Rondreizen Peru

Voor uw individuele rondreis Peru en Bolivia

Heilige Vallei

Colca trekking 3 dagen

 

 

Beschrijving

 

Dag 1:

In busje vetrekken we om 3 uur in de morgen richting Cabanaconde (het is mogelijk deze trek prive te doen, dan vertrekt men om 07:00). Gedurende deze rit bereiken we een maximale hoogte van 4.910 m. Tussen 09:30 en 09:45 stopen we in Chivay (de belangrijkste stad in de Colca Canyon) en komen we om 11:30 in Cabanaconde aan gelegen op een hoogte van 3300 waar we een lunch nuttigen in een restaurant. Vervolgens beginnen we met onze tocht.

De eerste 15 minuten lopen we over de hoogvlakte van San Miguel met haar terrassen, beplant met maïs en komen langs een kerkhof uit de achttiende eeuw. Vervolgens komen we aan bij een uitkijkpost aan de rand van de Canyon gelegen op 3400 meter hoogte van waaruit we vervolgens een drie uur afdalen tot aan de Colca rivier gelegen op 2254 meter. Na een korte rust steken we de brug over en beginnen we met een korte steile klim om vervolgens een klein half uurtje door het groene dal van de Colca Canyon te lopen tot aan San Juan de Chuccho. Hier wonen ongeveer 25 gezinnen in rustieke huisjes gemaakt van leem. In één van deze huisjes eten we een lunch bereid op houtvuur en zullen we de nacht doorbrengen. De families hebben aparte kamertjes gebouwd voor de toeristen met eenvoudige edoch schone en moderne bedden. Verder kan er een warme douche genomen worden.

 

Dag 2:

Na ons ontbijt om 7 uur beginnen we om 8 uur met de wandeling en komen we na een uur lopen aan in Cosñirhua. Hier zijn een aantal kleine winkeltjes in de "hoofdstraat" te vinden waar u, water, koekjes, chocolade, en andere benodigdheden kunt kopen voor de tocht. Vervolgens lopen we een kleine 15 minuten tot we Malata bereiken, bekend om haar rustieke kerk gemaakt van leem en steen en in dit zelfde plaatsje bezoeken we een klein museum waar voorbeelden van kleding, landbouwtechnologie en levensmiddelen kenmerkend voor dit gebied zijn tentoongesteld. Van hieruit is het een uur stroomafwaarts tot aan de oase genaamd Sangallo. Hier komen we om 11:00 in de morgen aan. Er zijn zwembaden die gebruik maken van water uit natuurlijke bronnen met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 22 graden Celsius. Er worden geen chemische stoffen gebruikt voor het reinigen van het water aangezien de baden continu van vers natuurlijk water worden voorzien.

 

Vervolgens beginnen we omstreeks 4 uur met onze klim naar boven die meestal 3 uur duurt maar indien de groep uit fysiek goede wandelaars bestaat, kan het ook in minder gedaan worden. In totaal zal een hoogteverschil van 1200 meter genomen worden en er bestaat de mogelijkheid muilezeltjes te huren indien men fysiek niet meer in staat is verder te lopen. De moeilijkheid van de tocht komt voort uit het feit dat er overgegaan wordt van een steile afdaling waarin de knieën erg belast worden naar een flinke stijging op grote hoogte waar zuurstofgebrek een rol gaat spelen en het hart zwaarder belast wordt. De combinatie is voor de meeste wandelaars uiteindelijk wel te doen echter moet de tocht zeker niet onderschat worden aangezien een tien procent de tocht op de muilezel zal volbrengen.

 

Als we in Abanaconde aankomen hebben we de mogelijkheid ons avondeten te nuttigen in een mooi toeristisch restaurant en brengen we de nacht door in ons drie sterren Hotel (voor meer informatie en/of keuze betreffende het hotel gelieve ons te contacteren).

 

Dag 3:

Na het ontbijt om zeven uur gaan we naar het uitzichtpunt van Cruz del Condor waar we om acht uur aankomen. Omstreeks dit uur heeft u de beste kans om de condors te zien.

We verblijven hier ongeveer een uur om vervolgens in ons busje terug te keren naar Chivay waar geluncht kan worden. Hierna zal in samenspraak met u besloten worden of we terugkeren naar Arequipa of nog een twee uurtjes langer blijven om te baden in La Calera en/of de lokale markt te bezoeken. De tijd van aankomst in Arequipa zal tussen vier en zes uur zijn.

 

 

Practische informatie

Vertrek: alle dagen

Transport: privevervoer - te voet

Duur: 3 dagen / 2 nachten

Meenemen

Lichte kleren en degelijke wandelschoenen

Hoed of pet tegen de zon en regen

Video of foto camera

Regenkleding

Kleine rugzak voor persoonlijke spullen

Inbegrepen

Tweetalige gids

dag 1 :Lunch en avondeten, dag 2 :Ontbijt, Lunch, Avondeten dag 3 : ontbijt

Hotel en Gastenverblijf

Niet inbegrepen:

Thermale badel La Calera

Entree Colca Canyon

 

Prijs: Afhankelijk van het aantal personen en eventuele bijzondere wensen. Voor meer informatie kunt u ons contacteren via ons webformulier.

Alpaca

RondreizenPeru émail: rondreizenperu@rondreizenperu.eu

skype: olimpiatoursperu