Rondreis Peru 18 dagen individueel met alle hoogtepunten van Peru

Rondreis Peru 18 dagen

Arequipa

 

Korte samenvatting van de bezienswaardigheden tijdens deze rondreis:

Lima
Paracas Ballestas eilanden
Nazca: Nazca lijnen
Arequipa: Colca Canyon
Puno: Titicacameer
Cuzco: Bezoek Machu Pichu
Maras, Moras en Salinas

Aanmelden Ga hier naar ons contactformulier

 

 

 • alle vervoer met bus/mini (busje)rondreis peru 19 dagen
 • alle transfer bus/vliegveld/hotel/tours
 • City tours: Optioneel
 • Tours Peru: Paracas, Colca Canyon, Titicaca meer, Heilige Vallei en Machu Picchu
 • Alle Hotel overnachtingen met ontbijt.
 • Bus Puno naar Cuzco ( incl Lunch en 4 excursies)
 • Binnenlandse vlucht
 • Entree: Paracas/Colca Canyon/Machu Pichu
 • Engels/Spaans talige gidsen.

Indien van toepassing tijdens uw rondreis Peru 18 dagen

 • Jungle tour all inclusief (excl. Avondeten laatste dag)
  • Lunch en avondetenrondreis peru 19 dagen
  • Luchthavenbelasting Nazca lijnen € 7,50
  • Cuzco: Bolleto Toutistico € 40,00
  • entree kathedraal Cuzco € 7,00
  • entree Moras en Moray € 3,00
  • Titicaca meer: entree Taquille € 3,00
  • Overboekingskosten € 25,00
  • Internationale vlucht Amsterdam – Lima

Bovenstaande kosten kunnen wij niet in de prijs meenemen. Moeten ter plaatse betaald worden

 

DAG
1: Aankomst in Lima

2: Lima City tour  ( optioneel)

3: Paracas – Ica Huacachina (Oase)

4: Nazca: Chauchilla tour (optioneel)

5: Nazca Rondvlucht Nazca lijnen (optioneel)

6: Arequipa City tour (optioneel)

7: Arequipa Colca Canyon tour dag 1

8: Arequipa Colca Canyon tour dag 2

9: Puno Titicaca tour dag 1

10: Puno Titicaca tour dag 2

11: Busrit Puno – Cuzco met 4 touristische stops incl. Lunch

12: Cuzco City tour (optioneel)rondreis peru 19 dagen

13: Cuzco vrije dag

14: Cuzco tour Maras,Maray en Salinas ( optioneel)

15: Tour Heilige Vallei dag 1

16: Tour Heilige Vallei dag 2 met bezoek Machu Picchu

17: Vlucht Cuzco – Lima

18: Vlucht Lima – Amsterdam

19: Aankomst Amsterdam

  • Lima City tour
   rondreis peru 19 dagen
  • Vlucht over de Nazca lijnen of Maria Reiche tour met uitkijktoren Nazca lijnen
  • Cuzco City tour
  • Chauchilla of Cahuachi tour
  • Arequipa City tour
  • Maras en Moray en Salinas

Start van uw Rondreis Peru 18 dagen.

 

DAG 1

 

Kust van Lima

Miraflores en uitgaanscentrum Larcomar

Ophalen van het vliegveld Aankomst in Lima:

rondreis Peru 18 dagen

Aankomst in Lima:

Bij aankomst in Lima  brengen wij U met onze Airport traffic service met betrouwbare en ervaren chauffeurs naar uw hotel in Miraflores.

 

 

 

 

 

DAG 2

 

koloniaal lima

Oud en nieuw Lima

Lima City Tour (optioneel)

Vandaag verkennen we Lima met de Lima City Tour.
Deze excursie biedt u een perfecte combinatie aan tussen de verschillende culturen en periodes (prekoloniaal, koloniaal en modern Lima) die invloed hebben gehad op Lima gedurende haar historie.

We beginnen met een schitterend uitzicht vanaf een eeuwenoude ruïne (piramide) genaamd de Huaca Pucllana. Deze is gebouwd in de vierde eeuw voor onze jaartelling door de Lima Cultuur, en tegenwoordig liggend midden in de moderne wijk Miraflores.

Daarna gaan we naar het historisch centrum van de stad. We gaan onder andere naar de Plaza de Armas, gebouwd in 1535 door Francisco Pizarro – de Spaanse veroveraar van Peru. We bezoeken het Paleis waar tegenwoordig de President van de Peruaanse Republiek zetelt.  Het Stadhuis, de Kathedraal en verder nog Het Huis van El Oidor. Verder zullen er andere architectonische juweeltjes bezichtigd worden zoals Palacio Torre Tagle. Dit is  een indrukwekkend paleis in barokstijl uit de achttiende eeuw.

 

 

 

DAG 3

 

Paracas

Paracas de Kandelaar

Paracas reservaat en Ballestas eilanden

U wordt s’morgens vroeg opgehaald bij uw hotel en we vertrekken in bus (Cruz del Sur / Oltursa) naar Paracas. In het haventje vertrekken wij om 08:20 met de boot naar de Ballestas eilanden in het Paracas Reservaat. We zien o.a. zeeleeuwen, zeehonden en pinguïns en we bezoeken de zogenaamde “Candelario” (een kandelaar welke in het zand is gegriefd).

Hierna wordt u naar uw Hotel aan de Oase gebracht. Hier heeft u even de tijd op adem te komen, zich te verfrissen en in de namiddag gaan we de zandduinen in met een buggy of kunt u uitrusten bij het zwembad van het hotel. Overnachting  Hotel Banana’s Adventure aan de Oase of Hotel Villa Jazmin op 1 km van de Oase maar een wat rustiger Hotel  ***

 

 

 

DAG 4

 

Ica

Sandboarding Ica

Ica-Huacachina

Indien u gisteren te moe was of indien we laat zijn aangekomen in Ica gisteren dan doen we vandaag de Tour met de buggy: U wordt opgehaald en te voet (aangezien het hotel aan de oase ligt) lopen we naar de andere kant van de oase waar we met een buggy de zandduinen in gaan.

Na een half uurtje in volle vaart door de duinen te hebben gereden, bestaat er de mogelijkheid te sandboarden (met een soort snowboard de duinen naar beneden) glijden. Vervolgens rijden we weer terug naar de Oase (geschikt voor alle leeftijden). We hebben nog even de tijd om te douchen of te zwemmen en vervolgens tegen het middaguur (12:15) vertrekken we per bus (Cruz del Sur / Oltursa) naar Nazca.

In Nazca wordt u naar uw hotel gebracht. In de namiddag zullen we eventueel de zogenaamde Chauchilla of Cahuachi Tour doen. ( optie)

 

 

 

 

DAG 5

 

nazca

Nazca lijnen

Nazca – vlucht over de Nazca lijnen

Vandaag kunt u een rondvlucht gaan maken over de beroemde Nazca-lijnen of het Maria Reiche museum met de uitkijktoren over enkele Nazca lijnen bezoeken.(optioneel).  In de avond vertrekken we per bus (Cruz del Sur / Oltursa) naar Arequipa waar u de volgende dag rond 08:00 aankomen. We worden van het busstation opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Geen overnachting: nachtbus

 

 

 

 

 

 

 

DAG 6

 

Arequipa

Arequipa

Arequipa City tour  (optioneel)

Aankomst in de morgen vanuit Nazca

Beschrijving Arequipa City tour 3 uur.

Men bezoekt het Monasterie van Santa Catalina, de Plaza de Armas, het jesuitenklooster La Compañía met haar kerk en koepel, het huis van Tristan del Pozo, de wijk Yanahuara (zowel de kerk als het uitkijkpunt) waar men en prachtig uitzicht heeft over de stad en we bezoeken de typische wijken el Carmen en Yanahuara. Inclusief: Vervoer, Officiële gids en Entrees

 

 

 

 

 

DAG 7

 

Colca Canyon

Tijdens de Colca Canyon

Colca Canyon Dag 1

Na het ontbijt in uw hotel vertrekken we om 8.30 naar Chivay. Onze eerste stop is het op 3900 meter hoogte gelegen reservaat genaamd Salinas y Aguada Blanca ook wel bekend als Pampa Cañahuas. Vervolgens nemen we de route naar de Colca Canyon.

De tweede stop is in een restaurant genaamd Chinitos gelegen op 4000 meter hoogte. Hier kunnen we gebruik maken van de toiletten en coca thee drinken indien u last heeft van de hoogte. Verder kunt u de Misti en Picchu Picchu Chachani van de achterkant zien en de rotsformaties in de vorm van bomen aanschouwen. Daarna rijden we verder naar de hoogvlakte Toccra. Hier zien we lagunes en stroompjes gevoed door ondergronds opborrelend water. Verder zien we lama’s, alpaca’s en typische vogels uit de Andes.

De vierde halte is een uitzichttoren genaamd Pata Pampa. Het is op 4900 meter hoogte gelegen en is het hoogste punt van de hele reis waar we 8 vulkanen zien gesitueerd in als het ware een cirkel van vuur. Vanaf hier dalen we af naar Chivay, de belangrijkste stad van de Colca Canyon. Chivay ligt op 3650 meter hoogte. Aangekomen in Chivay nuttigen we een lunch (niet inbegrepen in de prijs) en rond een uur of drie vertrekken we naar het pittoreske dorpje genaamd Coporaque en wandelen we een twee uurtjes aan deze kant van de vallei met prachtige uitzichten waarna we uiteindelijk aankomen bij de warmwaterbronnen van La Calera. Na de warmwaterbronnen keren we terug naar het hotel en wonen we in de avond een folkloristische show bij indien hierin interesse bestaat.

 

 

 

DAG 8

 

condor

De Condor

Colca Canyon Dag 2

Na het ontbijt beginnen we met een wandeling van anderhalf uur met een prachtig uitzicht op de Colca Canyon.

Daarna komen we aan bij Cruz del Condor waar we de Condor kunnen waarnemen. Nadat we hebben genoten van de Colca Cañon en de vlucht van de Condor nemen we de zelfde weg weer terug naar Chivay.

Op de terugweg zullen we nog enkele dorpjes en interessante plaatsen bezoeken. De eerste stop is het dorpje Pinchollo. De tweede stop  Huayra Punko, met een prachtig uitzicht over de Colca Cañon. De derde stop is de uitkijkpost Antahuilque waar u de terrassen in vorm van een amfitheater en haar vijvers in de mysterieuze Colca Canyon kunt zien. De vierde stop zal een bezoek zijn aan de stad Maca.  De optionele vijfde halte is het dorpje Yanque met de mooiste kerk in de Colca Cañon. Daarna keren we rond het middaguur terug naar Chivay voor een lunch. Na de lunch rijden we door naar Puno waar we rond zes uur aankomen bij uw hotel.

Inclusief: Transport, Engels/Spaanstalige gids, overnachting hotel, ontbijt dag 2, Entree tot het reservaat en transport van Chivay naar Puno. Niet inbegrepen: 2 x lunch, 1 x avondeten en toegang tot de warmwaterbronnen.

 

 

 

 

DAG 9

 

titicaca meer en rondreis peru 18 dagen

Titicaca meer

Tweedaagse Tour Titicaca Meer – Dag 1

U wordt  door de gids opgehaald bij uw hotel rond 8:00 en vervolgens naar het haventje gebracht waar we de boot nemen naar de drijvende eilanden van de Uros (rieteilanden). Hier kunt u rustig rondlopen, foto’s maken van en met de eilandbewoners, souvenirs kopen en een boottochtje maken op een typisch van riet gemaakt vlot. Daarna vertrekken we in de boot naar het eiland Amantani. Bij aankomst wordt u verwelkomd door de eilandbewoners in hun typische klederdracht en uitgenodigd om een maaltijd te nuttigen in hun huis. Als we hebben geluncht zullen we wandelen naar een pre-inca tempel genaamd Pachatata en kunnen we het dagelijkse leven van de bewoners gadeslaan. Na het avondeten kunnen jullie deelnemen aan een ceremonie en feest georganiseerd door de eilandbewoners. Overnachting bij de eilandbewoners.

 

 

 

 

 

 

DAG 10

 

Titicaca meer tijdens rondreis peru 18 dagen

Huisje van Overnachting

Tweedaagse Tour Titicaca Meer – Dag 2

De volgende dag vertrekken we per boot om 8:00 naar Taquile, een ander eiland gelegen op 1 uur. Hier maken we een mooie wandeling over de prachtige paden met uitzicht over het helderblauwe water van het Titicacameer en besneeuwde toppen van het Boliviaanse Hooggebergte aan de horizon. Op het centrale plein hebben de bewoners hun waren uitgestald, bekend vanwege de hoge kwaliteit.

Om 13:00 vertrekken we weer per boot naar Puno waar we om 16:00 aankomen. Avond vrij. Overnachting in Puno.

 

 

 

 

DAG 11

 

lunch tijdens rondreis peru 18 dagen

Lunch tijdens de rit naar Cusco

Bus Puno – Cusco

Bus Puno – Cusco (Toeristische Route met 4 Stops / Tours) Inka Express

Beschrijving: Bus van Puno naar Cusco

Gedurende de rit naar Cusco, welke ongeveer 8 uur duurt, worden er 4 korte excursies gehouden en wordt er gestopt om te lunchen (alles inbegrepen met diverse Peruaanse gerechten). De eerste stop is de tempel van Andahuaylillas, ook wel bekend als de zogenaamde “Sixtijnse Kapel van Zuid-Amerika”. Vervolgens bezoeken we nog de Tempel Inka Raqchi en stoppen we bij de bergpas la Raya, gelegen op 4335 meter boven N.A.P. Verder zal er nog een bezoek worden gebracht aan het Inca Aymara museum van Pukara. Elke Tour / Bezichtiging wordt geleid door een gids, duurt ongeveer 20 – 40 minuten en er bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen en foto’s te maken.

 

 

 

 

 

DAG 12

 

Mountainbiken met rondreis peru 18 dagen

Parkoers mountainbiken rond Cusco

CUZCO

Cusco City Tour (optioneel)

De Cusco City Tour begint op het centrale plein, de Plaza de Armas van Cusco (Cuzco) met een bezoek aan de Kathedraal van Cusco en eventueel een bezoek aan de eveneens schitterende kerk La Compania. Vervolgens bezoeken we de Korikancha: De zonnetempel van de Inc’a waar de Spaanse Veroveraar op de fundamenten van deze tempel haar kerk heeft gebouwd. Daarna bezoeken we de inca ruïnes van Kenko, Tambomachay, Puca Pucara en het indrukwekkende ceremoniële Inca complex Sacsayhuaman. Dit is strategisch gebouwd  op een heuvel met uitzicht over Cusco; Saqsayhuaman en is gebouwd met de hand vervaardigde inmens grote stenen die met geweldige precisie zijn geplaatst. Sommige stenen zijn maar liefst 9 meter hoog en wegen haast 350 ton.

Niet inbegrepen tijdens uw 19 daagse rondreis Peru: – Entree Korikancha – Entree Kathedraal – Bolleto Turistico

Om de bezienswaardigheden in en om Cuzco te bezoeken heb je toegangskaartjes nodig. Voor de ruïnes in en om Cuzco is dit een Bolleto Turistico. Dit is ook geldig voor de meeste bezienswaardigheden in de Heilige Vallei. De huidige prijs is ongeveer US$ 35. Voor de Kathedraal en de Qoricancha zijn aparte kaartjes nodig.

 

 

 

DAG 13

 

sacsayhuaman met rondreis peru 18 dagen

Sacsayhuaman

Vrije dag – Cusco

Een dag uitrusten of zelf erop uit gaan. In en rondom Cuzco is heel veel te zien en te doen. Ook zijn er veel Musea. Verder hier nog enkele voorbeelden.
Mountainbiken in en rondom Cuzco
Hang-gliding
Moras en Moray per mountainbike
Rafting op de Apurimac rivier

 

 

 

 

 

 

DAG 14

 

Rondreis Peru Bolivia 18 dagen en Maras

Ampfitheater Maras

Tour Moras en Moray (optioneel)

Overnachting in Cusco: Inkarri Hostal (of vergelijkbaar)

Een ideale tour indien u Peru’s prachtige natuur en haar indrukwekkende cultuur  en de lokale tradities en dorpjes wilt leren kennen. Moray staat bekend om haar terrassen in vorm gelijkend op een anfitheater.   Maras en Salinas  hebben een van Peru’s grootste zoutbekkens gekenmerkt door haar terrasering / zoutpannetjes.  De bevolking verzameld het zout en wordt op de markt verkocht. U moet hier zeker een bezoek brengen om prachtige foto’s te maken van deze zoutbekkens en prachtige omgeving.

(Er bestaat een mogelijkheid om deze tour tegen meerprijs, met de mountainbike te doen)

 

 

 

 

 

 

 

DAG 15

 

Rondreis Peru 18 dagen met Ollantaytambo

Ollantaytambo

Tour Heilige Vallei dag 1 (en door naar Aguas Calientes)

Tour in de Heilige Vallei

Trein naar Aguas Calientes

Overnachting in twee sterren Hotel in Aguas Calientes

Deze tour vertrekt dagelijks en start om 9.00h. We bezoeken het dorpje Pisac met haar traditionele markt, de ruïnes van Pisac, het plaatsje Urubamba die bekend staat om zijn overheerlijke rivierforellen en natuurlijk de prachtige ruïnes van Ollantaytambo.

Om negen uur s’ ochtend worden we opgehaald bij het hotel. We gaan dan naar Pisac, zo’n 32 km rijden vanuit Cusco. Hier hebben we een prachtig overzicht op de Heilige Vallei van de Inca’s en de stad Taray. We gaan daar de ruines van Pisac bezoeken (die ook wel het Kleine machu Pichu wordt genoemd) en de markt van Pisac met typische Peruaanse souvenirs en producten.

Daarna rijden we verder naar Urubamba voor de lunch en dan verder naar Ollantaytambo waar we de indrukwekkende ruïnes zullen bezichtigen. Vervolgens nemen we de trein naar Aguas Calientes waar de nacht zullen doorbrengen. De volgende dag gaan we in alle vroegte als eerste Machu Pichu bezoeken. Dit doen we met de bus of te voet, indien gewenst – min of meer anderhalf uur klimmen)

Niet inbegrepen :

Lunch in Urubamba

Boleto Turistico

 

 

DAG 16

 

rondreis peru 18 dagen en Machu Pichu

Machu Pichu

Tour Heilige Vallei dag 2 Machu Pichu
Machu Pichu

Rondleiding van twee uur in Machu Picchu. Daarna bent u vrij om zelf rond te lopen en per bus (indien inbegrepen) of te voet af te dalen naar Aguas Calientes voordat u per trein teruggaat naar Ollantaytambo. Het tijdstip waarop uw trein vertrekt en ook de prijs van de tickets is afhankelijk van beschikbaarheid en/of hoe vroeg van tevoren u uw reservering heeft gedaan.

Bij een late boeking zijn de ´beste´ tijden (14:30 en 14:55) uitverkocht of al in prijs gestegen. Andere tijden zijn duurder, bieden een First-Class Experience of vertrekken juist extreem laat waardoor men in het donker terug moet en deze prachtige ervaring per trein mist.

Treinrit

De treinrit wordt beschreven als één van de mooiste ter wereld en gaat door een nauwe vallei langs de bruisende Urubamba rivier. Gedurende de rit zien we de het klimaat en de vegetatie veranderen van een overwegend regenwoudklimaat en overeenkomende flora naar een bergklimaat met bergflora.

Vanuit Ollantaytambo gaat u vervolgens per bus naar Cusco. U wordt afgezet op het centrale plein Plaza Regocijo in Cusco. Vanaf daar is het vijf minuten lopen naar uw hotel of twee minuten in de taxi (niet inbegrepen – ongeveer $2).

Suggestie van RondreizenPeru: Wij raden aan om een Upgrade te doen naar een rit in privévervoer van Ollantaytambo naar Cusco. Vanwege het grote aantal toeristen, die allemaal aankomen in het kleine stadje Ollantaytambo, met slechts één smalle weg de stad uit, duurt het soms lang voordat de bussen naar Cusco kunnen vertrekken, bovendien wachten de bussen totdat ze vol zijn voordat ze vertrekken.

Soms betekent dit lang wachten of zelfs op de aankomst van een volgende trein en na een vermoeiende dag in Machu Picchu is dit niet ideaal. Een Upgrade naar privévervoer betekent dat je meestal tot wel anderhalf uur eerder aankomt in Cusco (extra kosten $ 25 per persoon).

 

 

 

 

DAG 17

 

Waterpark tijdens rondreis peru 18 dagen

Fonteinenpark van Lima

Vlucht naar Lima

s’morgens heeft uw nog enkele vrije uurtjes voordat u in de middag bij uw hotel in Cuzco wordt opgehaald.

Wij brengen u naar het vliegveld voor uw vlucht naar Lima.

Aangekomen in Lima wordt u weer opgehaald en naar uw Hotel in Miraflores gebracht.

s’ avonds kunt u nog even lekker gaan eten in één van de vele heerlijke restaurants in het centrum van Lima.  U kunt er ook voor kiezen om nog even naar Larcomer aan de kust te gaan.

 

 

 

 

 

 

DAG 18

 

 

Vlucht naar Nederland

s’morgens en begin van de middag nog even genieten van Lima, wat soevenirs kopen of nog even wandelen in Miraflores. Daarna wordt U bij uw hotel opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor uw terugreis naar Nederland.

 

 

 

 

 

 

DAG 19

 

klmAankomst in Nederland

Einde van uw rondreis Peru 18 dagen

Samengevat, een complete rondreis Peru 18 dagen. Deze rondreis Peru 18 dagen is één van de meest geboekte rondreizen.

 

reservering maken ??  meer informatie of teruggebeld worden, laat het ons weten via het contactformulier.
We nemen z.s.m. contact met u op.

 

 

 

 

Interesse ! Ga hier naar ons contactformulier

 

Einde rondreis Peru 18 dagen

 

Hier al onze andere voorbeeldreizen !!

 

Ga hier naar onze Belgische website

 

HOME PAGE