Alpaca

~~~~ Colca Canyon 3 dagen~~~~

 

 

 

 

 

Beschrijving

 

 

Dag 1:

Na het ontbijt vertrekken we om 8.30 naar Chivay. Onze eerste stop is het op 3900 meter hoogte gelegen reservaat genaamd Salinas y Aguada Blanca ook wel bekend als Pampa Cañahuas. Vervolgens nemen we de route naar de Colca Canyon. De tweede stop is in een restaurant genaamd Chinitos gelegen op 4000 meter hoogte. Hier kunnen we gebruik maken van de toiletten en coca thee drinken. Verder kunt u de Misti en Picchu Picchu Chachani van de achterkant zien en de rotsformaties in de vorm van bomen aanschouwen. Vervolgens rijden we verder naar de hoogvlakte Toccra. Hier zien we lagunes en stroompjes gevoed door ondergronds opborrelend water. Verder zien we lama's, alpaca's en typische vogels uit de Andes. De vierde halte is een uitzichttoren genaamd Pata Pampa. Het is op 4900 meter hoogte gelegen en is het hoogste punt van de hele reis waar we 8 vulkanen zien gesitueerd in als het ware een cirkel van vuur. Vanaf hier dalen we af naar Chivay, de belangrijkste stad van de Colca Canyon. Chivay ligt op 3650 meter hoogte. Aankomende in Chivay nuttigen we een lunch waarna de gids u naar uw hotel brengt. In de namiddag zal uw gids u naar de warmwaterbaden brengen genaamd La Calera. Na de warmwaterbronnen keren we terug naar het hotel en wonen we in de avond een folkloristische show bij indien hierin interesse bestaat.

 

 

Dag 2:

Na ons ontbijt te hebben genuttigd beginnen we vervolgens met een wandeling van anderhalf uur die ons de mogelijkheid geeft op een rustgevende manier te genieten van het prachtige uitzicht op de Colca Canyon met zijn terrassen voor landbouw. Vervolgens komen we aan bij Cruz del Condor waar we de vlucht van de Condor kunnen waarnemen. Nadat we hebben genoten van de Colca Canyon en de vlucht van de Condor nemen we de zelfde weg terug naar Chivay. Op de terugweg zullen we enkele stops maken in verschillende dorpjes en interessante plaatsen. De eerste halte is het dorpje Pinchollo. De tweede halte op de uitkijk Huayra Punko, waar we een prachtig uitzicht genieten over de Colca Canyon. De derde halte is de uitkijkpost Antahuilque waar u de terrassen in vorm van een amfitheater en haar vijvers in de mysterieuze Colca Canyon kunt zien. De vierde stop zal een bezoek zijn aan de stad Maca. De optionele vijfde halte is het dorpje Yanque met de mooiste kerk in de Colca Canyon. Daarna keren we rond het middaguur terug naar het hotel in Chivay waar u de rest van de dag naar eigen wensen kunt inkleden.

 

 

Dag 3:

Na een lunch te hebben genuttigd vertrekken we rond het middaguur weer richting Arequipa waar we u rond een uur of 5 afzetten bij uw hotel.

 

 

 

Practische informatie

Vertrek: alle dagen

Transport: per Bus - te voet

Duur: 3 dagen / 2 nachten

Meenemen

comfortabele kleding

hoed of pet tegen de zon en regen

Video of foto camera

Zonnebrandcreme

Inbegrepen

Vervoer

Tweetalige gids

Toegang tot de Colca Canyon

Ontbijt en hotelovernachtingen

Folkloristische show

niet inbegrepen

Thermale baden La Calera

 

Prijs: Afhankelijk van het aantal personen en eventuele bijzondere wensen. Voor meer informatie kunt u ons contacteren via ons webformulier.

Condor

RondreizenPeru émail: rondreizenperu@rondreizenperu.eu

skype: olimpiatoursperu