Rondreizen Peru

Voor uw individuele rondreis Peru en Bolivia

Sacsayhuaman
Raften
Machu Pichu
Ziplinen

4 daagse Triatlon naar Machu Pichu

 

 

 

INCA JUNGLE ADVENTURE (4d / 3N)

 

Triatlon naar Machu Picchu vanaf € 229,00

 

 

 

 

Downhill mountainbiking, rafting en hiking naar Machu Picchu (4 dagen / 3 nachten)

Dit is niet alleen een alternatief voor de Inca Trail maar het is ook de meeste originele en exclusieve Tour van dit moment. Het is de perfecte Tour voor iedereen met hart en passie voor avontuur, natuur en cultuur. De perfecte combinatie voor de sportief ingestelde toerist!

De “Inca Jungle Adventure Tour” is een nieuw programma speciaal opgezet voor ons met een speciale route, waarbij mountainbiking, raften en wandelen wordt gecombineerd terwijl u wordt omringd door een prachtige natuur en een wonderbaarlijk cultuur. De “Inca Jungle Adventure Tour” gaat gedeeltelijk over oude Incapaden en er worden recent ontdekte Inca ruines bezocht terwijl u geniet van de schitterende flora en fauna in het gebied.

Deze nieuwe route wordt op dit moment door ons aangeboden!

 

We beginnen met een afdaling van 85 kilometer In de Abra Malaga bergregio en komen uiteindelijk aan in de vallei van Quillabamba wat in het tropisch regenwoud gelegen is. De “Inca Jungle Adventure Tour” is niet alleen de meest alternatieve Inca Trail maar ook de meest gevarieerde waarbij een perfecte combinatie wordt gevonden tussen avontuur - zoals o.a. downhill mountainbiking, rafting en hiking – en schitterende landschappen en waarbij u uiteindelijk aankomt in Machu Pichu.

 

 

 

DAG 1: Cusco - Abra Malaga - Santa Maria

 

U wordt bij uw hotel opgehaald tussen 06:00 en 06:15 ´s morgens en vertrekken naar Ollantaytambo waar we na een rit van anderhalf uur ongeveer zullen aankomen. Hier zullen we vervolgens ongeveer vijftien minuten rusten. Gedurende de rit heeft u al kennis kunnen maken met de prachtige hoogvlakte en pittoreske dorpjes zoals Chincheros en de prachtige natuur van de Heilige Vallei. Vervolgens gaan we door (opnieuw anderhalf uur) tot aan Abra Malaga (gelegen op 4350 m.) waar we zullen stoppen om te acclimatiseren en om foto´s te maken. Hierna worden er veiligheidsinstructies gegeven door onze Expert / Gids voordat we aan de 5 uur durende afdaling op de mountainbike beginnen. Gedurende onze afdaling zullen we onder andere langs rustieke kleine dorpjes en rivieren rijden en komen we uiteindelijk aan bij de rand van de jungle waar we de archeologische ruines van Huamanmarca zullen besizhtigen in een begeleide tour.

Vervolgens rijden we door tot aan Santa Maria waar we rond 14:00 zullen aankomen. Hier zullen we lunchen en uitrusten voordat we beginnen met onze Rafting Expeditie (indien gewenst, zo niet kunt u het traject met de mountainbike langs de rivier afleggen). Gedurende de Rafting expeditie, die ongeveer 2 uur duurt, zullen we langs Santa Maria en Challhuay komen (Klasse 2-4 rapids). Vervolgens keren we terug naar onze kampeerplaats waar we ons avondeten zullen nuttigen en de nacht zullen doorbrengen in tentjes

Extra kosten Raften: EUR 30.00

 

 

DAG 2: Santa Maria – de Warmwaterbaden - Santa Teresa

 

Vandaag staan we om 05:30 op om te ontbijten alvorens we om 06:00 vertrekken voor onze wandeling. We zullen beginnen met een rustig traject op de route langs de oevers van de rivier de Vilcanota waarbij we stroompjes over zullen steken en kunnen genieten van de prachtige natuur en schitterende uitzichten. Gedurende de wandeling zullen we ook over een recentelijk ontdekt Inca Pad lopen in de jungle regio van het gebied en koffie en cacao plantages bezichtigen. We zien exotische producten zoals de mango, ananas, sinasappels and avocado’s, evenals medicinale planten en inheemse vogels. Vervolgens komen we aan bij het dorpje Kellomayo waar we zullen lunchen voordat we verder gaan naar de thermale baden van Colcamayo waar we kunnen genieten van een relaxt bad alvorens we weer terugkeren naar onze kampeerplaats in Santa Teresa, waar we ons avondeten zullen nuttigen en overnachten

 

DAG 3: Santa Teresa - Aguas Calientes:

 

Vandaag staan we om 07:00 op en na het ontbijt zullen beginnen met onze wandeling naar Colpani. Tegen het middaguur hebben we vervolgens een lunch in het restaurant bij de hydro-elektriciteitcentrale van Santa Teresa. Vervolgens is het slechts twee en een half uurtjes lopen tot aan Aguas Calientes wat aan de voet van Machu Pichu ligt. In Aguas Calientes zou u op eigen gelegenheid naar de warmwaterbronnen kunnen gaan. In de avond hebben we nog samen een avondeten in een lokaal restaurant en daarna bent u vrij om zelf dit leuke kleine dorpje te verkennen. Overnachting in een basis twee sterren hotel (inclusief eigen badkamer en warm water).

 

Overige mogelijkheden:

Met zogenaamde Ziplines naar beneden. Gelegen op ongeveer 15 minuten van Santa Teresa. Duur ongeveer 2 uurt (uitgevoerd door Cola de Mono). Meer informatie hier: http://www.canopyperu.com/

Extra kosten: EUR 40.00 p.p.

 

 

DAG 4: Machu Picchu - Cusco

Vandaag zullen reeds om 04:00 op staan en beginnen met onze klim over een oud Inca Pad richting Machu Pichu. De klim duurt ongeveer een 2 uur en we zullen als een van de eerste (nog voordat de eerste bussen aankomen) boven zijn bij de toegangspoorten van Machu Pichu. Als we geluk hebben zullen we vanuit de optrekkende mist de eerste zonnestralen van de dag kunnen verwelkomen. Vervolgens hebben we een rondleiding van ongeveer 2 uurtjes waarna u vrij bent. U zou bijvoorbeeld de Huayna Pichu kunnen beklimmen (dit is de punt die over de ruines uitkijkt – klim van 45 minuten tot 1 uur) of in de nmaiddag (nog eens) de warmwaterbaden van Aguas Calientes kunnen bezoeken voordat we in trein terugkeren naar Ollantaytambo en van daaruit terug naar Cusco per bus.

 

 

Prijs inclusief Raften: EUR 259.00

Prijs inclusief Zipline: EUR 269.00

Prijs inclusief Raften & Zipline: EUR 299.00

 

Inbegrepen

Privévervoer van Cusco naar Abra Malaga

Alle fiets en ratinguitrusting

Professionele biking en rafting experts / gidsen

Mountainbikes met voorvorkvering

Alle maaltijden: 3x lunch, 3x avondeten and 3x ontbijt

2x overnachting in tentje - camping

1x overnachting hostal in Aguas Calientes (badkamer met warm water)

Entree tot Machu Pichhu en een rondleiding alhier (twee uur)

Tweetalige profesionele gids gedurende de hele Tour (4 dagen)

Backpacker toeristen trein van Aguas Calientes tot aan Ollantaytambo

EHBO kit en getrainde gidsen in Eerste Hulp bij Ongelukken

Toeristenbus van Ollantaytambo naar Cusco

Alle campinguitrusting (tent, matje)

 

 

Wat is niet inbegrepen

Ontbijt op de eerste dag

Lunch op de laatse dag (de dag at u in machu Pichu bent)

Bus Aguas Calientes - Machu Pichu indien u die dag liever niet te voet gaat. Snacks

Entree tot de warmwaterbronnen in Santa Teresa (s/.15 – EUR 4.00)

 

 

Wat mee te nemen

Slaapzak (deze kunt u huren voor 4 USD per dag mocht u geen hebben)

Warme kleding mocht het koud zijn

Sportkleding

Stevige wandelschoenen.

Waterzuiveringstabletten (i.e. micropur)

Camera

Insectenspray

Petje of houd tegen regen en zon

Zonnebril

Regenjas of een poncho

Extra geld voor snacks, souvenirs etc.

Rugzak

Zonnebrandcrème

Zaklantaarn

Persoonlijk EHBO kit

Wandelen tijdens Triatlon

RondreizenPeru émail: rondreizenperu@rondreizenperu.eu

skype: olimpiatoursperu