Laguna trek 69

Huaraz Laguna trek 69

Dit is een schitterende lagune gelegen op 4600 meter hoogte aan de voet van de Chacraraju. Eén van de mooiste bergen in de Cordillera Blanca bergregio. Gedurende deze tocht zien we ook de hoogste berg van Peru de Huascaran (6768 m.)

Gedurende deze eendaagse trek komen we langs andere lagunes, watervallen en zien we de typische flora van het gebied. De lagune is gelegen in het Nationale Park Huascaran.

Laguna trek 69

Laguna trek 69

Beschrijving:

We vertrekken om 06:30 in bus vanuit Huaraz naar Yungay waar we na een uurtje rijden aankomen. Vanuit Yungay nemen we een tweede bus die ons naar een plaats genaamd Cebollapampa brengt.  Hier zullen we aan de Trek beginnen. Gedurende onze rit zullen we stoppen om de entree te betalen tot het gebied. Verder zien we de indrukwekkende ravijn van het gebied genaamd Llanganuco.  Ook komen we langs twee mooie lagunes te weten Chinancocha en Orconcocha die gekenmerkt zijn door de typische kleur van het water vanwege de aanwezigheid van algen.

Bij aankomst in Cebollapampa dat op 3850 meter hoogte ligt, zullen we onze trek beginnen. We klimmen uiteindelijk naar een hoogte van 4400 meter. Hier bevind zich de indrukwekkende Laguna 69 bevindt met haar prachtige kleur van het water. U heeft hier ongeveer één (01) uur de tijd om rond te lopen. U kunt wat foto´s  maken of simpelweg te genieten van het gebied en de prachtige lagune.  Daarna keren we terug  naar het begin van de Trek. Bus terug naar Huaraz en einde van deze Tour.

Duur: 4 uur klimmen, 2 uur afdalen

 

 

Inbegrepen

  • Vervoer
  • Alle excursies zoals beschreven
  • Gids

Niet inbegrepen

  • Entree Reservaat

 

Prijs: Afhankelijk van het aantal personen en eventuele bijzondere wensen. Voor meer informatie kunt u ons contacteren via het webformulier
Voor meer informatie over andere trekkings in Huaraz klik hier
.

Einde van de Laguna trek 69

Voor onze belgische site klik hier