19 daagse Rondreis Peru

(standaard ) pagina 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug in Puno

Overnachting in Puno: Intiqa Hotel

 

 

Beschrijving: Titicacameer – 2 daagse Tour

 

 

U wordt opgehaald bij uw hotel rond 8:00 en vervolgens naar het haventje gebracht waar we de boot nemen naar de drijvende eilanden van de Uros (rieteilanden). Hier kunt u rustig rondlopen, foto’s maken van en met de eilandbewoners, souvenirs kopen en een boottochtje maken op een typisch van riet gemaakt vlot. Daarna vetrekken we in de boot naar het eiland Amantani. Na aankomst wordt u verwelkomd door de eilandbewoners in hun typische klederdracht en uitgenodigd om een maaltijd te nuttigen in hun huis. Na de Lunch zullen we wandelen naar een pre-inca tempel genaamd Pachatata en kunnen we het dagelijkse leven van de bewoners gadeslaan. Na het avondeten kunnen jullie deelnemen aan een ceremonie en feest georganiseerd door de eilandbewoners. Overnachting bij de eilandbewoners.

 

De volgende dag vertrekken we per boot om 8:00 naar Taquile, een ander eiland gelegen op 1 uur. Hier verrichten we een mooie wandeling over de prachtige paden met uitzicht over het helderblauwe water van het Titicacameer en besneeuwde toppen van het Boliviaanse Hooggebergte aan de horizon. Op het centrale plein hebben de bewoners hun waren uitgestald, bekend vanwege de hoge kwaliteit.

 

Om 13:00 vetrekken we weer per boot naar Puno waar we om 16:00 aankomen. Avond vrij. Overnachting in Puno.

 

Kust

 

 

 

 

Dag 12 Bus Puno - Cusco

 

Bus Puno – Cusco (Toeristische Route met 4 Stops / Tours) Inka Express

 

 

Beschrijving: Bus van Puno naar Cusco

 

 

 

Gedurende de rit naar Cusco, welke ongeveer 8 uur duurt, worden er 4 korte excursies gehouden en wordt er gestopt om te lunchen (alles inbegrepen). De eerste stop is de tempel van Andahuaylillas, ook wel bekend als de zogenaamde “Sixtijnse Kapel van Zuid-Amerika”. Vervolgens bezoeken we nog de Tempel Inka Raqchi en stoppen we bij de bergpas la Raya, gelegen op 4335 meter boven N.A.P. Verder zal er nog een bezoek worden gebracht aan het Inca Aymara museum van Pukara. Elke Tour / Bezichtiging wordt geleid door een gids, duurt ongeveer 20 – 40 minuten en er bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen en foto’s te maken.

 

Inkarri hotel

 

 

 

 

Dag 13 Cusco City Tour

 

Hotel in Cusco: Inkarri ***

 

 

 

 

Cusco City Tour

 

 

De Cusco City Tour begint op het centrale plein, de Plaza de Armas van Cusco (Cuzco) met een bezoek aan de Kathedraal van Cusco en eventueel een bezoek aan de eveneens schitterende kerk La Compania. Vervolgens bezoeken we de Korikancha: De zonnetempel van de Inc'a waar de Spaanse Veroveraar op de fundamenten van deze tempel haar kerk heeft gebouwd. Daarna bezoeken we de inca ruïnes van Kenko, Tambomachay, Puca Pucara en het indrukwekkende ceremoniele Inca complex Sacsayhuaman, wat strategisch gebouwd is op een heuvel met uitzicht over Cusco; Saqsayhuaman is gebouwd met inmense met de hand vervaardigde stenen die met geweldige precisie zijn geplaatst. Sommige stenen zijn maar liefst 9 meter hoog en wegen haast 350 ton.

 

Niet inbegrepen: - Entree Korikancha - Entree Kathedraal - Bolleto Turistico

 

Om de bezienswaardigheden in en om Cuzco te bezoeken heb je toegangskaartjes nodig. Voor de ruines in en om Cuzco is dit een Bolleto Turistico en die is ook geldig voor de meeste bezienswaardigheden in de Heilige Vallei. De huidige prijs is ongeveer US$ 35. Voor de Katedraal en de Qoricancha zijn apparte kaartjes nodig.

 

 

Dag 14 Vrije dag - Cusco

Hotel in Cusco: Inkarri ***

 

 

 

 

Dag 15 Tour Moras en Moray

 

Beschrijving: Moras, Moray en Salinas

 

 

In Moray bevinden zich de schitterende terrassen die uit het Incatijdperk stammen. Deze terrassen zijn totaal anders dan de landbouwterrassen die u waarschijnlijk al eerder gezien hebt tijdens uw reis door Peru. Moray was in de tijd van de Inca’s een belangrijk centrum voor landbouwexperimenten. Het terrassencomplex dat u hier ziet heeft de vorm van een amfitheater.

 

Las Salinas is een overweldigend spektakel van zoutpannen met 4000 zoutbekkens. Zeker een bezoekje waart. en je kunt er waanzinnige foto’s maken. De witte kleur van het zout en de bergen met verschillende kleuren vanwege alle mineralen die erin zitten, vormen samen een prachtig gezicht. Het zoute water komt uit de grond en vormt plassen die opdrogen in de zon waardoor het zout afgezet wordt aan de oppervlakte. Het zout wordt door de lokale bevolking met eeuwenoude technieken verzameld en verkoch op de vele markten in deze regio

 

(Er bestaat een mogelijkheid om deze tour tegen meerprijs, met de mountainbike te doen)

 

Hotel in Cusco: Inkarri ***

 

 

Dag 16 Tour Heilige Vallei dag 1 (en door naar Aguas Calientes)

 

Tour in de Heilige Vallei

Trein naar Aguas Calientes

Overnachting in twee sterren Hotel in Aguas Calientes

 

Deze tour vertrekt dagelijks en start om 9.00h. We bezoeken het dorpje Pisac met haar traditionele markt, de ruines van Pisac, het plaatsje Urubamba die bekend staat om zijn overheerlijke rivierforellen en natuurlijk de prachtige ruïnes van Ollantaytambo.

 

Om negen uur s' ochtend worden jullie opgehaald bij het hotel. We gaan dan naar Pisac, zo’n 32 km rijden vanuit Cusco. Hier hebben we een prachtig overzicht op de Heilige Vallei van de Inca’s en de stad Taray. We gaan daar de ruines van Pisac bezoeken (die ook wel het Kleine machu Pichu worden genoemd) en de markt van Pisac met typische Peruaanse souvenirs en producten. Daarna rijden we verder naar Urubamba voor de lunch en dan verder naar Ollantaytambo waar we de indrukwekkende ruines zullen bezichtigen. Vervolgens nemen we de trein naar Aguas Calientes waar de nacht zullen doorbrengen om de volgende dag in alle vroegte als eerste Machu Pichu te bezoeken (in bus of te voet, indien gewenst - min of meer anderhalf uur klimmen)

 

Niet inbegrepen :

Lunch in Urubamba

Boleto Turistico

 

 

Dag 17 Tour Heilige Vallei dag 2 Machu Pichu

 

Machu Pichu: we beginnen hier met een rondleiding van ongeveer 2 uur in Machu Pichu met een tweetalige gids, Daarna bent u tot de namiddag vrij om zelf rond te lopen. We gaan met de trein terug naar Cusco in de namiddag

 

Beschrijving

Machu Pichu - een van de nieuwe Zeven Wereledwonderen en de absolute must tijdens uw reis door Peru. De verborgen oude Inca stad middenin het Andesgebergte - het behoeft haast geen introductie aangezien elke cultuurminnende toerist wel ooit van Machu Pichu gehoord heeft, erover gelezen heeft, en/of foto's, documentaire's gezien zal hebben. Desalnietemin zal de unieke ervaring om Machu Pichu in haar volledige glorie met eigen ogen te aanschouwen een indrukwekkende herinnering bij u achterlaten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het aantal toeristen en terugkerende toeristen naar Peru, elk jaar stijgt

Hotel in Cusco: Inkarri ***

 

 

.

 

 

Dag 18 Vlucht naar Lima

 

U wordt opgehaald en naar uw hotel gebracht.

 

 

 

Dag 19 Vlucht naar Nederland

 

U wordt naar het vliegveld gebracht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Machu Pichu

Panorama Arequipa

Salinas

RondreizenPeru émail: rondreizenperu@gmail.com

skype: olimpiatoursperu