Titicaca meer

~~~~Sillustani 1 dag ~~~

 

 

 

De archeologische plaats Sillustani ligt op 34 km van Puno (35 minuten rijden) en op een hoogte van 3,840 m. boven zeeniveau. Tijdens dit bezoek staat de bezoekers een overweldigend Hoogtelandschap en indrukwekkende architectuur uit de pre-Inca periode te wachten. De plaats is strategisch op een plateau aan het schiereiland gelegen, welke door een mooie lagune wordt omringd, genaamd de lagune Umayo.

Sillustani is een begraafplaats, gebouwd in de XIII eeuw door een lokale beschaving, die het gebied beheerste vóór de overheersing van de Inka’s. De bouwers van deze zogenaamde “begrafenistorens” worden de Kolla (spreek uit ‘ Koya’) genoemd. De hoogste en meest indrukwekkende torens werden gebouwd voor priesters en opperhoofden. De positionering van begraafplaatsen was voor vroegere culturen een uiterst belangrijke zaak. Vandaar dat vaak strategische of buitengewoon mooie plekjes werden uitgekozen om na de dood te ‘rusten’. De begraafplaatsen werden gezien als Heilige Plaatsen.

Al lopende over het schiereiland kan men tot op heden nog de energie en mystiek ervaren en voelen die uitgaat van deze plaats. Veel toeristen die de plaats bezoeken kunnen het niet nalaten hun bewondering uit te spreken over de immense schoonheid van het gebied, gekenmerkt door Hoogvlakten omgeven door lagunes, meren en de besneeuwde toppen van de Andes en vetrekken dan ook vaak weer met positieve energie en een merkwaardig gevoel van Rust in hun Hart.

Tijden en Route

•14:00: Ophalen bij uw Hotel in Puno

•14:30: Vertrek Bus

•15:30: Aankomst in Sillustani

•17:00: Met de bus terug naar Puno

•17:45: U wordt afgezet bij het hotel

 

 

 

 

Practische informatie

Vertrek: alle dagen

Transport: per Bus/Te voet

Duur: Namiddag (halve dag)

Meenemen

Hoed of pet tegen de felle zon ( 4000 m)

Video of foto camera

Zonnebrandcreme

Comfortabele kleding

Inbegrepen

Ophalen vanuit het hotel

tweetalige gids

Toegang

Transport

 

 

Niet inbegrepen

Lunch

Fooi

 

Prijs: Afhankelijk van het aantal personen en eventuele bijzondere wensen.

Voor meer informatie kunt u ons contacteren via ons webformulier.

Sillustani

RondreizenPeru émail: rondreizenperu@rondreizenperu.eu

skype: olimpiatoursperu