• Lama jong

19 daagse rondreis Peru Bolivia

 • Bestemming: ,
 • Duur: 19 dagen
 • Prijs: €1,668

Prijs in Dollars $ 1.969,00 koers 1,18
Samenvatting bezienswaardigheden tijden deze tour

Lima: city tour
Arequipa: city tour, Colca Canyon 2 dagen
Puno: titicaca meer 2 dagen
Cuzco: city tour, heilige vallei met Machu Pichu
La Paz: opties: city tour, chacaltaya, moon valley
Uyuni: 3 dagen tour Salar de Uyuni
Potosi: mijntour
Sucre: opties: zie tours Sucre en omgeving

Voor de reisroute zie onderaan de pagina

19 daagse rondreis Peru Bolivia

Dag 1

 

Ophalen van het vliegveld

Begin van uw 19 daagse rondreis Peru Bolivia

Aankomst in Lima: U wordt opgehaald van het vliegveld en naar het hotel gebracht

Dag 2
Lima City Tour

Vandaag verkennen we Lima met de Lima City Tour of indien gewenst te combineren met hanggliding langs de kust van Lima.

 

 

Dag 3
Vlucht naar Arequipa en City Tour in de namiddag (binnenlandse vlucht 1)

Beschrijving:

Arequipa City Tour

Duur : 03 uur

Vertrek om : 9am en 2pm

 

Men bezoekt het Monasterie van Santa Catalina, de Plaza de Armas, het jesuitenklooster La Compañía met haar kerk en koepel, het huis van Tristan del Pozo, de wijk Yanahuara (zowel de kerk als het uitkijkpunt) waar men en prachtig uitzicht heeft over de stad en we bezoeken de typische wijken el Carmen en Yanahuara. Inclusief: Vervoer, Officiële gids en Entrees

Dag 4
Colca Canyon Dag 1

Na het ontbijt in uw hotel wordt u opgehaald en vertrekken we om 8.30 naar Chivay. Onze eerste stop is het op 3900 meter hoogte gelegen reservaat genaamd Salinas y Aguada Blanca ook wel bekend als Pampa Cañahuas. Vervolgens nemen we de route naar de Colca Cañon. De tweede stop is in een restaurant genaamd Chinitos gelegen op 4000 meter hoogte. Hier kunnen we gebruik maken van de toiletten en coca thee drinken. Verder kunt u de Misti en Picchu Picchu Chachani van de achterkant zien en de rotsformaties in de vorm van bomen aanschouwen.

Vervolgens rijden we verder naar de hoogvlakte Toccra. Hier zien we lagunes en stroompjes gevoed door ondergronds opborrelend water. Verder zien we lama’s, alpaca’s en typische vogels uit de Andes. De vierde halte is een uitzichttoren genaamd Pata Pampa. Het is op 4900 meter hoogte gelegen en is het hoogste punt van de hele reis waar we 8 vulkanen zien gesitueerd in als het ware een cirkel van vuur.

Vanaf hier dalen we af naar Chivay, de belangrijkste stad van de Colca Cañon. Chivay ligt op 3650 meter hoogte. Aankomende in Chivay nuttigen we een lunch (niet inbegrepen in de prijs) en rond een uur of drie vertrekken we naar het pittoreske dorpje genaamd Coporaque en wandelen we een twee uurtjes aan deze kant van de vallei met prachtige uitzichten waarna we uiteindelijk aankomen bijde warmwaterbronnen van La Calera. Na de warmwaterbronnen keren we terug naar het hotel en wonen we in de avond een folkloristische show bij indien hierin interesse bestaat.

Dag 5

Aankomst in Puno

Overnachting in Puno: Intiqa Hotel of vergelijkbaar

Colca Canyon Dag 2

Na ons ontbijt te hebben genuttigd beginnen we vervolgens met een wandeling van anderhalf uur die ons de mogelijkheid geeft op een rustgevende manier te genieten van het prachtige uitzicht op de Colca Cañon met zijn terrassen voor landbouw. Vervolgens komen we aan bij Cruz del Condor waar we de vlucht van de Condor kunnen waarnemen. Nadat we hebben genoten van de Colca Cañon en de vlucht van de Condor nemen we de zelfde weg terug naar Chivay. Op de terugweg zullen we enkele stops maken in verschillende dorpjes en interessante plaatsen.

De eerste halte is het dorpje Pinchollo. De tweede halte op de uitkijk Huayra Punko, waar we een prachtig uitzicht genieten over de Colca Cañon. De derde halte is de uitkijkpost Antahuilque waar u de terrassen in vorm van een amfitheater en haar vijvers in de mysterieuze Colca Cañon kunt zien. De vierde stop zal een bezoek zijn aan de stad Maca. De optionele vijfde halte is het dorpje Yanque met de mooiste kerk in de Colca Cañon. Daarna keren we rond het middaguur terug naar Chivay, waar we tijd hebben voor een lunch. Na de lunch (13:00) rijden we door naar Puno waar we rond een uur of zes aankomen bij uw hotel.

Incl/excl. tijdens  uw 19 daagse rondreis Peru Bolivia

Inclusief:
 • Transport
 • Engels/Spaanstalige gids
 • overnachting hotel
 • ontbijt dag 1 en 2
 • Entree tot het reservaat en transport van Chivay naar Puno.

Niet inbegrepen:

 • 2 x lunch
 • 1 x avondeten en toegang tot de warmwaterbronnen
Dag 6
Tweedaagse Tour Titicaca Meer – Dag 1

U wordt opgehaald bij uw hotel rond 8:00 en vervolgens naar het haventje gebracht waar we de boot nemen (half uurtje) naar de drijvende eilanden van de Uros (rieteilanden). Hier kunt u rustig rondlopen, foto’s maken van en met de eilandbewoners, souvenirs kopen en een boottochtje maken op een typisch van riet gemaakt vlot. Vervolgens vetrekken we in boot naar het eiland Amantani. Bij aankomst wordt u verwelkomd door de eilandbewoners in hun typische klederdracht en uitgenodigd om een maaltijd te nuttigen in hun huis. Nadat we hebben geluncht zullen we wandelen naar een pre-inca tempel genaamd Pachatata en kunnen we het dagelijkse leven van de bewoners gadeslaan. Na het avondeten kunnen jullie deelnemen aan een ceremonie en feest georganiseerd door de eilandbewoners. Overnachting bij de eilandbewoners.

Dag 7
Tweedaagse Tour Titicaca Meer – Dag 2

De volgende dag vertrekken we per boot om 8:00 naar Taquile, een ander eiland gelegen op 1 uur. Hier verrichten we een mooie wandeling over de prachtige paden met uitzicht over het helderblauwe water van het Titicacameer en besneeuwde toppen van het Boliviaanse Hooggebergte aan de horizon. Op het centrale plein hebben de bewoners hun waren uitgestald, bekend vanwege de hoge kwaliteit.

Om 13:00 vetrekken we weer per boot naar Puno waar we om 16:00 aankomen. Avond vrij. Overnachting in Puno.

Dag 8
Bus Puno – Cusco

Gedurende de rit naar Cusco, welke ongeveer 8 uur duurt, worden er 4 korte excursies gehouden en wordt er gestopt om te lunchen (alles inbegrepen). De eerste stop is de tempel van Andahuaylillas, ook wel bekend als de zogenaamde “Sixtijnse Kapel van Zuid-Amerika”. Vervolgens bezoeken we nog de Tempel Inka Raqchi en stoppen we bij de bergpas la Raya, gelegen op 4335 meter boven N.A.P. Verder zal er nog een bezoek worden gebracht aan het Inca Aymara museum van Pukara. Elke Tour / Bezichtiging wordt geleid door een gids, duurt ongeveer 20 – 40 minuten en er bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen en foto’s te maken.

Dag 9
Cusco City Tour (acclimatiseren) Overnachting in Cusco: Inkarri Hostal (of vergelijkbaar)

De Cusco City Tour begint op het centrale plein, de Kathedraal van Cusco en eventueel een bezoek aan de eveneens indrukwekkende kerk La Compania. Vervolgens bezoeken we de Korikancha: De zonnetempel van de Inc’a waar de Spaanse Veroveraar op de fundamenten van deze tempel haar kerk heeft gebouwd. Daarna bezoeken we de inca ruïnes van Kenko, Tambomachay, Puca Pucara en het indrukwekkende ceremoniele Inca complex Sacsayhuaman, wat strategisch gebouwd is op een heuvel met uitzicht over Cusco; Saqsayhuaman is gebouwd met inmense met de hand vervaardigde stenen die met geweldige precisie zijn geplaatst. Sommige stenen zijn maar liefst 9 meter hoog en wegen haast 350 ton.

Niet inbegrepen:
 • entree Korikancha
 • Entree Kathedraal
 • Bolleto Turistico

Om de bezienswaardigheden in en om Cuzco te bezoeken heb je toegangskaartjes nodig. Voor de ruines in en om Cuzco is dit een Bolleto Turistico en die is ook geldig voor de meeste bezienswaardigheden in de Heilige Vallei. De huidige prijs is ongeveer US$ 35. Voor de Katedraal en de Qoricancha zijn apparte kaartjes nodig.

Dag 10
Tour in de Heilige Vallei en door naar Aguas Calientes

Overnachting in Aguas Calientes (Machu Pichu): 2 sterren hotel

Deze tour vertrekt dagelijks in een privebusje, start om 9.00h. Je bezoekt het dorp Pisac en haar traditionele markt, de ruïnes van Ollantaybambo en het archeologisch dorp Chinchero. Om negen uur in de ochtend pikt een busje je op aan je hotel. Je rijdt naar Pisac, zo’n 32 km rijden vanuit Cuzco. Hier heb je een mooi overzicht op de Heilige Vallei van de Inca’s en de stad Taray. Nadien trekken we verder naar Urubamba voor de lunch en dan verder naar Ollantaytambo waar we de ruines zullen bezichtigen en vervolgens de trein zullen nemen in naar Aguas Calientes, het dorpje gelegen aan de voet van machu Pichu. De volgende dag zullen we vroeg opstaan en als één van de eersten Machu Pichu verkennen.

Niet inbegrepen:

Ontbijt en Lunch – Boleto Turistico

Dag 11
Machu Pichu

s’ morgens heeft u een rondleiding in Machu Pichu met onze gids van ongeveer twee uur. Daarna bent u tot in de namiddag vrij om zelf rond te lopen en/of om de Huayna Pichu te beklimmen (de piek die uitkijkt over Machu Pichu). In de namiddag rond een uur of vijf keren we in trein terug naar Ollantaytambo en vervolgens in bus naar Cusco.

Overnachting in Inkarri Hostal (of vergelijkbaar)

Dag 12
Cuzco – La Paz (nachtbus)

Deze dag nog vrij te besteden voor een excursie.

s’avonds vertrek u met de nachtbus naar La Paz. (ook heeft u de mogelijkheid om een vlucht te nemen)

Dag 13
La Paz (vrije dag)

Vandaag kunt u de hoofdstad La Paz met zijn belangrijkste plein Plaza Murillo, waar zich de kathedraal, het presidentieel paleis en het parlementsgebouw zich bevinden gaan bezoeken of een dagtour gaan maken

La Paz heeft diverse mogelijkheden voor een mooi uitstapje. Kijk bij de dagtours van La Paz voor wat de mogelijkheden zijn.

Laat in de namiddag vertrekt de nachtbus naar Uyuni waar men vroeg in de morgen aamkomt

Dag 14
Tour Salar de Uyuni

We vertrekken vanuit Uyuni naar Colchani om 10: 30 h.

Hier bezoeken we de micro fabrieken van zout.

Vervolgens gaan we naar het prachtige Salt Lake, het eerste zout Hotel, vissen eiland waar u zult genieten van een typische maaltijd en u wandelt er wat rond om de cactussen van 10 tot 12 mts hoog te bewonderen.

Na de lunch bezoeken we de Tunupa vulkaan en Chantani de stenen stad. Daarna keren we terug naar Uyuni om na te genieten van de zonsondergang.

( Natuurlijk ook mogelijk de 3 daagse Tour )

Dag 15
Uyuni – Potosi

De reis van 6 á 7 uur gaat naar de zilverstad Potosi met haar ligging op 4090 meter hoogte de hoogstgelegen stad ter wereld. Vroeger was Potosi de rijkste stad van Amerika door de Cerro Rico, een berg die heel veel zilver bevatte. Nu worden er nog steeds mineralen uit de berg gehaald. In de middag kun je wat rondlopen en acclimatiseren om aan de hoogte te wennen.

Dag 16
Potosi

Wij halen u op van uw hotel om 08: 30 voor het bezoek dat begint om 9.00 en duurt 2 of 3 uur. Eerst bezoeken we de mijnwerkers markt; u kunt cocabladeren, sigaretten, coca-cola, water, dynamite en zekeringen kopen, die u als een geschenk kunt meenemen voor de mijnwerkers.

Voordat we de heuvel beklimmen krijgen we de apparatuur die noodzakelijk is voor het bezoeken van de mijn en hier kunt u uw spullen achterlaten wat in de mijn niet nodig, is. Alles wordt bewaard achter gesloten deuren.

Hier ziet u de mijn galerieën en tunnels, gemaakt van steen meer dan 450 jaar geleden. U passeert meer dan 3 km van onderling verbonden mijn tunnels en dalen af door 5 niveaus, zo’n 20 tot 30 meter uit elkaar, diep in het hart van de berg. Net zo ver als u wilt, er is altijd een tweede gids als je halverwege terugwilt.

Onze deskundige Engelse gids helpt u fascinerende inzichten in het leven van 980 werken mijnwerkers te geven. Ook Beleeft u de spanning van een dynamiet explosie en luistert naar de geschiedenis van de mijnen, hun economie, de mijnwerkers cultuur en arbeidsomstandigheden.

We adviseren om een goed ontbijt te nemen voor vertrek. Oude kleren te dragen en een zakdoek mee te nemen voor de stoffige lucht. Voor extra energie moet u meenemen water, soda, chocoladerepen, bananen en andere snacks.

s’ middags reizen we verder naar Sucre ( +/- 3 uur) om daar naar ons Hotel te gaan om te overnachten.

Wij raden u dit aan omdat het klimaat is in Sucre veel aangenamer dan in Potosi (4090 meter hoogte)

Dag 17

Sucre vrije dag

Natuurlijk zijn er vele mogelijkheden om uw vrije dag te besteden met een tour, zoals : City tour,diverse hikings, bikings en eventueel paardrijden. Kijk in het menu onder de tours Sucre.

Dag 18
Sucre – Santa Cruz (vlucht)

Wij halen u op bij het hotel en brengen u naar het vliegveld voor de vlucht Sucre naar Santa Cruz

Dag 19
Santa Cruz – Amsterdam

Na het ontbijt halen wij u op en brengen u naar het vliegveld voor uw retourvlucht terug naar Amsterdam.

Einde van uw 19 daagse rondreis Peru Bolivia

 

 • alle vervoer met bus/mini (busje)
 • alle transfer bus/vliegveld/hotel/tours
 • City tours: Lima, Arequipa, Cuzco
 • Tours Peru: Colca Canyon, Titicacameer, Heilige Vallei met Machu Picchu
 • Tours Bolivia: Salar de Uyuni, Zilvermijnen Potosi
 • Alle Hotel overnachtingen met ontbijt.
 • Bus Puno naar Cuzco ( incl Lunch en 4 excursies)
 • Binnenlandse vluchten
 • Entree: Colca Canyon/Machu Pichu
 • Engels/Spaans talige gidsen.

Indien van toepassing tijdens uw 19 daagse rondreis Peru Bolivia

 • Trails: all inclusief (exl. Avondeten laatste dag)
 • Jungle tour all inclusief ( excl. Avondeten laatste dag)
 • Lunch en avondeten
 • Cuzco: Bolleto Toutistico € 40,00
 • entree kathedraal Cuzco € 7,00
 • entree Moras en Moray € 3,00
 • Titicaca meer: entree Taquille € 3,00
 • Bolivia: entrees Salar de Uyuni totaal € 19,00 bij 3 dagen
 • Internationale vlucht Amsterdam – Lima

Bovenstaande kosten kunnen wij niet in de prijs

meenemen. Moeten ter plaatse betaald worden.

Voor de andere rondreizen Peru Bolivia klik hier

Voor onze Engelse site klik hier

   • DAG

   • 1:  Lima: bij aankomst transfer naar Hotel
   • 2:  Lima: Lima city tour

    La Paz chacaltaya tijdens 19 daagse rondreis Peru Bolivia

    La Paz Chacaltaya

   • 3:  Vlucht Lima – Arequipa – city tour in de middag
   • 4:  Arequipa: Colca Canyon tour dag 1
   • 5:  Arequipa: Colca Canyon tour dag 2
   • 6:  Puno: Titicaca meer dag 1 met overnachting eiland bewoners
   • 7:  Titicaca meer dag 2
   • 8:  Bus Puno – Cuzco met 4 stops en lunch
   • 9:  Cuzco: City tour
   • 10: Cuzco: tour Heilige Vallei dag 1
   • 11: Cuzco: tour Heilige Vallei dag 2 met Machu Picchu
   • 12: Bus Cuzco – La Paz
   • 13: La Paz: vrije dag (nachtbus naar Uyuni)
   • 14: Dagtour naar zoutvlakte van Uyuni
   • 15: Bus Uyuni – Potosi
   • 16: Potosi: bezoek zilvermijn. In de middag naar Sucre
   • 17: Sucre: vrije dag
   • 18: Vlucht Sucre – Santa Cruz
   • 19: Vlucht Santa Cruz – Nederland