Titicaca meer
Titicaca meer

~~~~Titicaca 2 dagen~~~

 

( uros amantani & taquile )

 

Beschrijving

Dag 1:

 

U wordt rond 8.00 uur bij uw hotel opgehaald en vervolgens naar het haventje gebracht waar we de boot nemen naar de drijvende eilanden van de Uros (rieteilanden). Hier kunt u rustig rondlopen, foto’s maken van en met de eilandbewoners, souvenirs kopen en een boottochtje maken op een typisch van riet gemaakt vlot.

 

Vervolgens vetrekken we in boot naar het eiland Amantani, een eiland gelegen op 2 en een half uur. Hier worden we verwelkomd door de eilandbewoners en uitgenodigd in één van de huizen van de lokale bevolking waar we een lunch zullen nuttigen. In de namiddag bent u vrij om rond te lopen over het eiland. In de avond wordt u weer uitgenodigd om deel te nemen aan het avondeten bij de lokale bevolking en u zult hier ook de nacht doorbrengen. De huizen zijn erg primitief en er is verder geen elektriciteit, noch warm stromend water, toilet of douche. Maar voor de ietwat avontuurlijk ingestelde toerist zal het een onvergetelijke ervaring zijn om één dag te mogen verbrengen samen met een typische familie op dit prachtige eiland en te ervaren hoe deze mensen op 4000 meter hoogte leven.

 

 

Het eiland Amantani heeft 3.600 inwoners en ligt op een afstand van 36 km van de haven van Puno (drie uur per boot). De bevolking van het eiland is samengesteld uit acht gemeenschappen, die zich bezighouden met landbouw. Naast het verbouwen van mais en quinoa, houden ze zich ook bezig met ambachten die hun kleuren representeren.

Het eiland heeft twee prachtige uitkijkpunten, met een uitzonderlijk uitzicht over het betoverende meer Titicaca.

 

 

 

 

Dag 2:

 

De volgende dag vertrekken we per boot om 8:00 naar Taquile, een ander eiland gelegen op 1 uur. Hier verrichten we een mooie wandeling over de prachtige paden met uitzicht over het helderblauwe water van het Titicacameer en besneeuwde toppen van het Boliviaanse Hooggebergte aan de horizon. Op het centrale plein hebben de bewoners hun waren uitgestald, bekend vanwege de hoge kwaliteit.

 

In tegenstelling tot de drijvende eilanden van Uro's is Taquile een echt, vast, eiland. De ongeveerd 1200 bewoners spreken Quechua en trouwen bijna uitsluitend met elkaar. Er zijn geen wegen op Taquile en ook geen auto's, en en merkwaardig genoeg ook geen honden. Er zijn ook geen hotels op het eiland. Toeristen die op het eiland willen overnachten worden ondergebracht in particuliere huizen bij families. De vaste bewoners van het eiland staan bekend om hun gastvrijheid. Wees erop voorbereid dat de accommodatie primitief is. Veel gasten die een nachtje overblijven hebben behalve hun eigen slaapzak, warme kleren en een zaklantaarn, ook eten bij zich om te delen met de familie waar ze worden ondergebracht

 

 

 

 

Om 13:00 vetrekken we weer per boot naar Puno waar we om 16:00 aankomen.

Practische informatie

Vertrek: alle dagen

Transport: per Bus/Boot/Te voet

Duur: 2 dagen

Meenemen

Comfortabele kleding

Hoed of pet tegen de felle zon ( 4000 m)

Video of foto camera

Zonnebrandcreme

Slaapzak ( er zijn dekens aanwezig)

Inbegrepen

Ophalen vanuit het hotel

tweetalige gids

Toegang

Transport

Lunch, avondeten, ontbijt in Amantani

3 Schone dekens (echter eigen slaapzak is aan te raden)

Niet inbegrepen

Lunch in Taquille

Fooi

 

Prijs: Afhankelijk van het aantal personen en eventuele bijzondere wensen. Voor meer informatie kunt u ons contacteren via ons webformulier

Uitzicht op Titicaca meer

RondreizenPeru émail: rondreizenperu@rondreizenperu.eu

skype: olimpiatoursperu