Rondreizen Peru

Voor uw individuele rondreis Peru en Bolivia

Sacsayhuaman

~~~~De Inca Trail 4 dagen ~~~

 

 

 

 

 

 

Machu Pichu: Eén van de Zeven Nieuwe Wereldwonderen

 

De Inca Trail die elk jaar wordt gelopen door duizenden toeristen is slechts een klein gedeelte van de in totaal 14 duizend kilometer aan wegen aangelegd door de Inca´s in Zuid-Amerika en waarschijnlijk één van de meest indrukwekkende tot nu toe.

 

Elk jaar komen er ongeveer 25 duizend toeristen uit de hele wereld die deze route van 43 kilometer willen lopen leidende naar het Inca bolwerk Machu Pichu majestueus gelegen in de optrekkende mist van het overgangsgebied tussen Andes en Regenwoud.

 

De tocht begint in de nederzetting Vilcanota, ook wel bekend als kilometer 82 van de spoorlijn tussen Cusco en Aguas Calientes, en duurt in de regel 4 dagen. Tijdens de 43 kilometer die afgelegd zullen worden, ziet u verschillende ecosystemen en klimaten met haar bijbehorende verscheidenheid aan flora en fauna. Er zullen twee hoge passen overgestoken worden (de hoogste liggende op 4200 boven zeeniveau). Uiteindelijk wordt deze onvergetelijke tocht afgesloten met een adembenemend uitzicht op Machu Pichu, vroeg in de morgen bij opkomende zon, vanaf de zogenaamde Zonnepoort.

 

Tijdens de vierdaagse tocht komen we verschillende in graniet opgetrokken Inca bolwerken en nederzettingen tegen zoals Wiñay Wayna and Phuyupatamarca gelegen in een prachtig natuurlijk landschap. Ook zullen zien we honderden verschillende soorten orchideeën, kleurrijke vogels, en sprookjesachtige landschappen tegenkomen. Kortom, een mooie ervaring die elke cultuur en natuurminnende en sportief en avontuurlijk aangelegde toerist niet mag missen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programma 4 daagse tocht Machu Pichu :

 

 

 

 

Dag 1 (12km):

Jullie worden opgehaald bij jullie hotel (4-5 uur in de morgen) waarna we in bus vertrekken richting de schilderachtige dorpjes zoals Chinchero, Urubamba en Ollantaytambo, om na een korte treinreis op kilometer 82 te beginnen met onze tocht. We beginnen de tocht bij rivier Vilcanota en volgen de route steil omhoog klimmend vanaf de rivier. Na door een klein dorpje te zijn gelopen zien we de ruines ( Huillca Raccay ) hoog boven de mond van de rivier Cusichaca uittorenend („gelukkige brug“) liggen. Daarna hebben we een eenvoudige afdaling naar de rivier Cusichaca.

 

De volgende 7 km volgen we de weg aan de linkeroever van de rivier tot het dorp van Wayllabamba gelegen op 3000 meter hoogte. De naam in Quechua betekent „grasrijke vlakte“. De meeste reisgroepen brengen hier de eerste nacht door.

 

Dag 2 (11km):

We klimmen nu omhoog vanuit Wayllabamba, ongeveer 3 uur door het alleen maar steiler wordende bos en een steeds meer indrukwekkend terrein aankomt bij een bosrand en weide die als Llulluchapampa (3,680m) bekend staat. Het is hierna nog eens een anderhalf uur klimmen tot aan de hoogste pas van de tocht (Huarmihuañusca oftewel 'De Pas van de Overledene) op 4,200 meter hoogte. Gedurende dit deel van de tocht worden de wandelaars blootgesteld aan het kenmerkende Andesklimaat met haar eerst felle zon en later dichter bij de pas een zeer koude wind. Als we aangekomen zijn op de top kunnen we de voltooiing van het moeilijkste gedeelte van deze vierdaagse tocht vieren. De afdaling is vervolgens steil maar niet moeilijk. Na de tocht over de linkerkant van de vallei te hebben vervolgd komen we aan bij het kampeerterrein van de 2de nacht genaamd Pacamayo (3,600m). Er zijn hier toiletfaciliteiten.

 

Dag 3 (16km):

We lopen nu vanuit Pacamayo, duur ongeveer een uur tot aan de ruïnes van Runkuracay. Deze kleine cirkelvormige ruïnes nemen een strategische positie in over de vallei die uitziet over Pacamayo. Een korte klim van ongeveer drie kwartier zal u vervolgens naar de top van de tweede pas brengen: Runkuracay (4,000m). De afdaling vanaf deze pas is steil lopende over grote Incatreden en zal voorzichtig en met grote zorg genomen moeten worden. Het volgende gedeelte van de tocht , omhoog tot aan de 3de pas, is heel mooi aangezien de weg gekenmerkt wordt door hoge in steen uitgehouwen treden lopend langs indrukwekkend diepe afgronden. Na ongeveer 1 uur lopen vanuit Runkuracay zullen we in Sayacmarca arriveren.. De naam Sayacmarca betekent „Ontoegankelijke Stad“ en beschrijft de positie van deze ruïnes in volkomenheid aangezien deze aan drie kanten door onneembaar steile klippen wordt beschermd. Tot op heden is er geen duidelijkheid over het nauwkeurige doel van deze ruïnes.

 

Vervolgens zullen we een stukje moeten teruglopen om ons Incapad te vervolgen in Conchamarca, een kleine Inca nederzetting die in de schaduw van Sayacmarca is ligt. . Dit was waarschijnlijk een ´tambo´ - rustplaats - voor vermoeide reizigers op hun route naar Machu Picchu.

 

Vanaf dit punt daalt het pad af door een prachtig woud vol orchideeën, hangende mossen, boomvarens en bloemen om vervolgens te lopen door een indrukwekkende Tunnel uitgehakt door de Inca’s in de rotsen.

 

Daarna brengt het pad ons tot aan de 3de pas (3,700m). Het uitzicht vanaf deze pas is schitterend en geeft zicht op met sneeuw bedekte pieken zoals de Salkantay (6,271m) en Veronica (5,750m). Een paar minuten na deze pas komen we aan in Phuyupatamarca, de meest indrukwekkende ruïnes tot nu toe. De naam betekent „Stad in de Wolken“. De toegang tot de ruïnes is via een steile doorgang van treden komende langs zes „Incabaden“ die waarschijnlijk voor de rituele verering van water werden gebruikt.

 

We verlaten nu de plaats via een indrukwekkende Incatrap vanuit de westkant van de ruïnes die zeker uit duizend treden bestaat. Aan het einde van de dag zult u deze afdaling zeker in uw knieën voelen. Na ongeveer een uurtje lopen zien we al het dak van het Trekkers Hostel liggen waar we de laatste nacht zullen doorbrengen ( kamperen ) . Omdat het Hotel constant vol is zal ook hier in tentjes gekampeerd worden. In het restaurant van het Hotel kan er een maaltijd genuttigd worden, en zelfs een koel biertje of wijntje gedronken worden. Verder kan er hier gebruik gemaakt worden van de douches en toiletten.

 

Vanaf het hotel is het nog mogelijk om via een korte wandeling de ruïnes van Wiñay Wayna te bezoeken. De naam in Quechua betekent “voor altijd jong“ en wordt genoemd naar een verscheidenheid aan roze orchideeën die hier groeit. De ruïnes bestaan uit prachtige landbouwterrassen gesitueerd in een prachtige omgeving. Er zijn ook vele gebouwen en een opeenvolging van 10 baden die aangeven dat de plaats waarschijnlijk een godsdienstig centrum ter verering van water was. Rituele reiniging zou hier op het laatste traject voor Machu Picchu plaatsgevonden kunnen hebben.

 

 

 

Dag 4 (6km):

De tocht van het Hostel tot aan Machu Picchu is zeer duidelijk aangegeven en loopt men in ongeveer anderhalf uur. De meeste mensen proberen om 4.30 s´morgen op te staan zodat zij Wiñay Wayna voor 5.30 kunnen verlaten om Machu Picchu vóór zonsopgang te bereiken en de Zonsopgang door de zogenaamde Zonnepoort te kunnen meemaken. Het begint licht te worden om ongeveer zes uur en de eerste stralen van de zon verlichten Machu Picchu door de Zonnepoort om ongeveer zeven uur. De laatste klim van de tocht bestaat uit een vijftigtal haast verticale treden voordat men bij de Zonnepoort aankomt waar u het spectaculaire uitzicht op Machu Picchu in geheel haar glorie beneden omringd door een idyllisch landschap, ziet liggen.

 

 

 

 

 

 

 

Inbegrepen

 

Ophalen vanuit het hotel

Vervoer naar km. 82

Toegang tot de Inca Trail en Machu Pichu

Volledige Kampeeruitrusting

Dragers voor 4 dagen

Geserveerde maaltijden (ontbijt, lunch, dinner)

Engelse officiele gids

EHBO Uitrusting

Treinticket Aguas Calientes - Cusco

Vervoer treinstation Cusco naar het Hotel

CD met foto's / video Tocht

Niet inbegrepen

 

Lunch en dinner in Machu Pichu

Eventueel busticket Machu Pichu naar Aguas Calientes

Overige wensen zoals een prive-tour (max. 2 personen), een extra dag/nacht in Aguas Calientes, en/of andere specifieke wensen kunnen wij in overleg tegen meerprijs voor u regelen.

 

Voor meer informatie omtrent onze 2-daagse Inca Trail gelieve met ons contact op te nemen.

Prijs: Afhankelijk van seizoen, aantal personen en eventuele bijzondere wensen. Voor meer informatie kunt u ons contacteren via ons webformulier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lama
Drager

Runcurakay

RondreizenPeru émail: rondreizenperu@rondreizenperu.eu

skype: olimpiatoursperu

Uitrusten tijden de Inca Trail