Search
Close this search box.

Colca Canyon Tours

Colca Canyon tours

Colca Canyon tours en trekkings

 

De Colca Canyon is een grote kloof in het zuiden avn Peru. Deze kloof licht ongeveer 155 kilometer van Arequipa. De kloof is zelfs twee keer zo diep als de Grand Canyon. Het is een enorme vallei met prachtige landschappen, talloze terrassen t.b.v. landbouw, daterend uit precolumbiaanse tijden en op het diepste punt is het hoogteverschil 3140 meter (naar zeggen de diepste vallei ter wereld). Een bus reis naar de Colca Canyon leidt u door de prachtige landschappen van de Andes, waarbij een hoogte van 4.800 meter wordt overschreden en u een prachtig uitzicht heeft over de vallei en haar vulkanen.

Langs de route kunnen de bezoekers genieten van haar mooie natuur, evenals het wild in het gebied, zoals de vicuñas (familie van de lama’s en alpaca’s) en diverse soorten vogels zoals de kolibrie, adelaars, ganzen en de majestueuze en de reusachtige Condor.

Niet iedereen heeft evenveel tijd,  daarom heeft u bij ons de mogelijkheid  uit de volgende opties:

Klik op de rode link voor de beschrijvingen.

 

Meest populaire Colca Canyon 2 en 3 dagen

De Colca trekking 2 dagen

Colca trekking 3 dagen

 

Colca Canyon tour 2 dagen

 •  Bestemming: Arequipa, Peru
 •  Duur: 2 dagen

arequipa tours 

dag 1 Bus Arequipa naar Chivay

dag 2 Bus Chivay naar Cruz del Condor

Eind van de middag terug in Arequipa

Colca Canyon tour 2 dagen

Colca Canyon tour 2 dagen
Dag 1
 

s’morgens om 8.30 uur starten we 2 daagse tour Colca Canyon op weg naar Chivay. We stoppen bij het reservaat Salinas y Aguada Blanca gelegen op 3900 meter hoogte. Daarna vervolgens we onze weg naar de Colca Canyon.  De volgende stop is bij het restaurant Chinitos op een hoogte van 4000 meter. Hier is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de toiletten en coca thee drinken om hoofdpijn te voorkomen tegen de hoogte. Vanaf dit punt om de Misti en Picchu Picchu Chachani van de achterkant zien. Daarna gaan we ver naar de hoogvlakte Toccra.

Op deze hoogvlakte zien we stroompjes en lagunes die gevoed worden door ondergronds opborrelend water.  Ook zien we hier  lama’s, alpaca’s en typische vogels uit de Andes. De volgende halte is bij  Pata Pampa, een uitzichttoren.  Dit is het hoogste punt van de reis en ligt op 4900 meter. Hier kunnen we 8 vulkanen zien die als het ware in een cirkel liggen van vuur.  We rijden nu verder naar Chivay, de belangrijkste stad van de Colca Canyon en gelegen op 3650 meter hoogte. Bij aankomst in  Chivay gaan we eerst lunchen en daarna brengt onze gids u naar het hotel. In de namiddag brengt de gids ons naar de warmwaterbaden genaamd La Calera.  Hierna gaan we weer terug naar ons hotel. Bij interesse kunt u s’avonds nog een folkloristische show bijwonen.

Dag 2
 

Nadat we hebben ontbeten gaan we een wandeling maken van anderhalf uur waarbij we enkele prachtige uitzichten te zien krijgen over de Colca Canyon.

Vervolgens rijden we verder tot we bij het Cruz del Condor aankomen.  Daar gaan we genieten van de schitterende vlucht van de Condor.  Nadat we dit prachtige spektakel hebben kunnen waarnemen rijden we terug naar Chivay . Onderweg terug  stoppen we nog  enkele keren in leuke dorpjes en op mooie plaatsen waar men een mooi uitzicht heeft over de Colca Canyon. We maken gebruik van de Lunch in Chivay en daarna gaan we terug naar Arequipa, waar we ongeveer om 6 uur aankomen.

Aanvullende informatie Colca Canyon tours
 
Praktische informatie
 • Vertrek: alle dagen
 • Transport: per Bus – te voet
 • Duur: 2 dagen / 1 nacht

Een aantal dingen dient u mee te nemen. Daarom is het belangrijk om hier rekening mee te houden.

Meenemen:
 • comfortabele kleding
 • hoed of pet tegen de zon
 • video of foto camera
 • zonnebrandcreme
 • Inbegrepen
 • Vervoer
 • Tweetalige gids
 • Toegang tot de Colca Canyon
 • Ontbijt en Hotel
 • Folkloristische show
 • Niet unbegrepen
 • Thermale baden La Calera
Prijs:

Afhankelijk van het aantal personen en eventuele bijzondere wensen. Voor meer informatie kunt u ons contacteren via ons webformulier.

Voor de overige tours en trekkings klik hier

 

 

Colca Canyon 3 dagen

Dag 1
Na het ontbijt in uw hotel wordt u opgehaald en vertrekken we om 8.30 naar Chivay. Onze eerste stop is het op 3900 meter hoogte gelegen reservaat genaamd Salinas y Aguada Blanca ook wel bekend als Pampa Cañahuas. Vervolgens nemen we de route naar de Colca Canyon. De tweede stop is in een restaurant genaamd Chinitos gelegen op 4000 meter hoogte. Hier kunnen we gebruik maken van de toiletten en coca thee drinken. Verder kunt u de Misti en Picchu Picchu Chachani van de achterkant zien en de rotsformaties in de vorm van bomen aanschouwen.

Vervolgens rijden we verder naar de hoogvlakte Toccra. Hier zien we lagunes en stroompjes gevoed door ondergronds opborrelend water. Verder zien we lama’s, alpaca’s en typische vogels uit de Andes. De vierde halte is een uitzichttoren genaamd Pata Pampa. Het is op 4900 meter hoogte gelegen en is het hoogste punt van de hele reis waar we 8 vulkanen zien gesitueerd in als het ware een cirkel van vuur.

Vanaf hier dalen we af naar Chivay, de belangrijkste stad van de Colca Canyon. Chivay ligt op 3650 meter hoogte. Aankomende in Chivay nuttigen we een lunch (niet inbegrepen in de prijs) en rond een uur of drie vertrekken we naar het pittoreske dorpje genaamd Coporaque en wandelen we (indien gewenst, anderzijds met de bus) een twee uurtjes aan deze kant van de vallei met prachtige uitzichten waarna we uiteindelijk aankomen bij de warmwaterbronnen van La Calera. Na de warmwaterbronnen keren we terug naar het hotel waar jullie ook overnachten.

Overnachting in Chivay: 3 sterren Hotel 

Dag 2
 

Na ons ontbijt te hebben genuttigd, rijden we naar Cruz del Condor waar we naar een korte wandeling aankomen bij het uitkijkpunt waar we de vlucht van de Condor kunnen waarnemen. Nadat we hebben genoten van de Colca Canyon en de vlucht van de Condor, rijden we terug naar Chivay. Op de route zullen we enkele stops maken in verschillende dorpjes en interessante plaatsen.

De eerste halte is het dorpje Pinchollo. Stop 2 is op het  uitkijkpunt  Huayra Punko, waar we een prachtig uitzicht genieten over de Colca Canyon. Volgende en derde halte is de uitkijkpost Antahuilque waar u de terrassen in vorm van een amfitheater en haar vijvers in de mysterieuze Colca Canyon kunt zien.  Laatste stop zal een bezoek zijn aan de stad Maca. De optionele vijfde halte is het dorpje Yanque met de mooiste kerk in de Colca Canyon. Terug in Chivay zullen we lunchen. Na de lunch in de namiddag (niet inbegrepen) bent u vrij en heeft u de mogelijkheid om naar het uitkijkpunt Achachigua te lopen, of mountainbikes te huren of wellicht een uitstapje te maken te paard.

Overnachting in Chivay: 3 sterren Hotel

Dag 3
 

In de morgen bent u vrij, rond het middaguur, na de lunch rijden we terug naar Arequipa of indien gewenst door naar Puno (extra kosten)

Einde van de Colca Canyon tour 3 dagen

Aanvullende informatie
 
Practische informatie

Vertrek: alle dagen

Transport: per Bus – te voet

Duur: 3 dagen / 2 nachten

Meenemen

comfortabele kleding

hoed of pet tegen de zon en regen

Video of foto camera

Zonnebrandcreme

Inbegrepen

Vervoer

Tweetalige gids

Toegang tot de Colca Canyon

Ontbijt en hotelovernachtingen

Folkloristische show

niet inbegrepen

Thermale baden La Calera

Prijs:

Afhankelijk van het aantal personen en eventuele bijzondere wensen. Voor meer informatie kunt u ons contacteren via ons webformulier.

Voor de overige tours in de Colca Canyon klik hier

 
 

Colca Canyon tours : trekking 2 dagen

Dag 1
 

We vertrekken s’morgens om 3 uur in privévervoer naar Cabanaconde. Tijdens deze rit komen we op een maximale hoogte van 4.910 m. Rond 05:30 stopen we bij de belangrijkste stad in de Colca Canyon  ( Chivay ). Daarna rijden we verder en komen we om 7:30 in Cabanaconde aan. Dit ligt op een hoogte van 3300 meter.  Hier gaan we ontbijten en daarna begint onze trail.

Eerst lopen we over de hoogvlakte van San Miguel met terrassen beplant met maïs. Ook lopen we langs een attiende eeuws kerkhof. Daarna komen we aan de rand van de Canyon bij een uitkijkpost aan op 3400 meter hoogte. Nu gaan we een uur of 3 naar beneden wandelen tot we we bij de rivier de de Colca aankomen. We zijn nu  op een hoogte van 2254 meter.  Na uitgerust te hebben gaan we de brug over en gaan we klimmen. Daarna wandelen we een stukje door het groene dal van de Colca Canyon tot we  aankomen in San Juan de Chuccho.  Bij één van de bewoners in rustieke huisjes die gemaakt zijn van leem hebben we de lunch gemaakt op houtvuur.

dag 1 vervolg

Vervolgens na een uurtje weer gewandeld te hebben komen we aan in Cosnirhua.  Hier kopen we in een winkeltje wat etenswaars en drinken voor het vervolg van onze tocht.  Daarna lopen we aantal minuten tot we in Malata zijn. Hier staat een kerkje gemaakt van leem en steen. Ook in Malata brengen we een bezoek aan een museum. Hier staan allemaal voorbeelden van werktuigen, kleding en levensmiddelen die kenmerkend zijn voor dit gebied. Daarna is het een uurtje lopen naar de oase Sangallo. We zijn hier ongeveer om 2.30 s’middags.  Hier kunt u gebruik maken van een zwembad met water van 22 graden uit natuurlijke bronnen. 

In een typisch restaureant hebben we ons avondeten en we slapen hier in een hotel met eenvoudige kamers.

Dag 2
 

dag 2

De volgende morgen klimmen we in ongeveer 3 uur naar boven met gemiddelde wandelaars,  anders iets korter. We klimmen ongeveer 1200 meter naar boven. Indien gewenst kunnen we ook muilezeltjes huren als het voor u te zwaar wordt. 

Het moeilijke van deze tocht is omdat we eerst een steile afdaling hebben gemaakt en nu weer flink moeten steigen. Ook komen we op grote hoogte wat tot gevolg heeft dat sommigen last krijgen van zuurstofgebrek. Natuurlijk is het voor de meeste wandelaars wel te doen, maar ongeveer 15% van de wandelaars volbrengt de tocht het laatste gedeelte op een muilezeltje.  Rond een uur of acht zijn we bij het uitzichtpunt ” Cruz del Condor ‘.  Rond een uur of  8 bestaat de beste kans om de condors te zien zweven.

Hier even genieten en na een uurtje gaan we in ons busje terug naar Chivay waar we gaan lunchen. Daarna overleggen we of we teruggaan naar Arequipa of nog even naar de terminale baden in La Calera te gaan of een lokale markt bezoeken.  We komen ongeveer rond 5 uur aan in Arequipa. 

Einde van de Colca trekking 2 dagen

Aanvullende informatie Colca Canyon tours
 
Practische informatie Colca Canyon tours
 • Vertrek alle dagen
 • Transport: privévervoer – te voet
 • Duur: 2 dagen/ 1 nacht
Meenemen
 • Lichte kleren en degelijke wandelschoenen
 • Hoed of pet tegen de zon en regen
 • Video of fotocamera
 • Regenkleding
 • Kleine rugzak voor persoonlijke spullen
Inbegrepen
 • Vervoer
 • Tweetalige gids
 • Toegang tot Colca Canyon
 • Ontbijd, Lunch, Avondeten
 • Hotel
Niet inbegrepen
 • Thermale baden La Calera
 • Lunch de tweede dag in Chivay
Prijs:

Afhankelijk van het aantal personen en eventuele bijzondere wensen. Voor meer informatie kunt u ons contacteren via ons webformulier.

Voor de overige toers in Arequipa klik hier

Colca canyon tours

 
 
 
 

Colca Canyon tours: trekking 3 dagen

Samenvatting van de bezienswaardigheden van deze trekking

dag 1
Hoogvlakte van San Miguel (terrassen)
Uitkijkpost aan de rand Colca Canyon
San Juan de chuccho ( huisjes van leem )

dag 2
Malata met rustieke kerk en museum
Oase van Sangallo
Abanaconde (Avondeten )

dag 3
klim naar Cruz del condor
bus terug naar Chivay
terug naar Arequipa

Colca trekking 3 dagen

Colca trekking 3 dagen

Dag 1
 

We vertrekken s’morgens om 3 uur in privévervoer naar Cabanaconde. Tijdens deze rit komen we op een maximale hoogte van 4.910 m. Rond 05:30 stopen we bij de belangrijkste stad in de Colca Canyon  ( Chivay ). Daarna rijden we verder en komen we om 7:30 in Cabanaconde aan. Dit ligt op een hoogte van 3300 meter.  Hier gaan we ontbijten en daarna begint onze trail.

Eerst lopen we over de hoogvlakte van San Miguel met terrassen beplant met maïs. Ook lopen we langs een attiende eeuws kerkhof. Daarna komen we aan de rand van de Canyon bij een uitkijkpost aan op 3400 meter hoogte. Nu gaan we een uur of 3 naar beneden wandelen tot we we bij de rivier de de Colca aankomen. We zijn nu  op een hoogte van 2254 meter.  Na uitgerust te hebben gaan we de brug over en gaan we klimmen. Daarna wandelen we een stukje door het groene dal van de Colca Canyon tot we  aankomen in San Juan de Chuccho.  Bij één van de bewoners in rustieke huisjes die gemaakt zijn van leem hebben we de lunch gemaakt op houtvuur.

Dag 2
 

Nadat we hebben ontbeten rond 7 uur starten we om 8 uur met de wandeling en komen we na een uur lopen aan in Cosñirhua. 

Hier kopen we in een winkeltje wat etenswaars en drinken voor het vervolg van onze tocht.  Daarna lopen we aantal minuten tot we in Malata zijn. Hier staat een kerkje gemaakt van leem en steen. Ook in Malata brengen we een bezoek aan een museum. Hier staan allemaal voorbeelden van werktuigen, kleding en levensmiddelen die kenmerkend zijn voor dit gebied. Daarna is het een uurtje lopen naar de oase Sangallo. We zijn hier ongeveer om 2.30 s’middags.  Hier kunt u gebruik maken van een zwembad met water van 22 graden uit natuurlijke bronnen.

Daarna starten we rond 4 uur met onze klim naar boven.

We klimmen we in ongeveer 3 uur naar boven met gemiddelde wandelaars,  anders iets korter. We klimmen ongeveer 1200 meter naar boven. Indien gewenst kunnen we ook muilezeltjes huren als het voor u te zwaar wordt. 

Het moeilijke van deze tocht is omdat we eerst een steile afdaling hebben gemaakt en nu weer flink moeten steigen. Ook komen we op grote hoogte wat tot gevolg heeft dat sommigen last krijgen van zuurstofgebrek. Natuurlijk is het voor de meeste wandelaars wel te doen, maar ongeveer 15% van de wandelaars volbrengt de tocht het laatste gedeelte op een muilezeltje.

In een typisch restaureant hebben we ons avondeten en we slapen hier in een hotel met eenvoudige kamers.

Dag 3
 

Zodra we hebben ontbeten lopen we naar het uitzichtpunt van Cruz del Condor waar we omstreeks acht uur aankomen. Rond een uur of 8 heeft u de meeste kans om de condors te zien.

We genieten hier nog even en na een uurtje gaan we in de bus terug naar Chivay waar we de lunch hebben. Daarna overleggen we of we teruggaan naar Arequipa of nog even naar de terminale baden in La Calera te gaan of een lokale markt bezoeken.  We komen ongeveer rond 5 uur aan in Arequipa. 

Einde van de Colca trekking 3 dagen

Aanvullende informatie
 
Practische informatie
 • Vertrek: alle dagen
 • Transport: privevervoer – te voet
 • Duur: 3 dagen / 2 nachten
Meenemen
 • Lichte kleren en degelijke wandelschoenen
 • Hoed of pet tegen de zon en regen
 • Video of foto camera
 • Regenkleding
 • Kleine rugzak voor persoonlijke spullen
Inbegrepen
 • Tweetalige gids
 • Op dag 1 :Lunch en avondeten
 • dag 2 :Ontbijt, Lunch, Avondeten
 • de laatste dag 3 : ontbijt
 • Hotel en Gastenverblijf
 • Niet inbegrepen:
 • Thermale badel La Calera
 • Entree Colca Canyon
Prijs:

Afhankelijk van het aantal personen en eventuele bijzondere wensen. Voor meer informatie kunt u ons contacteren via ons webformulier.
Voor de andere tours in de Colca Canyon klik hier

Onze Belgische website