuit hier gaan we over een onverharde weg naar Puerto Nuevo (haven).

Vanuit de haven varen we ongeveer een uur met de boot over de Tambopata-rivier om de lodge te bereiken. De lodge ligt aan de binnenkant van de bufferzone van het Tambopata National Park. Tijdens de reis per boot heeft u de mogelijkheid om schitterende flora te zien. We zien o.a. de ficus, Cecropias en fauna zoals heel veel soorten vogels. In de lodge wordt u ontvangen door de beheerder en uw gids geeft aan hoe uw verblijf zal gaan verlopen en laat u de lodge zien.

Na de lunch gaat u met de gids mee voor een wandeling om de flora en fauna in de omgeving te observeren. Na het eten krijgt u een gesprek met de gids voor het programma voor de komende dagen.

Overnachting in Inotawa Lodge

Maaltijden: inbegrepen: ontbijt, Lunch, Dinner

Dag 7

jungle tour
Puerto Maldonado Jungle Tour – Dag 2

Breakfast.

Ontbijt.

We vertrekken vroeg in de morgen per boot om de activiteiten van de vogels te observeren. ( ara’s, papegaaien en parkieten)

De “La Torre”klei lik is vergelijkbaar met de rest van de “Salt Licks” langs de rivier de Tambopata.  Bestaande uit een dijk aan de kant van de rivier met een hoogte van ongeveer 4 meter en een lengte van 20 meter.

Daarna zullen we een inheemse gemeenschap bezoeken, waar u de kans krijgt om direct van de lokale boer een indruk te krijgen van de diverse soorten exotische vruchten van de Amazone zoals Copazu, Arazá, Papaja en Yuca die er groeien.

In de namiddag moeten we ongeveer 15 minuten lopen om het Tres Chimbadas Lake te bereiken. Op het meer gaan we aan boord van een traditionele Catamaran met roeiriemen. Hierdoor kunnen we stil rond het meer varen.  Dit meer is de thuis basis van een familie reusuachtige otters die we wellicht ook kunnen zien.  Er wordt ook nog een demonstratie gegeven van de traditionele vismethoden, waarbij u de kans krijgt om de beroemde piranha te vangen.

Overnachting Inotawa Lodge

Maaltijden inbegrepen: Ontbijt, Lunch en dinner.

Dag 8

cuzco 9 daagse tour
Puerto Maldonado Jungle Tour – Dag 3

Vroeg op naar een andere “klei lik” op ongeveer 15 minuten van de lodge met de boot. Hier verzamelen zich Macaws en andere papagaaien.  Elke ochtend  komen ze hier om om te eten uit de minerale rijke bodem.  Een onvergetelijk spektakel. We keren te voet terug naar de lodge. Na het ontbijt bezoeken we een kleine familieboerderij van een lokaal gezin. Hier kunnen we zien hoe duurzame gewassen groeien in het regenwoud en hoe men medicijnplanten gebruikt.

Terug bij de lodge hebben we een late lunch en de rest van de middag vrij.

Overnachting  Inotawa Lodge

Dag 9

cuzco 9 daagse tour
Puerto Maldonado Jungle Tour – Dag 4 en Vlucht naar Lima
 We worden vroeg gewekt om te ontbijten en per kano keren we terug naar Puerto Maldonado waar we naar de luchthaven worden gebracht voor uw vlucht naar Cusco of Lima,

( binnenlandse vlucht 2 Puerto Maldonado – Lima )

Prijs: Afhankelijk van het aantal personen en eventuele bijzondere wensen. Voor meer informatie kunt u ons contacteren via ons webformulier

Aanvullende informatie

1) Boleto Turistico: Voor het bezichtigen van de ruïnes van Pisac, Ollantaytambo en de ruïnes in / om en nabij Cusco heeft u een zogenaamd Boleto Turistico nodig. Aangezien deze persoonlijk moet worden gekocht kunnen wij dit niet van te voren regelen. U zult zelf (of samen met onze gids) de dag dat u aankomt deze toegangskaart moeten kopen. Vandaar dat dit niet in de prijs is inbegrepen.

 

 LET OP: De hotels in Aguas Calientes zijn ontzettend duur en kwalitatief niet vergelijkbaar met overige hotels in de regio.  Aan te raden is te overnachten  in de Heilige Vallei.  Op dag 3 wordt er dan overnacht in de Heilige Vallei. De volgende dag  gaan we vroeg in de morgen per trein naar Aguas Calientes.

Einde 9 daagse tour Cuzco en omgeving

Ga naar alle tours

Naar belgische website