Rondreizen Peru

Voor uw individuele rondreis Peru en Bolivia

 

21 Daagse Rondreis Peru / Bolivia

 

 

Dag 1 Vlucht van Amsterdam - via Lima - Santa Cruz (Bolivia)

 

 

Dag 2 Aankomst in Santa Cruz

 

Na een lange reis even uitrusten en genieten van Santa Cruz, een prachtig beginpunt van uw reis omdat Santa Cruz laaggelegen is en met een mooi subtropisch klimaat. ( voor de diverse tours in Santa Cruz klik hier )

 

 

Dag 3 Santa Cruz vrije dag

 

 

Dag 4 Vlucht van Santa Cruz - Sucre

 

Vandaag gaan we met een korte vlucht door naar Sucre, een pittoreske universiteitsstadje en beroemd om haar vele witte huizen en gebouwen. In deze stad zijn er vele mogelijkheden voor korte trips en tours. ( voor de tours in Sucre klik hier)

Als je op Zondag in Sucre bent bezoek dan de markt van Tarabuco (aanrader)

 

 

Dag 5 Sucre vrije dag klik hier voor excursie of korte tours in Sucre

 

Dag 6 Sucre - Potosi ( bus )

 

s 'morgens vroeg vertrekt de bus naar Potosi, waar men na 3 à 4 uur arriveert. De rest van de dag heeft u vrij te besteden in Potosi.

Potosi, gelegen op 4050 meter is de hoogstgelegen stad ter wereld, dus even rustig aan doen en acclimatiseren.

Vroeger was Potosi de rijkste stad van Amerika door de Cerro Rico, een berg die heel veel zilver bevatte. Nu worden er nog steeds mineralen uit de berg gehaald.

 

 

Dag 7 Potosi

 

Wij halen u op van uw hotel om 08: 30 voor het bezoek dat begint om 9.00 en duurt 2 of 3 uur . Eerst bezoeken we de mijnwerkers markt; u kunt cocabladeren, sigaretten, coca-cola, water, dynamite en zekeringen kopen, die u als een geschenk kunt meenemen voor de mijnwerkers.

 

Voordat we de heuvel beklimmen krijgen we de apparatuur die noodzakelijk is voor het bezoeken van de mijn en hier kunt u uw spullen achterlaten wat in de mijn niet nodig, is. Alles wordt bewaard achter gesloten deuren.

 

Hier ziet u de mijn galerieën en tunnels, gemaakt van steen meer dan 450 jaar geleden. U passeert meer dan 3 km van onderling verbonden mijn tunnels en dalen af door 5 niveaus, zo'n 20 tot 30 meter uit elkaar, diep in het hart van de berg. Net zo ver als u wilt, er is altijd een tweede gids als je halverwege terugwilt.

 

Onze deskundige Engelse gids helpt u fascinerende inzichten in het leven van 980 werken mijnwerkers te geven. Ook Beleeft u de spanning van een dynamiet explosie en luistert naar de geschiedenis van de mijnen, hun economie, de mijnwerkers cultuur en arbeidsomstandigheden.

 

We adviseren om een goed ontbijt te nemen voor vertrek. Oude kleren te dragen en een zakdoek mee te nemen voor de stoffige lucht. Voor extra energie moet u meenemen water, soda, chocoladerepen, bananen en andere snacks.

 

Dag 8 Potosi - Uyuni

 

Aan het eind van de ochteend ga je op eigen gelegenheid met de lokale bus naar Uyuni. Tijdens de tour, die ongeveer 6 à 7 uur, passeren we grote kudde lama's en diverse kleine dorpjes.

Het is een prachttige rit over de Altiplano en de hoogvlakten van Bolivia.

 

 

Dag 9 Dagtour Salar de Uyuni

 

We vertrekken vanuit Uyuni naar Colchani om 10: 30 h.

Hier bezoeken we de micro fabrieken van zout.

Vervolgens gaan we naar het prachtige Salt Lake, het eerste zout Hotel, vissen eiland waar u zult genieten van een typische maaltijd en u wandelt er wat rond om de cactussen van 10 tot 12 mts hoog te bewonderen.

 

Na de lunch bezoeken we de Tunupa vulkaan en Chantani de stenen stad. Daarna keren we terug naar Uyuni om na te genieten van de zonsondergang.

 

( Natuurlijk ook mogelijk de 3 daagse Tour )

 

 

Dag 10 Uyuni vrije dag ( zie tours Uyuni)

Aan het eind van de dag vertrekt u met de nachtbus richting La Paz

 

 

Dag 11 La Paz

 

Geniet van een vrije dag om even uit te rusten van de lange rit

 

Vandaag kunt u de hoofdstad La Paz met zijn belangrijkste plein Plaza Murillo, waar zich de kathedraal, het presidentieel paleis en het parlementsgebouw zich bevinden gaan bezoeken of een dagtour gaan maken

La Paz heeft diverse mogelijkheden voor een mooi uitstapje. Kijk bij de dagtours van La Paz voor wat de mogelijkheden zijn.

 

 

Dag 12 La Paz - Copacabana

 

Vandaag brengt de bus ons in een mooie rit van ondeveer 3 uur naar het schitterende plaatsje Copacacabana waar je kunt gaan genieten van het schitterende uitzicht over het Tticacameer. Beklim in de namiddag de top van de Cerro Calvario, hier heb je een prachtig uitzicht over het Titicacameer en de ondergaande zon die je niet gauw zult vergeten.

s'middags maken we een boottocht van ongeveer 1,5 uur tot we aankomen op Sun Island. Vele legendes vertellen dat dit eiland de geboorteplaats is van de zon. We arriveren in de haven van Yumani, de grootste haven van het eiland. Hier beklimmen we de beroemde "stairs of the Inca" waar we het verschil vande hoogte zullen gaan merken. De bewoners hebben hier geen last van en willen graag de bagage dragen. Wij raden u aan niet teveel bagage mee te nemen.

Verder is het mogelijk de Archaeologicale overblijfselen van "Pilkokaina (tempel van Pilcocaina) een religieus centrum te bezoeken.

 

Overnachting Copacabana

 

 

Dag 13 Copacabana - Puno

Vandaag staat er een schitterende busrit over de hoofvlaktes van Bolivia naar Puno op het programma. De rit duurt ongeveer 4 uur. In de namiddag komt u aan in Puno. Puno is ook een zeer leuk en gezellig stadje aan het Titicacameer. Het heeft een gezellig centrum met vele restaurants en leuke barretjes.

 

Dag 14 Titicaca meer

 

Uitstap Titicaca meer, het hoogst gelegen bevaarbare meer ter wereld. Vanuit de stad Puno gaan jullie gedurende de gehele dag per boot een bezoek brengen aan de beroemde rieten Oeros-eilanden.

 

 

Dag 15 Bus Puno – Cusco (Toeristische Route met 4 Stops / Tours) Inka Express

 

Hotel in Cusco: Inkarri ***

 

Beschrijving: Bus van Puno naar Cusco

 

Gedurende de rit naar Cusco, welke ongeveer 8 uur duurt, worden er 4 korte excursies gehouden en wordt er gestopt om te lunchen (alles inbegrepen). De eerste stop is de tempel van Andahuaylillas, ook wel bekend als de zogenaamde “Sixtijnse Kapel van Zuid-Amerika”. Vervolgens bezoeken we nog de Tempel Inka Raqchi en stoppen we bij de bergpas la Raya, gelegen op 4335 meter boven N.A.P. Verder zal er nog een bezoek worden gebracht aan het Inca Aymara museum van Pukara. Elke Tour / Bezichtiging wordt geleid door een gids, duurt ongeveer 20 – 40 minuten en er bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen en foto’s te maken.

 

 

Dag 16 Cuzco vrije dag

 

 

Dag 17 en 18 Tour Heilige vallei en Machu Pichu

 

De Tour naar de Heilige Vallei in combinatie met Machu Pichu begint met een bezichtiging van de ruines van Pisac die evenals Machu Pichu majesteitelijk boven op een bergtop zijn gesitueerd. Vervolgens dalen we af naar Pisac (Pisaq), een dorpje dat bekend staat om haar markt waar toeristische soevenirs en typische peruaanse producten te krijgen zijn tegen veel schappelijkere prijzen dan het relatief dure Cusco. Vervolgens vertrekken we naar Urubamba: Een dorpje gelegen midden in de Heilige Vallei langs de rivier de Urubamba waar een lunch genuttigd kan worden (men serveert heerlijke trucha's) alvorens we uiteindelijk in het pitoreske plaatsje Ollantaytambo de laatste vestingplaats van de Inc'a zullen bezichtigen. Tegen de namiddag nemen we vervolgens de trein richting Aguas Calientes waar we de nacht in een hotel zullen doorbrengen. De tweede dag staan we om 5:00 s'morgens op om reeds om 6:30 voor de poorten van Machu Pichu te staan en de Magie en Mystiek van deze plaats te kunnen ervaren. Na een geleide Tour van ongeveer twee en een half uur is er de mogelijkheid de rest van de dag zelf in Machu Pichu rond te lopen, de Huayna Pichu te beklimmen dan wel af te dalen in bus of voor de meer sportief ingestelde toerist, te voet (afdaling van 1 uurtje ongeveer) tot Aguas Calientes om te baden in de warmwaterbronnen. Vervolgens vertrekt de trein om 16:30 weer terug naar Cusco waar we omstreeks 20:00 aankomen.

 

 

Dag 19 Cuzco vrije dag

 

 

Dag 20 Tour Moras en Moras

 

Beschrijving: Moras, Moray en Salinas

(Er bestaat een mogelijkheid om deze tour tegen meerprijs, met de mountainbike te doen) In Moray bevinden zich de ingenieuze terrassen die uit het Incatijdperk stammen. Deze terrassen zijn geheel anders dan landbouwterrassen die u wellicht al eerder gezien hebt tijdens uw reis door Peru. Moray was in de tijd van de Inca’s een belangrijk centrum voor landbouwexperimenten. Het terrassencomplex dat u hier ziet heeft de vorm van een amfitheater.

 

Las Salinas is een overweldigend spektakel van zoutpannen met 4000 zoutbekkens. Hier kunnen waanzinnige foto’s gemaakt worden De witte kleur van het zout en de bergen met verschillende kleuren vanwege alle mineralen die erin zitten, vormen samen een prachtig gezicht. Het zoute water komt uit de grond en vormt plassen die opdrogen in de zon waardoor het zout afgezet wordt aan de oppervlakte. Het zout wordt door de lokale bevolking met eeuwenoude technieken verzameld en verkoch op de vele markten in deze regio

 

 

Dag 21 Vlucht naar Nederland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RondreizenPeru émail: rondreizenperu@gmail.com

skype: olimpiatoursperu

Pukara