Rondreizen Peru

Voor uw individuele rondreis Peru en Bolivia

Sacsayhuaman
Choquequirao

RondreizenPeru émail: rondreizenperu@rondreizenperu.eu

skype: olimpiatoursperu

~~~~Trektocht naar Choquequirao 5 dagen ~~~

 

 

 

 

 

Choquequirao is een gedeeltelijk ' opgegraven' Incastad en wordt daarom ook wel de zuster van Machu Pichu genoemd. Ondanks het feit dat er veel minder toeristen naar toe gaan is dit Incacomplex niet minder indrukwekkend. Vaak wordt het aangedaan door de ietwat avontuurlijker ingestelde toerist die de massa toeristen in Machu Pichu wil vermijden. Choquequirao is niet via trein en bus te bereiken en kan alleen te voet bezocht worden . Deze Inca citadel is een stuk kleiner dan Machu Picchu en werd door zijn verscholen ligging pas in de jaren 70 opnieuw ontdekt tussen de dicht begroeide jungle. Daarmee herbergt Choquequirao de laatst ontdekte Inca ruïnes van de Heilige Vallei. Volgens historische gegevens deed Choquequirao dienst als toegangspoort tot de Vilcabamba regio - de regio tussen het Regenwoud en Cusco - en werd het als een cultureel en religieus centrum gebruikt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 1:

Op de eerste dag wordt u bij uw hotel om 5.30 opgehaald en vertrekken we per bus naar het dorpje Cachora waar we ongeveer om 11 uur aankomen. Eerst laden we onze spulletjes op de ezeltjes en beginnen dan we met de Trektocht naar Choquequirao met een wandeling op de eerste dag van een 6 uurtjes. Tijdens deze dag nuttigen we een lunch in Capulioc en steken we de rivier Apurimac over bij de Rosalinas brug (1500 boven N.A.P.)

Dag 2:

De tweede dag vertrekken we uit ons kamp bij de Rosalinas brug met als bestemming ons tweede kamp bij Sunchupata gelegen op 2900 meter boven zeeniveau. Op deze dag lunchen we in Maranpata en zien we de geleidelijke verandering in vegetatie en klimaat.

Dag 3:

De derde dag beginnen we met de klim vanuit Sunchapata tot aan de ruines van Choquequirao. Hier hebben we de gehele dag de tijd om deze Incastad te bezichtigen. Op het einde van de dag keren we terug naar onze kampeerplaats in Sunchapata waar ons een lekker avondmaal te wachten staat.

Dag 4:

Op de vierde dag keren we terug naar de Rosalinas brug waar we de nacht zullen doorbrengen. Tijdens de afdaling komen we langs een plaats waar chicha gemaakt wordt van suikerriet en waar we onze lunch zullen genieten.

Dag 5:

Op de vijfde dag dalen we verder af naar Cachora vanwaar we de bus weer terug nemen naar Cusco.

Practische informatie :

Vertrek: Vaste vertrekdagen - gelieve ons te contacteren voor meer informatie

Meenemen

Lichte kleren en degelijke wandelschoenen

Hoed of pet tegen zon en regen

Video of foto camera

Regenkleding

Zaklantaarn

Waterzuiveringstabletten / druppels

Slaapzak

Kleine rugzak voor persoonlijke spullen

Plastic zakken om de kleding te beschermen tegen de regen

 

 

Transport: per Bus

Duur: 5 dagen / 4 nachten

Trektocht

Inbegrepen

Ophalen vanuit het hotel

Bus Cusco - Cachora

Muilezeltjes, dragers en kok

Campinguitrusting

EHBO-kit

Ontbijt, Lunch en Avondeten 5 dagen

Vervoer terug naar Cusco

 

Niet inbegrepen

Slaapzak

Avondeten vijfde dag

 

 

Prijs: Afhankelijk van het aantal personen en eventuele bijzondere wensen. Voor meer informatie kunt u ons contacteren via ons webformulier.

kamperen onderweg