16 daagse Rondreis Zuid-Peru

nu vanaf EUR 839,00 p.p.. op basis van 2 personen

 

Bij deze rondreis heeft u veel vrije dagen i.p.v. Tours ter beschikking.

U kunt nu zelf bepalen welke tours u tijdens uw rondreis wilt gaan maken.

Geef aan ons op welke tour of tours u eventueel wilt gaan maken, zodat we deze reis aanpassen.

 

Dag 1 Ophalen van het vliegveld

 

Aankomst in Lima: U wordt opgehaald van het vliegveld en naar het hotel gebracht Hotel:

 

 

Dag 2 Lima vrije dag.

 

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de stad Lima verkennen. Er zijn vele mogelijkheden. Wij raden u aan de City tour te maken.

Klik HIER voor de beschrijving van de City tour.

 

Dag 3 Bus Lima - Ica

U wordt opgehaald bij uw hotel en we vertrekken in bus (Cruz del Sur / Oltursa) naar ICA Huacachina Oase. Daar kunt u de zandduinen in met een buggie (excl) of kunt u uitrusten bij het zwembad van het hotel. Overnachting hotel Hosteria Suiza ***

 

 

Dag 4 ICA vrije dag

 

Deze dag heeft u de mogelijkheid om de Ballestas eilanden en het Nationaal Park met zeehonden en zeeleeuwen te bezoeken.

 

Omschrijving tour Paracas: ( Optie )

In het haventje vertrekken we vervoglens tussen 08:00 - 08:20 in boot naar de Ballestas eilanden in het Paracas Reservaat. We zien o.a. zeeleeuwen, zeehonden en pinguïns en we zien de zogenaamde “Candelario” (een kandelaar welke in het zand is gegriefd). Vervolgens verkennen we het Paracas Reservaat in auto / te voet met een privegids en in privévervoer en bezoeken we het museum van het reservaat. In overleg met u zullen we lunchen in Lagunillas - een baaitje in het Paracas Reservaat of in de haven van het dorpje Paracas van waar u ook vertrokken bent.

.

Dag 5 Bus van Ica naar Nazca. s'middags vrij (optie Nasca Lijnen of bezoek Uitkijktoren Nasca lijnen met Maria Reiche Museum )

 

Dag 6 Nasca vrije dag (optie Chauchilla tour ) nachtbus naar Arequipa.

 

 

Dag 7, 8 en 9 Arequipa vrije dagen

 

Hier bestaat voor u de mogelijkheid om naar de Colca Canyon te gaan en/of de Stad te gaan bezichtigen.

 

U kunt het Monasterie van Santa Catalina, de Plaza de Armas, het jesuitenklooster La Compañía met haar kerk en koepel, het huis van Tristan del Pozo, de wijk Yanahuara (zowel de kerk als het uitkijkpunt) waar men en prachtig uitzicht heeft over de stad en kunt u de typische wijken el Carmen en Yanahuara bezoeken.

 

Beschrijving Colca Canyon

De Colca Canyon is een enorme vallei met prachtige landschappen, talloze terrassen t.b.v. landbouw, daterend uit precolumbiaanse tijden en op het diepste punt is het hoogteverschil 3140 meter (naar zeggen de diepste vallei ter wereld). Een bus reis naar de Colca Canyon leidt u door de prachtige landschappen van de Andes, waarbij een hoogte van 4.800 meter wordt overschreden en u een prachtig uitzicht heeft over de vallei en haar vulkanen. Langs de route kunnen de bezoekers genieten van haar mooie natuur, evenals het wild in het gebied, zoals de vicuñas (familie van de lama’s en alpaca's) en diverse soorten vogels zoals de kolibrie, adelaars, ganzen en de majestueuze en reusachtige Condor.

 

Op dag 9 in de middag vertrekt u met de bus naar Puno.

 

Dag 10 vrije dag Puno

Dag 11 vrije dag Puno

 

Deze dagen kunt u eventueel de Uros eilanden en Taquille gaan bezichtigen.

 

 

 

Dag 12 Bus Puno - Cusco

 

Bus Puno – Cusco (Toeristische Route met 4 Stops / Tours) Inka Express

 

Hotel in Cusco: Inkarri ***

 

Beschrijving: Bus van Puno naar Cusco

 

Gedurende de rit naar Cusco, welke ongeveer 8 uur duurt, worden er 4 korte excursies gehouden en wordt er gestopt om te lunchen (alles inbegrepen). De eerste stop is de tempel van Andahuaylillas, ook wel bekend als de zogenaamde “Sixtijnse Kapel van Zuid-Amerika”. Vervolgens bezoeken we nog de Tempel Inka Raqchi en stoppen we bij de bergpas la Raya, gelegen op 4335 meter boven N.A.P. Verder zal er nog een bezoek worden gebracht aan het Inca Aymara museum van Pukara. Elke Tour / Bezichtiging wordt geleid door een gids, duurt ongeveer 20 – 40 minuten en er bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen en foto’s te maken.

 

 

 

Dag 13, 14 en 15 Cusco vrije dagen.

 

 

Deze dagen kunt u eventueel Machu Pichu gaan bezoeken.

 

 

 

 

 

 

 

Tour Heilige Vallei in combinatie met Machu Pichu.

 

 

Tour naar de Heilige Vallei in combinatie met Machu Pichu begint met een bezichtiging van de ruines van Pisac die evenals Machu Pichu majesteitelijk boven op een bergtop zijn gesitueerd. Vervolgens dalen we af naar Pisac (Pisaq), een dorpje dat bekend staat om haar markt waar toeristische soevenirs en typische peruaanse producten te krijgen zijn tegen veel schappelijkere prijzen dan het relatief dure Cusco. Vervolgens vertrekken we naar Urubamba: Een dorpje gelegen midden in de Heilige Vallei langs de rivier de Urubamba waar een lunch genuttigd kan worden (men serveert heerlijke trucha's) alvorens we uiteindelijk in het pitoreske plaatsje Ollantaytambo de laatste vestingplaats van de Inc'a zullen bezichtigen. Tegen de namiddag nemen we vervolgens de trein richting Aguas Calientes waar we de nacht in een hotel zullen doorbrengen. De tweede dag staan we om 5:00 s'morgens op om reeds om 6:30 voor de poorten van Machu Pichu te staan en de Magie en Mystiek van deze plaats te kunnen ervaren. Na een geleide Tour van ongeveer twee en een half uur is er de mogelijkheid de rest van de dag zelf in Machu Pichu rond te lopen, de Huayna Pichu te beklimmen dan wel af te dalen in bus of voor de meer sportief ingestelde toerist, te voet (afdaling van 1 uurtje ongeveer) tot Aguas Calientes om te baden in de warmwaterbronnen. Vervolgens vertrekt de trein om 16:30 weer terug naar Cusco waar we omstreeks 20:00 aankomen.

 

 

Dag 16. Vlucht van Cuzco naar Lima en in de avond door naar Nederland.

 

 

 

Inclusief

1 binnenlandse vluchten

* 15 overnachtingen 2/3 sterrenhotel incl. ontbijt

* Toeristische Bus Puno – Cusco met 3 toeristische attracties en lunch (buffet)

* alle transfers en vervoer met bus/busje

 

 

Exclusief

Internationale vlucht Amsterdam - Lima

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Santa Catalina
Uros eilanden

RondreizenPeru émail: rondreizenperu@gmail.com