22 Daagse Rondreis Zuid-Peru met Salar de Uyuni

 

 

-

Dag 1 Ophalen van het vliegveld

 

Aankomst in Lima: U wordt opgehaald van het vliegveld en naar het hotel gebracht Hotel:

 

 

 

Dag 2 Lima vrije dag

 

Vandaag verkennen we Lima met de Lima City Tour of indien gewenst te combineren met hanggliding

langs de kust van Lima.

 

Dag 3 Paracas - Ica - Nazca met privégids 3 dagen

Dag 1 van de Tour: U wordt opgehaald bij uw hotel en we vertrekken in bus (Cruz del Sur / Oltursa) naar Paracas. In het haventje vertrekken wij om 08:20 in boot naar de Ballestas eilanden in het Paracas Reservaat. We zien o.a. zeeleeuwen, zeehonden en pinguïns en we bezoeken de zogenaamde “Candelario” (een kandelaar welke in het zand is gegriefd). Vervolgens verkennen we het Paracas Reservaat in bus / te voet en bezoeken we het museum van het reservaat. Na de lunch (niet inbegrepen) gaan we in Bus (Cruz del Sur / Oltursa) verder naar Ica waar u naar uw hotel wordt gebracht. Hier heeft u even de tijd op adem te komen, zich te verfrissen en in de namiddag gaan we de zandduinen in met een buggie of kunt u uitrusten bij het zwembad van het hotel. Overnachting hotel Hosteria Suiza **

 

 

Dag 4 Paracas - Ica - Nazca 3 dagen

 

Dag 2 van de Tour: Indien u gisteren te moe was of indien we laat zijn aangekomen in ica gisteren dan doen we vandaag de Tour met de buggies: U wordt opgehaald en te voet (aangezien het hotel aan de oase ligt) lopen we naar de andere kant van de oase waar we met een buggie de zandduinen in gaan. Na een half uurtje in volle vaart door de duinen te hebben gereden, bestaat er de mogelijkheid te sandboarden (met een soort snowboard de duinen naar beneden) glijden. Vervolgens rijden we weer terug naar de Oase (geschikt voor alle leeftijden. We hebben nog even de tijd om te douchen of te zwemmen en vervolgens tegen het middaguur (12:15) vertrekken we per bus (Cruz del Sur / Oltursa) naar Nazca (aangezien het een privé tour betreft bestaat er de mogelijkheid het programma enigszins aan te passen en eerst in Ica te lunchen, wij kunnen het zo inkleden zoals u het wenst). In Nazca wordt u naar uw hotel gebracht. In de namiddag zullen we de zogenaamde Chauchilla Tour doen.

 

Na de Tour terug naar het hotel waar we de nacht zullen doorbrengen.

Hostal Don Agucho ***

 

 

Dag 5 Paracas - Ica - Nazca 3 dagen

 

Dag 3 van de Tour Vandaag zullen we een rondvlucht doen over de beroemde Nazcalijnen. In de avond vertrekt u (zonder gids) per bus (Cruz del Sur / Oltursa) naar Arequipa waar u de volgende dag om 07:30 aankomt. U wordt van het busstation opgehaald en naar uw hotel gebracht.

 

Geen overnachting: nachbus

 

 

Dag 6 Arequipa vrije dag

 

Aankomst in de morgen vanuit Nazca

Overnachting in Arequipa: Hostal Tierra Sur

 

 

 

 

Dag 7 Colca Canyon Dag 1

Dag 8 Colca Canyon Dag 2

 

 

 

Aankomst in Puno

Overnachting in Puno: Intiqa Hotel of vergelijkbaar

 

 

Beschrijving: Colca Canyon 2 Dagen / 1 nacht Op basis van Hotelkeuze Pascana

 

 

Dag 1

Na het ontbijt in uw hotel wordt u opgehaald en vertrekken we om 8.30 naar Chivay. Onze eerste stop is het op 3900 meter hoogte gelegen reservaat genaamd Salinas y Aguada Blanca ook wel bekend als Pampa Cañahuas. Vervolgens nemen we de route naar de Colca Cañon. De tweede stop is in een restaurant genaamd Chinitos gelegen op 4000 meter hoogte. Hier kunnen we gebruik maken van de toiletten en coca thee drinken. Verder kunt u de Misti en Picchu Picchu Chachani van de achterkant zien en de rotsformaties in de vorm van bomen aanschouwen. Vervolgens rijden we verder naar de hoogvlakte Toccra. Hier zien we lagunes en stroompjes gevoed door ondergronds opborrelend water. Verder zien we lama's, alpaca's en typische vogels uit de Andes. De vierde halte is een uitzichttoren genaamd Pata Pampa. Het is op 4900 meter hoogte gelegen en is het hoogste punt van de hele reis waar we 8 vulkanen zien gesitueerd in als het ware een cirkel van vuur. Vanaf hier dalen we af naar Chivay, de belangrijkste stad van de Colca Cañon. Chivay ligt op 3650 meter hoogte. Aankomende in Chivay nuttigen we een lunch (niet inbegrepen in de prijs) en rond een uur of drie vertrekken we naar het pittoreske dorpje genaamd Coporaque en wandelen we een twee uurtjes aan deze kant van de vallei met prachtige uitzichten waarna we uiteindelijk aankomen bijde warmwaterbronnen van La Calera. Na de warmwaterbronnen keren we terug naar het hotel en wonen we in de avond een folkloristische show bij indien hierin interesse bestaat.

Dag 2:

Na ons ontbijt te hebben genuttigd beginnen we vervolgens met een wandeling van anderhalf uur die ons de mogelijkheid geeft op een rustgevende manier te genieten van het prachtige uitzicht op de Colca Cañon met zijn terrassen voor landbouw. Vervolgens komen we aan bij Cruz del Condor waar we de vlucht van de Condor kunnen waarnemen. Nadat we hebben genoten van de Colca Cañon en de vlucht van de Condor nemen we de zelfde weg terug naar Chivay. Op de terugweg zullen we enkele stops maken in verschillende dorpjes en interessante plaatsen. De eerste halte is het dorpje Pinchollo. De tweede halte op de uitkijk Huayra Punko, waar we een prachtig uitzicht genieten over de Colca Cañon. De derde halte is de uitkijkpost Antahuilque waar u de terrassen in vorm van een amfitheater en haar vijvers in de mysterieuze Colca Cañon kunt zien. De vierde stop zal een bezoek zijn aan de stad Maca. De optionele vijfde halte is het dorpje Yanque met de mooiste kerk in de Colca Cañon. Daarna keren we rond het middaguur terug naar Chivay, waar we tijd hebben voor een lunch. Na de lunch (13:00) rijden we door naar Puno waar we rond een uur of zes aankomen bij uw hotel.

Inclusief: Transport, Engels/Spaanstalige gids, overnachting hotel, ontbijt dag 1 en 2, Entree tot het reservaat en transport van Chivay naar Puno.

Niet inbegrepen: 2 x lunch, 1 x avondeten en toegang tot de warmwaterbronnen.

 

 

 

 

Dag 9 Tweedaagse Tour Titicaca Meer - Dag 1

Dag 10 Tweedaagse Tour Titicaca Meer - Dag 2

 

Terug in Puno

Overnachting in Puno: Intiqa Hotel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beschrijving: Titicacameer – 2 daagse Tour

 

U wordt opgehaald bij uw hotel rond 8:00 en vervolgens naar het haventje gebracht waar we de boot nemen (half uurtje) naar de drijvende eilanden van de Uros (rieteilanden). Hier kunt u rustig rondlopen, foto’s maken van en met de eilandbewoners, souvenirs kopen en een boottochtje maken op een typisch van riet gemaakt vlot. Vervolgens vetrekken we in boot naar het eiland Amantani. Na aankomst wordt u verwelkomd door de eilandbewoners in hun typische klederdracht en uitgenodigd om een maaltijd te nuttigen in hun huis. Na de Lunch zullen we wandelen naar een pre-inca tempel genaamd Pachatata en kunnen we het dagelijkse leven van de bewoners gadeslaan. Na het avondeten kunnen jullie deelnemen aan een ceremonie en feest georganiseerd door de eilandbewoners. Overnachting bij de eilandbewoners.

 

De volgende dag vertrekken we per boot om 8:00 naar Taquile, een ander eiland gelegen op 1 uur. Hier verrichten we een mooie wandeling over de prachtige paden met uitzicht over het helderblauwe water van het Titicacameer en besneeuwde toppen van het Boliviaanse Hooggebergte aan de horizon. Op het centrale plein hebben de bewoners hun waren uitgestald, bekend vanwege de hoge kwaliteit.

 

Om 13:00 vetrekken we weer per boot naar Puno waar we om 16:00 aankomen. Avond vrij. Overnachting in Puno.

 

 

 

Dag 11 Bus Puno - La Paz

 

In circa 6 uur reist men gedeeltelijk langs het Titicacameer naar La Paz, waar men de rest van de dag vrij heeft om eventueel een excursie te gaan doen. (zie tours in La Paz)

 

Dag 12 La Paz vrije dag

 

Vandaag kunt u de hoofdstad La Paz met zijn belangrijkste plein Plaza Murillo, waar zich de kathedraal, het presidentieel paleis en het parlementsgebouw zich bevinden gaan bezoeken of een dagtour gaan maken

La Paz heeft diverse mogelijkheden voor een mooi uitstapje. Kijk bij de dagtours van La Paz voor wat de mogelijkheden zijn.

 

Laat in de namiddag vertrekt de nachtbus naar Uyuni waar men vroeg in de morgen aamkomt

 

 

 

Dag 13 Salar de Uyuni

Dag 14 Salar de Uyuni

Dag 15 Salar de Uyuni

 

Uyuni – Salt Flat – Lagoons – Geysers – Deserts – Uyuni

 

Beautiful Salt Lake and surroundings, colored lagoons, volcanoes, silence and surreal views that change all the time, villages where people still live like centuries ago.

 

Tour Salt Lake Uyuni-Uyuni - 3 Days / 2 Nights

 

DAY 1:

Departure from Uyuni to Colchani at 10:30 here you could see the micro factories of salt, visit Salt Flat, Salt Hotel, Fish Island,

where you will enjoy a typical food.

After lunch you will go to San Juan.

Dinner and rest in San Juan.

 

DAY 2:

Typical breakfast.

We will continue our trip to Red Lagoon, you could see, Chiguana Salt Flat, Ollague Volcano. Lunch, 4 little Lagoons, Stone Tree, Red Lagoon.

Dinner and rest Huayllajara.

 

DAY 3:

Visit Geyser (volcanic zone), Hot spring. Breakfast. Green Lagoon, White Lagoon, Green Lagoon, Villamar, Rock´s valley, San Cristóbal and Uyuni.

 

End of our services.

 

 

Included

Car Toyota Land Cruiser 4x4

Breakfast, lunch and dinner. We have Bolivian and vegetarian food.

Lodging during the trip.

Spanish speaking driver.

Oxygen

Snacks

First Aid kit

Blankets

 

 

Not included:

Ticket Fish Island 15 Bs.

Other places 10 Bs.

R.E.A 150 Bs.

The shared tour leaves at 10:30h.

The private tour leaves at 09:30h.

 

The capacity in private tour is 5 people and shared tour 6 people in one car.

 

Important: all passengers must bring passport and personal insurance documents

 

vervolg Pagina 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoutmeer Uyuni
Uros eilanden
Oase in Ica

RondreizenPeru émail: rondreizenperu@gmail.com

skype: olimpiatoursperu

Salar de Uyuni