Rondreizen Peru

Voor uw individuele rondreis Peru en Bolivia

Sacsayhuaman

 

 

 

 

19 daagse Rondreis Peru Bolivia

pagina 2

 

 

 

La Paz

 

Dag 13 La Paz (vrije dag)

 

Vandaag kunt u de hoofdstad La Paz met zijn belangrijkste plein Plaza Murillo, waar zich de kathedraal, het presidentieel paleis en het parlementsgebouw zich bevinden gaan bezoeken of een dagtour gaan maken

La Paz heeft diverse mogelijkheden voor een mooi uitstapje. Kijk bij de dagtours van La Paz voor wat de mogelijkheden zijn.

 

Laat in de namiddag vertrekt de nachtbus naar Uyuni waar men vroeg in de morgen aamkomt

 

 

 

Dag 14 Tour Salar de Uyuni

 

We vertrekken vanuit Uyuni naar Colchani om 10: 30 h.

Hier bezoeken we de micro fabrieken van zout.

Vervolgens gaan we naar het prachtige Salt Lake, het eerste zout Hotel, vissen eiland waar u zult genieten van een typische maaltijd en u wandelt er wat rond om de cactussen van 10 tot 12 mts hoog te bewonderen.

 

Na de lunch bezoeken we de Tunupa vulkaan en Chantani de stenen stad. Daarna keren we terug naar Uyuni om na te genieten van de zonsondergang.

 

( Natuurlijk ook mogelijk de 3 daagse Tour )

Dag 15 Uyuni - Potosi

 

De reis van 6 á 7 uur gaat naar de zilverstad Potosi met haar ligging op 4090 meter hoogte de hoogstgelegen stad ter wereld. Vroeger was Potosi de rijkste stad van Amerika door de Cerro Rico, een berg die heel veel zilver bevatte. Nu worden er nog steeds mineralen uit de berg gehaald. In de middag kun je wat rondlopen en acclimatiseren om aan de hoogte te wennen.

 

 

Dag 16 Potosi

 

Wij halen u op van uw hotel om 08: 30 voor het bezoek dat begint om 9.00 en duurt 2 of 3 uur . Eerst bezoeken we de mijnwerkers markt; u kunt cocabladeren, sigaretten, coca-cola, water, dynamite en zekeringen kopen, die u als een geschenk kunt meenemen voor de mijnwerkers.

 

 

Salar de Uyuni

Voordat we de heuvel beklimmen krijgen we de apparatuur die noodzakelijk is voor het bezoeken van de mijn en hier kunt u uw spullen achterlaten wat in de mijn niet nodig, is. Alles wordt bewaard achter gesloten deuren.

 

Hier ziet u de mijn galerieën en tunnels, gemaakt van steen meer dan 450 jaar geleden. U passeert meer dan 3 km van onderling verbonden mijn tunnels en dalen af door 5 niveaus, zo'n 20 tot 30 meter uit elkaar, diep in het hart van de berg. Net zo ver als u wilt, er is altijd een tweede gids als je halverwege terugwilt.

 

Onze deskundige Engelse gids helpt u fascinerende inzichten in het leven van 980 werken mijnwerkers te geven. Ook Beleeft u de spanning van een dynamiet explosie en luistert naar de geschiedenis van de mijnen, hun economie, de mijnwerkers cultuur en arbeidsomstandigheden.

 

We adviseren om een goed ontbijt te nemen voor vertrek. Oude kleren te dragen en een zakdoek mee te nemen voor de stoffige lucht. Voor extra energie moet u meenemen water, soda, chocoladerepen, bananen en andere snacks.

 

s' middags reizen we verder naar Sucre ( +/- 3 uur) om daar naar ons Hotel te gaan om te overnachten.

Wij raden u dit aan omdat het klimaat is in Sucre veel aangenamer dan in Potosi (4090 meter hoogte)

 

 

 

Dag 17 Sucre vrije dag ( Voor excursies en korte tours in Sucre klik hier )

 

 

Dag 18 Sucre - Santa Cruz (vlucht)

 

 

Dag 19 Santa Cruz - Amsterdam

 

 

Uyuni zoutmeer

RondreizenPeru émail: rondreizenperu@gmail.com

skype: olimpiatoursperu