19 daagse Rondreis Peru

(standaard )

Titicaca meer

 

 

 

Dag 1 Ophalen van het vliegveld

 

Aankomst in Lima: U wordt opgehaald van het vliegveld en naar uw hotel gebracht

 

 

Dag 2 Lima City Tour

 

Vandaag verkennen we Lima met de Lima City Tour en/of wellicht interesse in hanggliding langs de kust van Lima.

 

Dag 3 Paracas-Ica-Nazca met privégids

Dag 1 van de Tour: U wordt opgehaald bij uw hotel en we vertrekken in bus (Cruz del Sur / Oltursa) naar Paracas. In het haventje vertrekken wij om 08:20 mer de boot naar de Ballestas eilanden in het Paracas Reservaat. We zien o.a. zeeleeuwen, zeehonden en pinguïns en we bezoeken de zogenaamde “Candelario” (een kandelaar welke in het zand is gegriefd). Vervolgens verkennen we het Paracas Reservaat in bus / te voet en bezoeken we het museum van het reservaat. Na de lunch (niet inbegrepen) gaan we in Bus (Cruz del Sur / Oltursa) verder naar Ica waar u naar uw hotel wordt gebracht. Hier heeft u even de tijd op adem te komen, zich te verfrissen en in de namiddag gaan we de zandduinen in met een buggie of kunt u uitrusten bij het zwembad van het hotel. Overnachting hotel Hosteria Suiza ***

 

 

Dag 4 Paracas-Ica-Nazca

 

Dag 2 van de Tour: Indien u gisteren te moe was of indien we laat zijn aangekomen in ica gisteren dan doen we vandaag de Tour met de buggies: U wordt opgehaald en te voet (aangezien het hotel aan de oase ligt) lopen we naar de andere kant van de oase waar we met een buggie de zandduinen in gaan. Na een half uurtje in volle vaart door de duinen te hebben gereden, bestaat er de mogelijkheid te sandboarden (met een soort snowboard de duinen naar beneden) glijden. Vervolgens rijden we weer terug naar de Oase (geschikt voor alle leeftijden. We hebben nog even de tijd om te douchen of te zwemmen en vervolgens tegen het middaguur (12:15) vertrekken we per bus (Cruz del Sur / Oltursa) naar Nazca (aangezien het een privé tour betreft bestaat er de mogelijkheid het programma enigszins aan te passen en eerst in Ica te lunchen, wij kunnen het zo inkleden zoals u het wenst). In Nazca wordt u naar uw hotel gebracht. In de namiddag zullen we de zogenaamde Cahuachi Tour doen.

 

 

 

 

Tekst in het Engels: Cahuachi Tour

 

 

Cahuachi, in Peru, was a major ceremonial center of the Nazca culture and overlooked some of the Nazca lines from 1 CE to about 500 CE. Italian archaeologist Giuseppe Orefici has been excavating the site for the past few decades, bringing a team down every year. The site contains over 40 mounds topped with adobe structures. It is a huge architectural complex covering 0.6 sq. miles (1.5 km2). It has also been studied by Helaine Silverman, who has written a book on Cahuachi.

The permanent population was quite small, but it was apparently a pilgrimage center that grew greatly in population for major ceremonial events. These events probably involved the Nazca lines and the giant sand dune of Nazca. Support for the pilgrimage

 

theory comes from archaeological evidence of sparse population at Cahuachi and from the Nazca lines themselves which show creatures such as orca and monkeys which were not present in the Nazca region. Of course, trade or travel may explain the images. Due to the dry climate the finds are quite rich and include even such ephemeral material as clothing. Looting is the greatest problem facing the site today. Most of the burial sites surrounding Cahuachi were not known until recently and so present a very tempting target. It was once thought to be the mighty capital of the Nazca state. New research has suggested that 40 of the mounds were actually natural hills modified to appear as artificial constructions.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de Tour terug naar het hotel waar we de nacht zullen doorbrengen.

Hostal Don Agucho ***

 

 

Dag 5 Pakket Paracas –Ica – Nazca met Privegids

 

Dag 3 van de Tour Vandaag kunt u een rondvlucht gaan maken over de beroemde Nazcalijnen.(optioneel) In de avond vertrekt u (zonder gids) per bus (Cruz del Sur / Oltursa) naar Arequipa waar u de volgende dag om 07:30 aankomt. U wordt van het busstation opgehaald en naar uw hotel gebracht.

 

Geen overnachting: nachtbus

 

Dag 6 Arequipa City

 

 

 

Aankomst in de morgen vanuit Nazca

Overnachting in Arequipa: Hostal Tierra Sur

 

Beschrijving:

Arequipa City Tour

Duur : 03 uur

Vertrek om : 9am y 2pm

 

Men bezoekt het Monasterie van Santa Catalina, de Plaza de Armas, het jesuitenklooster La Compañía met haar kerk en koepel, het huis van Tristan del Pozo, de wijk Yanahuara (zowel de kerk als het uitkijkpunt) waar men en prachtig uitzicht heeft over de stad en we bezoeken de typische wijken el Carmen en Yanahuara. Inclusief: Vervoer, Officiële gids en Entrees

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 7 Colca Canyon Dag 1

Dag 8 Colca Canyon Dag 2

Dag 9 Colca Canyon Dag 3

 

 

Aankomst in Puno

Overnachting in Puno: Intiqa Hotel of vergelijkbaar

 

 

Beschrijving: Colca Canyon 3 Dagen / 2 nachten Op basis van Hotelkeuze Pascana

 

 

 

Dag 1 tour Colca Canyon

Na het ontbijt in uw hotel wordt u opgehaald en vertrekken we om 8.30 naar Chivay. Onze eerste stop is het op 3900 meter hoogte gelegen reservaat genaamd Salinas y Aguada Blanca ook wel bekend als Pampa Cañahuas. Vervolgens nemen we de route naar de Colca Canyon. De tweede stop is in een restaurant genaamd Chinitos gelegen op 4000 meter hoogte. Hier kunnen we gebruik maken van de toiletten en coca thee drinken indien u last heeft van de hoogte. Verder kunt u de Misti en Picchu Picchu Chachani van de achterkant zien en de rotsformaties in de vorm van bomen aanschouwen. Daarna rijden we verder naar de hoogvlakte Toccra. Hier zien we lagunes en stroompjes gevoed door ondergronds opborrelend water. Verder zien we lama's, alpaca's en typische vogels uit de Andes. De vierde halte is een uitzichttoren genaamd Pata Pampa. Het is op 4900 meter hoogte gelegen en is het hoogste punt van de hele reis waar we 8 vulkanen zien gesitueerd in als het ware een cirkel van vuur. Vanaf hier dalen we af naar Chivay, de belangrijkste stad van de Colca Canyon. Chivay ligt op 3650 meter hoogte. Aangekomen in Chivay nuttigen we een lunch (niet inbegrepen in de prijs) en rond een uur of drie vertrekken we naar het pittoreske dorpje genaamd Coporaque en wandelen we een twee uurtjes aan deze kant van de vallei met prachtige uitzichten waarna we uiteindelijk aankomen bijde warmwaterbronnen van La Calera. Na de warmwaterbronnen keren we terug naar het hotel en wonen we in de avond een folkloristische show bij indien hierin interesse bestaat.

 

Dag 2: tour Colca Canyon

Na het ontbijt beginnen we met een wandeling van anderhalf uur die ons de mogelijkheid geeft op een rustgevende manier te genieten van het prachtige uitzicht op de Colca Canyon met zijn terrassen voor landbouw. Vervolgens komen we aan bij Cruz del Condor waar we de vlucht van de Condor kunnen waarnemen. Nadat we hebben genoten van de Colca Canyon en de vlucht van de Condor, rijden we door naar het plaatsje Cabanaconde. Op de route stoppen we op nog even bij het uitkijkpunt Tapay. In Cabanaconde zullen wij ons vervolgens installeren in het hotel.

 

Na de lunch in de namiddag (niet inbegrepen) bent u vrij en heeft u de mogelijkheid om naar het uitkijkpunt Achachigua te lopen, of mouintainbikes te huren of wellicht een uitstapje te maken te paard. Overnachting in Abanaconde

 

 

Dag 3: tour Colca Canyon

Na het ontbijt zullen we terugkeren naar Chivay en zullen we enkele stops maken in verschillende dorpjes en interessante plaatsen. Bijvoorbeeld Huayra Punko, waar we een prachtig uitzicht genieten over de Colca Canyon. Daarna de uitkijkpost Antahuilque waar u de terrassen in vorm van een amfitheater en haar vijvers in de mysterieuze Colca Canyon kunt zien. De volgende stop zal een bezoek zijn aan de stad Maca. De optionele laatste halte is het dorpje Yanque met de mooiste kerk in de Colca Canyon. Daarna keren we rond het middaguur terug naar Chivay, waar we tijd hebben voor een lunch. Na de lunch (13:00) rijden we door naar Puno waar om een uur of 19:00 zullen aankomen.

 

Inclusief: Transport, Engels/Spaanstalige gids, overnachting hotel, ontbijt dag 2 en 3, Entree tot het reservaat en transport van Chivay naar Puno. Niet inbegrepen: 3 x lunch, 2 x avondeten en toegang tot de warmwaterbronnen.

 

 

 

 

 

 

Dag 10 Tweedaagse Tour Titicaca Meer - Dag 1

Dag 11 Tweedaagse Tour Titicaca Meer - Dag 2

 

 

vervolg pagina 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ballestas
Nazca lijnen
Heilige Vallei
Santa Catalina

RondreizenPeru

émail: rondreizenperu@gmail.com

tel : 06-15539743 na 18.00 uur