Search
Close this search box.

Che Guevarra oude handelsroute

Che Guevarra oude handelsroute

Ché Guevarra oude Handelsroute naar Sucre ( 3 dagen / 2 nachten )

Dag 1 Ché Guevarra oude handelsroute

From Samaipata to La Higuera

 

We vertrekken vanuit Samaipata om 8 uur en rijden naar Vallegrande. In Vallegrande bezoeken we het Ché Guevara museum en het ziekenhuis. Hier zien we de wasserij waar Ché Guevara werd getoond aan de wereldpers en zijn laatste brief aan zijn kinderen op een muur geschilderd. We gaan ook naar het mausoleum waar Ché bijna 30 jaar begraven is. Lunch in Vallegrande. ‘S Middags rijden we via pittoreske Pucara naar de gemeenschap van La Higuera.

In La Higuera bezoeken we de school waar Ché Guevara in 1967 werd geexecuteerd, dat tegenwoordig een klein museum is. Op het kleine plein zijn er 2 standbeelden ter ere van hem. We zullen de nacht doorbrengen in La Higuera in Posada del Telegrafista. Er is geen elektriciteit in La Higuera, dus we zullen hier romantische dineren bij kaarslicht. Ons hostel is de enige plek in La Higuera waar we een warme douche kunnen nemen!

Dag 2 de oude handelsroute

From La Higuera to Villa Serranoche guevarra

Dit zal een prachtige dag worden door de voortdurend veranderende landschappen. Na het ontbijt rijden we naar de Rio Grande. Tijdens deze rit zien we waarschijnlijk veel papegaaien, gieren en andere vogels. We stoppen op de brug die de Rio Grande oversteekt. En misschien, met de tijd, kunnen we zwemmen in de rivier (breng badpak en een handdoek, net in geval).

Landschap

Het landschap tussen de Rio Grande en Nuevo Mundo is mooi en gevarieerd; Cactussen, zwarte aarde, rode rotsen, uitzicht op de rivier, uitzicht op de bergen, enz.

We passeren de gemeenschap van El Oro met zijn witte huizen, rode daken, zwarte aarde, groene bananenbomen, suikerriet, enz. In Nuevo Mundo kunnen we stoppen en kijken naar een vrouw die handgeweven dingen maakt.

We gaan door naar Villa Serrano waar we de grootste charango in de wereld zullen zien. Dit gitaarinstrument wordt slechts twee keer per jaar gespeeld met 10 personen tegelijk. Van maandag tot vrijdag kunnen we ook een avondschool bezoeken waar de kinderen leren om de charango te spelen. Diner en overnacht in Villa Serrano.

Dag 3 Ché Guevarra oude handelsroute

From Villa Serrano to Sucre.

Indien mogelijk maken we een afspraak met de charango-leraar om hem te bezoeken in zijn huis / werkplaats waar hij de charango maakt. Hij legt ons uit hoe hij de charango maakt, met welke materialen hij samenwerkt, enzovoort. Weer op de weg begrijpen we het landschap dat steeds verandert, hogere bergen, verschillende stijl van huizen.   In de namiddag bereiken we Sucre waar we u naar uw hostel / hotel brengen.

Ga hier naar de andere tours in Sucre

Beigische website