Search
Close this search box.

Cuzco 12 daagse Tour

12 daagse tour Cuzco

12 daagse Tour Cuzco (incl. regenwoud en Inca Trail)

Korten samenvatting welke bezienswaardigheden

Cuzco: City tour, dagtour heilige vallei, Inca Trail met Machu Pichu, Moras Moray en Salinas, jungle tour 4 dagen

Dag 1

Start van de Cuzco 12 daagse tour

Aankomst in Cuzco

Aankomst vanuit Puno met de bus of trein of vanuit Arequipa met vlucht of bus of Lima in de avond.

U wordt opgehaald bij het busstation of vliegveld en u wordt naar uw hotel gebracht.
Overnachting: Inkarri Hostal of gelijkwaardig.

Dag 2

Cusco City Tour

De Cusco City Tour begint op het centrale plein. Hier bevindt zich de Kathedraal van Cusco en eveneens de indrukwekkende kerk La Compania. Daarna bezoeken we de Korikancha: De zonnetempel van de Inc’a. De Spaanse Veroveraars hebben deze kerk op de fundamenten van deze tempel gebouwd. Daarna bezoeken we de inca ruïnes van Kenko, Tambomachay, Puca Pucara. En als laatste het zeer indrukwekkende ceremoniële Inca complex Sacsayhuaman.  Dit is strategisch gebouwd op een heuvel met uitzicht over Cusco.  Saqsayhuaman is gebouwd met immens grote stenen die met geweldige precisie zijn geplaatst. Sommige stenen zijn maar liefst 9 meter hoog en wegen haast 350 ton.

Niet inbegrepen: – Entree Korikancha

– Entree Kathedraal

– Bolleto Turistico

In de avond kunt u op eigen gelegenheid een folkloristisch show met Peruaanse folklore bijwonen. (erg interessant). De toegang is inbegrepen in de Boleto Turistico, dus geen bijkomende kosten. plaats is Avenida el Sol. tijd 19.00

Overnachting : Inkarri Hostal.

Dag 3

De Heilige Vallei

De tour vertrekt dagelijks in een privé busje en start om 9.00 uur. We bezoeken het dorp Pisac met haar traditionele markt, de ruïnes van Ollantaybambo en het archeologisch dorp Chinchero. Om negen uur s’morgens wordt je opgehaald met een busje bij je hotel. We rijden naar Pisac, zo’n 32 km rijden vanuit Cuzco. 

Hier hebben we een prachtig uitzicht over de Heilige Vallei van de Inca’s en de stad Taray. Daarna rijden en we verder naar Urubamba voor de lunch en daarna verder naar Ollantaytambo waar we de ruïnes zullen gaan bezichtigen. Na de bezichtiging van de ruïnes van Ollantaytambo vertrekken we naar Chinchero waar we een markt en kerk zullen bezichtigen en een prachtig uitzicht hebben over de altiplano (peruaanse hoogvlakte). Hierna vertrekt de bus naar Cusco waar we om een uur of zeven aankomen. Voor meer informatie en prijzen gelieve ons te contacteren via ons contactformulier.

Niet inbegrepen : Lunch in Urubamba en boleto Turistico

Dag 4 t/m 7

Rondreizen Peru

de Inca Trail

De Inca Trail die elk jaar wordt gelopen door duizenden toeristen is slechts een klein gedeelte van de in totaal 14 duizend kilometer aan wegen aangelegd door de Inca´s in Zuid-Amerika en waarschijnlijk één van de meest indrukwekkende tot nu toe.

Elk jaar komen er ongeveer 25 duizend toeristen uit de hele wereld die deze route van 43 kilometer willen lopen leidende naar het Inca bolwerk Machu Pichu majestueus gelegen in de optrekkende mist van het overgangsgebied tussen Andes en Regenwoud.

12 daagse tour Cuzco:  De tocht

De tocht begint in de nederzetting Vilcanota, ook wel bekend als kilometer 82 van de spoorlijn tussen Cusco en Aguas Calientes, en duurt in de regel 4 dagen. Tijdens de 43 kilometer die afgelegd zullen worden, ziet u verschillende ecosystemen en klimaten met haar bijbehorende verscheidenheid aan flora en fauna. Er zullen twee hoge passen overgestoken worden (de hoogste liggende op 4200 boven zeeniveau). Uiteindelijk wordt deze onvergetelijke tocht afgesloten met een adembenemend uitzicht op Machu Picchu, vroeg in de morgen bij opkomende zon, vanaf de zogenaamde Zonnepoort.

Tijdens de vierdaagse tocht komen we verschillende in graniet opgetrokken Inca bolwerken en nederzettingen tegen zoals Wiñay Wayna and Phuyupatamarca gelegen in een prachtig natuurlijk landschap. Ook zullen zien we honderden verschillende soorten orchideeën, kleurrijke vogels, en sprookjesachtige landschappen tegenkomen. Kortom, een mooie ervaring die elke cultuur en natuurminnende en sportief en avontuurlijk aangelegde toerist niet mag missen!

Dag 4

Dag 1 van de Inca Trail (12km):

Jullie worden opgehaald bij jullie hotel (4-5 uur in de morgen) waarna we in bus vertrekken richting de schilderachtige dorpjes zoals Chinchero, Urubamba en Ollantaytambo, om na een korte treinreis op kilometer 82 te beginnen met onze tocht. We beginnen de tocht bij rivier Vilcanota en volgen de route steil omhoog klimmend vanaf de rivier. Na door een klein dorpje te zijn gelopen zien we de ruines ( Huillca Raccay ) hoog boven de mond van de rivier Cusichaca uittorenend („gelukkige brug“) liggen. Daarna hebben we een eenvoudige afdaling naar de rivier Cusichaca.

De volgende 7 km volgen we de weg aan de linkeroever van de rivier tot het dorp van Wayllabamba gelegen op 3000 meter hoogte. De naam in Quechua betekent „grasrijke vlakte“. De meeste reisgroepen brengen hier de eerste nacht door.

Dag 5

Dag 2 van de Inca Trail (11km):

We klimmen nu omhoog vanuit Wayllabamba, ongeveer 3 uur door het alleen maar steiler wordende bos en een steeds meer indrukwekkend terrein totdat we aankomen bij een bosrand en weide die als Llulluchapampa (3,680m) bekend staat. Het is hierna nog eens een ander half uur klimmen tot aan de hoogste pas van de tocht (Huarmihuañusca oftewel ‘De Pas van de Overledene) op 4,200 meter hoogte. Gedurende dit deel van de tocht worden de wandelaars blootgesteld aan het kenmerkende Andesklimaat met haar eerst felle zon en later dichter bij de pas een zeer koude wind. Als we aangekomen zijn op de top kunnen we de voltooiing van het moeilijkste gedeelte van deze vierdaagse tocht vieren. De afdaling is vervolgens steil maar niet moeilijk. Na de afdaling komen we aan bij het kampeerterrein van de 2de nacht genaamd Pacamayo (3,600m). Er zijn hier toiletfaciliteiten.

Dag 6

Dag 3 van de Inca trail (16km)

We lopen nu vanuit Pacamayo tot aan de ruïnes van Runkuracay.  Een korte klim van ongeveer drie kwartier zal u vervolgens naar de top van de tweede pas brengen: Runkuracay (4,000m). 

Het volgende gedeelte van de tocht , omhoog tot aan de 3e pas, is heel mooi aangezien de weg gekenmerkt wordt door hoge in steen uitgehouwen treden lopend langs indrukwekkend diepe afgronden.  De naam Sayacmarca betekent „Ontoegankelijke Stad“ en beschrijft de positie van deze ruïnes in volkomenheid aangezien deze aan drie kanten door onneembaar steile klippen wordt beschermd. 

 Vervolgens zullen we een stukje moeten teruglopen om ons Incapad te vervolgen naar Conchamarca. Dit is een kleine Inca nederzetting die in de schaduw van Sayacmarca  ligt. . Dit was waarschijnlijk een ´tambo´ – rustplaats – voor vermoeide reizigers op hun route naar Machu Picchu.

12 daagse tour Cuzco:  De afdaling

Vanaf dit punt daalt het pad af door een prachtig woud vol orchideeën, hangende mossen, boomvarens en bloemen om vervolgens te lopen door een indrukwekkende Tunnel uitgehakt door de Inca’s in de rotsen.

Daarna brengt het pad ons tot aan de 3de pas (3,700m). Het uitzicht vanaf deze pas is schitterend en geeft zicht op met sneeuw bedekte pieken zoals de Salkantay (6,271m) en Veronica (5,750m). Een paar minuten na deze pas komen we aan in Phuyupatamarca, de meest indrukwekkende ruïnes tot nu toe. De naam betekent „Stad in de Wolken“. 

We verlaten nu de plaats via een indrukwekkende Incatrap  die zeker uit duizend treden bestaat.  Na ongeveer een uurtje lopen zien we al het dak van het Trekkers Hostel liggen waar we de laatste nacht zullen doorbrengen ( kamperen ) 

Dag 7

12 daagse tour cuzco

Dag 4 van de Inca trail (6km)

De tocht van het Hostel tot aan Machu Picchu is zeer duidelijk aangegeven en loopt men in ongeveer anderhalf uur. De meeste mensen proberen om 4.30 s´morgen op te staan zodat zij Wiñay Wayna voor 5.30 kunnen verlaten. Dit om Machu Picchu vóór zonsopgang te bereiken en de Zonsopgang door de zogenaamde Zonnepoort te kunnen meemaken. Het begint licht te worden om ongeveer zes uur en de eerste stralen van de zon verlichten Machu Picchu door de Zonnepoort om ongeveer zeven uur. De laatste klim van de tocht bestaat uit een vijftigtal haast verticale treden. Daarna komen we bij de Zonnepoort aan waar u het spectaculaire uitzicht op Machu Picchu in geheel haar glorie beneden omringd door een idyllisch landschap, ziet liggen.

Voor de volledige beschrijving van de Inca Trail klik HIER

Dag 8

12 daagse tour Cuzco: vrije dag

of optioneel: Moras, Moray, Salinas. kosten (plus 20,00 EUR PP )

Overnachting in Hotel incl. ontbijt : Inkarri Hostal

Dag 9

12 daagse tour cuzco

Vlucht naar Puerto Maldonado en Puerto Maldonado en Jungle tour – dag 1

Bij aankomst vanaf Cuzco wordt u opgehaald bij het vliegveld door een Engels sprekende gids en naar ons kantoor gebracht. Vanuit hier gaan we over een onverharde weg naar Puerto Nuevo (haven).

Vanuit de haven varen we ongeveer een uur met de boot over de Tambopata-rivier om de lodge te bereiken. De lodge ligt aan de binnenkant van de bufferzone van het Tambopata National Park. Tijdens de reis per boot heeft u de mogelijkheid om schitterende flora te zien. We zien o.a. de ficus, Cecropias en fauna zoals heel veel soorten vogels. In de lodge wordt u ontvangen door de beheerder en uw gids geeft aan hoe uw verblijf zal gaan verlopen en laat u de lodge zien.

Na de lunch gaat u met de gids mee voor een wandeling om de flora en fauna in de omgeving te observeren. Na het eten krijgt u een gesprek met de gids voor het programma voor de komende dagen.

Overnachting in Inotawa Lodge

Maaltijden: inbegrepen: ontbijt, Lunch, Dinner

Dag 10

12 daagse tour cuzco

dag 2 Jungle tour

We vertrekken vroeg in de morgen per boot om de activiteiten van de vogels te observeren. (psititácidos, ara’s, papegaaien en parkieten)

De “La Torre”klei lik is vergelijkbaar met de rest van de “Salt Licks” langs de rivier de Tambopata.  Bestaande uit een dijk aan de kant van de rivier met een hoogte van ongeveer 4 meter en een lengte van 20 meter.

Daarna zullen we een inheemse gemeenschap bezoeken, waar u de kans krijgt om direct van de lokale boer een indruk te krijgen van de diverse soorten exotische vruchten van de Amazone zoals Copazu, Arazá, Papaja en Yuca die er groeien.

In de namiddag moeten we ongeveer 15 minuten lopen om het Tres Chimbadas Lake te bereiken. Op het meer gaan we aan boord van een traditionele Catamaran met roeiriemen, waardoor we stil rond het meer kunnen varen.  Dit meer is de thuis basis van een familie reusachtige otters die we wellicht ook kunnen zien.  Er wordt ook nog een demonstratie gegeven van de traditionele vismethoden. Nu krijgt u de  kans  om de beroemde piranha te vangen.

 

Dag 11

12 daagse tour cuzco

dag 3 Jungle tour

Vroeg op naar een andere “klei lik” op ongeveer 15 minuten van de lodge met de boot. Hier verzamelen zich Macaws en andere papagaaien.  Hier komen ze elke ochtend om te eten uit de minerale rijke bodem. Dit is een onvergetelijk spektakel. We keren te voet terug naar de lodge. Na het ontbijt bezoeken we een kleine familie boerderij van een lokaal gezin. Hier kunnen we zien hoe duurzame gewassen groeien in het regenwoud en hoe men medicijnplanten gebruikt.

Terug bij de lodge hebben we een late lunch en de rest van de middag vrij.

Overnachting  Inotawa Lodge

Dag 12

12 daagse tour cuzco

dag 4 Jungle tour en vlucht naar Lima

We worden vroeg gewekt om te ontbijten en per kano keren we terug naar Puerto Maldonado waar we naar de luchthaven worden gebracht voor onze retourvlucht.
( binnenlandse vlucht 2 Puerto Maldonado – Lima )

Einde pagina 12 daagse tour Cuzco

Naar Belgische website