Rondreizen Peru

Voor uw individuele rondreis Peru en Bolivia

Sacsayhuaman

25 Daagse Rondreis Zuid-Peru / Bolivia

 

 

-

Dag 1 Ophalen van het vliegveld

 

Aankomst in Lima: U wordt opgehaald van het vliegveld en naar het hotel gebracht Hotel:

 

 

 

Dag 2 Lima City Tour

 

Vandaag verkennen we Lima met de Lima City Tour of indien gewenst te combineren met hanggliding

langs de kust van Lima.

 

Dag 3 Paracas - Ica - Nazca met privégids 3 dagen

Dag 1 van de Tour: U wordt opgehaald bij uw hotel en we vertrekken in bus (Cruz del Sur / Oltursa) naar Paracas. In het haventje vertrekken wij om 08:20 in boot naar de Ballestas eilanden in het Paracas Reservaat. We zien o.a. zeeleeuwen, zeehonden en pinguïns en we bezoeken de zogenaamde “Candelario” (een kandelaar welke in het zand is gegriefd). Vervolgens verkennen we het Paracas Reservaat in bus / te voet en bezoeken we het museum van het reservaat. Na de lunch (niet inbegrepen) gaan we in Bus (Cruz del Sur / Oltursa) verder naar Ica waar u naar uw hotel wordt gebracht. Hier heeft u even de tijd op adem te komen, zich te verfrissen en in de namiddag gaan we de zandduinen in met een buggie of kunt u uitrusten bij het zwembad van het hotel. Overnachting hotel Hosteria Suiza **

 

 

Dag 4 Paracas - Ica - Nazca 3 dagen

 

Dag 2 van de Tour: Indien u gisteren te moe was of indien we laat zijn aangekomen in ica gisteren dan doen we vandaag de Tour met de buggies: U wordt opgehaald en te voet (aangezien het hotel aan de oase ligt) lopen we naar de andere kant van de oase waar we met een buggie de zandduinen in gaan. Na een half uurtje in volle vaart door de duinen te hebben gereden, bestaat er de mogelijkheid te sandboarden (met een soort snowboard de duinen naar beneden) glijden. Vervolgens rijden we weer terug naar de Oase (geschikt voor alle leeftijden. We hebben nog even de tijd om te douchen of te zwemmen en vervolgens tegen het middaguur (12:15) vertrekken we per bus (Cruz del Sur / Oltursa) naar Nazca (aangezien het een privé tour betreft bestaat er de mogelijkheid het programma enigszins aan te passen en eerst in Ica te lunchen, wij kunnen het zo inkleden zoals u het wenst). In Nazca wordt u naar uw hotel gebracht. In de namiddag zullen we de zogenaamde Cahuachi Tour doen.

 

Na de Tour terug naar het hotel waar we de nacht zullen doorbrengen.

Hostal Don Agucho ***

 

 

Dag 5 Paracas - Ica - Nazca 3 dagen

 

Dag 3 van de Tour Vandaag zullen we een rondvlucht doen over de beroemde Nazcalijnen. In de avond vertrekt u (zonder gids) per bus (Cruz del Sur / Oltursa) naar Arequipa waar u de volgende dag om 07:30 aankomt. U wordt van het busstation opgehaald en naar uw hotel gebracht.

 

Geen overnachting: nachbus

 

 

Dag 6 Arequipa City Tour

 

Aankomst in de morgen vanuit Nazca

Overnachting in Arequipa: Hostal Tierra Sur

 

Beschrijving:

Arequipa City Tour

Duur : 03 uur

Vertrek om : 9am y 2pm

 

Men bezoekt het Monasterie van Santa Catalina, de Plaza de Armas, het jesuitenklooster La Compañía met haar kerk en koepel, het huis van Tristan del Pozo, de wijk Yanahuara (zowel de kerk als het uitkijkpunt) waar men en prachtig uitzicht heeft over de stad en we bezoeken de typische wijken el Carmen en Yanahuara. Inclusief: Vervoer, Officiële gids en Entrees

 

 

Dag 7 Colca Canyon Dag 1

Dag 8 Colca Canyon Dag 2

Dag 9 Colca Canyon Dag 3

 

 

Aankomst in Puno

Overnachting in Puno: Intiqa Hotel of vergelijkbaar

 

 

Beschrijving: Colca Canyon 3 Dagen / 2 nachten Op basis van Hotelkeuze Pascana

 

 

Dag 1 tour Colca Canyon

Na het ontbijt in uw hotel wordt u opgehaald en vertrekken we om 8.30 naar Chivay. Onze eerste stop is het op 3900 meter hoogte gelegen reservaat genaamd Salinas y Aguada Blanca ook wel bekend als Pampa Cañahuas. Vervolgens nemen we de route naar de Colca Canyon. De tweede stop is in een restaurant genaamd Chinitos gelegen op 4000 meter hoogte. Hier kunnen we gebruik maken van de toiletten en coca thee drinken. Verder kunt u de Misti en Picchu Picchu Chachani van de achterkant zien en de rotsformaties in de vorm van bomen aanschouwen. Vervolgens rijden we verder naar de hoogvlakte Toccra. Hier zien we lagunes en stroompjes gevoed door ondergronds opborrelend water. Verder zien we lama's, alpaca's en typische vogels uit de Andes. De vierde halte is een uitzichttoren genaamd Pata Pampa. Het is op 4900 meter hoogte gelegen en is het hoogste punt van de hele reis waar we 8 vulkanen zien gesitueerd in als het ware een cirkel van vuur. Vanaf hier dalen we af naar Chivay, de belangrijkste stad van de Colca Canyon. Chivay ligt op 3650 meter hoogte. Aankomende in Chivay nuttigen we een lunch (niet inbegrepen in de prijs) en rond een uur of drie vertrekken we naar het pittoreske dorpje genaamd Coporaque en wandelen we een twee uurtjes aan deze kant van de vallei met prachtige uitzichten waarna we uiteindelijk aankomen bijde warmwaterbronnen van La Calera. Na de warmwaterbronnen keren we terug naar het hotel en wonen we in de avond een folkloristische show bij indien hierin interesse bestaat.

 

Dag 2: tour Colca Canyon

Na ons ontbijt te hebben genuttigd, beginnen we vervolgens met een wandeling van anderhalf uur die ons de mogelijkheid geeft op een rustgevende manier te genieten van het prachtige uitzicht op de Colca Canyon met zijn terrassen voor landbouw. Vervolgens komen we aan bij Cruz del Condor waar we de vlucht van de Condor kunnen waarnemen. Nadat we hebben genoten van de Colca Canyon en de vlucht van de Condor, rijden we door naar het plaatsje Cabanaconde. Op de route stoppen we op nog even bij het uitkijkpunt Tapay. In Cabanaconde zullen wij ons vervolgens installeren in het hotel.

 

Na de lunch in de namiddag (niet inbegrepen) bent u vrij en heeft u de mogelijkheid om naar het uitkijkpunt Achachigua te lopen, of mouintainbikes te huren of wellicht een uitstapje te maken te paard. Overnachting in Abanaconde

 

Dag 3: tour Colca Canyon

Na het ontbijt zullen we terugkeren naar Chivay en zullen we enkele stops maken in verschillende dorpjes en interessante plaatsen. De eerste halte is het dorpje Pinchollo. De tweede halte op de uitkijk Huayra Punko, waar we een prachtig uitzicht genieten over de Colca Canyon. De derde halte is de uitkijkpost Antahuilque waar u de terrassen in vorm van een amfitheater en haar vijvers in de mysterieuze Colca Canyon kunt zien. De vierde stop zal een bezoek zijn aan de stad Maca. De optionele vijfde halte is het dorpje Yanque met de mooiste kerk in de Colca Canyon. Daarna keren we rond het middaguur terug naar Chivay, waar we tijd hebben voor een lunch. Na de lunch (13:00) rijden we door naar Puno waar om een uur of 19:00 zullen aankomen.

 

Inclusief: Transport, Engels/Spaanstalige gids, overnachting hotel, ontbijt dag 2 en 3, Entree tot het reservaat en transport van Chivay naar Puno. Niet inbegrepen: 3 x lunch, 2 x avondeten en toegang tot de warmwaterbronnen.

 

 

 

 

Dag 10 Tweedaagse Tour Titicaca Meer - Dag 1

Dag 11 Tweedaagse Tour Titicaca Meer - Dag 2

 

Terug in Puno

Overnachting in Puno: Intiqa Hotel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beschrijving: Titicacameer – 2 daagse Tour

 

U wordt opgehaald bij uw hotel rond 8:00 en vervolgens naar het haventje gebracht waar we de boot nemen (half uurtje) naar de drijvende eilanden van de Uros (rieteilanden). Hier kunt u rustig rondlopen, foto’s maken van en met de eilandbewoners, souvenirs kopen en een boottochtje maken op een typisch van riet gemaakt vlot. Vervolgens vetrekken we in boot naar het eiland Amantani. Na aankomst wordt u verwelkomd door de eilandbewoners in hun typische klederdracht en uitgenodigd om een maaltijd te nuttigen in hun huis. Na de Lunch zullen we wandelen naar een pre-inca tempel genaamd Pachatata en kunnen we het dagelijkse leven van de bewoners gadeslaan. Na het avondeten kunnen jullie deelnemen aan een ceremonie en feest georganiseerd door de eilandbewoners. Overnachting bij de eilandbewoners.

 

De volgende dag vertrekken we per boot om 8:00 naar Taquile, een ander eiland gelegen op 1 uur. Hier verrichten we een mooie wandeling over de prachtige paden met uitzicht over het helderblauwe water van het Titicacameer en besneeuwde toppen van het Boliviaanse Hooggebergte aan de horizon. Op het centrale plein hebben de bewoners hun waren uitgestald, bekend vanwege de hoge kwaliteit.

 

Om 13:00 vetrekken we weer per boot naar Puno waar we om 16:00 aankomen. Avond vrij. Overnachting in Puno.

 

 

 

Dag 12 Bus Puno - La Paz

 

In circa 6 uur reist men gedeeltelijk langs het Titicacameer naar La Paz, waar men de rest van de dag vrij heeft om eventueel een excursie te gaan doen. (zie tours in La Paz)

 

Dag 13 La Paz vrije dag

 

Vandaag kunt u de hoofdstad La Paz met zijn belangrijkste plein Plaza Murillo, waar zich de kathedraal, het presidentieel paleis en het parlementsgebouw zich bevinden gaan bezoeken of een dagtour gaan maken

La Paz heeft diverse mogelijkheden voor een mooi uitstapje. Kijk bij de dagtours van La Paz voor wat de mogelijkheden zijn.

 

Laat in de namiddag vertrekt de nachtbus naar Uyuni waar men vroeg in de morgen aamkomt

 

 

Dag 14 Tour Salar de Uyuni

 

We vertrekken vanuit Uyuni naar Colchani om 10: 30 h.

Hier bezoeken we de micro fabrieken van zout.

Vervolgens gaan we naar het prachtige Salt Lake, het eerste zout Hotel, vissen eiland waar u zult genieten van een typische maaltijd en u wandelt er wat rond om de cactussen van 10 tot 12 mts hoog te bewonderen.

 

Na de lunch bezoeken we de Tunupa vulkaan en Chantani de stenen stad. Daarna keren we terug naar Uyuni om na te genieten van de zonsondergang.

 

Dag 15 Uyuni - Potosi

 

De reis van 6 á 7 uur gaat naar de zilverstad Potosi met haar ligging op 4090 meter hoogte de hoogstgelegen stad ter wereld. Vroeger was Potosi de rijkste stad van Amerika door de Cerro Rico, een berg die heel veel zilver bevatte. Nu worden er nog steeds mineralen uit de berg gehaald. In de middag kun je wat rondlopen en acclimatiseren om aan de hoogte te wennen.

 

vervolg Pagina 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoutvlakte Uyuni
Rieteilanden
Oase bij Ica

RondreizenPeru émail: rondreizenperu@gmail.com

skype: olimpiatoursperu