Op vakantie naar Peru in 2018.

Beste mensen, de tijd is weer aangebroken om uw reis te gaan plannen voor 2018. Zeker voor degenen die naar een  Zuid-Amerikaans willen om een rondreis te gaan maken. Voor een rondreis door Peru of Bolivia moet je toch aardig wat informatie inwinnen wat je allemaal wilt gaan zien of doen.

Hieronder hebben we de belangrijkste informatie / bezienswaardigheden op een rijtje gezet.

Peru is een prachtig land en zeer geschikt om er prachtige tours of trekkings te maken. Te beginnen in het Noorden van Peru. Daar is het mogelijk om aan het einde van je vakantie nog enkele dagen uit te rusten  in het subtropische gebied aan de kust bij Piura.  Daar is het altijd mooi weer. Er zijn daar schitterende zandstranden. De mooiste plek is Mancora Beach.  Hier kunt u bij ons een Hotel reserveren.

Ook in Huaraz is er heel veel te doen.  Hier heb je veel mogelijkheden om te genieten van dit prachtige gebied. Er zijn diverse hikings naar hooggelegen meren. Ook kun je er gaan ijsklimmen.

Ook zijn er heel veel mogelijkheden om er te gaan raften in diverse plaatsen. Te mountainbiken. Dit is in Peru de laatste jaren in opkomst.  Ze hebben al heel veel parkoersen voor mountainbikers uitgezet. In Cuzco en Arequipe zijn heel veel mogelijkheden.

Hieronder staan alle Tours /  bestemmingen met beschrijving per plaats van Peru.

Lima:
De hoofdstad met zijn geweldige City tour / Plaza de Armas en Pachacamac en het prachtige Miraflores.

Arequipa:
Het klooster Santa Catalina, prachtige Kathedraal en  diverse biking tours. Ook diverse tours en trekkings naar de schitterende Colca Canyon.

Cuzco:
City tour, trails zoals de Inca Trail, Salkantay, Choquequirao en Lares trail. Bezoek Machu Picchu in 1 of 2 dagen. Heilie Vallei.  Rafting op de Apurimac. Maras, Ooray en de zoutpannen van Salinas. Dagtour naar de Rainbow mountains.

Puno:
Bezoek schitterende Titicaca meer in 1 of 2 dagen of de archeologische plaats  Sillustani.

Jungle tours:
Jungle tours van 4,5 dagen naar Puerto Maldonado bij Cuzco ef de Jungle van Iquitos in het noorden van Peru.

Huaraz:
  Hier kunnen we 2 trekkings aanbieden in de Cordillera Blanka . De Laguna trek en de Llanganucco trek.

Kustgebied:
2 mogelijke tours van 2 of 3 dagen waarbij men het volgende kan bezoeken. National Parc Paracas, Oase Huacachina, Nazca lijnen of de uitkijktoren met uitzicht over de Nazca lijnen en nog diverse tours in Nazca.