Chachani downhill

Chachani downhill mountain biking tour

De meest avontuurlijke fietsroute – dagtour

Er zijn heel veel sportieve dingen te doen in Arequipa en omgeving. Je kunt er sportieve rafting tours maken. Hikings door de Colca Canyon. Natuurlijk ook vele sportieve biking tours. Vandaar dat heel veel touristen naar Arequipa komen. Net als in Cuzco komen hier veel toeristen.

Chachani Downhill is voor alle mountainbike liefhebbers. Peru heeft een van de grootste netwerken van Inca-overblijfselen. Het heeft ontelbare paden die aansluiten bij de meest geweldige locaties in Cusco, Puno, Nasca, Lima, Arequipa, Paracas.  De afgelegen dorpen zijn buiten het bereik van gemotoriseerde voertuigen. Bovendien krijgt u nu de kans om de lokale Andesgemeenschappen te leren kennen met hun geweldige levensstijl. Mountainbiken is een relatief nieuwe sport in Peru. Maar hedendaags worden er snel nieuwe routes geopend. Hiervan zijn er vele uitstekend om te rijden.

Chachani downhill

Chachani downhill is speciaal voor avontuurlijke fietsers. Wij zijn een prima en ervaren touroperator. Wij hebben professionele gidsen en bieden de best beschikbare MT-fietsapparatuur aan. Ook ondersteunend door onze 4WD-voertuigen.

We hebben fietsreizen van 1 tot meer dagen.  Ze zijn ontworpen om het beste uit uw vakantie te halen. Beginnen in de hoge Andes en aflopend in de Amazone-jungle. We fietsen van hoogten van 5000m tot 400m. Fietsen op de enkelsporen, onverharde wegen, vochtige gebieden en warme klimaten. Ook kamperen of logeren we in de gezinshuizen van de lokale bevolking.

UITERSTE VOORZICHTIGHEID

Wij zijn een verantwoordelijke touroperator voor fietsreizen. Wij raden u aan om de uitrusting te gebruiken die tijdens uw fietstocht wordt aangeboden (helm, fietshandschoenen, enz.). Het meest belangrijke is om de versnellingskwaliteit en de hoogte van de fietsen voor uw lengte in te stellen voor betere prestaties tijdens de tour.

Mountainbiken Chachani Vulkaan

Chachani downhill

Chachani

biking_volcano

 

 

 

 

 

 

CHACHANI DOWNHILL BIKING TOUR – beschrijving

Om 8 uur komen we u ophalen bij het hotel.  Daarna rijden we in een 4 X 4 in ongeveer drie uur naar de sector CABRERIAS tussen de bergen MISTI en CHACHANI. We stoppen op veel plaatsen waar u foto’s van het landschap kunt nemen en de nationale reserve van SALINAS Y AGUADA BLANCA kunt bezoeken. Geweldig uitzicht op de konische vorm van de Misti.

Om 10.00 uur komen we aan bij het startpunt (5000m) aan. De antennes van Chachani.  Hier voeren we een korte veiligheids oriëntatie over de versnellingen en remmen van onze mountainbikes, de beschermende uitrusting en een route beschrijving  naar beneden.

Chachani Mountainbike Tours

EERSTE DEEL

1000 meter  op een mooie zig zag compacte weg.  Dit is steenachtig en zanderige met vele bochten over een afstand van 10 kilometer. Het is aan te raden om niet harder te gaan dan 15 km per uur.

TWEEDE DEEL

Het tweede deel heet (Dead Horse) over meer dan 4000 meter. Hier rijden we met onze fietsen 16 kilometer tot 4200 meter. De weg is hier met compacte aarde en zanderig.

 

DERDE DEEL

Dit laatste deel is het langst in de afstand met een hoogteverschil van 2000 meter. In ongeveer 2 uur dalen we van 4200 meter naar AREQUIPA.  Bovendien een verharde weg met weinig verkeer.  Een goede snelheid tussen 40 en 45 kilometer per uur op de fietsen indien mogelijk.

Rond 3 uur of 4 uur is de laatste halte bij een mooi uitzichtpunt, waar we de avontuurlijke mountainbike-tour beëindigen.  Daarna wordt u  teruggebracht naar uw hotel.

Samengevat een geweldige tour.

 

CHACHANI DOWNHILL MOUNTAIN BIKING TOUR INCLUSIEF

Privé 4 WD ondersteunend  (hele reis)
Ervaren Engels-sprekende fietsgids
BIANCHI mountainbike in prima staat met volledige schijfremmen.
Winddichte en vingerhandschoenen die ook in het koude seizoen of op hoge hoogten kan worden gedragen
Helm: Licht geventileerd en zeer comfortabel.
Veel snacks en drinkwater blijven in koeler
Reparatiesets en nieuwe onderdelen
Fles zuurstof en noodhulp kit voor alle deelnemers en onze personeel

Extra gegevens:
Maximale hoogte 5000 meter
Minimale hoogte 2440 meter
Afstand om te biken 50 km
Duur: gemiddeld 3 á 4 uur.