Chachani downhill

Chachani downhill mountain biking tour

De meest avontuurlijke fietsroute – Full Day Adventure Tour

Chachani Downhill is voor alle mountainbike liefhebbers. Peru heeft een van de grootste netwerken van Inca-overblijfselen en de ontelbare paden die aansluiten bij de meest geweldige locaties in Cusco, Puno, Nasca, Lima, Arequipa, Paracas. Omdat de afgelegen dorpen buiten het bereik zijn van gemotoriseerde voertuigen, is het nu de kans  om lokale Andesgemeenschappen te leren kennen met hun geweldige levensstijl.  Mountainbiken is een relatief nieuwe sport in Peru, maar er worden snel nieuwe routes geopend, waarvan er vele uitstekend zijn om te rijden.

Chachani downhill

Chachani downhill speciaal voor avontuurlijke fietsers. Wij zijn een prima en ervaren touroperator die professionele gidsen en de beste beschikbare MT-fietsapparatuur biedt, evenals de benodigde ondersteunende 4WD-voertuigen.

We hebben fietsreizen van 1 tot meer dagen, ontworpen om het beste uit uw vakantie te halen. Beginnen in de hoge Andes en aflopend in de Amazone-jungle, fietsen we van hoogten van 5000m tot 400m. Fietsen op de enkelsporen, onverharde wegen, vochtige gebieden, fijne en warme klimaten, kamperen of logeren in de gezinshuizen van de lokale bevolking.

UITERSTE VOORZICHTIGHEID

Als verantwoordelijke touroperator voor fietsreizen, raden wij u aan om de uitrusting te gebruiken die tijdens uw fietstocht gebruikt wordt (helm, fietshandschoenen, enz.). Het meest belangrijke is om de versnellingskwaliteit en de rijgrootte van de fietsen volgens uw Hoogte voor betere prestaties tijdens de tour.

Mountainbiken Chachani Vulkaan

Chachani downhill

Chachani

biking_volcano

 

 

 

 

 

 

CHACHANI DOWNHILL BIKING TOUR – AREQUIPA MOUNTAIN BIKE TOUR ITINERARY

Om 8 uur komen we u ophalen bij het hotel en rijden in een 4 X 4 voor ongeveer drie uur naar de sector CABRERIAS tussen de bergen MISTI en CHACHANI. We stoppen op veel plaatsen waar u foto’s van het landschap kunt nemen en de nationale reserve van SALINAS Y AGUADA BLANCA kunt bezoeken. Geweldig uitzicht op de konische vorm van de Misti.

Om 10.00 uur komen we bij AZUFRERO (5000m) aan. Hier voeren we een korte veiligheids oriëntatie over de versnellingen en remmen van onze mountainbikes, de beschermende uitrusting en een route beschrijving  naar beneden.

Chachani Mountainbike Tours

EERSTE DEEL

1000m  op een mooie zig zag compacte weg.  Dit is steenachtig en zanderige met vele bochten over een afstand van 10 kilometer. Het is aan te raden om niet harder te gaan dan 15 km per uur.

TWEEDE DEEL

Het tweede deel heet CABALLO MUERTO (Dead Horse) over meer dan 4000m. Hier rijden we onze fietsen 16 kilometer tot 4200m. De weg is hier met compacte aarden en zanderig.

Fietsreis Van Chachani Vulkaan

DERDE DEEL

Dit laatste deel is het langst in de afstand met een hoogteverschil van 2000m. In ongeveer 2 uur dalen we van 4200m naar AREQUIPA.  Na een verharde weg met weinig verkeer.  Een goede snelheid tussen 40 en 45 KPH op de fietsen.

Rond 3 uur of 4 uur is de laatste halte bij Mirador de Carmen Alto, waar we de avontuurlijke mountainbike-tour beëindigen. U wordt dan teruggebracht naar uw hotel.

Chachani Bike Tour

CHACHANI DOWNHILL MOUNTAIN BIKING TOUR INCLUSIEF

Privé 4WD ondersteunend voertuig (hele reis)
Ervaren Engels-Sprekende MT fietsgids
GT – TREK – BIANCHI MT fietsen in onderhoud (volledige schijfremmen)
Winddichte en volledige vingerhandschoen die ook in het koude seizoen of op hoge hoogten kan worden gedragen
Helm; Licht geventileerd en comfortabel voor je hoofd
Veel snacks en drinkwater blijven in koeler
Reparatiesets en nieuwe onderdelen
Fles zuurstof en noodhulp kit voor alle deelnemers en onze cam personeel