Tijdens uw rondreis

Tijdens uw rondreis door Peru zijn onderstaand nog enkele tips waar u rekening mee kunt houden.

 

Eten in Peru

Veiligheid

Gezondheid en hygiëne

Hoogteziekte

Fooien

 

Eten in Peru:   De Peruaanse Keuken

Tijdens uw rondreis

Gegrilde Octopus met paarse aardappelen

Tijdens de Gastronomische Tour door Lima maakt u kennis met de geschiedenis van de Peruaanse Gastronomie.

Tijdens de Gastronomische Tour Lima Ons culinaire avontuur begint bij een typische Peruaanse markt. Hier zie u een breed assortiment van Peruaanse producten uitgestald en kunt u genieten en proeven van
exotische vruchten die in Europa nauwelijks of niet bekend zijn. Laat u verrassen door de grote verscheidenheid aan vis en zeevruchten uit de Stille Oceaan.

 

We zullen tijdens de Gastronomische Tour Lima ook een bezoek brengen aan één van Lima´s meest exclusieve en bekendste
restaurants, te weten La Rosa Nautica, waar u uw eigen Pisco Sour leert maken en Peru´s meest geprezen visgerecht te weten Ceviche. Vervolgens kunt u genieten van een heerlijke lunch, bestaande uit de meest symbolische gerechten ui de Peruaanse keuken.Ceviche

 

 

 

 

Ceviche

 

Al gedurende enkele jaren op rij is Peru winnaar van de World Travel Awards in de categorie ‘beste culinaire bestemming ter wereld’ en niet voor niets kan men in Lima maar liefst drie restaurants vinden die in de Top 50 staan van beste restaurants ter wereld, te weten Central van top chef Virgilio Martinez, Maido van Mitsuharu Tsumura en Astrid & Gaston van Peru’s meest bekende top chef Gaston Acurio.

Al met al, zeker de moeite waard om uw verblijf in Lima te combineren met een bezoek aan een van bovenstaande restaurants of wellicht een van de vele andere restaurants in de buurt. U zult versteld staan van de Peruaanse keuken, waarbij men bovendien voor een zeer schappelijk prijs heerlijk kan eten.

 

 

 

 

 

Veiligheid tijdens uw rondreis in Peru

Peru en Bolivia zijn niet gevaarlijk maar men moet wel goed opletten waar men zich bevindt.  Wij raden u aan om tijdens de rondreis zorgvuldig om te gaan met uw eigendommen. Dus geen portemonnee in uw kontzak, geen mooie horloges of juwelen dragen en niet in de grote stad met een dure zonnebril of mooie foto camera om uw nek lopen of met uw smartphone opzichtig lopen. Blijf opletten. Weest voorzichtig op drukke plekken zoals markten, busstations en winkelcentra. Een bekende truc is dat u bespuugd wordt, of dat u een vloeistof over u heen gegooid krijgt. Reageer daar niet en loop door of ga direkt een winkel binnen.

 

Niet teveel contant
Zorg ervoor dat u nooit veel geld op zak heeft.  Laat het meeste geld in de kluis van uw hotel, of in uw afgesloten koffer. Dat is veel veiliger.

Het is ook beter om laat in de avond niet alleen over straat te lopen.

 

 

 

Gezondheid en Hygiëne

 

Peru is een land met verschillende bekroonde toprestaurants. Men kan er heerlijk eten en het aanbod is groot. Er zijn veel goede restaurants maar ook vele lokale eetgelegenheden waar men heel goedkoop kan eten. Voorbeeld op de straat en op markten. Doe het niet om problemen te voorkomen. Maar wordt men toch ziek tijdens de tour dan gaat het meestal om een lichte vorm van diarree. Daarom hierbij enkele tips:

 

* Drink geen water uit de kraan. Overal kunt u flessen mineraalwater kopen

* Eet alleen in goede restaurants tijdens uw rondreis. Onze hotels zitten allemaal in het centrum en u ziet vanzelf wel waar de toeristen en de lokale mensen in het centrum de avond gaan eten. Uw eerste indruk is belangrijk.

* Eet niet iets wat men op straat aan het bakken is. U weet nooit hoe lang iets al heeft gelegen.

* Wordt men toch ziek, vraag via het Hotel waar er een kliniek is, daar spreekt men bijna altijd Engels.

 

 

Hoogteziekte

Wat is hoogteziekte?

Hoogteziekte komt door gebrek aan zuurstof. Milde hoogteziekte geeft klachten van hoofdpijn, misselijkheid, braken duizeligheid en kortademigheid. De

Laguna trek 69

klachten verdwijnen meestal als men niet verder stijgt. Milde hoogteziekte kan echter overgaan in ernstige hoogteziekte. Hoofdpijn en kortademigheid verergeren en treden ook in rust op, vooral ‘s nachts. U voelt zich steeds slomer en kunt uiteindelijk buiten bewustzijn raken. Onmiddellijke afdaling en medische hulp is dan noodzakelijk. Een onbehandelde ernstige hoogteziekte kan leiden tot coma en uiteindelijk zelfs tot overlijden.

Hoe loop ik hoogteziekte op?

Op grote hoogte bevat de lucht minder zuurstof dan op zeeniveau. De hoeveelheid zuurstof in het bloed daalt hierdoor en dat geeft klachten. Het lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen aan hoogte. De gevoeligheid voor hoogteziekte verschilt per persoon. Heeft u eerder hoogteziekte gehad, dan is de kans om dat nog eens te krijgen groter. Milde hoogteziekte treedt op enkele uren tot een dag na aankomst op grote hoogte en verdwijnt vaak na enkele dagen weer.

Gemiddeld krijgt men met de symptomen van hoogteziekte te maken boven de 2500 meter.

Met al onze individuele rondreizen die we met de mensen samenstellen houden we reeds rekening met de hoogte. Er zijn ook trekkingen in  Huaraz en omstreken van 4 to 12 dagen. Met deze trekkingen moet met heel goed opletten met de hoogte. Maar ook als men één van deze trekking wilt gaan maken brengen wij u samen met de speciale gidsen op de hoogte wat te doen. Huaraz is een ideaal gebied voor daghikes en langere hikes. Het is noodzakelijk eerst enkele daghikes te gaan maken voordat u de meerdaagse hikes gaat maken.

Symptomen van hoogteziekte:

– lichte hoofdpijn
– u voelt zich duizelig
– zich moe of zwak voelen
– u bent misselijk of u moet braken
– verminderde eetlust
– u heeft slaapproblemen

 

Hoogteziekte voorkomen

  • Stijg langzaam naar hoogten boven de 3000 meter.
  • Luister naar je lichaam
  • Aanpassing aan de hoogte kan bevorderd worden door overdag hoger te klimmen en ’s nachts lager te slapen (climb high, sleep low).
  • Drink voldoende, urine moet lichtgekleurd blijven.
  • Gebruik geen alcohol of slaapmiddelen.
  • Vermijd zware inspanningen de eerste dagen op grote hoogte.
  • Overleg met uw arts als u gezondheidsproblemen heeft; deze kunnen namelijk op grote hoogte verergeren.
  • Bij hoog risico op hoogteziekte kan uw arts eventueel een medicijn (acetazolamide) voorschrijven dat het acclimatiseren bevordert. Acetazolamide kan ook als behandeling gebruikt worden bij klachten van hoogteziekte.
  • Stijg niet verder bij klachten van hoogteziekte totdat deze zijn verdwenen. Daal bij ernstige klachten onmiddellijk af.

Meer weten?

  • Op het spreekuur bij de GGD kunt u een recept krijgen tegen hoogteziekte. Bespreek dit met uw reisadviseur op de GGD.

 

 

Fooien tijdens uw rondreis in Peru

Een fooi geven in Peru is gebruikelijk. Bent u tevreden geweest met de service in een restaurant, of gids of chauffeur dan is een fooi ongeveer 10% een redelijk bedrag.

Het personeel in de toeristiche sector heeft een zeer laag inkomen dus een extraatje wordt zeer op prijs gesteld.