Search
Close this search box.

23 dagen Peru Bolivia

Salar de Uyuni tijdens 23 daagse rondreis Peru Bolivia

23 dagen Peru Bolivia

23 dagen Peru Bolivia

Korte samenvatting van bezienswaardigheden tijdens deze tour

Lima: vrije dag of city tour
Ica: zandduinen, Ballestas eilanden en national Parc Paracas
Nazca: Chauchilla tour, Nazca lijnen
Arequipa: vrije dag of city tour, Colca Canyon 2 dagen
Puno: titicacameer 2 dagen
La Paz: vrije dag of city tour – chacaltaya- moon valley
Uyuni: Salar de Uyuni 3 dagen
Cuzco: city tour, heilige vallei met Machu Pichu, Moras en Moray

                 23 dagen Peru Bolivia

Dag 1

 

Begin van uw 23 dagen Peru Bolivia 

 Vlucht van Amsterdam – naar Lima 

U wordt van het vliegveld opgehaald en naar uw hotel in Miraflores gebracht.

Dag 2

Lima City tour

Vandaag verkennen we Lima met de Lima City tour. We bezoeken in de stad de belangrijkste en mooiste gebouwen en plaatsen. Ruïne Huaca Pucllalana, wijk Miraflores, het historisch centrum. Een prachtige City tour met diverse bezoeken. Voor de uitgebreide beschrijving (zie tours Peru in het menu.)

Dag 3

Paracas – Ica – Nazca met privégids 3 dagen

Dag 1 U wordt opgehaald bij uw hotel en we vertrekken in bus (Cruz del Sur / Oltursa) naar Paracas. In het haventje vertrekken wij om 08:20 in boot naar de Ballestas eilanden in het Paracas Reservaat. We zien o.a. zeeleeuwen, zeehonden en pinguïns en we bezoeken de zogenaamde “Candelario” (een kandelaar welke in het zand is gegriefd).

Vervolgens verkennen we het Paracas Reservaat in bus / te voet en bezoeken we het museum van het reservaat. Na de lunch (niet inbegrepen) gaan we in Bus (Cruz del Sur / Oltursa) verder naar Ica waar u naar uw hotel wordt gebracht. Hier heeft u even de tijd op adem te komen, zich te verfrissen en in de namiddag gaan we de zandduinen in met een buggie of kunt u uitrusten bij het zwembad van het hotel. Overnachting Hotel Banana’s Adventure aan de Oase of Hotel Villa Jazmin op 1 km van de Oase maar rustiger Hotel  **

Dag 4

23 dagen peru bolivia

Paracas – Ica – Nazca 3 dagen

Dag 2 Indien u gisteren te moe was of indien we laat zijn aangekomen in ica gisteren dan doen we vandaag de Tour met de buggies: U wordt opgehaald en te voet (aangezien het hotel aan de oase ligt) lopen we naar de andere kant van de oase waar we met een buggie de zandduinen in gaan.

Na een half uurtje in volle vaart door de duinen te hebben gereden, bestaat er de mogelijkheid te sandboarden (met een soort snowboard de duinen naar beneden) glijden. Vervolgens rijden we weer terug naar de Oase (geschikt voor alle leeftijden. We hebben nog even de tijd om te douchen of te zwemmen en vervolgens tegen het middaguur (12:15) vertrekken we per bus (Cruz del Sur / Oltursa) naar Nazca (aangezien het een privé tour betreft bestaat er de mogelijkheid het programma enigszins aan te passen en eerst in Ica te lunchen, wij kunnen het zo inkleden zoals u het wenst). In Nazca wordt u naar uw hotel gebracht. In de namiddag zullen we de zogenaamde Chauchilla Tour doen.

 

Na de Tour terug naar het hotel waar we de nacht zullen doorbrengen.

Hostal Don Agucho ***

Dag 5

 

 

Paracas – Ica – Nazca 3 dagen

Dag 3 Vandaag zullen we een rondvlucht doen over de beroemde Nazcalijnen. In de avond vertrekt u (zonder gids) per bus (Cruz del Sur / Oltursa) naar Arequipa waar u de volgende dag om 07:30 aankomt. U wordt van het busstation opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Geen overnachting: nachbus

Dag 6

Arequipa vrije dag

Aankomst in de morgen vanuit Nazca

Overnachting in Arequipa: Hostal Tierra Sur       

Dag 7

Klooster Santa Catalina, Arequipa
Colca Canyon Dag 1

Aankomst in Puno

Overnachting in Puno: Intiqa Hotel of vergelijkbaar

Beschrijving: Colca Canyon 2 Dagen / 1 nacht Op basis van Hotelkeuze Pascana

 

Na het ontbijt in uw hotel wordt u opgehaald en vertrekken we om 8.30 naar Chivay. Onze eerste stop is het op 3900 meter hoogte gelegen reservaat genaamd Salinas y Aguada Blanca ook wel bekend als Pampa Cañahuas. Vervolgens nemen we de route naar de Colca Cañon. De tweede stop is in een restaurant genaamd Chinitos gelegen op 4000 meter hoogte. Hier kunnen we gebruik maken van de toiletten en coca thee drinken. Verder kunt u de Misti en Picchu Picchu Chachani van de achterkant zien en de rotsformaties in de vorm van bomen aanschouwen.

Vervolgens rijden we verder naar de hoogvlakte Toccra. Hier zien we lagunes en stroompjes gevoed door ondergronds opborrelend water. Verder zien we lama’s, alpaca’s en typische vogels uit de Andes. De vierde halte is een uitzichttoren genaamd Pata Pampa. Het is op 4900 meter hoogte gelegen en is het hoogste punt van de hele reis waar we 8 vulkanen zien gesitueerd in als het ware een cirkel van vuur.

Vanaf hier dalen we af naar Chivay, de belangrijkste stad van de Colca Cañon. Chivay ligt op 3650 meter hoogte. Aankomende in Chivay nuttigen we een lunch (niet inbegrepen in de prijs) en rond een uur of drie vertrekken we naar het pittoreske dorpje genaamd Coporaque en wandelen we een twee uurtjes aan deze kant van de vallei met prachtige uitzichten waarna we uiteindelijk aankomen bijde warmwaterbronnen van La Calera. Na de warmwaterbronnen keren we terug naar het hotel en wonen we in de avond een folkloristische show bij indien hierin interesse bestaat.

Dag 8

Colca Canyon Dag 2

Na ons ontbijt te hebben genuttigd beginnen we vervolgens met een wandeling van anderhalf uur die ons de mogelijkheid geeft op een rustgevende manier te genieten van het prachtige uitzicht op de Colca Cañon met zijn terrassen voor landbouw. Vervolgens komen we aan bij Cruz del Condor waar we de vlucht van de Condor kunnen waarnemen. Nadat we hebben genoten van de Colca Cañon en de vlucht van de Condor nemen we de zelfde weg terug naar Chivay. Op de terugweg zullen we enkele stops maken in verschillende dorpjes en interessante plaatsen.

De eerste halte is het dorpje Pinchollo. De tweede halte op de uitkijk Huayra Punko, waar we een prachtig uitzicht genieten over de Colca Cañon. De derde halte is de uitkijkpost Antahuilque waar u de terrassen in vorm van een amfitheater en haar vijvers in de mysterieuze Colca Cañon kunt zien. De vierde stop zal een bezoek zijn aan de stad Maca. De optionele vijfde halte is het dorpje Yanque met de mooiste kerk in de Colca Cañon.

Daarna keren we rond het middaguur terug naar Chivay, waar we tijd hebben voor een lunch. Na de lunch (13:00) rijden we door naar Puno waar we rond een uur of zes aankomen bij uw hotel.

Inclusief: Transport, Engels/Spaanstalige gids, overnachting hotel, ontbijt dag 1 en 2, Entree tot het reservaat en transport van Chivay naar Puno.

Einde tour Colca Canyon tijdens de 23 Daagse rondreis Peru Bolivia

Niet inbegrepen: 2 x lunch, 1 x avondeten en toegang tot de warmwaterbronnen.

Dag 9

Tweedaagse Tour Titicaca Meer – Dag 1

U wordt opgehaald bij uw hotel rond 8:00 en vervolgens naar het haventje gebracht waar we de boot nemen (half uurtje) naar de drijvende eilanden van de Uros (rieteilanden). Hier kunt u rustig rondlopen, foto’s maken van en met de eilandbewoners, souvenirs kopen en een boottochtje maken op een typisch van riet gemaakt vlot. Vervolgens vetrekken we in boot naar het eiland Amantani. Bij aankomst wordt u verwelkomd door de eilandbewoners in hun typische klederdracht en uitgenodigd om een maaltijd te nuttigen in hun huis. Nadat we hebben geluncht zullen we wandelen naar een pre-inca tempel genaamd Pachatata en kunnen we het dagelijkse leven van de bewoners gadeslaan. Na het avondeten kunnen jullie deelnemen aan een ceremonie en feest georganiseerd door de eilandbewoners. Overnachting bij de eilandbewoners.

Dag 10

Tweedaagse Tour Titicaca Meer – Dag 2

De volgende dag vertrekken we per boot om 8:00 naar Taquile, een ander eiland gelegen op 1 uur. Hier verrichten we een mooie wandeling over de prachtige paden met uitzicht over het helderblauwe water van het Titicacameer en besneeuwde toppen van het Boliviaanse Hooggebergte aan de horizon. Op het centrale plein hebben de bewoners hun waren uitgestald, bekend vanwege de hoge kwaliteit.

Om 13:00 vertrekken we weer per boot naar Puno waar we om 16:00 aankomen. Avond vrij. Overnachting in Puno.

Dag 11

Bus Puno – La Paz  met de tour  23 dagen Peru Bolivia

In circa 6 uur reist men gedeeltelijk langs het Titicacameer naar La Paz, waar men de rest van de dag vrij heeft om eventueel een excursie te gaan doen. (zie tours in La Paz)

Dag 12

La Paz vrije dag

Vandaag kunt u de hoofdstad La Paz met zijn belangrijkste plein Plaza Murillo, waar zich de kathedraal, het presidentieel paleis en het parlementsgebouw zich bevinden gaan bezoeken of een dagtour gaan maken.

La Paz heeft diverse mogelijkheden voor een mooi uitstapje. Kijk bij de dagtours van La Paz voor wat de mogelijkheden zijn.

Laat in de namiddag vertrekt de nachtbus naar Uyuni waar men vroeg in de morgen aamkomt

Dag 13

Salar de Uyuni dag 1

Departure from Uyuni to Colchani at 10:30 here you could see the micro factories of salt, visit Salt Flat, Salt Hotel, Fish Island,

where you will enjoy a typical food.

After lunch you will go to San Juan.

Dinner and rest in San Juan.

Dag 14

rondreis bolivia peru 3 weken

Salar de Uyuni dag 2

Typical breakfast.

We will continue our trip to Red Lagoon, you could see, Chiguana Salt Flat, Ollague Volcano. Lunch, 4 little Lagoons, Stone Tree, Red Lagoon.

Dinner and rest Huayllajara.

Dag 15

Salar de Uyuni dag 3

Visit Geyser (volcanic zone), Hot spring. Breakfast. Green Lagoon, White Lagoon, Green Lagoon, Villamar, Rock´s valley, San Cristóbal and Uyuni.

 

End of our services.

Included tijdens rondreis 23 dagen Peru Bolivia

Car Toyota Land Cruiser 4×4

Breakfast, lunch and dinner. We have Bolivian and vegetarian food.

Lodging during the trip.

Spanish speaking driver.

Oxygen

Snacks

First Aid kit

Blankets

 

 

Not included:

Ticket Fish Island 15 Bs.

Other places 10 Bs.

R.E.A 150 Bs.

The shared tour leaves at 10:30h.

Private tour leaves at 09:30h.

Capacity in private tour is 5 people and shared tour 6 people in one car.

Important:

all passengers must bring passport and personal insurance documents

Nachtbus Uyuni – La Paz

Dag 16

23 dagen peru bolivia

Vrije dag La Paz

Vandaag kunt u de hoofdstad La Paz met zijn belangrijkste plein Plaza Murillo, waar zich de kathedraal, het presidentieel paleis en het parlementsgebouw zich bevinden gaan bezoeken of een dagtour gaan maken.

La Paz heeft diverse mogelijkheden voor een mooi uitstapje. Kijk bij de dagtours van La Paz voor wat de mogelijkheden zijn.

Dag 17

23 dagen peru bolivia

Vandaag gaat u met de bus van La Paz naar Cuzco

In Cuzco wordt u opgehaald  en naar uw hotel gebracht. Hotel Inkarri of gelijkbaardig

 

Dag 18

23 dagen peru bolivia

Cuzco City Tour

De Cusco City Tour begint op het centrale plein, de Plaza de Armas van Cusco, met een bezoek aan de Kathedraal van Cusco en eventueel een bezoek aan de eveneens indrukwekkende kerk La Compania.

 

Vervolgens bezoeken we de Korikancha: De zonnetempel van de Inca’s waar de Spaanse Veroveraar op de fundamenten van deze tempel haar kerk heeft gebouwd. Daarna bezoeken we de inca ruïnes van Kenko, Tambomachay, Puca Pucara en het indrukwekkende ceremoniele Inca complex Sacsayhuaman, wat strategisch gebouwd is op een heuvel met uitzicht over Cusco; Sacsayhuaman is gebouwd met immense met de hand vervaardigde stenen die met geweldige precisie zijn geplaatst. Sommige stenen zijn maar liefst 9 meter hoog en wegen haast 350 ton.

Om de bezienswaardigheden in en om Cusco te bezoeken heb je toegangskaartjes nodig. Voor de ruines in en om Cusco is dit een Bolleto Turistico en die is ook geldig voor de meeste bezienswaardigheden in de Heilige Vallei. De huidige prijs is ongeveer US$ 35.00 Voor de Kathedraal en de Korikancha zijn aparte kaartjes nodig.

In de anvond kunt u op eigen gelegenheid een folkloristisch show met Peruaanse dansen bijwonen (erg interessant). De toegang is inbegrepen in de Boleto Turistico, dus geen bijkomende kosten. plaats is Avenida el Sol. tijd 19.00

Overnachting : Inkarri Hostal.

Dag 19

23 dagen peru bolivia

Tour in de Heilige Vallei + Machu Pichu dag 1
Beschrijving

Machu Pichu – een van de nieuwe Zeven Wereldwonderen – behoeft haast geen introductie aangezien elke cultuurminnend toerist wel ooit van Machu Pichu gehoord heeft, erover gelezen heeft, en/of foto’s, documentaire’s gezien zal hebben. Desalniettemin zal de unieke ervaring om Machu Pichu in haar volledige glorie met eigen ogen te aanschouwen een indrukwekkende herinnering bij u achterlaten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het aantal toeristen en terugkerende toeristen naar Peru, elk jaar stijgt.

De Tour naar de Heilige Vallei in combinatie met Machu Pichu begint met een bezichtiging van de ruines van Pisac die evenals Machu Pichu majesteitelijk boven op een bergtop zijn gesitueerd. Vervolgens dalen we af naar Pisac (Pisaq), een dorpje dat bekend staat om haar markt waar toeristische souvenirs en typische Peruaanse producten te krijgen zijn tegen veel schappelijkere prijzen dan het relatief dure Cusco.

Vervolgens vertrekken we naar Urubamba: Een dorpje gelegen midden in de Heilige Vallei langs de rivier de Urubamba waar een lunch genuttigd kan worden (men serveert heerlijke trucha’s) alvorens we uiteindelijk in het pittoreske plaatsje Ollantaytambo de laatste vestingplaats van de Inc’a zullen bezichtigen. Tegen de namiddag nemen we vervolgens de trein richting Aguas Calientes waar we de nacht in een hotel zullen doorbrengen.

Dag 20

23 dagen peru bolivia

Tour in de Heilige Vallei + Machu Pichu dag 2

De tweede dag staan we om 5:00 s’morgens op om reeds om 6:30 voor de poorten van Machu Pichu te staan en de Magie en Mystiek van deze plaats te kunnen ervaren. Na een geleide Tour van ongeveer twee en een half uur is er de mogelijkheid de rest van de dag zelf in Machu Pichu rond te lopen, de Huayna Pichu te beklimmen dan wel af te dalen in bus of voor de meer sportief ingestelde toerist, te voet (afdaling van 1 uurtje ongeveer) tot Aguas Calientes om te baden in de warmwaterbronnen. Vervolgens vertrekt de trein om 16:30 weer terug naar Cusco waar we omstreeks 20:00 aankomen.

Bijzonderheden

Indien gewenst is het mogelijk deze Tour te boeken als 1-daagse Heilige Vallei Tour waarbij er meer tijd bestaat om in Pisac en Ollantaytambo rond te lopen. In plaats van door te reizen naar Aguas Calientes en daar de nacht door te brengen, vertrekken we na de bezichtiging van de ruines van Ollantaytambo naar Chinchero weer we een markt en kerk zullen bezichtigen en een prachtig uitzicht hebben over de altiplano (peruaanse hoogvlakte). Hierna vertrekt de bus naar Cusco waar we om een uur of zeven aankomen. Voor meer informatie en prijzen gelieve ons te contacteren via ons contactformulier.

Dag 21

23 dagen peru bolivia

Tour Moras en Moray

Een ideale tour indien u Peru’s prachtige natuur en haar indrukwekkende cultuur met haar inca ruines en de lokale tradities en dorpjes wilt leren kennen. Moray staat bekend om haar terrassen in vorm gelijkend op een anfitheater.   Maras en Salinas  heeft een van Peru’s grootste zoutmijnen gekenmerkt door haar terrasering / zoutpannetjes.

Las Salinas is een overweldigend spektakel van zoutpannen met 4000 zoutbekkens. Zeker een bezoekje waart. en je kunt er waanzinnige foto’s maken

Deze tour is ook per mountainbike te maken tegen meerprijs.

Hotel in Cusco: Inkarri **

Dag 22

23 dagen peru bolivia

Vlucht naar Lima

Bij aankomst in Lima wordt u opgehaald en naar uw hotel in Miraflores gebracht. In de avond kunt u nog lekker gaan eten in één van de vele restaurants in het centrum,

Dag 23

23 dagen peru bolivia

Vlucht naar Nederland

U wordt naar het vliegveld gebracht.

Einde van uw 23 dagen Peru Bolivia

Voor de overige voorbeeldreizen klik hier 

Voor onze Belgische versie klik hier

Home page