• Rondreis Peru 2 weken

Rondreis Peru 2 weken

 • Bestemming:
 • Duur: 14 dagen

Gedurende deze schitterende rondreis komen we langs de meest interessante bezienswaardigheden.

Korte samenvatting

Lima: City Tour
Arequipa: City tour, Colca Canyon
Puno: Titicaca meer 2 dagen
Toeristische Bus Puno – Cusco met 3 toeristische attracties en lunch (buffet)
Cusco: City Tour, heilige vallei met Machu Pichu, Moras en Moray,

Voor de reisroute zie onderaan deze pagina

Interesse ! Ga hier naar ons contactformulier

Rondreis Peru 2 weken

Dag 1

Begin van uw Rondreis Peru 2 weken

We halen u op van het vliegveld

Aankomst in Lima: Tijdens de Rondreis Peru 2 weken wordt U opgehaald van het vliegveld en naar het hotel gebracht Hotel: Inka Frog Bed and Breakfast (of een ander hotel naar keuze)

Dag 2

De Lima City Tour

Vandaag verkennen we Lima met de Lima City Tour of indien gewenst te combineren met hanggliding (EUR 25 extra per persoon) langs de kust van Lima.

Hotel: Inka Frog Bed and Breakfast

Dag 3

Vlucht naar Arequipa en City Tour in de namiddag

Binnenlandse vlucht 1

(Lima – Arequipa)

 

Transfer naar uw hotel gebracht en in de namiddag wordt u opgehaald en verkennen we Arequipa.

Overnachting in Arequipa: Hostal Tierra Sur (of vergelijkbaar)

 

Beschrijving:

Arequipa City Tour

Duur : 3 uur

Vertrek om : 9am en 2pm

We bezoeken het Monasterie van Santa Catalina, de Plaza de Armas, het jesuitenklooster La Compañía met haar kerk en koepel, het huis van Tristan del Pozo, de wijk Yanahuara (zowel de kerk als het uitkijkpunt) waar men en prachtig uitzicht heeft over de stad en we bezoeken de typische wijken el Carmen en Yanahuara.

Inclusief: Vervoer, Officiële gids en Entrees

Dag 4

Colca Cañon Dag 1

Na het ontbijt wordt u opgehaald en vertrekken we om 8.30 naar Chivay.

De eerste stop is op 3900 meter hoogte gelegen reservaat genaamd Salinas y Aguada Blanca ook wel bekend als Pampa Cañahuas. Daarna nemen we de route naar de Colca Canyon.

De tweede stop is in een bij eenrestaurant genaamd Chinitos gelegen op 4000 meter hoogte. Hier kunnen we gebruik maken van de toiletten en coca thee drinken indien u last heeft van de hoogte. Verder kunt u de Misti en Picchu Picchu Chachani van de achterkant zien en de rotsformaties in de vorm van bomen aanschouwen. Daarna rijden we verder naar de hoogvlakte Toccra.

Hier zien we lagunes en stroompjes gevoed door ondergronds opborrelend water. Verder zien we lama’s, alpaca’s en typische vogels uit de Andes. De vierde halte is een uitzichttoren genaamd Pata Pampa. Het is op 4900 meter hoogte gelegen en is het hoogste punt van de hele reis waar we 8 vulkanen zien gesitueerd in als het ware een cirkel van vuur. Vanaf hier dalen we af naar Chivay, de belangrijkste stad van de Colca Canyon. Chivay ligt op 3650 meter hoogte. Aangekomen in Chivay nuttigen we een lunch (niet inbegrepen in de prijs) en rond een uur of drie vertrekken we naar het pittoreske dorpje genaamd Coporaque en wandelen we een twee uurtjes aan deze kant van de vallei met prachtige uitzichten waarna we uiteindelijk aankomen bijde warmwaterbronnen van La Calera.

Na de warmwaterbronnen keren we terug naar het hotel en wonen we in de avond een folkloristische show bij indien hierin interesse bestaat.

Dag 5

Colca Cañon Dag 2

in de namiddag met de Bus door naar Puno

Aankomst in Puno op dag 5 van de Tour

Overnachting in Puno: Intiqa Hostal (of vergelijkbaar)

 

Na het ontbijt in Chivay beginnen we met een wandeling van anderhalf uur die ons de mogelijkheid geeft op een rustgevende manier te genieten van het prachtige uitzicht op de Colca Canyon met zijn terrassen voor landbouw.

Daarna komen we aan bij Cruz del Condor waar we de Condor kunnen waarnemen. Nadat we hebben genoten van de Colca Cañon en de vlucht van de Condor nemen we de zelfde weg weer terug naar Chivay. Op de terugweg zullen we nog enkele dorpjes en interessante plaatsen bezoeken. De eerste stop is het dorpje Pinchollo. De tweede stop op de uitkijk Huayra Punko, waar we van een prachtig uitzicht kunnen genieten over de Colca Cañon. De derde stop is de uitkijkpost Antahuilque waar u de terrassen in vorm van een amfitheater en haar vijvers in de mysterieuze Colca Canyon kunt zien. De vierde stop zal een bezoek zijn aan de stad Maca.

De optionele vijfde halte is het dorpje Yanque met de mooiste kerk in de Colca Cañon. Daarna keren we rond het middaguur terug naar Chivay, waar we nog tijd hebben voor een lunch. Na de lunch (13:00) rijden we door naar Puno waar we rond zes uur aankomen bij uw hotel.

Inclusief: Transport, Engels/Spaanstalige gids, overnachting hotel, ontbijt dag 1 en 2, Entree tot het reservaat en transport van Chivay naar Puno.

Niet inbegrepen: 2 x lunch, 1 x avondeten en toegang tot de warmwaterbronnen.

Dag 6

Tweedaagse Tour Titicaca Meer – Dag 1

Wij halen u op bij uw hotel rond 8:00 en vervolgens wordt u naar het haventje gebracht waar we de boot nemen (half uurtje) naar de drijvende eilanden van de Uros (rieteilanden). Hier kunt u rustig rondlopen, foto’s maken van en met de eilandbewoners, souvenirs kopen en een boottochtje maken op een typisch van riet gemaakt vlot. Daarna vetrekken we in boot naar het eiland Amantani.

Bij aankomst wordt u verwelkomd door de eilandbewoners in hun typische klederdracht en uitgenodigd om bij hun thuis een maaltijd te nuttigen.. Nadat we hebben geluncht wandelen we naar een pre-inca tempel genaamd Pachatata en kunnen we het dagelijkse leven van de bewoners gadeslaan. Na het avondeten kunnen jullie deelnemen aan een ceremonie en feest georganiseerd door de eilandbewoners. Overnachting is bij de eilandbewoners.

Dag 7

Tweedaagse Tour Titicaca Meer – Dag 2

De volgende dag vertrekken we per boot om 8:00 naar Taquile, een ander eiland gelegen op 1 uur varen. Hier maken we een mooie wandeling over de prachtige paden met uitzicht over het helderblauwe water van het Titicacameer en besneeuwde toppen van het Boliviaanse Hooggebergte aan de horizon. Op het centrale plein hebben de bewoners hun waren uitgestald, bekend vanwege de hoge kwaliteit.

Om 13:00 vetrekken we weer per boot naar Puno waar we om 16:00 aankomen. Avond vrij. Overnachting in Puno.

Terug in Puno Overnachting in Puno: Intiqa Hotel (of vergelijkbaar)

Dag 8

Bus Puno – Cusco (Toeristische Route met 4 Stops / Tours)

Overnachting in Cuzco (of vergelijkbaar)

Gedurende de rit van Puno naar Cusco, die ongeveer 8 uur duurt, worden er 4 korte excursies gehouden en wordt er gestopt om te lunchen (alles inbegrepen). De eerste stop is de tempel van Andahuaylillas, ook wel bekend als de zogenaamde “Sixtijnse Kapel van Zuid-Amerika”. Daarna bezoeken we de Tempel Inka Raqchi en stoppen we bij de bergpas la Raya, gelegen op 4335 meter boven N.A.P. Verder zal er nog een bezoek worden gebracht aan het Inca Aymara museum van Pukara. Alle vier de tours/excursies worden geleid door een gids, duurt ongeveer 20 – 40 minuten en er bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen en foto’s te maken.

Dag 9

Cuzco

Cusco City Tour

Overnachting in Cusco: Inkarri Hostal (of vergelijkbaar)

De Cusco City Tour begint op het centrale plein, de Kathedraal van Cusco en eventueel een bezoek aan de eveneens indrukwekkende kerk La Compania. Daarna bezoeken we de Korikancha: De zonnetempel van de Inc’a waar de Spaanse Veroveraar op de fundamenten van deze tempel haar kerk heeft gebouwd. Daarna bezoeken we de inca ruïnes van Kenko, Tambomachay, Puca Pucara en het zeer indrukwekkende ceremoniele Inca complex Sacsayhuaman, wat strategisch gebouwd is op een heuvel met uitzicht over Cusco; Saqsayhuaman is gebouwd met inmens grote stenen die met geweldige precisie zijn geplaatst. Sommige stenen zijn maar liefst 9 meter hoog en wegen haast 350 ton.

Niet inbegrepen:

Entree Korikancha
Entree Kathedraal
Bolleto Turistico

Om de bezienswaardigheden in en om Cuzco te bezoeken heb je toegangskaartjes nodig. Voor de ruines in en om Cuzco is dit een Bolleto Turistico en die is ook geldig voor de meeste bezienswaardigheden in de Heilige Vallei. De huidige prijs is ongeveer US$ 35. Voor de Katedraal en de Qoricancha zijn apparte kaartjes nodig.

Dag 10

Tour in de Heilige Vallei en door naar Aguas Calientes

Overnachting in Aguas Calientes (Machu Pichu): 2 sterren hotel

De tour vertrekt dagelijks in een privebusje en start om 9.00h. We bezoeken het dorp Pisac met haar traditionele markt, de ruïnes van Ollantaybambo en het archeologisch dorp Chinchero. Om negen uur s’morgens wordt je opgehaald met een busje bij je hotel. We rijden naar Pisac, zo’n 32 km rijden vanuit Cuzco. Hier heben we een prachtig uitzicht over de Heilige Vallei van de Inca’s en de stad Taray. Daarna rijden en we verder naar Urubamba voor de lunch en daarna verder naar Ollantaytambo waar we de ruines zullen gaan bezichtigen en vervolgens de trein zullen nemen in naar Aguas Calientes, het dorpje gelegen aan de voet van machu Pichu. De volgende dag zullen we vroeg opstaan en als één van de eersten Machu Pichu verkennen. 

Niet inbegrepen:
Ontbijt en Lunch
Boleto Turistico

Dag 11

Machu Pichu

s’ morgens heeft u allereerst een rondleiding in Machu Pichu met onze gids van ongeveer twee uur. Daarna bent u tot in de namiddag vrij om zelf rond te lopen en/of om de Huayna Pichu te beklimmen (de piek die uitkijkt over Machu Pichu). In de namiddag rond een uur of vijf keren we in trein terug naar Ollantaytambo en vervolgens in bus naar Cusco.

Overnachting in Inkarri Hostal (of vergelijkbaar)

Dag 12

Cusco  Vrije dag  om zelf iets te gaan doen

Nacht in Cusco: Inkarri Hostal (of vergelijkbaar)    

Jungle tours
Bijna bij Salinas
Rainbow Mountain
rafting

                                                                 

Dag 13

Tour Moras en Moray

Overnachting in Cusco: Inkarri Hostal (of vergelijkbaar met Inkarri)

In Moray kunt u de schitterende terrassen vinden die uit het Incatijdperk stammen. Ze zijn heel anders dan de terrassen die u al gezien heeft gedurende uw reis door Peru.  De terrassen hier hebben de vorm van een amfitheater.

In Salinas  kunt u de zoutpannen vinden met meer dan 4000 zoutbekkens. U moet hier zeker een bezoek brengen om prachtige foto’s te maken. . Het zoute water komt uit de grond en vormt plassen die opdrogen in de zon waardoor het zout afgezet wordt aan de oppervlakte. Het zout wordt door de lokale bevolking met eeuwenoude technieken verzameld en verkoch op de vele markten in deze regio

(Er bestaat een mogelijkheid om deze tour tegen meerprijs, met de mountainbike te doen)

Dag 14

Vlucht naar Lima

Binnenlandse vlucht 2 Cusco – Lima

Op dag 14 vlucht naar Lima (inclusief) en vlucht naar Nederland (exclusief)

Optioneel bestaat er de mogelijkheid nog een dag in Lima te blijven alvorens terug te vliegen naar Nederland. Deze laatste dag zou u bijvoorbeeld de Lima City Tour kunnen doen.

EINDE VAN DE INDIVIDUELE RONDREIS PERU 2 WEKEN

Klik hier voor de Individuele rondreis Peru 14 dagen incl. Inca Trail

Klik hier voor onze Belgische website

Interesse ! Ga hier naar ons contactformulier

 

 • alle vervoer met bus/mini (busje)
 • alle transfer bus/vliegveld/hotel/tours
 • City tours: alle die staan beschreven in de beschrijving
 • Tours Peru: alle die staan beschreven in de beschrijving
 • Alle Hotel overnachtingen met ontbijt.
 • Bus Puno naar Cuzco ( incl Lunch en 4 excursies)
 • Binnenlandse vluchten
 • Entree: Paracas/Colca Canyon/Machu Pichu
 • Engels/Spaans talige gidsen.

Indien van toepassing tijdens uw 14 daagse rondreis Peru

 • Trails: all inclusief (exl. Avondeten laatste dag)
 • Jungle tour all inclusief (excl. Avondeten laatste dag)
 • Lunch en avondeten
 • Vlucht over de Nazca Lijnen € 120,00
 • Luchthavenbelasting Nazca lijnen € 7,50
 • Cuzco: Bolleto Toutistico € 40,00
 • entree kathedraal Cuzco € 7,00
 • entree Moras en Moray € 3,00
 • Titicaca meer: entree Taquille € 3,00
 • Internationale vlucht Amsterdam – Lima

Bovenstaande kosten kunnen wij niet in de prijsmeenemen. Moeten ter plaatse betaald worden.

   • DAG

   • 1: Lima tranfer vliegveld
   • 2: Lima: City tour
   • 3: Vlucht naar Arequipa en City tour
   • 4: Arequipa tour Colca Canyon dag 1
   • 5: Arequipa tour Colca Canyon dag 2
   • 6: Puno: tour Titicaca meer dag 1
   • 7: Puno: tour Titicaca meer dag 2
   • 8: Bus van Puno naar Cuzco incl. lunch
   • 9: Cuzco City tour
   • 10: Cuzco: tour Heilige Vallei dag 1
   • 11: Cuzco: tour Heilige Vallei dag 2
   • 12: Cuzco vrije dag
   • 13: Cuzco: tour Maras,Moray en Salinas/li>
   • 14: Vlucht Cuzco – Lima en door naar Nederland