Sacsayhuaman

~~~~Misti biking~~~~

Beschrijving

 

We vertrekken om 8 uur ’s morgens of om 1 uur s’ middags met alle mountainbikes en uitrusting in onze SUV (4x4). Vanuit Arequipa rijden we naar 3200 meter hoogte met een schitterend uitzicht over de vallei en haar pre-Inca Terrassen t.b.v. landbouw. Hier krijgt u een uitleg over de flora en fauna van dit gebied, een veiligheidsinstructie met betrekking tot de versnellingen en remmen van onze fietsen, de beschermende kleding en een beschrijving van de route en de punten van technische ondersteuning. We beginnen vervolgens met onze tour over modderpaadjes en landwegen langs en door stroompjes en riviertjes en zien het leven van de lokale bevolking en haar dagelijkse activiteiten. Langs de route stoppen we voor het maken van foto’s van de Misti en haar typische conische vorm. Dit deel van de rondleiding duurt een anderhalf uur en er worden landwegen, modderpaden en landelijke asfaltwegen genomen. Her hoogteverschil (downhill) is 700 meter.

 

 

Vervolgens rijden we met de 4x4 naar 3400 meter hoogte – het hoogste punt van onze tour van waaruit we downhill zullen rijden over smalle paden en landwegen tot aan (de voorsteden van) Arequipa indien het verkeer dit toestaat. In totaal zal een hoogteverschil worden genomen van duizend meter waarbij zowel de beginnende als de meer ervaren biker aan zijn/haar trekken zal komen.

 

 

 

Indien u een alternatieve route wilt fietsen (Cotahuasi, Chachani, Colca Canyon en/of meerdere dagen), dan verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen met ons via het webformulier.

Practische informatie

Vertrek: alle dagen

Transport: per 4x4 - mountainbike

Duur: halve dag

Meenemen

Comfortabele kleding

Hoed of pet tegen de zon en regen

Video of foto camera

Zonnebrandcreme

Inbegrepen

Vervoer

Tweetalige gids

Mountainbike (schijfremmen)

Helm

Handschoenen

Drinkwater en snacks

Zuurstofflessen en EHBO uitrusting

Body beschermers (indien gewenst)

reparatie kit

Niet inbegrepen:

zonnebril / fietsbril

fietsschoenen

 

Prijs: Afhankelijk van het aantal personen en eventuele bijzondere wensen. Voor meer informatie kunt u ons contacteren via ons webformulier.

RondreizenPeru émail: rondreizenperu@rondreizenperu.eu

skype: olimpiatoursperu