Rondreizen Peru

Voor uw individuele rondreis Peru en Bolivia

Zandduinen ICA
Huaccachina

RondreizenPeru émail: rondreizenperu@rondreizenperu.eu

skype: olimpiatoursperu

~~~~ Paracas - Ica - Nazca 2 dagen ~~~~

 

 

Na ongeveer drie uur gereden te hebben langs de kust vanuit Lima, komt u bij het kleine vissersdorp Pisco aan. Vanuit Pisco is het mogelijk in een half uur met de boot naar de Ballestas eilanden in het National Reserve of the Paracas Peninsula te gaan.. En vergeet niet het beroemde Pisco Sour te drinken.

 

In deze tweedaagse toer gaan we heel mooie en aparte bezienswaardigheden zien tussen Lima en Arequipa. We bezoeken onder andere het Paracas Reservaat en de Ballestas Eilanden, in deze prachtige omgeving leven grote zeehonden kolonies en verscheidene soorten vogels. De oase Huacachina in Ica waar u ook zult overnachten en daarnaast natuurlijk niet te vergeten een rondvlucht over de beroemde Nazcalijnen.

In Nazca kun je getuigen worden van het mysterie van de Nazca lijnen: grote geometrische figuren, gemaakt in de woestijn en goed zichtbaar vanuit de lucht. Sommige tekeningen stellen dieren als de aap of de condor voor, andere zijn driehoeken of vierkanten die kilometers lang door de woestijn lopen. Er zijn verschillende onderzoeken naar de lijnen gedaan, maar het is nog steeds niet duidelijk wie ze heeft gemaakt en waarom. Ook vanaf de uitkijktorens zijn de lijnen zichtbaar.

 

Het vervoer tot aan Arequipa is op basis van VIP stoelen met Oltursa of Cruz del Sur en vervoer in auto tussen Paracas en Ica om zo de tijd optimaal te benutten en op de meest comfortabele wijze te reizen. Het betreft een individuele georganiseerde reis waarbij u dus een bepaalde mate van vrijheid heeft om overige zaken zelf te ondernemen. De Tour in het Paracas Reservaat is een privetour, onze gids en chauffeur staat ter uw beschikking.

 

Dag 1: Paracas Reservaat / Islas Ballestas – Overnachting Ica (Huacachina)

 

U wordt bij uw hotel om 03:00 uur opgehaald en we vertrekken in bus (Cruz Del Sur - VIP stoelen) om 03:45 uur naar Paracas waar we om 07:30 uur aankomen. In het haventje vertrekken we vervoglens tussen 08:00 - 08:20 uur in een boot naar de Ballestas eilanden in het Paracas Reservaat. Tijdens de tocht heb je een schitterend zicht op de veelzijdigheid van de flora en fauna op de eilanden en u kunt hier al het moois vast leggen op foto. De excursieboten komen dichtbij de eilanden, zodat je de dieren goed kunt bekijken. Onderweg zie je "El Candelabro" van het schiereiland Paracas; een gigantische rotstekening van een kandelaar die alleen vanaf zee te zien is. Wie deze tekening gemaakt heeft en met welk doel is onbekend. Daarna verkennen we het Paracas Reservaat in auto / te voet met een privegids en in privévervoer en bezoeken we het museum van het reservaat. In overleg met u zullen we lunchen in Lagunillas - een baaitje in het Paracas Reservaat of in de haven van het dorpje Paracas van waar u ook vertrokken bent.

 

 

Na de lunch (niet inbegrepen) gaan we in taxi naar Ica waar u naar uw hotel wordt gebracht. Hier heeft u even de tijd op adem te komen, zich te verfrissen en in de namiddag kunt u indien gewenst met een buggie de zandduinen in en sandboarden (niet inbegrepen, actuele kosten 40 soles / 10 EUR)

 

Dit is overigens ook de volgende dag in de morgen mogelijk.

 

 

Verder bestaat er de mogelijkheid nog even te zewemmen in het zwembad bij het Hotel.

 

Overnachting hotel Hosteria Suiza ***

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 2: Huacachina – Rondvlucht Nazca - Nachtbus naar Arequipa

 

Indien we erg laat aankomen in Ica of als u erg moe bent dan kunt u de rit met de buggies vandaag maken, in de morgen. Na de tour in de zandduinen heeft u nog even de tijd om zich te op te frissen en vervolgens wordt u om 11:30 opgehaald en naar het busstation in Ica gebracht waar jullie om 12:15 ´s middags vertrekken met de bus van Oltursa naar Nazca.

 

 

In Nazca worden jullie opgehaald door een privegids en maken jullie een rondvlucht over de beroemde Nazcalijnen. Na de rondvlucht zijn jullie vrij en hebben jullie tot 21:00 uur de tijd om de namiddag / avond zelf in te kleden. Om 22:00 vertrekt u per bus (Oltursa VIP) naar Arequipa waar u de volgende dag om 07:00 aankomt.

 

 

 

 

 

Dag 3: Aankomst in Arequipa

 

Einde Services - Of te combineren met een van onze andere Tours in Arequipa of de Colca Cañon: Zie: HIER

 

Inbegrepen

Vervoer VIP bus en Auto

Alle excursies zoals beschreven

Gids

Alle Toegangen en Entrees

 

niet inbegrepen

Lunch en avondeten

Buggies zandduinen

Prijs: Afhankelijk van het aantal personen en eventuele bijzondere wensen. Voor meer informatie kunt u ons contacteren via het webformulier.

 

Buggy ride