Rurrenbaque

Rurrenbaque

Rurrenabaque is een kleine stad in het noorden van Bolivia. Het is gelegen in het departement Beni.  Rurrenabaque wordt eenvoudig weg “Rurre” genoemd. Het is de toegangspoort tot de fascinerende wereld van de jungle. De stad heeft een tropisch klimaat. Het ligt aan de oevers van de rivier de Beni.

Rurrenabaque is het vertrekpunt van verschillende excursies om de flora en fauna van het gebied te leren kennen. De stad heeft veel hostels en reisbureaus en is zeer aangenaam voor bezoekers.

Hoe kan je Rurrenabaque bereiken

Rurrenbaque met Amazonas

Amazonas

De beste manier om Rurrenabaque te bereiken is per vliegtuig. Vaak zijn er speciale aanbiedingen voor vluchten vanuit La Paz.

Je kunt ook met de bus vanuit La Paz komen, maar in tijden van regen kan de weg worden afgesneden. Vanuit La Paz duurt de busreis 18 tot 20 uur.

Er komen ook bussen vanuit Trinidad, Riberalta en Guayaramerín. Het vertrek van de bussen is afhankelijk van de staat van de route.

Excursies in Rurrenabaque

In Rurrenabaque is het noodzakelijk om een ​​georganiseerde tour te maken. Dit om naar de meest afgelegen plekken te kunnen gaan waar het hele natuur spektakel kan worden waargenomen. In de stad zijn er verschillende reisbureaus.  Hoewel ze meestal allemaal vergelijkbare tours aanbieden, is het toch beter vooruit te boeken. Dit om een goede service en informatie te krijgen voordat je de tour boekt.

De excursies duren 3 dagen of langer, inclusief gids, vervoer, accommodatie en eten. Het wordt aanbevolen om extra hoeveelheden water te brengen.

Hieronder de prachtige korte en wat langere tours die wij u kunnen aanbieden.

 

Rurrenabaque Pampus Basic Group
Pampus Caracoles 3 D group
Pampus Caracoles 3 D Privé
Pampus Caracoles 4 D Privé
Jungle Tacuaral 3 D group
Jungle Tacuaral 3 D Privé
Jungle Tacuaral 4 D Privé
Jungle Madidi 2 D group
Jungle fishing & Camping 6 D
Chalalan Ecolodge 4D. 5D, and 6 D