Rondreizen Peru

Voor uw individuele rondreis Peru en Bolivia

 

 

 

 

25 daagse Rondreis Peru / Bolivia

pagina 2

 

 

Dag 16 Potosi

 

Wij halen u op van uw hotel om 08: 30 voor het bezoek dat begint om 9.00 en duurt 2 of 3 uur . Eerst bezoeken we de mijnwerkers markt; u kunt cocabladeren, sigaretten, coca-cola, water, dynamite en zekeringen kopen, die u als een geschenk kunt meenemen voor de mijnwerkers.

 

Voordat we de heuvel beklimmen krijgen we de apparatuur die noodzakelijk is voor het bezoeken van de mijn en hier kunt u alles achterlaten wat in de mijn niet nodig, is. Alles wordt bewaard achter gesloten deuren.

 

Hier ziet u de mijn galerieën en tunnels, gemaakt van steen meer dan 450 jaar geleden. U passeert meer dan 3 km van onderling verbonden mijn tunnels en dalen af door 5 niveaus, zo'n 20 tot 30 meter uit elkaar, diep in het hart van de berg. Net zo ver als u wilt, er is altijd een tweede gids als je halverwege terugwilt.

 

Onze deskundige Engelse gids helpt u fascinerende inzichten in het leven van 980 werken mijnwerkers te geven. Ook Beleeft u de spanning van een dynamiet explosie en luistert naar de geschiedenis van de mijnen, hun economie, de mijnwerkers cultuur en arbeidsomstandigheden.

 

We adviseren om een goed ontbijt te nemen voor vertrek. Oude kleren te dragen en een zakdoek mee te nemen voor de stoffige lucht. Voor extra energie moet u meenemen water, soda, chocoladerepen, bananen en andere snacks.

 

s' middags reizen we verder naar Sucre ( +/- 3 uur) om daar naar ons Hotel te gaan om te overnachten.

Wij raden u dit aan omdat het klimaat is in Sucre veel aangenamer dan in Potosi (4090 meter hoogte)

 

 

Dag 17 Sucre vrij dag

 

Voor excursies en korte tours in Sucre klik hier

 

In de avond vertrekt de nachtbus via de Altiplano naar La Paz die ongeveer 12 uur duurt

Ook bestaat er de mogelijkheid dit met een vlucht te doen.

 

Dag 18 La Paz - Copacabana

 

Vandaag brengt de bus ons in een mooie rit van ondeveer 3 uur naar het schitterende plaatsje Copacacabana waar je kunt gaan genieten van het schitterende uitzicht over het Tticacameer. Beklim in de namiddag de top van de Cerro Calvario, hier heb je een prachtig uitzicht over het Titicacameer en de ondergaande zon die je niet gauw zult vergeten.

s'middags maken we een boottocht van ongeveer 1,5 uur tot we aankomen op Sun Island. Vele legendes vertellen dat dit eiland de geboorteplaats is van de zon. We arriveren in de haven van Yumani, de grootste haven van het eiland. Hier beklimmen we de beroemde "stairs of the Inca" waar we het verschil vande hoogte zullen gaan merken. De bewoners hebben hier geen last van en willen graag de bagage dragen. Wij raden u aan niet teveel bagage mee te nemen.

Verder is het mogelijk de Archaeologicale overblijfselen van "Pilkokaina (tempel van Pilcocaina) een religieus centrum te bezoeken.

 

Overnachting Copacabana

 

Dag 19 Copacabana - Cuzco

 

Vandaag staat er een schitterende busrit over de hoofvlaktes van Bolivia naar Cuzco op het programma. De rit duurt ongeveer 8 à 9 uur. In de namiddag komt u aan in Cuzco, de koningklijke stad van het Incarijk.

 

Dag 20 Cuzco City Tour

 

De Cusco City Tour begint op het centrale plein, de Plaza de Armas van Cusco, met een bezoek aan de Kathedraal van Cusco en eventueel een bezoek aan de eveneens indrukwekkende kerk La Compania. Vervolgens bezoeken we de Korikancha: De zonnetempel van de Inca's waar de Spaanse Veroveraar op de fundamenten van deze tempel haar kerk heeft gebouwd. Daarna bezoeken we de inca ruïnes van Kenko, Tambomachay, Puca Pucara en het indrukwekkende ceremoniele Inca complex Sacsayhuaman, wat strategisch gebouwd is op een heuvel met uitzicht over Cusco; Sacsayhuaman is gebouwd met inmense met de hand vervaardigde stenen die met geweldige precisie zijn geplaatst. Sommige stenen zijn maar liefst 9 meter hoog en wegen haast 350 ton.

Om de bezienswaardigheden in en om Cusco te bezoeken heb je toegangskaartjes nodig. Voor de ruines in en om Cusco is dit een Bolleto Turistico en die is ook geldig voor de meeste bezienswaardigheden in de Heilige Vallei. De huidige prijs is ongeveer US$ 35.00 Voor de Katedraal en de Korikancha zijn aparte kaartjes nodig.

In de anvond kunt u op eigen gelegenheid een folkloristisch show met Peruaanse dansen bijwonen (erg interessant). De toegang is inbegrepen in de Boleto Turistico, dus geen bijkomende kosten. plaats is Avenida el Sol. tijd 19.00

Overnachting : Inkarri Hostal.

 

Dag 21 en 22 Tour in de Heilige Vallei + Machu Pichu

 

De Tour naar de Heilige Vallei in combinatie met Machu Pichu begint met een bezichtiging van de ruines van Pisac die evenals Machu Pichu majesteitelijk boven op een bergtop zijn gesitueerd. Vervolgens dalen we af naar Pisac (Pisaq), een dorpje dat bekend staat om haar markt waar toeristische soevenirs en typische peruaanse producten te krijgen zijn tegen veel schappelijkere prijzen dan het relatief dure Cusco. Vervolgens vertrekken we naar Urubamba: Een dorpje gelegen midden in de Heilige Vallei langs de rivier de Urubamba waar een lunch genuttigd kan worden (men serveert heerlijke trucha's) alvorens we uiteindelijk in het pitoreske plaatsje Ollantaytambo de laatste vestingplaats van de Inc'a zullen bezichtigen. Tegen de namiddag nemen we vervolgens de trein richting Aguas Calientes waar we de nacht in een hotel zullen doorbrengen. De tweede dag staan we om 5:00 s'morgens op om reeds om 6:30 voor de poorten van Machu Pichu te staan en de Magie en Mystiek van deze plaats te kunnen ervaren. Na een geleide Tour van ongeveer twee en een half uur is er de mogelijkheid de rest van de dag zelf in Machu Pichu rond te lopen, de Huayna Pichu te beklimmen dan wel af te dalen in bus of voor de meer sportief ingestelde toerist, te voet (afdaling van 1 uurtje ongeveer) tot Aguas Calientes om te baden in de warmwaterbronnen. Vervolgens vertrekt de trein om 16:30 weer terug naar Cusco waar we omstreeks 20:00 aankomen.

 

 

Rondleiding van ongeveer 2 uur in Machu Pichu met een tweetalige gids, Daarna bent u tot de namiddag vrij om zelf rond te lopen. Trein terug naar Cusco in de namiddag

 

Beschrijving

Machu Pichu - een van de nieuwe Zeven Wereledwonderen - behoeft haast geen introductie aangezien elke cultuurminnende toerist wel ooit van Machu Pichu gehoord heeft, erover gelezen heeft, en/of foto's, documentaire's gezien zal hebben. Desalnietemin zal de unieke ervaring om Machu Pichu in haar volledige glorie met eigen ogen te aanschouwen een indrukwekkende herinnering bij u achterlaten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het aantal toeristen en terugkerende toeristen naar Peru, elk jaar stijgt.

 

Bijzonderheden

Indien gewenst is het mogelijk deze Tour te boeken als 1-daagse Heilige Vallei Tour waarbij er meer tijd bestaat om in Pisac en Ollantaytambo rond te lopen. In plaats van door te reizen naar Aguas Calientes en daar de nacht door te brengen, vertrekken we na de bezichtiging van de ruines van Ollantaytambo naar Chinchero weer we een markt en kerk zullen bezichtigen en een prachtig uitzicht hebben over de altiplano (peruaanse hoogvlakte). Hierna vertrekt de bus naar Cusco waar we om een uur of zeven aankomen. Voor meer informatie en prijzen gelieve ons te contacteren via ons contactformulier.

 

Zoutpannen Salinas

 

Dag 23 Tour Moras en Moray

 

Beschrijving: Moras, Moray en Salinas

(Er bestaat een mogelijkheid om deze tour tegen meerprijs, met de mountainbike te doen) In Moray bevinden zich de ingenieuze terrassen die uit het Incatijdperk stammen. Deze terrassen zijn geheel anders dan landbouwterrassen die u wellicht al eerder gezien hebt tijdens uw reis door Peru. Moray was in de tijd van de Inca’s een belangrijk centrum voor landbouwexperimenten. Het terrassencomplex dat u hier ziet heeft de vorm van een amfitheater.

 

Las Salinas is een overweldigend spektakel van zoutpannen met 4000 zoutbekkens. Hier kunnen waanzinnige foto’s gemaakt worden De witte kleur van het zout en de bergen met verschillende kleuren vanwege alle mineralen die erin zitten, vormen samen een prachtig gezicht. Het zoute water komt uit de grond en vormt plassen die opdrogen in de zon waardoor het zout afgezet wordt aan de oppervlakte. Het zout wordt door de lokale bevolking met eeuwenoude technieken verzameld en verkoch op de vele markten in deze regio

 

Hotel in Cusco: Inkarri **

 

 

 

Dag 24 Vlucht naar Lima

 

U wordt opgehaald en naar uw hotel gebracht.

 

 

 

Dag 25 Vlucht naar Nederland

 

U wordt naar het vliegveld gebracht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RondreizenPeru émail: rondreizenperu@gmail.com

skype: olimpiatoursperu

Potosi
Copacabana