Rondreizen Peru

Voor uw individuele rondreis Peru en Bolivia

Sacsayhuaman
Inca pad

~~~~ Lares Trail 4 dagen ~~~

 

 

 

 

 

Beschrijving

 

 

De Lares Trail biedt een prima alternatief voor de Inca Trail indien de klassieke Inca Trail volgeboekt is of in onderhoud is gedurende de maand februari. Het is gelijkwaardig in hoogte, duur en moeilijkheidsgraad en enidigt op de laatste dag met een bezoek aan Machu Pichu.

Dag 1:

U wordt vroeg in de ochtend opgehaald bij wu hotel en vertrekken vanuit Cusco in de bus naar Lares via de route Calca. Hier bestaat voor u de mogelijkheid een duik te nemen in de Thermale baden van Lares. Hierna beginnen we met een 20-minuten durende wandeling naar Trapiche waar we ook zullen lunchen (alle maaltijden zijn inclusief). Na de lunch zullen we omhoog klimmen tot het op 3780 meter hoogte gelegen Cuncani. Tijdens de klim komen we verschillende plantensoorten tegen typisch voor het gebied en zien we de lokale bevolking in haar typische klederdracht al werkende op het land. Vervolgens lopen we verder tot aan de lagune van Queullacocha waar we de eerste dag de nacht zullen doorbrengen. Deze kampeerplaats ligt vlak naast de lagune op 4150 meter hoogte. Bij aankomst hebben de dragers die met u meegaan de tenten reeds opgezet en uw avondeten wordt spoedig geserveerd. Na het avondeten heeft u een overnachting in een ruime tweepersoonstent.

 

Dag 2:

Na het ontbijt beginnen we met de wandeling van vandaag en we klimmen naar een hoogte van maar liefst 4400 meter naar de plaats Abra Willkiccasa. Vanaf dit punt heeft u een adembenemend uitzicht op de toppen van de Colquecruz en de Pitusiray. Nadat we hier hebben gelunchd zullen we verder lopen naar Puna en aanschouwen we de wonderschone flora en fauna van het gebied. We zullen verschillende watervogels en eendensoorten tegenkomen in de meren en uiteindelijk bereiken we de Pachacuti pas welke gelegen is op 4500 (het hoogste punt van onze trek). Vanaf deze pas zien we de Pitusiray en de Chincon liggen terwijl we geleidelijk afdalen naar 3800 meter hoogte - waar we de tweede nacht zullen doorbrengen bij de lagune van Soroy Cocha. De afdaling gaat gedeeltelijk over een oud inca pad met haar typische treden. Ook hier zullen we weer opgewacht worden door de dragers en de kok die al bezig is met uw welverdiende avondeten van vandaag.

 

 

 

Dag 3:

Na het ontbijt vroeg in de morgen zullen we verder lopen tot aan het plaatsje Huaran waar we zullen gaan lunchen. Weer terug in de Heilige Vallei zullen we vervolgens met de bus tot aan Ollantaytambo rijden waar we een bezoek zullen brengen aan deze indrukwekkende laatste vestingsplaats van de Inca´s. Vervolgens nemen we de trein tot aan Aguas Calientes wat gelegen is aan de voet van Machu Pichu. Hier brengen we de nacht door om de volgende dag als een van de eersten Machu Pichu te bezoeken (U heeft de keuze om in bus naar boven te gaan of indien gewenst naar boven te lopen gedurende een klim over Inca Paden en treden (ongeveer 1 tot anderhalf uur).

 

Dag 4:

Op de vierde dag bezoeken we Machu Pichu te voet of per bus (extra 12 EUR enkeltje)). Hier heeft u een rondleiding van twee uur en vervolgens heeft u de rest van de dag vrij om zelf rond te lopen of wellicht in de namiddag nog even de thermale baden van Aguas Calientes te bezoeken (optioneel) voordat u weer terug gaat in trein en bus naar Cusco.

Tijden en route

Vertrek: Vaste vertrekdagen - gelieve ons te contacteren voor meer informatie

 

 

 

 

Practische informatie

Transport: per Bus

Duur: 4 dagen / 3 nachten Trektocht

Meenemen

Lichte kleren en degelijke wandelschoenen

Hoed of pet tegen zon en regen

Video of foto camera

Regenkleding

Zaklantaarn

Waterzuiveringstabletten / druppels

Slaapzak

Kleine rugzak voor persoonlijke spullen

Plastic zakken om de kleding te beschermen tegen de regen

 

 

 

Inbegrepen

Ophalen vanuit het hotel

Vervoer

Muilezeltjes, gids, dragers en kok

Campinguitrusting

EHBO-kit

Ontbijt, Lunch en Avondeten 4 dagen

Alle entrees, Trek, Machu Pichu

Trein en overnachting Aguas Calientes

 

 

niet inbegrepen

Slaapzak (USD 3 extra per dag)

Avondeten vierde dag

Busticket van Machu Pichu - Aguas Calientes retour

Geen bijkomende / verborgen kosten

 

 

Prijs: Afhankelijk van het aantal personen en eventuele bijzondere wensen. Voor meer informatie kunt u ons contacteren via ons webformulier.

campeerplaats

RondreizenPeru émail: rondreizenperu@rondreizenperu.eu

skype: olimpiatoursperu