Vervoer in Peru

Bij al onze individuele rondreizen en Groepsrondreizen door Peru en Bolivia maken wij gebruik van de meest populaire, Luxe, veilige en betrouwbare busondernemingen die zich aan de regels en voorschriften houden n.m.  Allebei zijn het lange afstandsbussen.

De reizigers moeten bij het inchecken een legitimatiebewijs laten zijn en gaan door een metaaldetector poortje. Ook wordt er een foto van alle reizigers gemaakt. Dit allemaal voor de veiligheid.

 

BUSSEN

Cruz del Sur

Cruz del Sur

Cruz del Sur is een bekende busmaatschappij uit Peru die al meer dan 50 jaar bestaat.  Ze zijn betrouwbaar, comfortabel en gaan naar een groot deel van Peru.

 

 

Oltursa

Ook een van de betere Peruaanse betrouwbare busonderneming in dezelfde prijsklasse als Cruz del Sur.

Bij al onze rondreizen die we samenstellen is alles inbegrepen van vervoer en Hotels. Dus alle transfers, busreizen, binnenlandse vluchten en Hotels.

Tijdens het samenstellen adviseren wij u dan ook wat de mogelijkheden zijn. Sommige trajecten zijn namelijk ook met vliegtuig te doen. Maar dit licht natuurlijk aan het budget wat u te besteden heeft.

Reisduur van de Bussen

Peru is groot en sommige afstanden duren lang.

Hieronder een gemiddelde duur van de reis.

Oltursa

Lima – Ica             4,50 uur
Ica – Nazca           2,50 uur
Lima – Arequipa     17 uur
Nazca – Arequipa   10 uur
Puno – Cuzco             7 uur
Lima – Huaraz      8,50 uur
Cuzco – Arequipa    10 uur
Arequipa – Puno  6,50 uur

Tijdens bovenstaande busreizen is er altijd een steward(es) in de bus aanwezig. Bij sommige lange afstanden wordt er ook een kleine maaltijd geserveerd.

 

DE TREIN

Sommige trajecten zijn ook met de trein te maken i.p.v. bus. Dit is natuurlijk prachtig en wij zullen u dit ook aanraden, maar het is wel een stuk duurder.

  1. Trein van Cuzco naar Machu Pichu. Deze is waarschijnlijk al bij iedereen bekend. Iedereen neemt deze trein naar Machu Pichu behalve de mensen die een trekking maken naar Machu Pichu.

 

  1. De trein van Puno naar Cuzco. Deze treinreis duurt ongeveer  11 uur en is 340 km.  Deze schitterende reis in Eerste Klas begint in  het historische Cusco. Hij eindigd aan de kust van het Titicacameer (of omgekeerd). Het is kortom een uiterst interessante, edoch wel iets duurdere optie om u tussen beide plaatsen te laten vervoeren. Daarnaast ziet men het schitterende landschap op een spectaculaire en zeer aangename wijze. Mocht het in uw budget passen dan kunnen wij bij eenieder deze reis ten zeerste aanraden.

 

  1. A. De “Perurail Titicaca Train”, die vroeger de Andean Explorer heette, rijdt wel nog gewoon overdag.

Deze spectaculaire treinreis begint in de prachtige stad Puno. Puno ligt aan de oever van het Titicaca-meer. Men reist richting het noorden naar historische Cuzco (Cusco).

Op de reis maakt de trein een zachte klim naar hogere en koelere hoogten. De eerste helft van de reis wordt gedomineerd door de prachtige Andes-bergen. De reis gaat door de diepe valleien van de kronkelende rivier. Vervolgens bereikt u de zachtere, rollende Andesvlaktes. Hier kunt u de vicuña en alpaca te zien krijgen. Als u aan boord van de Andean Explorer bent, biedt de glaswandige observatieauto de perfecte mogelijkheid om het prachtige landschap te bekijken. Kortom een prachtige rit.

De reis wordt onderbroken door een schilderachtige halte in La Raya, dat is ook het hoogste punt op de route.

Treinreis tussen Cuzco (Cusco) en Titicaca-meer (of vice versa), driegangenlunch. Naast de gratis lunch is een ontbijtmenu, samen met diverse snacks en een voortdurende restaurant- en barservice, beschikbaar tegen een toeslag.

  • BDe luxueuze en nieuwe “Belmond Andean Explorer” is een van de meest luxe treinen ter wereld.  Dit is een slaaptrein en met minimaal 1 overnachting in de trein. Bovendien is deze trein erg duur. Deze kost  USD 555 per persoon.  Link naar website: https://www.belmond.com

 

 

 

 

 

 

BINNENLANDSE VLUCHTEN

In Peru maken wij gebruikt voor de binnenlandse vluchten van  LAN PeruRondreizen Peru

 

 

De belangrijkste binnenlandse vluchten in Peru:

 

Lima – Arequipa

Deze vlucht nemen de reizigers soms die Paracas, Ica en Nazca willen overslaan.

 

Cuzco – Lima

Deze vlucht zit bijna in al onze rondreizen als één van de laatste dagen voordat men terugvliegt naar Nederland of België.

 

Lima – Iquitos (jungle)

Vlucht als men het regenwoud in het noorden van Peru wilt bezichtigen

 

Cuzco – Puerto Maldonado (jungle)

Vlucht voor als men het regenwoud vlakbij Cuzco wilt gaan bezoeken.