21 daagse Rondreis Peru

(Trekking, jungle en cultuur )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HET PROGRAMMA:

 

Dag 1) Ophalen van het vliegveld

 

Bij aankomst in Lima: wordt u opgehaald van het vliegveld en naar het hotel gebracht Hotel: Inka Frog Bed and Breakfast (of een ander hotel naar keuze)

Dag 2) Lima City Tour

 

Vandaag gaan we Lima verkennen met de Lima City Tour of indien gewenst te combineren met hanggliding (EUR 25 extra per persoon) langs de kust van Lima.

 

Hotel: Inka Frog Bed and Breakfast (zelfde als Dag 1)

Dag 3) Vlucht naar Arequipa en City Tour in de namiddag Binnenlandse vlucht 1 Lima - Arequipa

 

Bij aankomst in Arequipa wordt U naar uw hotel gebracht en in de namiddag wordt u weer opgehaald en verkennen we Arequipa

Overnachting in Arequipa: Hostal Tierra Sur (of vergelijkbaar)

Beschrijving City tour::

Arequipa City Tour

Duur : 03 uur

Vertrek om : 9am en 2pm

 

We bezoeken het Monasterie van Santa Catalina, de Plaza de Armas, het jesuitenklooster La Compañía met haar kerk en koepel, het huis van Tristan del Pozo, de wijk Yanahuara (zowel de kerk als het uitkijkpunt) waar men en prachtig uitzicht heeft over de stad en ook bezoeken we de typische wijken el Carmen en Yanahuara.

Inclusief: Vervoer, Officiële gids en Entrees

 

 

Dag 4) Colca Cañon Dag 1

Dag 5) Colca Cañon Dag 2 - in de namiddag met de Bus door naar Puno

Aankomst in Puno op dag 5 van de Tour

Overnachting in Puno: Intiqa Hostal (of vergelijkbaar)

 

Beschrijving tour Colca Canyon

 

Colca Cañon – 2 Dagen / 1 nacht Op basis van Hotelkeuze Pascana

 

Dag 1 tour Colca Canyon

Na het ontbijt in uw hotel wordt u opgehaald en vertrekken we om 8.30 naar Chivay. Onze eerste stop is het op 3900 meter hoogte gelegen reservaat genaamd Salinas y Aguada Blanca ook wel bekend als Pampa Cañahuas. Vervolgens nemen we de route naar de Colca Canyon. De tweede stop is in een restaurant genaamd Chinitos gelegen op 4000 meter hoogte. Hier kunnen we gebruik maken van de toiletten en coca thee drinken indien u last heeft van de hoogte. Verder kunt u de Misti en Picchu Picchu Chachani van de achterkant zien en de rotsformaties in de vorm van bomen aanschouwen. Daarna rijden we verder naar de hoogvlakte Toccra. Hier zien we lagunes en stroompjes gevoed door ondergronds opborrelend water. Verder zien we lama's, alpaca's en typische vogels uit de Andes. De vierde halte is een uitzichttoren genaamd Pata Pampa. Het is op 4900 meter hoogte gelegen en is het hoogste punt van de hele reis waar we 8 vulkanen zien gesitueerd in als het ware een cirkel van vuur. Vanaf hier dalen we af naar Chivay, de belangrijkste stad van de Colca Canyon. Chivay ligt op 3650 meter hoogte. Aangekomen in Chivay nuttigen we een lunch (niet inbegrepen in de prijs) en rond een uur of drie vertrekken we naar het pittoreske dorpje genaamd Coporaque en wandelen we een twee uurtjes aan deze kant van de vallei met prachtige uitzichten waarna we uiteindelijk aankomen bijde warmwaterbronnen van La Calera. Na de warmwaterbronnen keren we terug naar het hotel en wonen we in de avond een folkloristische show bij indien hierin interesse bestaat.

 

 

Dag 2 tour Colca Canyon

Na het ontbijt in Chivay beginnen we met een wandeling van anderhalf uur die ons de mogelijkheid geeft op een rustgevende manier te genieten van het prachtige uitzicht op de Colca Canyon met zijn terrassen voor landbouw. Daarna komen we aan bij Cruz del Condor waar we de Condor kunnen waarnemen. Nadat we hebben genoten van de Colca Cañon en de vlucht van de Condor nemen we de zelfde weg weer terug naar Chivay. Op de terugweg zullen we nog enkele dorpjes en interessante plaatsen bezoeken. De eerste stop is het dorpje Pinchollo. De tweede stop op de uitkijk Huayra Punko, waar we van een prachtig uitzicht kunnen genieten over de Colca Cañon. De derde stop is de uitkijkpost Antahuilque waar u de terrassen in vorm van een amfitheater en haar vijvers in de mysterieuze Colca Canyon kunt zien. De vierde stop zal een bezoek zijn aan de stad Maca. De optionele vijfde halte is het dorpje Yanque met de mooiste kerk in de Colca Cañon. Daarna keren we rond het middaguur terug naar Chivay, waar we nog tijd hebben voor een lunch. Na de lunch (13:00) rijden we door naar Puno waar we rond zes uur aankomen bij uw hotel.

Inclusief: Transport, Engels/Spaanstalige gids, overnachting hotel, ontbijt dag 1 en 2, Entree tot het reservaat en transport van Chivay naar Puno.

Niet inbegrepen: 2 x lunch, 1 x avondeten en toegang tot de warmwaterbronnen.

 

 

Dag 6) Tweedaagse Tour Titicaca Meer - Dag 1

Dag 7) Tweedaagse Tour Titicaca Meer - Dag 2

 

Beschrijving: Titicacameer – 2 daagse Tour

U wordt opgehaald bij uw hotel rond 8:00 en vervolgens naar het haventje gebracht waar we de boot nemen naar de drijvende eilanden van de Uros (rieteilanden). Hier kunt u rustig rondlopen, foto’s maken van en met de eilandbewoners, souvenirs kopen en een boottochtje maken op een typisch van riet gemaakt vlot. Daarna vetrekken we in de boot naar het eiland Amantani. Na aankomst wordt u verwelkomd door de eilandbewoners in hun typische klederdracht en uitgenodigd om een maaltijd te nuttigen in hun huis. Na de Lunch zullen we wandelen naar een pre-inca tempel genaamd Pachatata en kunnen we het dagelijkse leven van de bewoners gadeslaan. Na het avondeten kunnen jullie deelnemen aan een ceremonie en feest georganiseerd door de eilandbewoners. Overnachting bij de eilandbewoners.

 

De volgende dag vertrekken we per boot om 8:00 naar Taquile, een ander eiland gelegen op 1 uur. Hier maken we een mooie wandeling over de prachtige paden met uitzicht over het helderblauwe water van het Titicacameer en besneeuwde toppen van het Boliviaanse Hooggebergte aan de horizon. Op het centrale plein hebben de bewoners hun waren uitgestald, bekend vanwege de hoge kwaliteit.

 

Om 13:00 vetrekken we weer per boot naar Puno waar we om 16:00 aankomen. Avond vrij. Overnachting in Puno.

 

 

 

 

Dag 8) Bus naar Cusco Bus Puno – Cusco (Toeristische Route met 4 Stops / Tours) Bus: Inka Express

Overnachting in Cusco: Inkarri Hostal (of vergelijkbaar)

 

Beschrijving: Bus van Puno naar Cusco

Tijdens de schitterende rit naar Cusco, die ongeveer 8 uur duurt, worden er 4 korte excursies gehouden en wordt er gestopt om te lunchen (alles inbegrepen). De eerste stop is bij de tempel van Andahuaylillas, die ook wel bekend staat als de zogenaamde “Sixtijnse Kapel van Zuid-Amerika”. Daarna bezoeken we nog de Tempel Inka Raqchi en stoppen we bij de bergpas la Raya, gelegen op 4335 meter boven N.A.P. Verder zal er nog een bezoek worden gebracht aan het Inca Aymara museum van Pukara. Elke Tour / Bezichtiging wordt geleid door een gids, duurt ongeveer 20 – 40 minuten en er bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen en foto’s te maken.

 

 

Dag 9) Cusco City Tour Overnachting in Cusco: Inkarri Hostal (of vergelijkbaar)

 

 

 

 

 

Beschrijving Cusco City Tour

 

De Cusco City Tour start op het centrale plein, de Plaza de Armas van Cusco (Cuzco) en begint met een bezoek aan de Kathedraal van Cusco en eventueel een bezoek aan de eveneens schitterende kerk La Compania. Daarna bezoeken we de zonnetempel Korikancha: De zonnetempel van de Inc'a waar de Spaanse Veroveraar op de fundamenten van deze tempel haar kerk heeft gebouwd. Daarna bezoeken we de inca ruïnes van Kenko, Tambomachay, Puca Pucara en het prachtige ceremoniele Inca complex Sacsayhuaman, wat strategisch gebouwd is op een heuvel met uitzicht over Cusco; Saqsayhuaman is gebouwd met reusachtige met de hand vervaardigde stenen die met geweldige precisie zijn geplaatst. Sommige stenen zijn maar liefst 9 meter hoog en wegen haast 350 ton.

 

Niet inbegrepen: - Entree Korikancha - Entree Kathedraal - Bolleto Turistico

 

Om de bezienswaardigheden in en om Cuzco te bezoeken heb je toegangskaartjes nodig. Voor de ruines in en om Cuzco is dit een Bolleto Turistico en die is ook geldig voor de meeste bezienswaardigheden in de Heilige Vallei. De huidige prijs is ongeveer US$ 35. Voor de Katedraal en de Qoricancha zijn apparte kaartjes nodig.

 

 

Niet inbegrepen:

Entree Korikancha

Entree Kathedraal

Bolleto Turistico

Om de bezienswaardigheden in en om Cuzco te bezoeken heb je toegangskaartjes nodig. Voor de ruines in en om Cuzco is dit een Bolleto Turistico en die is ook geldig voor de meeste bezienswaardigheden in de Heilige Vallei. De huidige prijs is ongeveer US$ 35. Voor de Katedraal en de Qoricancha zijn apparte kaartjes nodig.

 

Dag 10) Tour in de Heilige Vallei

 

 

Beschrijving Tour in de Heilige Vallei

 

Tour in de Heilige Vallei

Trein naar Aguas Calientes

Overnachting in twee sterren Hotel in Aguas Calientes

 

Deze tour vertrekt dagelijks en start om 9.00h. We bezoeken het dorpje Pisac met haar traditionele markt, de ruines van Pisac, het plaatsje Urubamba die bekend staat om zijn overheerlijke rivierforellen en natuurlijk de indrukwekkende ruïnes van Ollantaytambo.

 

Om negen uur s' ochtend worden jullie opgehaald bij het hotel. We gaan dan naar Pisac, ongeveer 32 km rijden vanuit Cusco. Hier hebben we een prachtig overzicht op de Heilige Vallei van de Inca’s en de stad Taray. We gaan daar de ruines van Pisac bezoeken (die ook wel het Kleine machu Pichu worden genoemd) en de markt van Pisac met typische Peruaanse souvenirs en producten. Daarna rijden we verder naar Urubamba voor de lunch en dan verder naar Ollantaytambo waar we de indrukwekkende ruines zullen bezichtigen. Vervolgens nemen we de trein naar Aguas Calientes waar de nacht zullen doorbrengen om de volgende dag in alle vroegte als eerste Machu Pichu te bezoeken (in bus of te voet, indien gewenst - min of meer anderhalf uur klimmen)

 

Niet inbegrepen :

Lunch in Urubamba

Boleto Turistico

Niet inbegrepen: - Ontbijt en Lunch - Boleto Turistico

 

 

Machu Pichu

 

vervolg pagina 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Amazone
Colca Canyon

RondreizenPeru émail: rondreizenperu@gmail.com

skype: olimpiatoursperu

sacsayhuaman