Rondreizen Peru

Voor uw individuele rondreis Peru en Bolivia

Sacsayhuaman

~~~~ Machu Picchu dagtour ~~~

 

 

 

 

 

 

 

Machu Pichu - een van de nieuwe Zeven Wereledwonderen - behoeft haast geen introductie aangezien elke cultuurminnende toerist wel ooit van Machu Pichu gehoord heeft, erover gelezen heeft, en/of foto's, documentaire's gezien zal hebben. Desalnietemin zal de unieke ervaring om Machu Pichu in haar volledige glorie met eigen ogen te aanschouwen een indrukwekkende herinnering bij u achterlaten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het aantal toeristen en terugkerende toeristen naar Peru, elk jaar stijgt.

 

Machu Picchu is het absolute hoogtepunte tijdens uw reis door Peru. Het is een verborgen oude Inca stad middenin het Andesgebergte. Wandel de beroemde Inca Trail en sta versteld van dit magische wereldwonder bij zonsopkomst.

 

Wij raden u aan Machu Pichu te bezoeken via onze 2-daagse Tour dan wel te combineren via onze Tour naar de Heilige Vallei. Hierbij overnacht u op dag 1 in Aguas Calientes (tegenwoordig ook wel Pueblo Machu Pichu genoemd) wat u de mogelijkheid geeft dit indrukwekkende Inca bolwerk in de vroege optrekkende mist als een van de eerste toeristen die dag te aanschouwen voordat de grote massa vanuit Cusco komt ''aanrollen'' per trein. Op deze wijze is het nog steeds mogelijk de Mystiek en Energie te ervaren die uitgaat van deze magische plek, door de Inca's genoemd: ''De Navel van de Wereld".

Mocht uw tijd in Cusco - Peru beperkt zijn dan is de 1 daagse tocht zeker niet te misachten: Tijdens de 1-daagse Tour naar Machu Pichu vertrekken we s'morgens om 6:30 vanuit Cusco naar Aguas Calientes waar we na ongeveer drie uurtjes reizen aankomen. Vervolgens is er een rondleiding van ongeveer twee en een half uur waarna u nog anderhalf uur zelf kunt rondlopen. De trein terug naar Cusco vertrekt weer om 16:30.

 

 

Tijden en route

06:30 Trein vanuit Cusco naar Aguas Calientes

10:30 Aankomst in Aguas Calientes (Pueblo Machu Pichu)

10:45 Bus van Aguas Calientes naar Machu Picchu

11:00 Aankomst bij de ruïnes, rondleiding

16:00 Trein vertrekt richting Cusco

20:00 Aankomst in Cusco

 

 

Practische informatie

Vertrek: Dagelijks

Transport: Tourbus en trein

Meenemen

Lichte kleren en degelijke wandelschoenen

Hoed of pet tegen zon en regen

Video of foto camera

Snacks (eten in MP is erg duur)

Regenkleding

Warme kleding voor de avond / nacht

 

 

 

 

 

 

Bijzonderheden :

Voor meer informatie omtrent de 2 daagse Tour in combinatie met de Heilige Vallei kunt u hier terecht. Verder is het mogelijk de reistijd op de terugweg aanzienlijk te verkorten door in Ollantaytambo uit de trein te stappen en aldaar een bus of taxi te nemen. Dit scheelt haast anderhalf tot twee uur in reistijd.

 

Inbegrepen niet inbegrepen

Ophalen vanuit het hotel Ontbijt, lunch en snacks

Treinticket en busticket

Entree tot Machu Pichu

Tweetalige gids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijs: Afhankelijk van het aantal personen en eventuele bijzondere wensen (1-daagse tour, 2-daagse tour, taxi vanuit Ollantaytambo etc.) Voor meer informatie kunt u ons contacteren via ons webformulier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trein naar Cuzco

Aguas Calientes

RondreizenPeru émail: rondreizenperu@rondreizenperu.eu

skype: olimpiatoursperu