Search
Close this search box.

3 weken Peru Galapagos eilanden

3 weken Peru Galapagos eilanden


3 weken Peru Galapagos eilanden

Bestemming: Peru en Galapagos eilanden

Duur: 21 dagen

Prijs: € 5.750,00

Schitterende korte Rondreis door Peru met verlenging van 5 dagen met de Galapagos eilanden.


Deze Rondreis is voor degene niet zoveel dagen te besteden hebben en toch Peru en de Galapagos eilanden willen bezoeken.


Een Rondreis Peru met een goedkopere optie om de Galapagos eilanden te bezoeken, n.m. een Landtour van 4,5 of 8 dagen.

 

Peru met verlenging Galapagos eilanden

3 weken Peru Galapagos eilanden ( 5 dagen)

Dag 1

Begin van uw rondreis 3 weken Peru Galapagos eilanden

Ophalen van het vliegveld 

Aankomst in Lima: U wordt opgehaald van het vliegveld en naar het hotel gebracht.

Dag 2

3 weken peru galapagos
Lima City Tour
Vandaag verkennen we Lima met de Lima City Tour of indien gewenst te combineren met hanggliding langs de kust van Lima. Hotel: Inka Frog Bed and Breakfast (zelfde als Dag 1)

Dag 3

3 weken peru galapagos

Arequipa: 3 weken Peru Galapagos eilanden

Vlucht naar Arequipa en City Tour in de namiddag

U wordt naar uw hotel gebracht en in de namiddag wordt u opgehaald en verkennen we Arequipa

Overnachting in Arequipa: Hostal Tierra Sur (of vergelijkbaar)

Beschrijving:

Arequipa City Tour

Duur : 03 uur

Vertrek om : 9am en 2pm

Men bezoekt het Monasterie van Santa Catalina, de Plaza de Armas, het jesuitenklooster La Compañía met haar kerk en koepel. Daarna het huis van Tristan del Pozo, de wijk Yanahuara (zowel de kerk als het uitkijkpunt) waar men en prachtig uitzicht heeft over de stad. Als laatste bezoeken we de typische wijken el Carmen en Yanahuara.

Inclusief:
 • Vervoer
 • Officiële gids
 • Entrees

 

Dag 4

Colca Cañon Dag 1

Na het ontbijt in uw hotel wordt u opgehaald en vertrekken we om 8.30 naar Chivay. Onze eerste stop is het op 3900 meter hoogte gelegen reservaat genaamd Salinas y Aguada Blanca ook wel bekend als Pampa Cañahuas. Vervolgens nemen we de route naar de Colca Cañon.

De tweede stop is in een restaurant genaamd Chinitos gelegen op 4000 meter hoogte. Hier kunnen we gebruik maken van de toiletten en coca thee drinken. Verder kunt u de Misti en Picchu Picchu Chachani van de achterkant zien en de rotsformaties in de vorm van bomen aanschouwen. Vervolgens rijden we verder naar de hoogvlakte Toccra. Hier zien we lagunes en stroompjes gevoed door ondergronds opborrelend water. Verder zien we lama’s, alpaca’s en typische vogels uit de Andes.

De vierde halte is een uitzichttoren genaamd Pata Pampa. Het is op 4900 meter hoogte gelegen en is het hoogste punt van de hele reis waar we 8 vulkanen zien gesitueerd in als het ware een cirkel van vuur. Vanaf hier dalen we af naar Chivay, de belangrijkste stad van de Colca Cañon. Chivay ligt op 3650 meter hoogte. Aankomende in Chivay nuttigen we een lunch (niet inbegrepen in de prijs) en rond een uur of drie vertrekken we naar het pittoreske dorpje genaamd Coporaque en wandelen we een twee uurtjes aan deze kant van de vallei met prachtige uitzichten waarna we uiteindelijk aankomen bijde warmwaterbronnen van La Calera. Na de warmwaterbronnen keren we terug naar het hotel en wonen we in de avond een folkloristische show bij indien hierin interesse bestaat.

Dag 5

Colca Cañon Dag 2

Na ons ontbijt te hebben genuttigd beginnen we vervolgens met een wandeling van anderhalf uur. Deze wandeling geeft u de mogelijkheid op een rustgevende manier te genieten van het prachtige uitzicht op de Colca Canyon met zijn terrassen voor landbouw. Vervolgens komen we aan bij Cruz del Condor waar we de vlucht van de Condor kunnen waarnemen. Nadat we hebben genoten van de Colca Cañon en de vlucht van de Condor nemen we de zelfde weg terug naar Chivay. Op de terugweg zullen we enkele stops maken in verschillende dorpjes en interessante plaatsen.

De eerste halte is het dorpje Pinchollo. De tweede halte op de uitkijk Huayra Punko, waar we een prachtig uitzicht genieten over de Colca Cañon. De derde halte is de uitkijkpost Antahuilque waar u de terrassen in vorm van een amfitheater en haar vijvers in de mysterieuze Colca Canyon kunt zien. De vierde stop zal een bezoek zijn aan de stad Maca. De optionele vijfde halte is het dorpje Yanque met de mooiste kerk in de Colca Cañon. Daarna keren we rond het middaguur terug naar Chivay, waar we tijd hebben voor een lunch. Na de lunch (13:00) rijden we door naar Puno waar we rond een uur of zes aankomen bij uw hotel.

Inclusief:
 • Transport
 • Engels/Spaanstalige gids
 • overnachting hotel
 • ontbijt dag 1 en 2
 • Entree tot het reservaat
 • Transport van Chivay naar Puno.
Niet inbegrepen:
 • 2 x lunch
 • 1 x avondeten
 • Toegang tot de warmwaterbronnen.

Dag 6

3 weken peru galapagos

Tweedaagse Tour Titicaca Meer – Dag 1

U wordt opgehaald bij uw hotel rond 8:00 en vervolgens naar het haventje gebracht waar we de boot nemen (half uurtje) naar de drijvende eilanden van de Uros (rieteilanden). Hier kunt u rustig rondlopen, foto’s maken van en met de eilandbewoners, souvenirs kopen en een boottochtje maken op een typisch van riet gemaakt vlot. Vervolgens vetrekken we in boot naar het eiland Amantani. Bij aankomst wordt u verwelkomd door de eilandbewoners in hun typische klederdracht en uitgenodigd om een maaltijd te nuttigen in hun huis. Nadat we hebben geluncht zullen we wandelen naar een pre-inca tempel genaamd Pachatata en kunnen we het dagelijkse leven van de bewoners gadeslaan. Na het avondeten kunnen jullie deelnemen aan een ceremonie en feest georganiseerd door de eilandbewoners. Overnachting bij de eilandbewoners.

Dag 7

Tweedaagse Tour Titicaca Meer – Dag 2

De volgende dag vertrekken we per boot om 8:00 naar Taquile, een ander eiland gelegen op 1 uur. Hier verrichten we een mooie wandeling over de prachtige paden met uitzicht over het helderblauwe water van het Titicacameer. Ook zien we hier de besneeuwde toppen van het Boliviaanse Hooggebergte aan de horizon. Op het centrale plein hebben de bewoners hun waren uitgestald, bekend vanwege de hoge kwaliteit.

Om 13:00 vetrekken we weer per boot naar Puno waar we om 16:00 aankomen. Avond vrij. Overnachting in Puno: Intiqa Hotel (of vergelijkbaar)

Dag 8

3 weken peru galapagos

Bus naar Cusco Bus Puno – Cusco

(Toeristische Route met 4 Stops / Tours)

Bus: Inka Express

Overnachting in Cusco: Inkarri Hostal (of vergelijkbaar)

Beschrijving: Bus van Puno naar Cusco

Gedurende de rit naar Cusco, welke ongeveer 8 uur duurt, worden er 4 korte excursies gehouden en wordt er gestopt om te lunchen (alles inbegrepen). De eerste stop is de tempel van Andahuaylillas, ook wel bekend als de zogenaamde “Sixtijnse Kapel van Zuid-Amerika”. Vervolgens bezoeken we nog de Tempel Inka Raqchi en stoppen we bij de bergpas la Raya, gelegen op 4335 meter boven N.A.P. Verder zal er nog een bezoek worden gebracht aan het Inca Aymara museum van Pukara. Elke Tour / Bezichtiging wordt geleid door een gids, duurt ongeveer 20 – 40 minuten en er bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen en foto’s te maken.

Dag 9

3 weken peru galapagos

Cusco City Tour

De Cusco City Tour begint op het centrale plein, de Kathedraal van Cusco en eventueel een bezoek aan de eveneens indrukwekkende kerk La Compania. Vervolgens bezoeken we de Korikanch. De zonnetempel van de Inc’a waar de Spaanse Veroveraar op de fundamenten van deze tempel haar kerk heeft gebouwd. Daarna bezoeken we de inca ruïnes van Kenko, Tambomachay, Puca Pucara en het indrukwekkende ceremoniele Inca complex Sacsayhuaman. Dit is strategisch gebouwd op een heuvel met uitzicht over Cusco. Saqsayhuaman is gebouwd met inmense met de hand vervaardigde stenen die met geweldige precisie zijn geplaatst. Sommige stenen zijn maar liefst 9 meter hoog en wegen haast 350 ton.

Niet inbegrepen:
 • Entree Korikancha
 • Entree Kathedraal
 • Bolleto Turistico

Om de bezienswaardigheden in en om Cuzco te bezoeken heb je toegangskaartjes nodig. Voor de ruines in en om Cuzco is dit een Bolleto Turistico en die is ook geldig voor de meeste bezienswaardigheden in de Heilige Vallei. De huidige prijs is ongeveer US$ 35. Voor de Katedraal en de Qoricancha zijn apparte kaartjes nodig.

Dag 10

Tour Heilige Vallei dag 1 (en door naar Aguas Calientes)

Tour in de Heilige Vallei

Trein naar Aguas Calientes

Overnachting in twee sterren Hotel in Aguas Calientes

Deze tour vertrekt dagelijks en start om 9.00h. We bezoeken het dorpje Pisac met haar traditionele markt, de ruines van Pisac, het plaatsje Urubamba die bekend staat om zijn overheerlijke rivierforellen en natuurlijk de prachtige ruïnes van Ollantaytambo.

Om negen uur s’ ochtend worden we opgehaald bij het hotel. We gaan dan naar Pisac, zo’n 32 km rijden vanuit Cusco. Hier hebben we een prachtig overzicht op de Heilige Vallei van de Inca’s en de stad Taray. We gaan daar de ruines van Pisac bezoeken (die ook wel het Kleine machu Pichu worden genoemd) en de markt van Pisac met typische Peruaanse souvenirs en producten.

Daarna rijden we verder naar Urubamba voor de lunch en dan verder naar Ollantaytambo waar we de indrukwekkende ruines zullen bezichtigen. Vervolgens nemen we de trein naar Aguas Calientes waar de nacht zullen doorbrengen om de volgende dag in alle vroegte als eerste Machu Pichu te bezoeken (in bus of te voet, indien gewenst – min of meer anderhalf uur klimmen)

Niet inbegrepen :

Lunch in Urubamba

Boleto Turistico

Dag 11

Tour Heilige Vallei dag 2 Machu Pichu

Machu Pichu  3 weken Peru Galapagos eilanden

s’ morgens heeft u allereerst een rondleiding in Machu Picchu met onze gids van ongeveer twee uur. Daarna bent u tot in de namiddag vrij om zelf rond te lopen en/of om de Huayna Pichu te beklimmen (de piek die uitkijkt over Machu Pichu). In de namiddag rond een uur of vier keren we in trein terug naar Ollantaytambo en vervolgens in bus naar Cusco.

Overnachting in Inkarri Hostal (of vergelijkbaar)

Dag 12

Cusco – Vrije dag

Vandaag kunt u eventueel een rustdag nemen en wat uitrusten of wat winkelen op de Plaza de Armas of zelf erop uitgaan bijvoorbeeld:
Mountainbiken in en rondom Cuzco
Hanggliding
Moras en Moray per mountainbike
Rafting op de Apurimac 1, 2, of 3 dagen
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

Overnachting in Cusco: Inkarri Hostal (of vergelijkbaar)

Dag 13

cuzco tours

Moras, Moray en Salinas

Beschrijving:

(Er bestaat een mogelijkheid om deze tour tegen meerprijs, met de mountainbike te doen)

Een ideale tour indien u Peru’s prachtige natuur en haar indrukwekkende cultuur met haar inca ruines en de lokale tradities en dorpjes wilt leren kennen. Moray staat bekend om haar ruines in vorm gelijkend op een anfitheater.

In Moray bevinden zich de schitterende terrassen die uit het Incatijdperk stammen. Maras en Salinas heeft een van Peru’s grootste zoutmijnen gekenmerkt door haar terrasering / zoutpannetjes.

Las Salinas is een overweldigend spektakel van zoutpannen met 4000 zoutbekkens. Zeker een bezoekje waart. en je kunt er waanzinnige foto’s maken.

Dag 14

3 weken Peru Galapagos eilanden

Op weg naar de Galapagos eilanden

s’morgens vroeg wordt u bij uw hotel in Cusco opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht van Cusco (met een tussenstop in Lima) naar Quito. Bij aankomst in Quito wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 15

3 weken Peru Galapagos eilanden Dag 1 Galapagos eilanden.

U wordt opgehaald bij uw Hotel in Quito en naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar de Galapagos eilanden. Nadat u door de douane bent brengen wij u naar Santa Cruz. Hier wordt een bezoek gebracht aan de Hooglanden & Meet  & Greet.

Dag 16

Dag 2 Galapagos eilanden

Dagtour naar of Bartolomé of Noord Seymour of Plaza of Santa Fe.
Heeft u interesse in één van onze landtours, gelieve dancontact met ons op te nemen voor de diverse mogelijkheden.

Dag 17

Dag 3 Galapagos eilanden

Santa Cruz: in de morgen vrij – daarna Lancha naar San Cristobal
Heeft u interesse in één van onze landtours, gelieve dancontact met ons op te nemen voor de diverse mogelijkheden.

Dag 18

Dag 4 Galapagos eilanden

Dagtour vanaf San Cristobal naar of Kicker Rock of Lobos eiland.

 

Dag 19

Dag 5 Galapagos eilanden

San Cristobal: vrije ochtend. In de middag transfer naar vliegveld en terug naar Quito.

Bij de Landtour exclusief:

Avondeten
Taxi boten
Wet suite (zijn te huur)

Dag 20

3 weken Peru Galapagos eilanden.  vlucht Quito-Amsterdam

Indien uw vlucht terug naar Nederland in de avond is kunt u rechtstreeks door, anders een dag extra en daarna terug naar Quito.

Ook bestaat de mogelijkheid om een 4, of 8 daagse landtour te nemen en natuurlijk is ook per boot mogelijk.

Einde van de 21 daagse Rondreis Peru met verlenging Galapagos eilanden.

Voor de Belgische website klik hier 

Naar alle rondreizen Peru